icon

Mám 37 a nikdy som nemal vzťah

stromokocur6
26. jún 2025

Mám 37 a nikdy som nemal vzťah. Mám problém sa prihovárať ženám. Nikdy ich neoslovujem. Hlavne na ulici. Aj keď sa mi nejaká veľmi páči, tak tu proste neoslovim. Ja viem že je niečo so mnou zle, ale mám strach to meniť. Nikdy ma nelákalo dobíjať ženské srdce. Nerozumiem flirtovaniu a nerozumiem romantike. Aj keď mám pocit že sa pár žien o mňa zaujímalo (uvedomil som si to až po rokoch), tak som neprejavil záujem. V živote som mal sex len raz aj to som si ho musel zaplatiť. Nedokážem sa pohnúť v živote. V poslednej dobe mám obrovský pocit zbytočnosti. Čoraz častejšie sa pýtam kto som, čo je môj údel v tomto svete. Začínam prehrávať tento boj. Pribral som a prestal som sa zaujímať o všetko a všetkých. Som len chodiaca prázdna nádoba čakajú a na koniec.

777januska777
26. jún 2025
@stromokocur6

@777januska777 snažím sa, ale nakoniec aj tak všetko pokazim. Ja vidím len zlý svet.

@stromokocur6 ako som už písala. Nerozumieš sam sebe, netušíš kde sa ten hnev berie a prečo, nerozumieš prečo ta niečo hneva atd. Aj naše emócie a pocity pochádzajú z nášho vnútra a z našich problémov v hlave a tie problémy sú často nejaké potlačené veci. A kým neporozumies svojmu vlastnemu potlacenemu hnevu, nebudeš rozumieť ani svetu a ľuďom okolo seba. A ked nebudes rozumiet ludom okolo seba budes mat tendenciu brat veci osobne a hnevat sa na svet. Návšteva psychológa by ti pomohla, nie si sám, komu by pomohla. Lebo presne ludia ako ty co to berú ako ty, by potrebovali takúto pomoc.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@bukrisek

@stromokocur6 a čo ak nie? To budem do konca života žiť takto?

presne toto boli moje odpovede ludom, ktorí sa snazili ma o niecom presvedcit . ale áno ked si tým človek neprejde ,tak je tažko sa sním otom baviť. Držím ti palce aby to pominulo

@bukrisek a čo ak áno? Keď nerobím nič nič sa nepokazí. Aspoň nebudem sklamaný. Sklamanie je tá posledná vec čo teraz potrebujem.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@zuzanita1609

@stromokocur6 Baby ti radili a správne radili,to ty vidíš iba svoju verziu. A iné rady nechceš,neberieš,ako vravíš,tak sa tráp...

@zuzanita1609 nikomu nikdy v živote zle neprajem ale nezažila si to, tak sa nestaraj. Nevieš aký to je pocit.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@janettdamian

@alienkami ako hovorí ľudová múdrosť "komu nie je rady, tomu nie je pomoci". Ja chápem že duševná choroba (depresia atď.) je vo veľa ohľadoch náročnejšia ako napr. fyzická choroba. Ale každý človek má vlastnú zodpovednosť za svoj život a ak on nechce, nič a nikto mu nepomôže...

@janettdamian ďalšia zbytočná rada.

alienkami
26. jún 2025
@stromokocur6

@alienkami mňa to ničí. Ja nevládzem. 😔😔 Každý deň je hrozný. Aj keď sa usmievam. Vo vnútri kričím.

@stromokocur6 poznám to. Došla som do štádia, keď môj mozog vypol všetky emócie. Najprv som si pomyslela, že mi je lepšie... Ale potom som si uvedomila, že nie. Ono sa nič nevyriešilo, len môj mozog už nevládal všetok ten smútok, beznádej, sebapohŕdanie... Našťastie som hlboko vo svojom vnútri optimista. Som si vedomá, že som materiál na samovraha, ale odmietla som sa tomu poddať. Najprv som šla za klinickou psychologičkou. Tam som sa vyrozprávala a vyplakala - som introvert a za normálnych okolností všetko dusím v sebe, ale už som nevládala. Poradila mi navštíviť psychiatra. Zaváhala som, ale keďže to nebolo moje prvé depresívne obdobie, išla som. Dostala som lieky a injekcie. Pomáhajú mi. Dokážem vidieť život inak. Akosi jasnejšie. Na terapii som ešte nebola lebo čakačky sú dlhé. Momentálne som už vyše mesiaca PN a snažím sa na sebe pracovať.
Nemusíš ísť za odborníkom. Nechcem na teba tlačiť (už som raz pritlačila a vidím, že toto na teba nefunguje - a je to v poriadku). Ale aspoň anonymné skús tú poradňu. Je to skvelá alternatíva.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@777januska777

@stromokocur6 ako som už písala. Nerozumieš sam sebe, netušíš kde sa ten hnev berie a prečo, nerozumieš prečo ta niečo hneva atd. Aj naše emócie a pocity pochádzajú z nášho vnútra a z našich problémov v hlave a tie problémy sú často nejaké potlačené veci. A kým neporozumies svojmu vlastnemu potlacenemu hnevu, nebudeš rozumieť ani svetu a ľuďom okolo seba. A ked nebudes rozumiet ludom okolo seba budes mat tendenciu brat veci osobne a hnevat sa na svet. Návšteva psychológa by ti pomohla, nie si sám, komu by pomohla. Lebo presne ludia ako ty co to berú ako ty, by potrebovali takúto pomoc.

@777januska777 žiadny psychológ.

janka_23
26. jún 2025
@stromokocur6

@777januska777 žiadny psychológ.

@stromokocur6 všetky rady odmietas, takže nám povedz s akým úmyslom si vlastne zakladal túto diskusiu a co si od toho čakal?

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@alienkami

@stromokocur6 poznám to. Došla som do štádia, keď môj mozog vypol všetky emócie. Najprv som si pomyslela, že mi je lepšie... Ale potom som si uvedomila, že nie. Ono sa nič nevyriešilo, len môj mozog už nevládal všetok ten smútok, beznádej, sebapohŕdanie... Našťastie som hlboko vo svojom vnútri optimista. Som si vedomá, že som materiál na samovraha, ale odmietla som sa tomu poddať. Najprv som šla za klinickou psychologičkou. Tam som sa vyrozprávala a vyplakala - som introvert a za normálnych okolností všetko dusím v sebe, ale už som nevládala. Poradila mi navštíviť psychiatra. Zaváhala som, ale keďže to nebolo moje prvé depresívne obdobie, išla som. Dostala som lieky a injekcie. Pomáhajú mi. Dokážem vidieť život inak. Akosi jasnejšie. Na terapii som ešte nebola lebo čakačky sú dlhé. Momentálne som už vyše mesiaca PN a snažím sa na sebe pracovať.
Nemusíš ísť za odborníkom. Nechcem na teba tlačiť (už som raz pritlačila a vidím, že toto na teba nefunguje - a je to v poriadku). Ale aspoň anonymné skús tú poradňu. Je to skvelá alternatíva.

@alienkami rozmýšľam kde sa to pokazilo. Prečo som takýto. Som v minulosti. Rozmýšľam o všetkom. Rozmýšľam či som mal spraviť niečo iné vtedy, alebo vtedy. K doktorovi nepôjdem. Tam ma nik nedostane.

alienkami
26. jún 2025
@janettdamian

@alienkami ako hovorí ľudová múdrosť "komu nie je rady, tomu nie je pomoci". Ja chápem že duševná choroba (depresia atď.) je vo veľa ohľadoch náročnejšia ako napr. fyzická choroba. Ale každý človek má vlastnú zodpovednosť za svoj život a ak on nechce, nič a nikto mu nepomôže...

@zuzanita1609
@janettdamian
Dievčatá, on to nie je schopný vidieť vašimi očami. To nie je egoizmus alebo nedostatok empatie. To je práve tá depresia. Ťažko sa to vysvetľuje. Netlačte naňho.

bukrisek
26. jún 2025
@janka_23

@stromokocur6 všetky rady odmietas, takže nám povedz s akým úmyslom si vlastne zakladal túto diskusiu a co si od toho čakal?

@janka_23 asi ci tu nájde ludí s podobným problémom s ktorými by sa otom pobavil???

zuzanita1609
26. jún 2025
@stromokocur6

@bukrisek a čo ak áno? Keď nerobím nič nič sa nepokazí. Aspoň nebudem sklamaný. Sklamanie je tá posledná vec čo teraz potrebujem.

@stromokocur6 sa tu teraz ideme doťahovať,kto koľko toho zlého zažil...som len o dva roky staršia,ale ver,že mne v istý čas odchádzali ľudia rad radom, nestačila som ani plakať. Takže viem,čo je to strata blízkych a nečakane. Vidieť blízkych v chorobe a trápení a stále fungovať a musieť vydržať. Tak mi prosím ťa nevrav,čo kto zažil a prežil.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@janka_23

@janka_23 že tu možno nájdem niečo od čoho sa odrazím. Že pri všetkých radách tu niekto poradí niečo čo mi pomôže. Najlepšia rada bola kúpiť si psíka. Keď prídem na Slovensko, tak to spravím.

janka_23
26. jún 2025
@bukrisek

@janka_23 asi ci tu nájde ludí s podobným problémom s ktorými by sa otom pobavil???

@bukrisek a o com sa chce bavit keď každú jednu odpoveď zneguje? Myslím ze ma ukazkovu psychiatricku diagnózu a to na fóre nevyrieši, práve naopak, moze si ešte viac uskodit

janka_23
26. jún 2025
@stromokocur6

@janka_23 že tu možno nájdem niečo od čoho sa odrazím. Že pri všetkých radách tu niekto poradí niečo čo mi pomôže. Najlepšia rada bola kúpiť si psíka. Keď prídem na Slovensko, tak to spravím.

@stromokocur6 nie som si istá ci si so svojím stavom poradíš sam. Takže najlepšia rada je smer odborník, prípade sa kľudne aj cez telefón alebo mail skontaktovať s odborníkom

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@janka_23

@stromokocur6 nie som si istá ci si so svojím stavom poradíš sam. Takže najlepšia rada je smer odborník, prípade sa kľudne aj cez telefón alebo mail skontaktovať s odborníkom

@janka_23 prepáč mi, ale tam ma nik nedostane.

alienkami
26. jún 2025
@stromokocur6

@alienkami rozmýšľam kde sa to pokazilo. Prečo som takýto. Som v minulosti. Rozmýšľam o všetkom. Rozmýšľam či som mal spraviť niečo iné vtedy, alebo vtedy. K doktorovi nepôjdem. Tam ma nik nedostane.

@stromokocur6 nehľadaj bod, v ktorom sa to pokazilo. Nenájdeš ho lebo neexistuje. Vidím medzi nami v určitom zmysle podobnosť. My nemáme nejakú jednu traumatickú skúsenosť, že tam sa to pokazilo... U nás sa nazbieralo milión viac či menej dôležitých drobností, detailov. Proste kvapka ku kvapke... a zrazu pohár pretiekol. My potrebujeme napraviť vzorce myslenia. Svoje nastavenia. Je to dlhodobý proces.

zuzanita1609
26. jún 2025
@janka_23

@janka_23 odborníka v žiadnom prípade nechce tak ,ako sa vraví "babo raď" niekomu,kto ani radu neprijme.

janka_23
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 čítaš co píšem? Máš sa na nich nakontaktoval mailom alebo cez telefón. Su aj odborníci kam nemusíš ísť aj keď si myslím ze časom tam tak ci tak skončíš

janka_23
26. jún 2025
@zuzanita1609

@janka_23 odborníka v žiadnom prípade nechce tak ,ako sa vraví "babo raď" niekomu,kto ani radu neprijme.

@zuzanita1609 ano, čítala som niektoré odpovede. Osobne si myslím ze bez odbornej pomoci to nezvládne pretože ma urcite diagnózu, ktorú treba liečiť

alienkami
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 apropo psík - aká povaha by ti vyhovovala viac? Veselá a hravá alebo kľuďas?

bukrisek
26. jún 2025
@alienkami

@stromokocur6 nehľadaj bod, v ktorom sa to pokazilo. Nenájdeš ho lebo neexistuje. Vidím medzi nami v určitom zmysle podobnosť. My nemáme nejakú jednu traumatickú skúsenosť, že tam sa to pokazilo... U nás sa nazbieralo milión viac či menej dôležitých drobností, detailov. Proste kvapka ku kvapke... a zrazu pohár pretiekol. My potrebujeme napraviť vzorce myslenia. Svoje nastavenia. Je to dlhodobý proces.

@alienkami spúšťačom depresii môže byť aj jeden jediný bod ale nijako to človeku nepomôže ked o tom spúšťaci vie.

javiemneviem
26. jún 2025

A teda ty si myslíš, že problem v tvojom živote spočíva v tom, že nemáš ženu? Lebo gro tvojho príspevku bolo, že vlastne nemáš ženu. Ty si chcel radu, ako ju nájsť? A jej úloha v tvojom živote potom by bola aka?

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@alienkami

@alienkami čiže som skončil a som stratený. Povedala si mi jemne že som v zadku.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@janka_23

@stromokocur6 čítaš co píšem? Máš sa na nich nakontaktoval mailom alebo cez telefón. Su aj odborníci kam nemusíš ísť aj keď si myslím ze časom tam tak ci tak skončíš

@janka_23 ty nerozumieš mne.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@alienkami

@stromokocur6 apropo psík - aká povaha by ti vyhovovala viac? Veselá a hravá alebo kľuďas?

@alienkami nemecký ovčiak. Energetické psíky. 🙂

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@javiemneviem

A teda ty si myslíš, že problem v tvojom živote spočíva v tom, že nemáš ženu? Lebo gro tvojho príspevku bolo, že vlastne nemáš ženu. Ty si chcel radu, ako ju nájsť? A jej úloha v tvojom živote potom by bola aka?

@javiemneviem uvedomil som si že mám veľa problémov. Prepáč. Nedokážem ti na to odpovedať.

soldi
26. jún 2025
@stromokocur6

@prunee už som sa vzdal.

@stromokocur6 velmi sa opustas. za to, ze si nestastny si mozes len Ty sam.

ak naozaj chces zmenu, musis, proste musis pre to urobit nieco aj Ty. inak sa to neda. bohuzial.

chapem, my sa Ti tu snazime poradit, ale Ty na vsetko reagujes odmietavo, tak co potom s tebou?

alienkami
26. jún 2025
@bukrisek

@alienkami spúšťačom depresii môže byť aj jeden jediný bod ale nijako to človeku nepomôže ked o tom spúšťaci vie.

@bukrisek áno, depresiu môže spôsobiť jedna udalosť. Takéto prípady sú ľahšie zachytiteľné. Ak je jej nástup postupný a pozvoľný, tam je väčšie riziko, že depresia unikne pozornosti a to môže mať fatálne následky. Potom sú ľudia prekvapení lebo veď nemal/a dôvod.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@soldi

@stromokocur6 velmi sa opustas. za to, ze si nestastny si mozes len Ty sam.

ak naozaj chces zmenu, musis, proste musis pre to urobit nieco aj Ty. inak sa to neda. bohuzial.

chapem, my sa Ti tu snazime poradit, ale Ty na vsetko reagujes odmietavo, tak co potom s tebou?

@soldi ďalšia zbytočná rada.

alienkami
26. jún 2025
@stromokocur6

@alienkami čiže som skončil a som stratený. Povedala si mi jemne že som v zadku.

@stromokocur6 nie si v zadku. Len nečakaj zázračné nájdenie zmyslu života v priebehu niekoľkých dní.
Ten psík je veľmi dobrý nápad.