Mám dať priateľovi ultimátum ohľadom svadby?
S priatelom sme 2 roky spolu. Vztah mame pekny harmonicky ale mam pocit, ze priatel sa zo svadbou neponahla aj ked vie, ze pre mna je to dolezite pretoze sa nemienim vydavat v 40. Taktiez vie, ze tuzim po dietati ale pride mi, ze ma na vsetko cas. Uz aj nase rodiny ocakavaju, ze sa uz konecne vyjadri. Mam pocit akoby hladal dovody ze su ine veci dolezitejsie ako nasa svadba. Nedavno povedal, ze uz by sme aj mohli lenze nemame peniaze. Ja som povedala, ze svadba sa da aj za malo penazi ale on chce normalnu sice malu svadbu ale taku aby sme boli obaja spokojny. Premyslam, ze mu dam ultimatum do konca roka a ak sa nevyjadri tak po novom roku zacnem hladat podnajom a odstahujem sa.
Je to podobne ako s byvalim, ktory ma len vodil za nos.
A teoreticky má peniaze na prsteň? Nie je problem v tom? No to je nevýhoda mladších mužov. Tiež mám bratranca, ktorý to odkladal, keď sa rozhýbal, tak to prirodzene neslo a umelé už im tiež nevyslo
Budes spokojna v manzelstve, ktore si si vydupala?
Takisto dieta si vydupes? A potom budes vyplakavat v diskusiach, ako muz s nicim nepomoze, nevsima si ta, nema vztah k dietatu, radsej ide s kamosmi na pivo alebo cely vikend radsej kosi zahradu u rodicov ako by bol s vami…
No vela stastia teda…
@dharmasanata on ma 34. Ja ako štyridsiatnička by som nebola určite tak naivná, aby som s niekým chcela po jednom roku spájať svoj život navždy s cudzím človekom. A mladý muž má ešte čas. Ja rozumiem, že ona už chce dieťa, má najvyšší čas, ale ten chlap za to nemôže. Zbytočne je tu naňho vlna hejtu, je to ešte mladý chlap, ktorý je dva roky v krátkom vzťahu. Vzťahy sú na to, aby človek zistil, či s niekým chce byť, alebo nie. Tu každý automaticky verí, že po dvoch rokoch musí byť svadba- či sa chce, či sa nechce. A ze každý vzťah dospeje do svadby a dieťaťa. To nie je pravda. Možno to len tak necíti a možno to chce aj on, len je mumák. Treba si to s NIM vykomunikovať. Mne osobne by sa nepacilo, keby mi chlap po roku-dvoch daval ultimata.
Priatel sa stara o vsetko okolo domu a ja o domacnost ale citim, ze mam vela lasky ktoru nemam kde a komu dat. Priatel je spokojny zo vsetkym ale vidi, ze sa trapim. Ja som mu povedala, ze nepotrebujem prsten s diamantom. Staci mi aj lacny. Ja len chcem mat v zivote nejaku istotu pretoze okrem neho uz nemam nikoho a on to vie
@stanulienkat Ja s tebou súhlasím, ale hypotéka už mu nevadila? Tam istotu mal? Lebo to je tiež vážne rozhodnutie.
@gribka1 on mi povedal, ze musime mat kde byvat. Potom ze mozeme riesit svadbu a nakoniec dieta. Praveze uz mu vela ludi hovori, ze si ma pohnut
Hlavne trvaj na tom, že dieťa až po svadbe. V tom ak povolis, tak ho do svadby oveľa ťažšie dokopes... Viem o com hovorím. 🙂
Počuj ale istotu nezískaš keď budeš mať prsteň na ruke 🙂
Inak akú istotu myslíš, že získaš tym manželstvom? Finančnú? Alebo myslíš, že si druhého človeka k sebe navždy priviazes? Ved polovica manželstiev skončí rozvodom. A druhej polovici sa do toho nechce skrz záväzky. Nech 10% vzťahov je ozaj šťastných.
No teda my sme sa tiež prestali hrnut do svadby keď sme kúpili spolu dom, všetky peniaze teraz vrazame tam🙈 tak sme sa rozhodli pre svadbu na úrade iba so svedkami.
Ak uvažujes nad ultimátom, rozid sa. Nebudete spolu stastni
Len aby si potom nevyplakávala na MK ako po svadbe sa muž zmenil, ako nikdy nie je doma, ako netrávite spolu čas, ako sa nepodieľa na chode domácnosti a starostlivosti o deťoch, ako uteká k mamičke ma víkend atď. pretože zjavne on svadbu nechce a keď ho donútiš, doplatíš na to jedine ty..
Ak niekto má záujem o niekoho, vie to po pár týždňoch, nie to rokoch. Vy dokonca spolu bývate.
Kamarátku požiadal manžel o ruku po 2 mesiacoch. Druhú po pol roku. Do 27r ešte beriem, že niekto môže premýšľať, zvažovať pre a proti pocas prípadného štúdia, ale potom to už je len o tom či chce alebo nechce.
Čo znamená, že nemáte peniaze? Ste obaja nezamestnaní alebo nebodaj ešte študujete? Pokým obaja zarábate a každý mesiac vám zostane pár stoviek, tak peniaze máte a nie je to žiadny argument, prečo by ste nemohli mať svadbu.
A potom ti bude dobre na srdci keď ho k tomu nepriamo donútiš??? Ja osobne by som to nechcela.
Treba si k tomu sadnúť a porozprávať sa.
Budete obaja vedieť na čom ste.
@vler ja som nejake peniaze mala ale to slo do domu a priatel tiez dal vsetky uspory do toho takze zaciname setrit od 0
@vler a ja nezarabam tak dlho. Nemohla som si najst niekolko rokov robotu tak som brala vsetko co sa dalo. Pracovat som zacala az od 2019
@lenkakravcova Lenka, normalna mysliaca bytost si nikoho nevezme po par tyzdnoch.
Ty máš 38 rokov a pracovať si začala len pred 5 rokmi? To je ako možné? Či predtým si len brigádovala?
@stanulienkat my sme sa brali do roka a sme manzelmi uz 23 rokov a poznam viacerych takych
dlzka vztahu nie je priamo umerna zotrvaniu v manzelstve
@mamina7070 nie je vzdy umerna, ale vacsinou. Kratkodobe a povrchne znamosti sa rozpadavaju skor a castejsie. Mozno len nejaki nabozenski fanatici zotrvavaju.
@elviku11 nikto ma nechcel zamestnat chodila som len na absolvenstke praxe
@stanulienkat alebo je časté 10 rokov chodenia, svadba, dieťa a manželstvo po 2 rokoch rozvedené. Častá situácia.
@subartic nie je to casta situacia, ja som taka. Sme spolu 26 rokov. V okoli mam tiez take pripady.
Castejsie su rozchody po kratkej znamosti, ked sa par dobre nepoznal. By som musela na hlavu a zufala, aby som si niekoho brala po par mesiacoch.

@stanulienkat záleží asi aj od veku väčšina 40 tnikov už je ostrieľaných a vo vzťahoch sú bez ružových okuliarov, majú iné hodnoty.. a je rozdiel s niekým chodiť rok a s niekým žiť rok. Podľa mňa po roku spolužitia by v tom človek mal mať jasno v takom veku.