Mám dať šancu vzťahu so švagrinou?
Mala som dosť nepríjemnú výmenu názorov s mladším bratom. Vraj sa mám viac snažiť hľadať cestu k švagrinej, jeho žene. Pre lepšie pochopenie brat bol už raz ženatý, ona bola v mojom veku a mala jedno dieťa od brata však bola staršia o osem možno desať rokov, v roku 2017 sa rozviedli, lebo brat ju podviedol o 25 rokov mladšou súčasnou manželkou. Oni sa vlani rozhodli prísť domov, doteraz žili v zahraničí, lebo chceli aby ich dieťa chodilo do školy tu.
Ona je mladšia od mojich detí, je ,,dieťaťom,, inej doby jednoducho nemáme spoločnú tému. Cítim z nej ze pre ňu som stará, staršia aj od jej matky s ktorou nemá dobrý vzťah.Dať tomu ešte šancu ?
@ameli221 už tu niekto pred tebou písal, že ju ani nenapadlo že kuku treba vyložiť von inak nezoberú smetí. Na prvý pohľad je ich vzťah v pohode ale nežijem s ními, chvála Bohu tak neviem potvrdiť.
@purple_wolf oni kým žili v zahraničí chodili kade tade na dovolenky, lyžovačky výlety wellness pobyty. Teraz pomenej, ale brata tlačia termíny na dokončenie
Ako pisala vyssie jedna mlada slečna,problem nie je to ze je mlada ale skor ju nenapadne.Neviem co je tazke na tom pochopit dat plny smetísk pred bránu.Toto nech jej brat vysvetľuje ako sa starat o domoacnost,ty nie si jej mama a povedz to bratovi na rovinu,velakrat ani tene nemusi napadnúť co svagrina neurobila alebo nevie.Na druhej strane ak byvate blizko tak by som zašla a dala jej sancu,ak ste si s bratom blízki tak len kvoli tomu.Ani toho maleho by som nezavrhovala ale kludne vzala aj ked budu tvoje vnúčatá ,nech sa pohraju spolu.Ale urcite by sim dala bratovi najavo,ze jeho úloha je byt pre jeho svojej zenu asi nielen manzel ale evidentne aj otec🤷♂️
To že ste švagriné neznamená že budete najlepšie kamarátky ja mám tiež švagriné stretávame sa iba na rodinných oslavách nevyhľadávame sa ak sa aj stretneme tak sa bavíme o bežných veciach v rámci slušnosti každá sme iná žijeme si svoje životy a tak to má byť nemôžeš niekoho nútiť aby sa stretávali dve odlišné osoby
@clementisa @dobryden ja sa s ňou nechcem nasilu stretávať, ani ďalšiu najlepšiu kamarátku nepotrebujem. Ale žijeme v malej dedinke kde sú dokopy tri ulice. Voľakedy to bol celý jeden pozemok, ale moji starí rodičia to predelili na strýkovu polku a našu polku. Jeden pozemok má vchod z jednej ulice druhý z druhej. Do obchodu na autobus sa dá ísť len tadiaľ. Žial niekedy vidím aj to čo nemusím
Noo brat má asi spomienkovú nostalgiu ako ste tam kedysi všetci žili a pomáhali si. Takže chodíš cez ich pozemok na autobus, do obchodu. Ale tváriš sa že nevidíš vyvrátené tuje? Mne by to nedalo nepomôcť bratovi keď ho to stálo nejakú prácu a vidíš že švagriná do týchto robôt nevidí. Ja by som jej pomohla zorientovať sa v tomto živote na dedine. A myslím že by si si poradila aj s dieťaťom bez wifi keby si chcela
@michelle567 vôbec si nepochopila čo som písala. Ako by som mohla prejsť cez oplotený pozemok? Budem si nosiť rebrík? Veď som jasne napísala , že ešte starí rodičia predelili. Každý máme svoj vchod z inej ulice. Nikto nechodí cez cudzí pozemok
Čítanie s porozumením je dnes už problém
Jednoducho jediná zastávka je pri nich. Nedá sa ísť na autobus bez toho aby som neprešla pred ich domom. Keď človek stojí na zastávke a čaka na autobus tak môže vidieť cez plot k nim čo majú čo nemajú na dvore. Celá dedina mohla vidieť tie stromy ale u teba som zlá samozrejme iba ja.
Áno čítam že pozemok predelený. A za tým píšeš že do obchodu a na autobus sa dá ísť len tadiaľ. A vidíš u nich aj to čo nemusíš. Vyznelo mi to že chodíš cez nich. Neviem či tam nemáte nejakú bránku alebo čo. Určite som si ťa nepredstavila s rebríkom 😀 no ale vidno že nemáte s bratom až taký vzťah ako prezentuješ že ste si takí blízki. Že aj iní cudzí ľudia vidia stromy a mali im oni povedať? Keď ešte brat ťa poprosil či jej nemôžeš. Vidno tvoju ochotu. Proste nechceš. Jasné veď urob ako chceš ty, veď oni sú obaja dospelí ľudia. Ja som asi iná povaha a mne by to nedalo 🙂
*či jej nepomôžeš
@michelle567 škoda reči...
@michelle567 a preco by to mal robit dôchodkyňa ked v dome byva energická mladica?Nechapem,nema autorka dost svojich starosti a nie sa este starat o dve bratove deti teda manželku a synovca?Nemalo by to bT opačne ze mlda svagrina by mohla sa s niecim ponúknuť a potom pomimo sa popýtať ako to n dedine chodi?Ale to by ta svagrina musela byt naučená na robotu,ale z opisu je to z da sa dost leniva zena.Aku si nasiel nech sa stara na dovolenky vylety hej ale v doma slamu krížom neprehodil,ci ake je to porekadlo.
@dobryden vôbec to nemusela robiť autorka. Možno švagrinej len poradiť alebo odfotiť to bratovi nech jej on odkáže ako sa o stromy postarať. Sama vidí že nevie ako sa má starať o dom záhradu, tak prečo neporadiť. Akoze mne to je úplne jedno. Autorka založila diskusiu či má dať švagrinej nejakú šancu. Pre mňa za mňa nech nedáva 😀 ja píšem že keby sme už od detí nemali rodičov a boli by sme na život sami s bratom bez inej blízkej rodiny tak by mi to nedalo nepomoct im
@michelle567 ale ona asi nema chut ,a mozno to aj bratovi zazlieva ze si vzal taku mladú a lenivu zenu,a teraz brat očakáva od sestry ze jej bude robit mamu?
@michelle567 že nemám chuť? Prepáčte, ale na jeseň som prekonala infarkt a zápal pľúc, bola som dlho v nemocnici najprv u nás v okresnom meste, potom v BB, potom zase u nás. Od vtedy beriem furt antibiotiká, lebo mám zápal v tele, vysoké crp. Doktor nevie zistiť od čoho. Potom znova v nemocnici po sviatkoch, kvôli arytmii. Čaká ma operácia srdca. Mám zlú zrážanlivosť, anémiu. Pchali mi hadicu z dola , z hora,našli polypy v žalúdku a ďalšie dg. To nie je nechuť ale nevladnosť.
V januári keď som vystupovala z autobusu tak som ten strom pri bratovej bráne nezahliadla, o týždeň deň som šla ráno na autobus tak som jasne videla zvalený strom ale kým som sa dostala k tomu aby som zalarmoval brata švagrinú a Greenpeace či životné prostredie, brat došiel domov. Apropo...vieš aká je tma po piatej v januári , aký mám telefón? To som mohla fotiť aj černochov v tuneli
Ja som nepísala že nemáš chuť. To napísala v komentári po mne. V rámci vzťahov s bratom a jeho rodinou - aké si ich vytvoríte také budú 🤷 Je mi ľúto týchto diagnoz. Prajem skoré uzdravenie
Nelam si s nimi hlavu.. Ta ho pošle max po par rokoch do čerta. Takéto pofiderne vzťahy nemajú budúcnosť a ten chlap ešte bude ľutovať, ze vymenil zenu za také decko.

Normálne bratovi povedať, že ste PN, máte svoj vek a už sa nebudete venovať nejakej mladej a dieťaťu, samozrejme, že postrážite, keď potrebuje a nevie, kam dať dieťa. Ale na "navádzanie" na život na dedine je tam on ako jej manžel, to vy vôbec neriešte, ani žiadne animácie, predpokladám, že ona o to ani nestojí. Toto všetko si mali premyslieť, než tam liezli. Normálne mu povedzte, že ho máte rada, pomôžete, ak skutočne treba, ale nie ste tam žiadny klaun, animátor, ani nič podobné.Svoj život si musia viesť oni sami a o svoju ženu, ich spoločné fungovanie, ich dom a dvor sa musí starať on spolu s ňou. Mám pocit, že z veci, ktoré má robiť on a dobre to aj v kútiku duše vie, obviňuje vás, že ste ich neurobili alebo nerobíte. Ale to je jeho biznis. A tá mladá je nesvojprávna, že okolo nej máte vy skákať? Vôbec si z toho nerobte hlavu.