icon

Mám kontaktovať biologického otca po 26 rokoch?

13. dec 2024

Ahojte, v rýchlosti som zmätená už veľa rokov som mala myšlienku že vyhľadam otca (biologického) ktorý nežil s nami.
On mal svoju rodinu a ja s mamou sme boli rodina.
Jedna myšlienka ma len prenasleduje .... ak nebude na tomto svete aj keď sa o mňa za tie roky nezaujímal, nevyhľadával a tak ďalej či si nebudem vyčítať, že som nespravila prvý krok ...

No bojím sa, čo keď odpise, čo keď neodpíše(má svoju rodinu, svoje deti, svojich vnukov a vnučky)

Ani neviem ako čo by som mu napísala akú správu... len ahoj? Alebo ? ... mamina vždy bola proti aby sme boli v kontakte ublížili si, naozaj veľmi, hlavne keď si miesto nás vybral teraz už svoju manželku s ktorou má niekoľko detí ...

A asi sa aj bojím reakcie rodiny a hlavne maminy či to nebude brať ako zradu ... aj keď tiež naše vzťahy niesu ideálne... rodina cele tie roky sú názoru že by som ho mala kontaktovať a ja zas pozerám na moju mamu aby som jej tým neotvorila staré rany, vlastne ... je názoru neboli sme mu dosť dobré aby ostal snami, tak prečo by si mala mať záujem o neho a taktiež aby videl, aká si krásna vzdelaná a šikovná žena, a moje vnučky si už vôbec nezaslúži vidiet ani len vidieť na fotke, nieje dobrý človek, ešte by ťa mohol chcieť využiť, pýtať peniaze alebo niečo....niečo v takomto zmysle aby ste pochopili ...
Prešlo 26 rokov

Kebyže ste v mojej situácii, že ste sa narodili vlastne bez otca, neviete aké to je mať otca, keďže mamin partner neprijal mňa a ani ja jeho .. (len sme sa začali akceptovať)
Napísali by ste mu? Alebo ? Po pravde sa trochu asi bojím reakcie jeho deti a všetkej jej rodiny ktorú si spravil... keďže ja som len sama, okrem mňa už mamina nemala iné dieťa svoje

Strana
z4
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mimka1402
24. dec 2024

@kittykat22 pozri si 2 správy pred tebou 🙂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
24. dec 2024

Uvidíme čo z toho bude alebo nebude 🙂 nič nečakám. A tak je najlepšie🙂 ... no písala som si cez jeho messenger aj s jeho dcérou a tá bola podľa správ úplne paf tak som ju trochu skrotila pekne diplomaticky (som introvert,nemám rada zmeny, cudzích ludi, nové situácie atď, preto som potrebovala veľa síl mu napisat)

mimka1402
24. dec 2024

Najprv si daj čas, chápem, že nový ľudia, súrodenci znie skvelo, ale zameraj sa čisto iba na otca, spoznať ho, až potom zvyšok aby si sa zbytočne nenamotala na aj ostatných ľudí. 🙂 A ako ťažký introvert ti rozumiem. Ale ver, že bude dobre. Aspoň si nebudeš nikdy nič vyčítať. 🙏🏼

autor
25. dec 2024

@mimka1402 áno tak som jej aj napísala že som kontaktovala jeho a nie jeho ostatné deti 🙂 že ma zaujímalo ako žije a tak 🙂 ale podla toho čo som predchvilkou videla fotky atď zo včerajška tak je šťastný, spokojný majú toho až nad rámec (normálneho priemeru) čo si myslím, že je plytvanie

autor
25. dec 2024

No uvidí sa možno už ani neodpíše keďže sú aj sviatky 🙂 prvotná radosť možno aj upadla 🙂

gribka1
25. dec 2024

Plytvanie? Na toto ako žijú sa ty vôbec nezameriavaj. Ale určite sa dozvieš aspoň aj druhú verziu. S mamou držím palce, len sa nenechaj odradiť ani citovo vydierať.

cacianka
25. dec 2024

Nerieš ich plytvanie, nadbytok, či závidíš? Aj to ako si znegovala nevlastnú sestru - prečo takto hnusne, ona ti neublížila, ok aj keď si introvert, toto bolo cez čiaru.

mimka1402
25. dec 2024

Súhlasím s ostatnými, ja chápem, že máš niečo z výchovy mamy, ale toto nebude dobrý začiatok keď si takto zareagovala na sestru.. A nadbytok? Veď si zarobili tak nech si užívajú, keby tvoja mama mu nebranila sa s tebou stretávať mohla si aj ty žiť inak odmala. Bohužiaľ tento hnev alebo ako nazvať smeruj inde než na muža, ktorý si zarobil a vybudoval život v cudzom štáte od nuly. Mať sa finančne dobre v Nemecku je aj dnes úspech. Tak aj ja by som si užívala peniaze, prečo by nie? Žijeme len raz a peniaze do hrobu si nevezme z nás nik. Či len treba žiť ltt a šetriť donekonečna? 🙂

autor
27. dec 2024

@gribka1 ešte som nemala ani kedy jej to oznámiť🙂 tak snáď dnes ..

autor
27. dec 2024

@cacianka nie nebolo to cez čiaru, tak som to cítila lebo ona hrr hrr a oni vedeli o mne a ani nekontaktoval sa somnou takže tak a vzala to dobre napísala mi že akceptuje všetko čo poviem 🙂 za co som jej pekne poďakovala keďže to bolo pre mňa ako introverta ako človeka co ich nepozná ani vlastného otca dosť náročné aby som napísala ja a vyhľadala🙂 a že to robím aj kvôli niekomu kto to veľmi chcel no už tu medzi nami nieje .... a otec tiež napísal berie všetko ako poviem a že je šťastný že som ho kontaktovala... čiže nebolo to nič hnusne ani cez čiaru len som jej ukázala že na teraz si copíky nebudeme zapletat a ona ako matka a dospelá žena to pochopila a akceptovala 🙂 nič viac na tom nebolo, len netreba to siliť ani tlačiť zbytočne 😊

maranco
27. dec 2024

Keď ti doteraz tajila informácie o otcovi až tak veľmi sa s tým nemusíš ponáhľať. Najskôr by si si mala vypočuť jeho verziu príbehu.
Môže nastať citové vydieranie aby si s otcom nehovorila.

autor
27. dec 2024

@mimka1402 to nevravím ani nezávidím, no viem aký sú.. vy nie 🙂
Síce nepoznám priamo ale z rozprávania aj mojej rodiny 🙂
Zaujímam sa len čisto o otca nie o ostatných na teraz 🙂 ak by sme boli pri sebe a dalo sa stretávať tak nevravím... určite by som sa stretla a dala šancu aj sestre aj bratovi 🙂 len nie všetko hneď a na rýchlo🙂 aby to neskončilo skôr ako to mohlo začať🙂 a takto cez siete je to pre mňa ako keby "s cudzími si písať a začať sa kamaratit" a ešte horšie je že oni vedia o mne, no ja o nich nič (o jeho detoch) čiže všetko potrebuje čas🙂 a hlavne ze to človek tak cíti... lebo naozaj... Maju jeho krv ako aj ja... no majú krv aj jeho ženy a o tej že vôbec neviem aká je 🙂 a aby mi nebodaj ublížili, s tým že budú riešiť moju mamu a otca alebo niečo tak to nedovolím🙂 radšej menší odstup a neskôr sa spoznávať... a neskôr ak sa bude dat ...tak aj spriateliť a hlavne stretnúť aby som vedela aký typ ľudí sú ci niesu zakerni falošný atď🙂 keďže ich mama na prvý pohľad vyzerá dosť "sekera" tak báť sa myslím je normálne... prakticky sú pre mňa cudzí ľudia 🙂 ... ale ako som písala vyššie prijala to pekne a aj otec

autor
27. dec 2024

@maranco tak to určite bude ... je panna znamenie a je to dosť komplikovane s jej povahou 🙄 ... no nechcem nič tajiť, chcem povedať pravdu a uvidíme čo akú reakciu dá. . A otec mi ešte nič nevysvetlil ... keďže boli sviatky tak sviatkovali, a nieje online, písali sme si pred 3dnami aj to necelé 2h 🙂 a to je máličko.... teraz medzi sviatkami asi pracuje neviem ako to má zadelené🙂 takže vlastne mame poviem len že som ho vyhľadala, nieco sme si popísali a časom sa uvidí 🙃 keďže ešte nevidel posledné správy tak ak odpise dám vedieť a taktiež ako to vzala mama ...len dúfam že zas sa nerozreve 😮‍💨

maranco
27. dec 2024

Keď si niekedy s mamou pozerala poštu pre teba, nenapadla ťa myšlienka či by prišiel tvoj otec keby si tam napísala? A ak ťa taká myšlienka napadla, povedala si ju nahlas a aká bola reakcia mamy?

autor
27. dec 2024

Mama to vzala úplne že skoro som odpadla nič ani plač výčitky nič 😵 že som dospelá že je to moje rozhodnutie, dnes som pochopila že do riti bála som sa celé tie roky zbytočne 😊 ale asi vždy lepšie neskôr ako vôbec 🌸 a áno vravela mi že vedela o deťoch, zevraj je aj jeden odomna starší s inou ženou, čiže deti od 3ch matiek (super, no čo už) a že mám teda veľkú rodinu, taktiež bratranci, sesternice atď ... a keď som jej povedala ze žije v nemeckú tak nebola prekvapená tak som zasrandovala že bohvie načo chodí do nemecká aj teraz sa chystá (pracuje ako opatrovateľka, chodí na turnusy) a smiala sa 🤣🤣 takže v celku to dobre vypálili celý dnešok 🙂 ale s tým že teda nevedela o ňom nič (za to by som ruku do ohňa nedavala 😅)

miadi
28. dec 2024

Tebe mama nepovedala o otcovi nic vedela ze ma aj ine deti. Za to ale tvoji polovicni surodenci nemozu. Otec im o tebe povedal asi aj to ze tvoja mama si nezelala ziadny kontakt . To je uplne ok ze ty si sa ozvala prva nechceli mat problem s tvojou mamou .. jeho zenu nepoznas a hnet ze vyzera ako sekera. Si taky bojko bojis sa mami a bojis sa otca a jeho rodiny ze ta zrania. A Mozno zranis ty ich . Aj oni su ludia a maju svoje city . Reakcia bola pozitivna a ty hnet ich brzdis “ krotiš”. A sudis ze sa maju moc dobre nadbytok podla teba maju . No Ja by som taku sestru ako ty co sa objavi z nicoho nic a ide ma krotit a sudit nechcela . Este mas aj pocit ze oni sa mali ozvat prvy .. Ja chapem ze v tvojej story si pre seba najdolezitejsia postava… Tiez nevieme aka si ci si mila dobra falosna atd. A oni tiez nie . Za to ze vedeli ze existujes este nemaju vyhodu tiez ta nepoznaju. Tak im skus dat sancu bez predsudkov - ktore uz mas.

autor
28. dec 2024

@miadi jasne že sa bojim, kto sa v dnešnej dobe nebojí? 🙂 nemala som jednoduché detstvo takže mam svoje dôvody prečo som radšej v pozadí v takýchto "súkromných veciach" a nedôverujem každému preto som poznamenala že ako žijú a keďže viem že kedysi boli vselijakí tak len dúfam že pracujú čestne🙂 preto som to poznamenala nie že im závidím.
No asi týmto ukončím to tu keďže nakoniec všetko vlastne dopadlo dobre 🙂 mama nieje nahnevaná, otec vie že žijem, ja viem že žije on 🙂 čas uvidí č sa bude chcieť stretnúť alebo že čo 🙂 som skôr vždy toho názoru, dôveruj no preveruj🙂 pokiaľ nepoznám osobu tak veľmi sa sním ani nebavim jednoducho som taká 🙂 preto len som opísala svoje pocity z toho všetkého🙂 ... no a viacej sa nevyjadrujem k tomu co mali nemali, čo som ja, nemala keďže na tom všetkom už nezáleží🙂 pekný večer aj tebe aj všetkým čo komentovali 😇

unicornlady
28. dec 2024

Doteraz si nevedela, kto je tvoj otec. A zrazu vieš, ako žili a bohvie, či teraz žijú čestne?

mimka1402
28. dec 2024

@unicornlady Pozri tejto každý radil. Ale vidno, že nie je ok autorka. Sorry za zase prehnanu úprimnosť. Strašne nevyzreto reaguje, detinsky, urazenym štýlom.😀 Doteraz nič a zrazu z novej rodiny robi mafianov. Cítim to tak, že žiarli dosť, ale to musí autorka sama v sebe si upratať lebo to čo tu popísala... No aj opisom sestry. "Ze nebudeme si zapletat copiky" by nenapisalo ani decko v 12tich. 😀 strašne nepríjemným štýlom ak reaguje autorka aj ďalej tam a už s predsudkami "ach aby mi neublížili".. Neviem, nemám z toho dobrý pocit, pre zmenu zo správania autorky.😀

miadi
28. dec 2024

Si dospela ublizit ti emocionalne moze uz len clovek ktoremu to dovolis. O otcovi si nevedela nic a zrazu vies aky boli .. to nedava zmysel . Cize osobnu skusenost nemas len nejake klebety ktore ani nemusia byt Pravda .info z druhej ruky . Zas pre nich moze byt sekera tvoja mama ze nedovolila vztah otec /dieta. Ty mozes aj prirodzene ziarlit doteraz si bola jedinacik zrazu mas par polovicnych surodencov . Chcela si len jednu osobu spoznat a zrazu je ich viac . Je to len tvoja vec s kym chces skusit mat vztah . Len pozor na to ze niekedy cloveka chcu prijat s otvorenou narucou a ked ich odmietnes . Ta sanca sa nemusi opakovat . A clovek moze neskor lutovat premarnene šance. Nehovorim ze snimi mas hnet ist na rodinne dovce a ze si so sestrou v zivote budete zaplietat copiky uz nemate na to vek .. ale mohli by ste mat priatelsky vztah . Je to uz len na vas . Drzim palce nech to dobre dopadne . A neboj sa tolko nemas co stratit mozes len ziskat. Nech to dopadne akokolvek kazda skusenost je na nieco dobra.

Strana
z4