icon

Mám kontaktovať biologického otca po 26 rokoch?

13. dec 2024

Ahojte, v rýchlosti som zmätená už veľa rokov som mala myšlienku že vyhľadam otca (biologického) ktorý nežil s nami.
On mal svoju rodinu a ja s mamou sme boli rodina.
Jedna myšlienka ma len prenasleduje .... ak nebude na tomto svete aj keď sa o mňa za tie roky nezaujímal, nevyhľadával a tak ďalej či si nebudem vyčítať, že som nespravila prvý krok ...

No bojím sa, čo keď odpise, čo keď neodpíše(má svoju rodinu, svoje deti, svojich vnukov a vnučky)

Ani neviem ako čo by som mu napísala akú správu... len ahoj? Alebo ? ... mamina vždy bola proti aby sme boli v kontakte ublížili si, naozaj veľmi, hlavne keď si miesto nás vybral teraz už svoju manželku s ktorou má niekoľko detí ...

A asi sa aj bojím reakcie rodiny a hlavne maminy či to nebude brať ako zradu ... aj keď tiež naše vzťahy niesu ideálne... rodina cele tie roky sú názoru že by som ho mala kontaktovať a ja zas pozerám na moju mamu aby som jej tým neotvorila staré rany, vlastne ... je názoru neboli sme mu dosť dobré aby ostal snami, tak prečo by si mala mať záujem o neho a taktiež aby videl, aká si krásna vzdelaná a šikovná žena, a moje vnučky si už vôbec nezaslúži vidiet ani len vidieť na fotke, nieje dobrý človek, ešte by ťa mohol chcieť využiť, pýtať peniaze alebo niečo....niečo v takomto zmysle aby ste pochopili ...
Prešlo 26 rokov

Kebyže ste v mojej situácii, že ste sa narodili vlastne bez otca, neviete aké to je mať otca, keďže mamin partner neprijal mňa a ani ja jeho .. (len sme sa začali akceptovať)
Napísali by ste mu? Alebo ? Po pravde sa trochu asi bojím reakcie jeho deti a všetkej jej rodiny ktorú si spravil... keďže ja som len sama, okrem mňa už mamina nemala iné dieťa svoje

miadi
14. dec 2024

@jaaty pozri kazdy moze byt sebecky to z cloveka nerobi vraha. Z toho odsudzovania nemusis robit linċ ci hon na bosorky. Ale teraz nejde o matku ale o dceru . A teraz mà pravo byt “ sebecka” ona a ist si spoznat otca. Lebo toto potrebuje ONA. Aj napriek tomu ze si to jej matka nezela. Je dospela ma svoj rozum potrebuje jednoducho vediet kto je jej otec aky je . Sama zhodnoti ci sa jej paci nepaci ci chce aby v jej zivote existoval ci nie. Tuto moznost jej mama nikdy nedala. No uz je dospela a moze tu volbu urobit sama pre seba. S mamou to uz nema nic spolocne.

jaaty
14. dec 2024

@miadi nepochopila si ako to myslím. Bol to len príklad - čo ak, nie konštatovanie… zatiaľ čo matku viaceré označujete za hysterickú či manipulatívnu.
Autorke držím palce, nech jej stretnutie splní to, čo od neho očakáva ✊🏻.

vanilka83
14. dec 2024

Vieš čo,ja by som to riskla,ved co môžeš stratiť????len získať...aspoň ten pokoj v duši,že si sa ozvala.. môže to byť aj tak,ze tvojej mame ublížil a preto sa snažila ho vymazať z jej aj tvojho života, aby neublížil aj tebe.Ale co ty vieš možno sa ozýval,možno písal,zaujímal sa,možno cez druhých ľudí si zisťoval ako žiješ ani nemusíš o tom vedieť,lebo tvoja mama to vždy všetko stopla vymazala a spalila všetky mosty, ktoré by vás mohli spájať ....toto by mne proste vrtalo v hlave. V mojom okolí je veľa takých prípadov,že otcovia aj mali po rozvode záujem o dieťa,ale ublizena zranená mama vždy prekazila každý kontakt a tak otcovia po čase to nechali tak a povedali si,že keď budu deti dospelé, že sa možno ozvu potom samé. Držím palce nech to dopadne dobre. A ešte niečo netahala by som do toho ani jeho novú rodinu ani tvoju...ani tvoju mamu...už si dospelá máš nárok sa rozhodovať sama podľa svojho srdca.

elaela23
14. dec 2024

Ty nevieš ci sa naozaj stebou nechcel stretnúť. Pokiaľ si bola mala,možno viac krát kontaktoval tvoju mama no ona je zatrpknuta a jednoducho to nechcela dovoliť.on mozno pre tvoje dobro sa ďalej nesnazil l.Mozno ho viac zranovalo ,ak sa chcel stretnúť a nebolo mu to umožnené. Ja by som ho vyhľadala a spýtala sa, či má záujem sa stretnúť a rada by si vedela aj jeho pohľad. A uvidíš.nemas ci stratiť.Mamr nemusíš nič hovoriť a ani jeho žena nemusí vedieť o prvom stretnutí.Ak bude súhlasiť.Ak ta oslovil jeho brat a povedal,že by sí sa mala ozvať, tak asi sa mu viac krát zvoveril,že sa chce s tebou stretnúť a možno čakal,že ak dospeje sama sa rozhodne, vi ho chceš spoznať.
Nieje vždy pravda,že otec kašle na dieťa. Niekedy otec pre dobro dieťaťa ustúpi, aj ak ho to trápi.
Držím palce.

lubina
14. dec 2024

no hovori sa, ze lepsie lutovat to, co sme spravili, ako to o co sme sa nikdy ani nepokusili...

danielahamar
14. dec 2024

@jaaty ak by to aj bola pravda, tak jej to mama mala povedať, lebo takto to mladú tiahne viac a viac k otcovi

autor
15. dec 2024

Ahojte, čítam si všetko od vás no takto na rýchlo vám všeobecne odpíšem keďže pri deťoch nieje niekedy ani len rozmýšľať 🙂 .... v prvom rade ďakujem každému z vás naozaj , vždy som vedela, že cudzí človek vie pomôcť viac ako blízky🙂 takže veľká vďaka a rozhodla som mu napísať 🙂 síce niesom rozhodnutá kedy ako a čo vlastne ale asi to zvediem na to že jeho brat ma kontaktoval a vtedy chcel aby som mu napísala, lenže som stratila jeho meno (zabudla som vlastne lepšie povedané) .. ale keďže sa obávam aj jeho reakcie a všetko okolo ako som písala napíšem mu anonymne kde nemám svoju rodinu, seba a ani nič podobné 🙂 (len s tým že sa normálne predstavím) bud alebo ... nemám žiadnu mienku o ňom čiže toto ma posúva vpred že nemôže ma sklamať ani on a vlastne ani moja mama 🙂 ... a s mamou áno, vychovala ma, za čo jej ďakujem, a keďže to nebolo najľahšie, viem aké to je 🙂

miadi
15. dec 2024

Dobre si sa rozhodla . Potrebujes len vediet kto je tvoj otec. Ci bude chciet vztah a ci ho budes chciet mat vo svojom zivote je uz druha vec . Mat nanho nejaky nazor osobnu skusenost ci positivnu ci negativnu.. to je ten zaklad ktory ti chyba . Mozno ti bude stacit jedno sttetko. Mozno ich bude viac . Ale aspon budes mat tieto veci v sebe vyriesene. Nevediet na com si je stresujuce. Zameskane roky sa nedaju nahradit. Ale minimalne z toho budes mat dobry pocit ze si skusila naviazat kontakt. Ze si urobila maximum. Aj Keby sa nahodou nechcel stretnut komunikovat. Tak jeho smola.

ahhola
15. dec 2024

Super si sa rozhodla a nikdy nie je neskoro, sa hovori, ale v pripade starsieho cloveka moze bytaj zajtra neskoro, tak to moc neodkladaj. Ked ho mas v rodnom liste, skus zavolat na matriku OU tam, kde byva, ci ti mozu dat jeho trvaly pobyt, ze im das svoj RL do mailu, ked by ta nedostatok info mal nejak brzdit, neviem ci si skusala cez katastralny portal ho vypatrat... . Ale ja som zase tak zbrkla, ja by som aj zajtra sadla na vlak,alebo vybehla ako Forest G. 😅 aj s detmi a sla aj BA-KE za nim... 🌞🚂🎄(((pred mamkouTop secret...)))

cacianka
15. dec 2024

Robin Cook napísal veľmi zaujímavú vetu, v zmysle - neistota je vždy horšia ako istota zlého, vtedy vieme ako a s čím bojovať.
Ak by si ten krok neurobila, vždy ťa to bude trápiť, čo by bolo keby. Keď zistíš čo bolo / je vo veci, možno sa potešiš, možno sklameš, ale budeš mať vedomie.

autor
15. dec 2024

Ďakujem za podporu 🎆 určite sem napíšem ako som dopadla, či dobre alebo zle alebo či je naozaj ako mama vravela alebo nie 🙂 alebo či vlastne odpísal 😆

autor
22. dec 2024

Ahojte, tak som mu predchvílkou napísala, zaželala peknú nedeľu a napísala meno (snáď by mal vedieť ako sa volám) a keď nie tak snáď sa spýta 😐 no posledná aktivita na fb mi ukazuje, bohužiaľ spred mesiaca 😶 takže ani neviem, či to teda bude platné 🙂 ale aspoň som to urobila 😊pekný deň prajem

pinkgirl
22. dec 2024

To najťažšie už máš za sebou, urobila si dobre. Verím že sa to rozvinie tou cestou ako si želáš. Drž sa🍀🙂.

autor
22. dec 2024

@pinkgirl ďakujem pokojnú adventnú nedeľu prajem 🎄💜

cacianka
22. dec 2024

Možno vôbec nechodí na fcb, iba náhodne občas, nabudúce skús iný kontakt.
Stojí to za to, vedieť 🍀🍀🍀

gribka1
22. dec 2024

@cacianka Ak má massenger dôjde aj keď na fcb nechodí, či?

cacianka
22. dec 2024

@gribka1 nie, to by musela písať správu na msg, osobitne, to sú 2 rôzne kanály. Nie sú spojené že na oba príde správa. A ak ho niekto nemá aktivovaný ani nevie kde má čítať.

gribka1
22. dec 2024

@cacianka Jaaaj, som myslela, že je to prepojené. No nič, dúfajme, že tam občas chodí.

ruxandra
22. dec 2024

@cacianka pekná blbosť toto. Wtf?!
@gribka1 jasne, ze je to prepojené, keď napíšeš správu na fb, príde ti aj na messenger, a naopak keď napíšeš na messenger, príde ti aj na fb

cacianka
22. dec 2024

@ruxandra doteraz mi nechodili správy na obe miesta,

autor
23. dec 2024

@cacianka iný nemám a teda neviem jedine že by som napísala jeho bratovi ktorý má v meste spoznal 🙂 ten tam na fb mal aktivitu spred 3ch dňov🙂

autor
23. dec 2024

Ahojte takže jeho brat odpísal hneď dokonca aj videohovor chcel no očividne nevedel o koho ide ... keď som napísala že som dcéra svojej mamy... tak sa odmlčal .. 🤔 obávam sa že to roztrúbi ako rozhlas 😶

cacianka
23. dec 2024

Otcov brat je veľmi dobrá cesta, porozprávať sa s ním čo vie o vašej situácii, bolo by to také prebadanie čo sa stalo, ako, aby si si vedela utriedit myšlienky a názory. Možno budeš prekvapená, priprav sa aj na nečakané správy, dobre aj zlé. Napíš ujovi, navrhni stretnutie a uvidíš. Môj názor , ak to neurobiš, bude ťa to zožierať, ak to urobíš možno zazijes bolesť, ale tú vieš vyliečiť. Nerob to zbrklo, a len preto že sú Vianoce, ale chvíľu uvažuj. Potom sa rozhodni srdcom aj rozumom. Veľa síl ti želám 🍀🍀🍀

petronelag
23. dec 2024

Buď to roztrúbi alebo sa už neozve, nedá sa vedieť akí sú to ľudia, zato by som si bola najprv presondovala, či nie sú to ľudia, ktorí vyrábajú problémy.

cacianka
23. dec 2024

To ťa trápiť nemusí, 🎺, jeho vizitka. Možno to bude dobré znamenie, prekvapený, šok, že si sa ozvala, teraz zvažuje čo ďalej.

autor
23. dec 2024

Odpísal, no podľa všetkého on jeho brat nieje, no poznajú sa 🙂 zmýlila som si mená očividne 🙂 keďže to bolo už pár rokov dozadu keď som ešte nemala ani moju dcérku najstaršiu :/ ... tak som sa teda spýtala priamo či môj otec nieje jeho brat? A ospravedlnila ak nie, ale že niekto teda z jeho blízkych ma v meste oslovil a že som myslela teda že on a že mu je brat 🙂 no čo už ... 🙄😬 stáva sa 🫣😅 tak to je keď človek nemá žiadny prístup k rodičom s ktorými nežijú🙂 ... ale snáď mi bude vedieť dať info či ten môj otec vôbec ešte žije 🤔 či nieje chorý keď podľa fb sa poznajú...tak na mňa myslíte bo už mám málo nato aby som všetko "zabalila" a "zdúchla" 😵‍💫 ....ešte dobre že som to písala cez anonymný účet na fb ktorý mám lebo ak by som písala cez z môj osobný tak by ma asi šľak triafal🫣😅 by som si musela zmeniť meno priezvisko, spraviť plastiku 🤣🤣

gribka1
23. dec 2024

Aj tak je teraz už len na ňom, či otcovi posunie info. Držím palce

autor
24. dec 2024

Ahojte 😍😍 krásne Vianoce ľudia 🩷

Nakoniec.... sa mi on sám ozval -môj otec biologický ...
Keď zistil že som to ja, tak podla popisu plakal a zapísal šťastie 😊 zistila som že mám súrodencov (teda on má ďalšie deti) 🙂 ale zaujímavé je... že oni o mne vedeli aj jeho deti a neozvali sa po toľkých rokoch 🙂
A ja som o nich nevedela nič zatiaľ teda viem že jeho dcéra má 22r a syn 21r ...

Hneď prvé keď som napísala meno, tak hneď že som šťastný že som tvoj otec, že daj mi šancu všetko ti vysvetliť, chcem sa s tebou porozprávať....

A teda žijú v Nemecku

Ďakujem za vašu podporu 💜💜 dodali ste mi odvahu .... a už len sa chystám to oznámiť mame, skôr ako sa to k nej dostane od niekoho iného🙂

kikuska_wedge
24. dec 2024

Som velmi rada, ze sa vam podarilo naviazat kontakt.😍 Drzim vam palce, aby ste dokazali prekonat vase odlucenie a vybudovat novy vztah

mimka1402
24. dec 2024

Hlavne sa nedaj odradiť. Ako som písala z vlastnej skúsenosti v rodine... Niekedy sú dve príbehy, ktoré treba si vypočuť a spraviť si svoj obraz. Nechať minulosťou tak a začať od nuly. Krásne sviatky. ❤️

A úprimne ja by som sa asi tiež neozvala "súrodencovi" nemusia byť až tak nadšení, môžu mať obavy, taktiež by som asi to nechala na tom staršom aby sa ozval... Ale to je fuk. Dôležité je, že síce si spravila prvý krok, je tam šanca na pekný vzťah!