icon

Mám o vzťah ešte bojovať?

17. apr 2023

Mam 6 rocny vztah z toho 3 roky sme svoji. Mam dcerku z predchadzajuceho vztahu a druhu dcerku s manzelom.

Moj manzel je asi narcis a manipulator, za 6 rokov vztahu mi povedal asi 2x prepac - aj to je vela.

Posledne 3 dni sme mali vymeny nazorov. Ja som mu povedala, co mi vadi. On tiez. Povedali sme si nepekne. On nema snahu zachranit nase manzelstvo, povedal, ze ma nenavidi, nech skapem, ze by ma najradsej zavrazdil, ze sa v noci modlil, aby som sa rano neprebrala.

Viem, ze pisem psycho.
Nie, nie som ziadny anjelik. Som cholerik, vela veci som mu vytkla, jeho stranky, ktore poznam len ja.

Navonok je perfektny, ale v sukromi ma ponizuje, ze som zla vo svojej profesii, ze som hlupana, ze vsetci so mnou zamataju.

Neviem tu napisat nic konkretne. Hanbim sa to tu vobec pisat.

Povedala som mu, ze ked ma nenavidi, nech sa zbali a vypadne. Zajtra teda zevraj uz nepride domov.

Ach, zeny. Ja som milujuca matka aj manzelka. Mam este bojovat o rodinu??? Mam este bojovat o muza, ktory tvrdi, ze ma nenavidi???

Placem, trasu sa mi ruky, som v hroznom stave.

Sex mame tak raz za 2 tyzdne, apoponizoval, moju povahu aj moje telo. Ze sa mu uz ani na mne nepostavi.

autor
17. apr 2023

@doriiis Toto mi on nehovori. On ze rad odo mna odide. Nebojuje.
My sice formu nemame, ale v robote je ospevovany ako Boh. Fakt si ju robi dobre, vie to. Vie dostat ludi na svoju stranu. Pritom ich neznasa, je to pretvarka.

babulkomale
17. apr 2023

Milujuca manzelka koho? Toho pana co ta tyra? To snad nie....

doriiis
17. apr 2023

@autor.....žiaľ,neodíde.Vrati sa.Co chces ty furt bojovať? O čo? Bojuj o to,aby z tohto manželstva vypadla čo najskôr.O nič ine

madeline1
17. apr 2023

nie, nebojuj. dve deti zvladnes aj sama, pripadne ti rodina pomoze. on nech ide prec. nenechavaj si ublizovat, toto jeho spravanie sa uz nezmeni a nemozes za to ty. az neskor, v tazkych situaciach, ktore vzdy pridu sa ukazal jeho charakter. co uz, nemala si stastie. nabuduce najdes lepsieho.

autor
17. apr 2023

@madeline1 Nechcem nikoho. Len ja s detmi. Tomuto som dala vsetko. Nestacilo mu. Ja sa idem sustredit na svoje 2 deti. Ja uz nikomu nedokazem verit po tejto skusenosti. Vedel o mne vsetko, vysmieval sa mi z tych niektorych veci, co na mna vedel. Smial sa mi do tvare,ze ci mu zas idem rozpravat, ako som neurobila prijimacky na pravo. Chapes, ze som sa mu zdoverila o svojom zivote a on to proti mne vytahoval, ked sa mu zachcelo.

domkakvet
17. apr 2023

Nie o takyto vztah uz nebojuj.

veselo_neveselo
17. apr 2023

Preboha zena, uz davno ste mali byt rozideni. Aky vztah chces zachranovat ked druha strana si zela, aby si nebola? Neexistovala?
Ani bohovi. Pozbieraj hrdost co ti este ostala, a smelo do toho.
Ked zajtra nepride domov, tak daj vymenit zamky, kup si kolacik, zapal si sviecku a oslavuj, ze si sa takeho hnupa zbavila.

reanda
17. apr 2023

na seba sa sustred.. na SEBA .. nie ze na svoje dve deti.. seba si dovol milovat v prvom rade

lindusss2016
17. apr 2023

Draha zena, ty ho nrmilujes, iba si na nom psychicky zavisla 🤷 milovat take hovado sa neda. Ale za celu diskusiu som tu od teba neprecitala o nom nic pekne, takze je jasne, ze z tvojej strany to nie je laska, iba zavislost. Tebe sa paci tvoja rola obete, rada sa nechas ponizovat. Alebo sa tak velmi bojis byt sama, ze radsej toto pretrpis? Ty sa len modli, aby sa uz nevratil a nir sa snazit zabojovat. Avsak nutno podotknut, ze sama mas na com pracovat, uviedla si to hned na zaciatku, ze si cholerik a pravdepodobne si mu v tej hadke tiez povedala zopar fakt nepeknych veci, ruku na srdce

autor
17. apr 2023

@lindusss2016 Ano, povedala som mu pravdu, aky je manipulator. On: Ze mu lichotim. Cize on robi vojnu, nepozna pokoru. Ano, bojim sa byt sama. Nechcela som takto dopadnut ,nehovoriac o tom, ako si na nas - na mne zgustne okolie.

lindusss2016
17. apr 2023

Ake okolie? To ti snad moze byt jedno, ci? Radsej trpiet doma take hovado, ale byt naoko spokojna pred okolim? Ci mat doma pokoj a klud? Lebo potom zavries dvere a mozes mat v riti cele okolie, ale kym tam bude on, stastna nebudes. Nech odide a vymen zamky. Co by ine zeny dali za tuto tvoju situaciu. Kolke musia trpiet debila, lebo nemaju kam ist a tebr sa tento ponukol, ze sa nevrati a ty chces bojovat 🤦 len nech veselo odkraca, uvidis, aky pekny zivot ti potom zacne

autor
17. apr 2023

@lindusss2016 Poviem ti, mame rovnake pracovisko a tam. Hrozne vztahy,falos, pretvarka, donasanie k veducemu. Tak velmi ma to trapi. Novu pracu si najst, bude tazko,mam TPP.

autor
17. apr 2023

@lindusss2016 On z prace neodide, je dobre plateny. Sme v styku denno denne aj v robote a tam to bude hrozne s nim na ociach kazdemu.

daniela2202
17. apr 2023

Fúúú, a ešte máte aj dieťa

autor
17. apr 2023

@daniela2202 Ano a je vyborny otec , on je milionovy otec,ale manzel mizerny. Ale mal si ma vazit, ze som mu dieta porodila. Ja som to este dnes vecer chcela zachranovat aj kvoli tej dcerke - ta ho miluje, zboznuje, strasne puto je medzi nimi. Je mi to luto a placem. Som sliepka naivna, ktora si nasla skryteho manipulatora.

lindusss2016
17. apr 2023

Tak to je uz horsie, ale ste dospeli ludia, v práci sa mate spravat profesionálne a vase osobne problemy tak nesmu presahovat. Ved sa porozpravsj s niekym z vedenia, komu doverujes.

autor
17. apr 2023

@lindusss2016 To je tazko, nedoverujem tam nikomu. Vedenie ma dvojaky meter na zamestnancov a pochybujem, ze tam najdem pochopenie. Lebo ja s nimi nekavickujem a netlacim sa do zadku s prepacenim. Je mi to proti srsti. Ale moj muz je tam za hviezdu. Myslim, ze som vopred prehrala - na pracovisku urcite.

autor
17. apr 2023

@reanda Nikdy som sa nemilovala. Od malicka som spochybnovana a ponizovana. Ja uz nechcem zazit, ze sa vlastny manzel odo mna odtahuje, ked ho idem pobozkat v meste na lico. Jeho laska bola plytka.

muchotrafka298
17. apr 2023

Keď chces o nieco zabojovať, tak o vlastnú dôstojnosť. Ukončí tento vzťah a nedovol,aby tvoje deti vyrastali v tomto toxickým prostredí.

podmostom
17. apr 2023

Ty si to podvedome vyhľadávas tieto tipy, ak to zazivas od detstva. S týmto psychopatom sa rozíd a potom začni pracovať na sebe. Chod k psychologicke, nech ti pomôže pracovať na sebavedomí, len keď si budeš skutočne vážiť samu seba takýchto ľudí ako tvoj muž si už viackrát do života nepustís. Držím palce

abbey1
17. apr 2023

Vždy keď tu čítam takéto príbehy, vždy mi je veľmi ľúto tých detí.
Žena so záväzkom a znovu skočí nerozvážne do vzťahu s mužom, ktorý je takýto? Veď nemáte 16 a ružové okuliare na nose? A ďalšie dieťa s človekom, ktorý nedokáže dať pocit istoty a lásky. A k tomu príde otázka, či ešte o taký vzťah bojovať.
Myslite i na tie deti? Ak áno, skutočne im prajete, aby videli, ako otec matku ponižuje, chová sa k nej neúctivo a želá si jej smrť?
Deti si takéto detstvo nezaslúžia, skutočne nie. Veď sa aspoň kvôli nim vzchopte a povedzte si, že už dosť. Keď nie kvôli sebe, tak aspoň kvôli nim.

alucia
Autor odpoveď zmazal
bluka2
17. apr 2023

@abbey1 narcis sa nevzchopi, je to ako psychopati/narušené osobnosti. Kto ostáva s narcisom (potom čo zistí a prečíta si o tom ako to funguje), ma tiež podobne vážny psychicky problém ako ten narcis

lindusss2016
18. apr 2023

Tak ale ty nemas problem len vo vztahu k nemu, ale najma vo vztahu k sebe. Vobec sa necudujem, ze z teba spravil take chudatko, ved ty samu seba ponizujes, citis sa ako menejcenna. Tvoj problem nie je tvoj chlap, ale si to ty. Ked aj nshodou najdes dost odvahy, aby si sa zbavila tohto, pride dalsi, co ta bude ponizovat, ked to nezmenis

mamula20
Odpoveď bola odstránená
danica2711
18. apr 2023

a je taký výborný otec aj tvojej prvej dcére? Lebo píšeš len o jednej, ktorá ho zbožňuje

moonlight1210
18. apr 2023

V praci to uhraj na: vazim si ho ako pracovnika, uznavam, ze si svoju pracu robi dobre, uznavam, ze je v nej vyborny.
A mysli to vazne. Nie pretvarka. Ak uznavas jeho odbornost, ci sikovnost, uprimne to daj pred kolegami najavo.
Tak mas vacsiu sancu, ze ludia o nom zapochybuju a budu verit aj tebe, ak sa rozhodnes o vasom rozchode nieco povedat.

On sa len velmi tazko postavi proti tomu, ak mu nieco uznas, navyse objektivnu vec. Proti tomu bude tazko bojovat, ze ty si skrz-naskrz zly, nehodny clovek. Vezmes mu vietor z plachiet.
To jedna vec.

Druha vec je, ze napriek vyhrazkam, sa zrejme tak rychlo z bytu nepoberie. Naopak, ked zisti, ze o to stojis (neprosis), moze chciet zostat/vratit sa.
Ak by siel, nechaj ho a vymen rovno za nim zamok. Uplne vazne. Zbavit sa narcisa a manipulatora je tazke. Ak to on sam dobrovolne chce, mas napoly vyhrate, ani nevies ako velmi. I keby rovno k dalsej zene odisiel.
Plakat sa da aj potom osamote. Ak si ho nechas doma, naplaces sa este viac. Akurat ze od bezmocnosti.

Tretia vec je, ze aj takyto priklad podvedome posluzi tvojim detom k tomu, ze vedia, ze sa to da. Odist zo zleho vztahu, kde sa dvaja k sebe zle spravaju, bez ucty. Ze sa to da ukoncit. Maju prenesenu skusenost. Budu mat vacsiu odvahu skusit jednat podobne, ak sa ocitnu v zlom vztahu.

evelyn246246
18. apr 2023

.. praje si tvoju smrt, chce ta zabit a ty chces nieco zachranovat ?!! ..si normalna??

seblicek
18. apr 2023

V takomto prípade niečo zachraňovať? A prečo? Chceš ďalej trpieť tieto jeho výlevy? Budeš nešťastná ak v takomto vzťahu zostaneš, toto nie je normálne ani náhodou.

alexnina777
19. apr 2023

@abbey1 pekne si to napísala..chcela som to rovnako, len dodám, že tie deti sú ako špongia, tento model je pre nich tak podstatný, oni vidia a vnímajú ako sa spravajú k sebe rodičia..všetko scanujú aj bez slov a ukladajú do podvedomia..je to doležité pre ich vývoj aj dospelý život..nikto ich neoklame, ked vidia otca ktorý takto psychicky ubližuje mame..ten milujúci otec ktorý zbožňuje svoju dcérku sa jej može venovať naďalej, lebo status otca rozvodom nestratí..