icon

Mám odísť, alebo ostať kvôli bábätku?

18. jan 2022

Ahojte, ani neviem ako zacat a ako skoncit.
S muzom sme svoji 2 a pol roka, prisli sme o jedno babo vo vysokom stadiu tehu a teraz mame 3 mesacne.
Pocas tych 2 rokov sa toho stalo tolko, že by clovek povedal ze nas to spoji alebo naopak rozdeli.
V skratke, pocas prveho tehu sme sa nonstop hadali, nonstop, o hlupostiach, ale hadali, hadky to neboli mile, ale naozaj krusne. Mne nieco nesedelo, vosla som muzovi do telefonu a zistila som ze si vypisuje s nejakou zenou, posielajú si nahate fotky a dokonca sa dohodli na stretnuti.
To nakoniec neprebehlo, vedela som den aj cas, dokonca sa panko oholil, ale nakoniec prisiel v normalnom case domov... Sledovala som tento ich "pomer" aj nadalej az som to jedneho dna nevydrzala a vykricala som mu to, bola som asi v 5 mesiaci. Nejako. To ututlal, ukecal ma, odpustila som, nezabudla som..... V 6 mesiaci sme o babo prisli. Stal pri mne tak ako som naozaj necakala. Bol mi velkou oporou.
Avsak po porode prislo sestonedelie bez babatka, hormony, depresia, ano aj on to znasal velmi zle ale same viete ze zena to preziva ešte intenzivnejsie.... A on to nechapal. Nazyval ma hysterkou, hereckou, psychopatkou, p*cou, pri*ebanou... Kadeco som si vypocupa. Ze nech sa dam dokopy ze on tskto zit nechce....
Podaril sa nam syn. Pred tym ako som zistila ze som tehotna sme sa neskutocne pohadali, vsetko mu na mne vadilo...
V tehotenstve sme sa hadali, ale nebolo to nic strasne, boli to hadky kedy padali aj nadavky, niekto by mozno uz to povazoval za strop, ale pri tom vsetkom som si uz asi zvykla a neriesila.... Maly sa narodil, bol pri porode, emocia ziadna.. Podotykam ze cely nas vztah tvrdil ze on chce syna, a bodka.. Ze on je chlap a chce syna.... Dokonca ked sme cakali dievca tvrdil ze nie, on ju vychova ako syna a bude sa volat po nom, ze
on je dost chlap na to aby splodil syna.....
Pocas sestonedelia, alebo teda este v porodnici, uz vtedy sme sa pohadali, pretoze sme boli v nemocnici dlho a dochadzali mi plienky kazala som mu nech mi donesie. Doma plienky kupene, stacilo ich zobrat a doniest.. Nie on musel vsetko komplikovat a hadat sa so mnou ze on ide plienky kupit a potom mi vola z obchodu ze ake ze ich je tam vela... A nadava mne ze to komplikujem.....
Maleho ked sme dosli domov ani na ruky nezobral, ani neprebalil, ani nepokocikoval, nic... Pomoc ziadna. Ziadna... Ja netvrdim ze sa po prichode z prace ma len a len starat, ale jeho prichod z prace domov vyzeral tak, ze mi uz po ceste volal aby som mu sprsvila kavu, ak som nahodou nestihla lebo som kojila bolo zle, ofrflal ze je navarene nieco co on jest nebude (nie, baby cokolvek som kedykolvek navarila vzdy ofrflal, lebo to neni ako od maminky, ked som nenavarila nic lebo uz som nemala chut, bolo este horsie), lahol si na gauc a cumel do telefonu. Alebo este lepsie lahol si do postele a tam cumel na politiku. Ked som chcela maleho vecer isla uspat na nocny spanok este mi nadaval ze si ani vo vlastnej posteli nemoze pozerat to co chce....a aby toho nebolo malo v noci mi zadre ze nech maleho zoberiem nakojit do obyvacky lebo jeho to budi..... Proste....
Je toho vela. Toto som zhrnula len to co ma napadlo v rychlosti.....
Ja nie som bezchybna a nemam lahku pobahu ale toto je uz moc aj na kona...
Otazka znie, mam sa nechat urazat aj nadalej? Mam kvoli nemu prist o vyborny vztah s rodicmi a surodencami lebo on ich bezdovodne neznasa? Mam maleho vystavovat kazdodennej hadke, kriku, vulgarizmom a placu?
Alebo sa mam zbalit s odist aj napriek tomu ze maly nebude mst kompletnu rodinu😴? nechce...

Strana
z2
asocial
18. jan 2022

Je dobre, ze si z normalnej rodiny a mas ich podporu. Takze klobuk dole, si silna zena a cim skor pojdes prec, tym lepsie vam bude. Drz sa.

amelie2017
18. jan 2022

A on mu bude ako vysvetlovat, ze sa s nim nehra, ze sa radsej vyvali na gauc a cumi do mobilu? Ako mu bude vysvetlovat, ze nadava jeho mame? Ze si vypisuje s inymi...ako ano, su chlapi, ktori to s babatkami nevedia (podla mna nechcu vediet, ani zeny sa nerodime s tym, ze vieme, ako ich prebali ci utisit, ucime sa za pochodu) a detom sa zacnu venovat, az ked sa s nimi uz da realne nieco robit, poznam par takych, ale za to sa spravali slusne k svojim zenam, pomahali v domacnosti, ked uz samotnou starostlivostou o dieta nie.

elizabet173
18. jan 2022

kvôli bábätku odísť

autor
18. jan 2022

@vladinka dakujem, tieto slova mi dodavaju odvahu.... Bojim sa toho... Ano aj ja som bola samostatna, vlastny biznis, penazi ze som kazdy mesiac cestovala, vlastny byt, auto, vsetko som si vzdy dokazala vybavit sama. Ked som nieco nevedela nebolo to v mojich silach, nehanbiila som sa poprosit o pomoc rodinu kamarstov. Teraz uz len sedim doma, robotu som kvoli nemu obmedzila na polovicu, cize aj prijem klesol, lebo ma chcel mat len doma. Ako zienku domacu. To som nikdy nebola. Netvrdim ze som sa nepostarala to ano len nie som typ co bude sediet doma kazdy den varit 3 hodinovy obed a 3 druhy kolacov. A cakat na muzika s kavickou a aby si vylozil nohy.. Toto nie....
Som rozhodnuta, len neviem ako to spravit. Viem ze to musi byt tento tyzden, nechcem mu to urobit za chrbtom ale nechcem ani pocuvat reci ked sa budem balit pri nom. Bojim sa ze ma bude ukecavat nedajboze drzat nasilim.
Maleho mu neberirm aj ked to on tak nazyva, chcem aby vedel kto je jehonotec, chcem aby sa stretavali aby si ho braval. Nechcem mu ho zakazovat..... Len neviem ako to spravit..... Akk si to riesila ty? Ako si odisla, ako to prebiehalo, ma zaujem o maleho?

diamond007
19. jan 2022

Toto mi príde akoby nepochopil že dieťa je aj o obete, nielen tvojej ale aj jeho. No neviem, riešila by som to tak, že ak máte ešte jednu izbu, ísť spávať s malým tam. A podalsie, chlapi sú pohodlnejší zväčša, aj on potrebuje čas aby to vstrebal aj bábo aj narodenie.
A pasáž o plienkach dávam za pravdu jemu. Išiel ti ich doniesť do nemocnice a ideš si šúpať že si doniesť tie kúpené, aj keď vyslovene asi nebol doma a bolo jednoduchšie ich kúpiť v obchode a prísť za tebou.toto je zla komunikácia, a keďže ste tak ďaleko tak z oboch strán. Dovoľujete si k sebe priveľa. Ja by som určite navrhla poradňu, viem si predstaviť aká si bola ofucana že musíš mu do telefónu vysvetľovať aké plienky.... Skús si aspoň ty prečítať knihu Ženy sú z Venuje a muži z Marsu. Je ozaj ľahká a vela veci a hádok pochopís aj z jeho pohľadu.
Nezabudni, že ak sa zbalia a odídeš, raz si začne nárokovať na syna. Nenechaj sa urážať, ale nedostane sa tak ďaleko do hadky

vladinka
19. jan 2022

No ja som našťastie byvala v mojom byte a on sa ku mne nasťahoval. Potom sme sa rozviedli,ked mal syn tri roky. Podala som ziadost o rozvod a exovi som to iba oznámila. My sme sa takmer vobec nerozpravali. No a perlička je, ze rok a pol po rozvode byval stale v mojom byte, nikde nerobil, lezal na gauci, ja som chodila do prace, syn najskor do jaslí a potom do škôlky...nedaval mi ziadne prachy, drzo jedol to, co som synovi navarila. Jedného dna po vianociach, presne na sviatok 3 kráľov, som sa vybrala na policiu to riešiť. Stacilo sa preukat LV, ze byt je iba moj a policajti prišli a dali mu 2 hodiny na vystahovanie. Ked som sa po 2 hod vrátila,bol vystahovany (nasackoval sa k bratovi, teraz zije u mamy).
Boli to strasne nervy, bola som troska vychudnutá, vlasy mi padali..on do mna stale rypal atd
Naozaj ti drzim palce, zmeň svoj zivot a buď šťastná. Ty aj tvoje dieťatko si to zaslúžite

diamond007
19. jan 2022

A nechcem byť drzá, ale s tou kávou nevidím nič zle. Keď som bývala s maminou tak som jej sama rada denne z práce keď išla,spravila kávu. Občas keď mala chuť aj zavolala že akým autobusom ide, nech jej spravím ...

ankare
19. jan 2022

Och,moja, mrzí ma to, v akom zväzku žiješ.😔 Škoda,že si nezdvihla kotvy skôr, kým si dieta nemala, lebo takýto chlap si deti nezaslúži. Ani Teba.
Pouvazuj o Tom,ako odísť. Určite si nenechaj pokaziť vzťahy s rodinou kvôli somarovi.
Aj synovi sa bude lepšie žiť bez neho. Veď on ani otec nie je.
Držím palce!

amelie2017
19. jan 2022

@diamond007 myslim, ze keby to bol starostlivy partner, vobec by jej nevadilo, keby mu tu kavu mala urobit. Vypili by ju spolu, pokecali, aky mali den, on v praci, ona s babom..siel by si na hodku oddychnut a potom by sa venoval rodine. Ale ked ta chlap zhuci, kde ma kavu, lebo ty si dojcila dieta, tak by si ju veru varil uz navzdy sam.

diamond007
19. jan 2022

@amelie2017 ja dosť pochybujem že ju zhucal. možno poznamenal iba či mu tu kávu nerobila...

banalu
19. jan 2022

Nechali ste to zajst prilis daleko... Osobne by som sa zbalila pri prvej nadavke na moju adresu...
Uz pri prvom tehu sa spraval ako nemilujuci partner, nerozumiem preco si s nim ostala.
Ja som s mojim muzom 11 rokov a NIKDY ani pri tych najvacsich hadkach sme si nenadavali... Je to len ukazka toho, ze voci sebe nema jeden pred druhym respekt!
On sa nezmeni, lebo keby chcel, uz sa zmeni davno.. na tvojom mieste by som zbalila male a sla, hlavne pre dobro toho maleho!

autor
19. jan 2022

@diamond007 bol doma. Preto nemal dovod ist do mesta a ptom do nemoxnice. Ked nemocnica je skor ako obchod s plirnkami po ceste

autor
19. jan 2022

@diamond007 nemam problem mu ju sorsvit ked ma o to poprosi. Len tu ide o to ze on ju chce zaliatku v tom momente aby mala presnu teplotu. Pomaly pocet zrniečok musim rsts krbo bud je moc silna alebo moc slaba... Moc studrna moc tepla...

diamond007
19. jan 2022

Tak nerieš či ich chcel on kúpiť alebo ich vziať doma. Na takých veciach nezáleží som chcela tým povedať... A za kávu tak to je teda kreten alebo pedant. Neviem sa k tomu vyjadriť. Skôr mi to príde že z toho asi stresu si vyber Ivana a možno aj nervózna naňho ty. Je to kolobehu skús tu knihu prečítať nejakú 🙂 držím palce

panda21
20. jan 2022

Dala som to prečítať mužovi a ma rovnaký názor ako ja. Kreten, ktorý nada žene v 600 nedelí po strate bábätka do pic a hysteriek, je vhodný iba kopnutia do guli. Nejdem riešiť prečo si s ním po tomto opäť skočila do postele, ale už len tie poznámky k dievčatku, vypisovanie so ženami, virtuálna nevera, nadávky počas tehotenstva to je všetko strop, ktorý by ťa mal presvedčiť o odchode. Čo si malý z tohoto vzťahu vezme? Budeš spokojná ak z neho vyrastie jeho otec? Chceš zachrániť kompletnú rodinu, ale vy kompletná rodina nieste a pri tomto chlapovi ani nebudete.

asocial
20. jan 2022

este stale si s nim? zbal sa co najskor, muz je psychopat. naozaj. Uz som to vyssie pisala, ale toto nie je kompletna rodina a pre tvoje dieta je to velmi zly vzor.

Strana
z2