Mám odísť, alebo ostať kvôli bábätku?
Ahojte, ani neviem ako zacat a ako skoncit.
S muzom sme svoji 2 a pol roka, prisli sme o jedno babo vo vysokom stadiu tehu a teraz mame 3 mesacne.
Pocas tych 2 rokov sa toho stalo tolko, že by clovek povedal ze nas to spoji alebo naopak rozdeli.
V skratke, pocas prveho tehu sme sa nonstop hadali, nonstop, o hlupostiach, ale hadali, hadky to neboli mile, ale naozaj krusne. Mne nieco nesedelo, vosla som muzovi do telefonu a zistila som ze si vypisuje s nejakou zenou, posielajú si nahate fotky a dokonca sa dohodli na stretnuti.
To nakoniec neprebehlo, vedela som den aj cas, dokonca sa panko oholil, ale nakoniec prisiel v normalnom case domov... Sledovala som tento ich "pomer" aj nadalej az som to jedneho dna nevydrzala a vykricala som mu to, bola som asi v 5 mesiaci. Nejako. To ututlal, ukecal ma, odpustila som, nezabudla som..... V 6 mesiaci sme o babo prisli. Stal pri mne tak ako som naozaj necakala. Bol mi velkou oporou.
Avsak po porode prislo sestonedelie bez babatka, hormony, depresia, ano aj on to znasal velmi zle ale same viete ze zena to preziva ešte intenzivnejsie.... A on to nechapal. Nazyval ma hysterkou, hereckou, psychopatkou, p*cou, pri*ebanou... Kadeco som si vypocupa. Ze nech sa dam dokopy ze on tskto zit nechce....
Podaril sa nam syn. Pred tym ako som zistila ze som tehotna sme sa neskutocne pohadali, vsetko mu na mne vadilo...
V tehotenstve sme sa hadali, ale nebolo to nic strasne, boli to hadky kedy padali aj nadavky, niekto by mozno uz to povazoval za strop, ale pri tom vsetkom som si uz asi zvykla a neriesila.... Maly sa narodil, bol pri porode, emocia ziadna.. Podotykam ze cely nas vztah tvrdil ze on chce syna, a bodka.. Ze on je chlap a chce syna.... Dokonca ked sme cakali dievca tvrdil ze nie, on ju vychova ako syna a bude sa volat po nom, ze
on je dost chlap na to aby splodil syna.....
Pocas sestonedelia, alebo teda este v porodnici, uz vtedy sme sa pohadali, pretoze sme boli v nemocnici dlho a dochadzali mi plienky kazala som mu nech mi donesie. Doma plienky kupene, stacilo ich zobrat a doniest.. Nie on musel vsetko komplikovat a hadat sa so mnou ze on ide plienky kupit a potom mi vola z obchodu ze ake ze ich je tam vela... A nadava mne ze to komplikujem.....
Maleho ked sme dosli domov ani na ruky nezobral, ani neprebalil, ani nepokocikoval, nic... Pomoc ziadna. Ziadna... Ja netvrdim ze sa po prichode z prace ma len a len starat, ale jeho prichod z prace domov vyzeral tak, ze mi uz po ceste volal aby som mu sprsvila kavu, ak som nahodou nestihla lebo som kojila bolo zle, ofrflal ze je navarene nieco co on jest nebude (nie, baby cokolvek som kedykolvek navarila vzdy ofrflal, lebo to neni ako od maminky, ked som nenavarila nic lebo uz som nemala chut, bolo este horsie), lahol si na gauc a cumel do telefonu. Alebo este lepsie lahol si do postele a tam cumel na politiku. Ked som chcela maleho vecer isla uspat na nocny spanok este mi nadaval ze si ani vo vlastnej posteli nemoze pozerat to co chce....a aby toho nebolo malo v noci mi zadre ze nech maleho zoberiem nakojit do obyvacky lebo jeho to budi..... Proste....
Je toho vela. Toto som zhrnula len to co ma napadlo v rychlosti.....
Ja nie som bezchybna a nemam lahku pobahu ale toto je uz moc aj na kona...
Otazka znie, mam sa nechat urazat aj nadalej? Mam kvoli nemu prist o vyborny vztah s rodicmi a surodencami lebo on ich bezdovodne neznasa? Mam maleho vystavovat kazdodennej hadke, kriku, vulgarizmom a placu?
Alebo sa mam zbalit s odist aj napriek tomu ze maly nebude mst kompletnu rodinu😴? nechce...
Myslim si, ze sama si si odpovedala, ze bude lepsie ak odides. Budes si vazit samu seba a malemu das pokojny zivot bez kazdodennych hadok a nadavok. Mozno si muz najde potom cestu k synovi.
Nikdy neostávať kvôli deťom a podľa toho čo píšeš, tak ani nie ste rodina.
uprimne... skončila by som to už pri tom šestonedelí po strate babatka... aby jeden muž(otec) dokazal nadať žene po pri%ebanej p%če, tak vtedy by zhasol ako sviečka, dovidenia dopočutia... ale dobre, nejako sa stalo, máš teraz syna, myslím si že lepšie mu bude v pokojnom prostredí aj keď len s jedným rodičom ako celé dospievanie kukať na to ako tatko takto nazýva mamu pri hociakej hádke.. aký bude mať on vzor do dospelosti a ako sa potom bude tvoj syn správať ku svojej partnerke a metke jeho detí keď bude toto doma vnímať akože je to OK?? ... myslím že nad odchodom uvažuješ lebo vieš že tak ako to je to nie je v poriadku
@janai1 mas pravdu
@mimka91 ano, sama sebou uz nie som dlho, lebo len rozmyslam co spravit nespraví povedst nepovedat aby bol muz spokojny a aj tak nikdy nie je. Ja viem ze ho lubi, len to nedava najavo. Viem ze by mu dal aj posledne.
@acrobaleno asi nie, boli sme, no uz nie sme, rodina sa tskto nesprava. Muz sa takto nesprava, mal by si ma vazit, byt vdacny za zdrsve dieta a nie stale nadavat
@autorka tak si si aj sama odpovedala. Ak chceš zachrániť vzťah, tak mu skús navrhnúť poradňu, ale ja by som to nesilila.
Rozhodne by som si kvoli takému hovädu nekazila vzťah s rodinou. Okasle ta s nejakou inou (ako si písala ze uz si vypisovali, to už by pre mňa bolo cez), a kto ti pomoze? Radšej skôr ako neskor...
Urcite to co najskor ukonci, podla toho co pises je vas vztah uz dlhodobo rozvrateny. Ak neodides, tak sa navzajom znicite a vase dieta bude trpiet kvoli rodicom. Verim, ze taketo rozhodnutia vobec nie su lahke, ale mysli na blaho svojho dietata, vyrastat v takomto toxickom prostredi ho poznaci na cely zivot. Prajem vela sil!
@autorka myslím, že sama vieš čo spraviť. Ja som z rozvratenej rodiny a to sa naši ani nehľadali, otec proste odišiel keď som mala 3 mesiace a založil si novú rodinu. Úprimne, lepšie ako keby som mala vyrastať v rodine kde sa hádajú. Na deti to veľmi vplýva už v útlom veku. Na tvojom mieste zbalim seba aj dieťa a utekám kade ľahšie. Muž si ta neváži, dieťa nevychovava, tak načo byť s ním? Z teba sa časom stane troska a to tvojmu dieťaťu urobiť nechceš. Keď čítam takéto veci, je mi ľúto niektorych žien. Môj manžel má tiež svoje chyby, aj ja mam veľmi ťažkú povahu, ale nikdy by mi nevynadal do piiip, neudrel. V decembri sa nám narodila dcérka a jemu vypadne slza skoro zakaždým keď sa na ňu pozrie aký je šťastný, že ju mame. V takom vzťahu aký opisujes to nemá zmysel ťahať. Aj ty aj tvoje dieťa si zaslúžite niečo lepšie.
Milujúci otec sa takto nespráva. Takže odísť.
Utekaj, otras nieco aj citat je zle
Odišla by som od neho. Dieťaťu viac škodia hádky ako to že nebude mať otca pri sebe. A uvidíš bude ti lepšie. A s malým budeš mať dobrý vzťah lebo budete iba vy dvaja.
Prepáč, ale ak je toto naozaj pravda, to ty ešte rozmýšľaš že s ním ostaneš? Práve kvôli dieťaťu by som odišla. Píšeš že s rodičmi a súrodencami máš dobrý vzťah, na malého sama nebudeš. Áno kompletná rodina dôležitá je, ale nie za každú cenu.
Takýto geroj si myslí, že dobrý chlap plodí len synov. Ja mám doma super chlapa a máme dve dcéry. Idiota si si našla, utekaj dievča, utekaj.
Žiaľ, už počas prvého tehotenstva sa viac zaujímal o nejakú inú ženu než o Teba, už TOTO Ti malo dať odpoveď na všetky Tvoje otázky a pochybnosti... Ty môžeš akurát tak zachrániť seba a ochrániť detstvo svojho dieťaťa pred takým chruňom. Čim skôr ho necháš, tým skôr to prebolí.. Takí ako on sa nemenia, žiaľ....Držím silno palce a prajem veľa odvahy a síl! 🙂
Váš vzťah bol otrasný už pred prvým dieťaťom. Nerozumiem prečo ste išli do druhého dieťaťa. Jednoznačne nezostávať.
Ja by som v tomto prípade radšej zachránila vtah s rodinou ako vzťah z hlupakom co si ta neváži. Raz by mi môj muž vynadaj do p.. alebo jeb... a už žije sám.Aj my sa pohadame ale normálne slušne žiadne nadávky. A ze príde milostivý dá si kávičku naje sa a leží to je záujem o dieťa 0%.
nerozumiem ako si s nim mohla este do postele lahnut po tom, co ti vulgarne nadaval po strate prveho dietata..
a tato akoze "kompletna rodina", to uz hadam ani komentovat netreba.. zostan a raz ta bude za to syn mozno aj nenavidiet..
Zbalit a odist
Nechcem ti "nakladať" ale tuna je jasná ukážka toho, ako dotyčné vnímajú chlapa. Ešte povedz, že predtým taký nebol. Nechápem ČO ťa donútilo robiť si s ním dieťa, a nechápem absolútne to dieťa druhé. Veď iné ako toto si ani čakať nemohla.
Ak máš kam odísť, rodičia ťa podporia, tak hneď teraz sa zbal a daj mu čau. Akože chceš aby z tvojho dieťaťa vyrástol rovnaký buran? hádam nie.
Myslim, ze si si uz odpovedala sama. Zbal sa, chod k rodicom a casom sa postavis na vlastne nohy.
V tomto pripade Neviem o co by prisiel vas syn, ak opustis jeho biologickeho oca. Hmmm… nic dobreho tebe, ani synovi do zivota neprinasa.
Jasne, ten nezaujem a nadavky to je daleko za ciarou. Navrhujem vsak manzelsku poradnu. Preco? Lebo ak aj to neustanete a rozvediete sa, budete stale rodicmi a musite sa naucit aspon spolu normalne komunikovat
Ako môžeš vôbec rozmýšľať že čo je správne rozhodnutie?
Teda očividne sa ale nevieš správne rozhodovať ked si s takým kokotom šla do toho zas no ale kto chce kam ...
Odísť. On sa nezmení a dieťa bude pri vašich hadkach len trpieť. Uz po prvom tehotenstve by som sa zbalila.
K tomu, preco si si s nim robila dieta sa vyjadrovat nejdem, lebo by som ti asi riadne nalozila, ale ako si prisla na to, ze ho lubi? Tak, ze ho nevzal na ruky, neprebali, nebol kocikovat, ze mu vadi, ze musi dieta ist spat, v noci jest..mas divny koncept lasky..to aj vysvetluje, ze sa nechas urazat, ponizovat a ze si si vlastne spravila to dieta..
Ako keby si opisovala môjho ex.. A úprimne ti poviem bola som s nim len kvoli deťom.. Staršia mala 5 a mladšia 3. Trvalo to dva roky kým som sa odhodlala a ľutujem ze som neodišla skôr. Teraz mam úžasného milujúceho manzela. A pre deti som nemohla urobiť lepšie rozhodnutie. Mimochodom ex sa doteraz o deti nestará.
To sa hadam ani pytat nemusis, ja rozmyslam, ako ta napadlo vobec s nim ostat dalej... nic v zlom, ale vy nie ste rodina, nemas o co stat. Chod cim skor, toto sa nikdy nezmeni.
Utekaj od toho psychopata, ze ti gumy na aute budu pistat🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Toto si ten malinky nezasluzi.
Baby mate vsetky pravdu, blba som bola ze som nesla hned.
No on mi teraz vycita ze chcem od toho utiect ked to neklape, ze mu beriem maleho, ze nebude mat rodinu, ze ako mu to budem vysvetlovst. Uplne ma citovo vydiera. Ja som vsak rozhodnuta.