icon

Mám odísť zo vzťahu?

19. feb 2022

Ahojte žienky, chcela by som počuť váš názor, pripadne skusenosti s podobnou situáciou.

S partnerom spolu už rok a pol žijeme, momentálne som v 27tt, no stále viac a viac rozmýšľam o odchode a o tom že by som dieťa radšej vychovávala sama ako s ním.
Na začiatku to bol milý, usmiaty, veselý chlap plný nápadov energie a entuziazmu.
No v poslednej dobe je to neznesiteľné. Ja denno denne nepočúvam nič iné ako nadávky na politiku, nonstop téma covid , očkovanie, testovanie, ako sú všetci jeb**** a podobne. Žiadna pozitívna energia. Starám sa o domácnosť, varím, pečiem, periem... proste všetko. Ale ani jedno jediné slovko vďaky, pochvali. Žiadne "ďakujem, chutilo mi" alebo akákoľvek drobnosť. Proste ako keby to všetko bolo samozrejmosťou. O intímnom živote nejdem ani písať, tam je to poslednú dobu na úplnom bode mrazu, v posteli spíme čo najďalej od seba len aby sme sa náhodou nedotkli jeden druhého. Nonstop má v ruke len telefón a mňa si absolútne nevšíma. Skúšala som sa s ním o tom aj rozprávať ale márne, nezáujem. Momentálne každý po hádke sme v inej izbe a citim na sebe že už z mojej strany nieje žiaden záujem sa mu ísť podlizovať a urovnať to, mám ho proste plne zuby. A jemu je to evidentne tiež jedno.
Myslím si že som ešte mladá na to aby som žila v takomto vzťahu, stále sa snažila no nedostávala za to ani len kúsok vdaky a pár milých slov. Aby sme nonstop sedeli len na zadku doma a nešli ani na obyčajnú prechádzku lebo on je zaneprázdnený telefónom a politikov. Je tu ešte niekto kto to mal podobne? Odišli ste niektorá od partnera ešte počas tehotenstva? Alebo ste sa to snažili stále naprávať a Odišli až keď bolo dieťa staršie?
Ja osobne nemám najmensiu chuť zotrvať v tomto vzťahu. tpom

ninka99865
19. feb 2022

By som ho prefackala 🙄 ináč koľko máte rokov obaja keď sa môžem opýtať? Ale v zásade je to asi jedno lebo si myslím že si žiadna žena nezaslúži takto žiť do konca života..
na druhej strane možno tu nemocnicu bral ako niečo prechodne a že aj tak sa k nemu odtiaľ vrátiš. Ale ak sa odsťahujes to už je o inom

0silvia0
19. feb 2022

mne to pripada, akoby mal vyhliadnutu inu zenu. Nema nejaku mladu kolegynu v praci?

hope87
19. feb 2022

Tak keby si rovno do prispevku napisala, co teraz, tak asi by som poradila trosku odlisnejsie...ked by si odchadzala, tak by som nepovedala, ze iba na par dni...ale ze normalne odchadzas...ak byvate v jeho byte a ty mas svoj a nemas tam najomnikov, odisla by som tam...alebo teda k tym rodicom...mna by neskutocne ubijalo taketo nevsimanie a hundranie a neviem co. Cakate vase prve dieta a on sa k tebe sprava ako keby si chcela, aby si zobral volno z roboty, aby ta prisiel zaviezt a vyzdvihnut od kadernika 🙄. Ak do toho oktobra bolo vsetko viacmenej ok a zrazu nastala takato zmena, nieco v tom musi byt...Skusila by som este pred tvojim odchodom este jeden vazny rozhovor. Ak ta odfajci, ja by som na neho normalne nabliakala, ci je normalny...a sla sa balit.

laska86
19. feb 2022

Nebude v tom milenka?

zmrzlinka2021
19. feb 2022

Ja si myslim, ze po 3,5 roku chodenia uz to nezvladol, teda ak pises ze to zacalo v oktobri, tak po 3 roku chodenia - uz sa nevladze pretvarovat.
Zial, on a realne takuto toxicku povahu, charakter, na vsetko len nadavat, vsetko negovat, psychicky deptat svoje okolie. Zit s takymito toxickymi ludmi znamena udupat akukolvek sebahodnotu, pretoze tym, ze ty budes spokojnejsia, vyrovnanejesia, pozitivnejsia - on bude nasratejsi a bude viac a viac k tebe prejavovat urcite formy pasivnej agresie a bude ta deptat.

Tieto charaktery sa nemenia - mam velmi bohate skusenosti a som vdacna ze su to ludia s ktorymi nemusim fungovat v domacnosti.

A poviem to sprosto - je mozne ze sa neciti na zalozenie si rodiny s tebou a proste je tu nejaka snaha z jeho strany, aby si tie kopacky jemu dala ty a on nebol ako totalny chnup, co opusti tehotnu snubenicu.

agatky
19. feb 2022

Odisla som ked som bola tehotna s dvojickami. Vratila som sa po dvoch mesiacoch naivne ze to bude lepsie. Vydala som sa maly maju rok a pol a odisla som znova. Uz sa vratit nemienim... asi tak

makova333
19. feb 2022

Autorka: Po precitani tvojej poslednej spravy - toto nebude ten spravny partner do zivota...

ursula22
19. feb 2022

to máš zo stresov to rizikové, choď k rodičom, potrebuješ kľud a mamu

svetlonos
19. feb 2022

Tak po tomto by ma ani nenapadla otazka, ci s nim ostat. Ved v takom pripade by sa aj nejaky kamarat zachoval kepsie ako otec dietata. Odisla ny som asi hned po prichode z nemocnice, blbec. Sa mi zda ze tie hormony sa skor hraju s nim a nie s tebou. Prajem tebe a tvojmu dietatku krasny, radostny zvot plny lasky 🙂

madeline1
19. feb 2022

Keby si nebola tehotna, napisala by som odid, ale tak si v 27 tyzdni a teraz chces odist, ked doteraz si bola s nim?!

adkalu
19. feb 2022

Z príspevkov u mňa niet čo riesit🤷‍♀️. Ale, každá sme iná, ty musíš vedieť co očakávaš od vzťahu, akú máš víziu rodinného, partnerského života... Nemusí to partner spĺňať na 100 %, ale viac ako polovica je ziaduca. Ak sa už pri hospitalizácii nezaujímal ako sa máš, tak minimálne o babatko by mal. A dĺžka vzťahu nie je až taká dôležitá. Aj keď nie som zástanca raketového vzťahu, ale prešla som si niekoľkoročnym "prechodeným" vzťahom a aj napriek vyraznym pozitívam to trosku vnímam ako plytvanie časom. My sme s manželom šli do vzťahu po hlave, po polroku tehotenstvo, zásnuby, svadba.... Šialene rýchla, ale krásna jazda. Som rada, že som sa nechala strhnúť. Tiež tehotenstvo nebolo ideálne, ale zvládli sme to. Ja by som mu skratka neodpustila, že ma v tom nechá samu. Teraz chrape vedľa mňa a naše deti vo vedľajšej izbe. Ja len, že ty sa poznáš a ak máš pocit, že to nefunguje a je slabá perspektíva, že bude, tak nechaj tak. Už vôbec, že dokážeš tie veci pomenovať a zamýšľať sa nad tým, je znak tvojej vyspelosti. A áno, aj hormóny iste robia svoje, tak sa na chvíľočku stiahni, upokoj, utried, analýzuj, roztried a prijmi rozhodnutie. Držím palce, nech je to najsprávnejšie pre teba/vás. 🍀

milenke
19. feb 2022

Daj tomu čas... dneska by sa každý len rýchlo rozišiel a čav ....ako bolo by to OK šak tvoja vec... lenže je už v Tom dieťa snaž sa zachrániť vzťah hlavne kôli dieťaťu...a v tehotenstve by som radikálne zmeny nerobila hormóny sú sviňa...možno sa časom budeš úplne inak dívať na situáciu

romanovic
19. feb 2022

Ked citam o tej nemocnici, pre mna by to bola konecna. Ak mas peniaze, byt, rodinu, odid od neho. Dieta nepotrebuje vidiet takyto model spoluzitia rodicov a ty mas velku sancu stretnut niekoho, kto ta bude mat rad.

sissy27
20. feb 2022

@madeline1 no a čo že rozmýšľa nad odchodom v 27.tt ? To s ním má zostať do konca života lebo holt zle si vybrala / neskoro sa jej otvorili oči? Či po pôrode bude vhodnejšie odísť?

makova333
20. feb 2022

@milenke vztah muza a zeny sa nikdy nezachranuje kvoli dietatu (casto je to len vyhovorka, aby zena/muz nemuseli spravit ziadne rozhodnutie, tak spolu zostavaju "kvoli detom". O skodach, co to moze na dietati napachat sa radsej ani nevyjadrujem). Je to vztah partnersky. Dieta ma s rodicmi vztah dieta-rodic. A ten sa nemeni rozchodom rodicov. Rdicom dietata budem aj ked nebudem zit s jeho matkou/otcom. A ak budem chciet tak ten vztah rodic-dieta moze byt pekny a laskyplny.

madeline1
20. feb 2022

@sissy27 neviem v akej je autorka financnej a inej situacii, ale i na to treba mysliet...ci ma kde byvat, ak nema, ci jej bude materska stacit, lebo kedy on prispeje to je neurcite a ano je to zvlastne, ze az tak neskor si uvedomila, ze je az takto nespokojna...

mihulam
20. feb 2022

je hlupost odchadzat. 1. ste spolu kratko, 2. cakate dieta , cize hormony z teba robia x-nasobne citlivejsiu zenu ako obvykle, na co prides neskor 3. je to prve dieta takze v tejto pozicii si prvy krat a aj tvoj partner. Ani on nechodil do skoly kde by sa ucil co tehotna zena potrebuje ako jej byt oporou, on vidi ze ty si odmerana a ze zrejme to tak chces, ty si odmerana lebo za tebou nepride , ano zacarovany kruh kde by skor pomohol psycholog aby si aj ty prisla na to ze teraz to v tvojej hlave pracuje kus inak a po porode tobôz. Treba mat napamati ze aj teraz ma on svoje potreby a ty tiez. Takze urcite najskor rozhovor kde mu popises ako sa citis a co by ti v tomto obdobi pomohlo, a on by sa mal vyjadrit tiez co mu chyba a co ocakava, a potom urobit kompromis. Je dobre si nieco na tuto temu precitat, literatury je tu plno. Tymto stavom si presla nejedna ak nie kazda. Takze klud, ide jar, najdite cas pre seba.

domcii69
20. feb 2022

Mala som to rovnako. Odišla som a som s malou uz skoro dva roky sama je to lepsie viem si ju inak užiť aj vsetko. Ked bude staršia a odídete bude to pre ňu horšie. A tiez nieje dobre ked bude vidieť a cítiť z vas to co cítite k mužovi. Ja som si našla priateľa ktorý bol stale pri mne a pomáhal s dcérkou aj ked nebola jeho. Chces lepší život tak si ho urob ale ľahké to nebude

konikmodry111
20. feb 2022

Fuha žena no nezávidím ti, povodne som isla napísať iný komentár ale keď som čítala že ty si bola v nemocnici s vašim spoločným dieťaťom a on že žiadny záujem? To akože vážne ? 🤦🏼‍♀️Podľa mna tam niečo bude iné s ním, čo keby si si s ním sadla za stol a buchla po ňom že takto už stačilo ? Ja by som sa normálne pobalila a adios, dovidenia 🤦🏼‍♀️

sissy27
20. feb 2022

@madeline1 možno by stačilo prečítať si aj jej ďalšie príspevky a zistila by si, že má kam ísť a aj finančne sa má na koho spoľahnúť…

madeline1
20. feb 2022

@sissy27 nemam cas citat dalsie logicky.

sissy27
20. feb 2022

@madeline1 ešteže máš čas reagovať na niečo čo nemáš čas si prečítať 👌😂

makova333
20. feb 2022

@madeline1 skoda, lebo by si sa dozvedela podsatne detaily a nemusela pisat prispevok, ktory je uplne bezpredmetny, kedze autorka na tvoje "neviem" odpovedala uz na zacitaku.

mikadooo
20. feb 2022

Ach ja by som odišla... Hormóny nenormóny, akože partner nemá čas sa so mnou baviť, lebo telefón??? No konečná pre mňa. A kedy bude mať akože čas? Ja by som zbalila caky paky a pekne krásne pauza na dobu neurčitú. Ak by sa ozýval, tak by som ešte zvážila, ale pochybujem že sa ozve. Veď nemá čas, musí riešiť politiku a koronu všakže. Nevidím ani jedno plus na takomto chlapovi. Ak ste niektorá našla niečo pozitívne na ňom, napíšte, som celkom zvedavá, prečo by s ním autorka vlastne mala ostať.

madeline1
20. feb 2022

@makova333 tak ho zmaz a aj nabuduce, dakujem

madeline1
20. feb 2022

@sissy27 reagovala som na uvodny prispevok autorky. Ty si nemusela reagovat na ten moj predsa 😊

zanalab
20. feb 2022

Mozno bude uplne iny ked budete mat male na svete.Niektory chlapi su taki zostresovani z nastavajuceho rodicovstva ze robia jeden kiks za druhym.A uteka k mobilu aby zahnal myslienky lebo sa boji.Dala by som mu este cas aby dozrel na otca.A ked nic tak odist sa da aj neskor predsa.

autor
21. feb 2022

Ahojte ženy, čítam vaše príspevky až teraz lebo som sa nakoniec včera rozhodla ísť na návštevu k starkej kde som rovno ostala aj spať. Starká je síce stará škola ale paradoxne bola 3x vydatá a 3x rozvedená 😁 tak ma aspoň pochopila. Partner sa zatiaľ neozýva tak ani neviem ci ma teší ten bohovsky kľud bez politiky, covidu a bla bla bla alebo mi je viac ľúto to že sa neozýva.
Niekto sa tu pýtal koľko mame rokov , ja 27 onedlho a partner bude mať 40 . Asi som už od takého chlapa očakávala že to bude mať v hlave upratané, a na začiatku to aj vyzeralo že má. Tak neviem, asi ostanem u starkej nejakú chvíľu a počkám či sa sám od seba ozve a bude mať záujem o rozhovor alebo nie. Ďakujem každej jednej za radu a názor. Ja som to potrebovala zo seba už dostať von lebo som bola fakt zúfalá z toho celého 🙄

ninka99865
21. feb 2022

Ach si mladaaa baba, nemôžeš takto žiť naveky! Buď šťastná že máš kam odísť a že niesi bez peňazí ako xy žien čo majú podobný problém s chlapom a odísť nemôžu. Všetko sa v živote deje z určitého dôvodu a možno o pár rokov budeš najšťastnejšia že si sa rozhodla odist. A určite ešte pár chlapov v živote stretneš. Držím veľmi prsty 🍀

janickacrazy
21. feb 2022

No tak asi mu doplo, že už to nebude taká zábava a dieťa tu bude už navždy. Niektorí chlapi sú hrozni zbabelci. Teoreticky by mal mať v 40-tke už rozum, ale na druhej strane už je zvyknutý na svoje pohodlie a bude sa ťažko prispôsobovať dieťaťu. Ostan nejaký čas u starkej a užívaj si kľud. Uvidíš, či sa ozve. Drž sa. A daj vedieť, ako pokračujete.