icon

Mám opustiť partnera, aj keď ma miluje?

29. okt 2025

predstavte si, ze zijete s partnerom dlhsi cas. trebars 3-4 roky, a partner vas miluje a zniesol by vam modre z neba, milovanie sa, darceky pozornost na dennom poriadku. ale vy jeho nemilujete, iba vam je dobre. Opustili by ste ho?

Druha verzia zijete spolu 3-4roky je vam spolu uzasne, milovanie a sex skoro denne. a ste do neho stale zamilovana a zboznujete ho cele tie roky, ale on va ma rad no nieje to laska.. Opustili by ste ho?

autor
29. okt 2025
@anonym_ba1381

Bola by som jedine s mužom, ktorý ma miluje, čiže 1. možnosť za mňa.

@anonym_ba1381 stacilo by teda ak by si ho Ty mala iba rada?

mikadooo
29. okt 2025

@anonym_autor nikdy nemáš istotu, že ťa ten druhý miluje. Môže ti hovoriť, čo chce. Nikdy nemáš istotu, že naozaj miluješ/nemiluješ. Až keď definitívne stratíš, zistíš, čo si stratila. Čiže, ty si zodpovedná za svoje činy a skutky, nikto iný ti v tomto neporadí dobre alebo zle. Na niektoré otázky neexistuje "správna" odpoveď.

autor
29. okt 2025
@mikadooo

@anonym_autor nikdy nemáš istotu, že ťa ten druhý miluje. Môže ti hovoriť, čo chce. Nikdy nemáš istotu, že naozaj miluješ/nemiluješ. Až keď definitívne stratíš, zistíš, čo si stratila. Čiže, ty si zodpovedná za svoje činy a skutky, nikto iný ti v tomto neporadí dobre alebo zle. Na niektoré otázky neexistuje "správna" odpoveď.

@mikadooo Krasne napisane, pre mna az smutne realne. ☹

anonym_ba1381
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ba1381 stacilo by teda ak by si ho Ty mala iba rada?

@anonym_autor áno

mati31
29. okt 2025
@anonym_autor

@mati31 dobre, ale mas skutocne dojem ak sa rozhliadnes okolo seba ze vzdy muluje jeden druheho vzajomne a rovnako?

@anonym_autor nie, nemám 😀 je mnoho párov v mojom okolí, ktore spolu nie sú šťastné, mnoho ich je nefunkčných i takých kde jeden miluje viac a druhy menej. A podla toho tie vzťahy aj vyzerajú. Samozrejme, že niektorým to takto vyhovuje. Ak jednému vyhovuje byt s niekym koho má len rád, tak nech v takom vzťahu zostáva. Ja by som v takom vzťahu byt nechcela, no to som ja.

anonym_03db05
29. okt 2025

Poprosím zoznam nickov tých "normálnych" žien 😁

moonlight1210
29. okt 2025

@anonym_autor co naozaj od vztahu chces ty?

anonym_1d3460
29. okt 2025
@anonym_autor

@mati31 dobre, ale mas skutocne dojem ak sa rozhliadnes okolo seba ze vzdy muluje jeden druheho vzajomne a rovnako?

@anonym_autor čo znamená rovnako? ako môžeš vedieť na pohľad, ktorý pár sa ako miluje? ako sa dá zmerať, kto ako veľmi miluje? to musíš cítiť. Ak cítiš, že ťa má iba rád a stačí ti to, potom je to ok. Ak sa ti oplatí zostať, lebo sex wow, potom je to ok. Ja som o čosi náročnejšia. Pre mňa je pocit byť milovanou a váženou, pochopenou dôležitejší, ako denný sex. Lebo raz sa môže stať, že ten sex nebude (napr. zo zdravotných dôvodov) a potom čo? opustíš človeka, s ktorým si žila dlhé roky len pre skvelý sex? je to o tvojich prioritách.

luccija
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nežijeme v rozprávke, že všetci sa milujú.Ja nemám rada také silné slová milujem ho, neviem bez neho, nej žiť atď ..vzťahy sa menia na obidve otázky by som odpovedala ano

anonym_4d991f
29. okt 2025

Ja som mala 1.aj 2. v jednom vzťahu, najskor ma miloval on a ja som ho mala rada, neskor mi hovoril, že ma má rád a ja som ho milovala.
Sex bol úžasný a po rozchode si vraj uvedomil, že ma miluje.
Nedám tomu šancu, lebo darčeky a modré z neba som vo vzťahu dávala len ja.. a už by som sa takto nevedela rozdať ako bol zvyknutý, zlatokop prešpekulovaný a chýbajú mu darčeky akurát tak, lebo takú sprostú už ťažko nájde

autor
29. okt 2025
@anonym_4d991f

Ja som mala 1.aj 2. v jednom vzťahu, najskor ma miloval on a ja som ho mala rada, neskor mi hovoril, že ma má rád a ja som ho milovala.
Sex bol úžasný a po rozchode si vraj uvedomil, že ma miluje.
Nedám tomu šancu, lebo darčeky a modré z neba som vo vzťahu dávala len ja.. a už by som sa takto nevedela rozdať ako bol zvyknutý, zlatokop prešpekulovaný a chýbajú mu darčeky akurát tak, lebo takú sprostú už ťažko nájde

@anonym_4d991f toto co pises je velmi zaujimave, Nieco podobne to bolo u nas. Nezhoda v case kedy jeden miloval druheho a opacne. A ako to skoncilo? V dobrom ci Zlom?

anonym_333476
29. okt 2025

@anonym_autor potrebujem kontakt na tvojho muža. ASAP! 😋😃

anonym_a67b34
29. okt 2025

@anonym_autor Áno, áno, rozkaz. Budeme písať iba to, čo si želáš, lebo sa bojíme, že keď napíšeme ako to cítime my, tak budeme pre teba hlúpe a nenormálne a nám tak veľmi záleží na tom, čo si o nás myslíš, ty taka úžasná a milovaná.

anonym_752ca3
29. okt 2025

Nie nechcela by som byt s muzom ktorý ma ma iba rad ako kamaratku alebo ako spolubývajúcu.Medzi partnermi by mal byt ten cit najsilnejší .Mat rad môžem hocikoho, od psa cez svoju babku ci susedku ale milovať len jedného .Preto su niektore vztahy v katastrofálnom stave, ostavaju z vypočítavosti lebo sa im nic iné nenaskytlo.Ja radšej uprednostnim single zivot ako byt s niekym len aby som niekoho mala…

anonym_4d991f
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_4d991f toto co pises je velmi zaujimave, Nieco podobne to bolo u nas. Nezhoda v case kedy jeden miloval druheho a opacne. A ako to skoncilo? V dobrom ci Zlom?

@anonym_autor ešte bojuje, vyznáva lásku, ale ja som si uvedomila, že ho už nechcem, dávala som všetko a nedostávala nič.. v začiatkoch sa rozdával on, ku koncu ja..

adka176
29. okt 2025

Som za možnosť zostať s tým kto mňa miluje...kto je blázon do mňa, kto aj modré z neba znesie....určite táto možnosť skôr ako opačne...snažiť sa, snažiť...byť do niekoho blázon a on nič...on iba akože "má rád "

sszuzu8
29. okt 2025

Že čo?

kitycat
29. okt 2025

@anonym_autor ta zena z prvej moznosti je cisto kalkulujuca, ze jej je dobre, dostane co chce a ten slepy zalubenec orehliadne aj neveru

danica2711
29. okt 2025
@anonym_5307bc

Som tu nová. To je nejaké pravidlo, že prvých 20komentárov zvyknú pridávať len nenormálni a normálni sa pridajú až potom?

@anonym_5307bc to ti musí vysvetliť autorka témy

anonym_9e7156
31. okt 2025

@anonym_autor zostala by som už len kvôli tomu že sex denne!

modra_kolobezka
31. okt 2025

Podla mna sa neda s niekym vydrzat 3-4 roky bez lasky. Neda sa vydrzat ani tyzden. Ak je s niekym niekto dlhodobo, a vydrzi spolu zit, musia tam byt pozitivne city. Inak nie kazdy je schopny lasky

stanislavicenka
31. okt 2025
@mikadooo

@mikadooo ja by som to takto nevidela. Obcas staci mat zly den a mas pocit, ze je vsetko cierne😉

monca_24
31. okt 2025

@anonym_autor opustila som už nie jedného partnera keď som cítila, že ho už neľúbim. Radšej byť sama a šťastná ako sa vo vzťahu trápiť v stereotype a "kamarátstve".

janaspa
31. okt 2025

@anonym_autor a ak su tam deti?

slovakboy
31. okt 2025

@anonym_autor v oboch prípadoch by som ostal. Ľudia chcú byt vo vzťahu len keď im je fajn, len keď pociťujú lásku svoju k druhému. A dokonca ani vtedy nie lebo necitia od druhej strany dostatok lásky. Alebo ako opisuješ, on ju miluje ale ona jeho nie. Tak odíde. Samozrejme že bez lásky to nejde. Ale snažila sa ho milovať? Láska nepadá z neba a my čakáme kedy nás trafí Amorov šíp. A musí trafiť oboch, ak nie tak radšej koniec. Na vzťahu aj na láske treba pracovať. Darovať sa druhému. Áno sú niekedy neprekonateľné rozdiel, odpor, nechuť. Ale ja myslím, že keď raz už to bolo dobré a dali sa do kopy, tak treba vydržať. A rozvíjať čo začalo a nie len čakať ako ma ten druhý očarí. Krásna žena si vezme šarmantného úspešného muža. Nádherný pár všetci im závidia. A o tri roky rozvod. Lebo on už výťahal z nej vsetkú krásu už sa jej nabažil a ona z neho vyťahala všetko čím ju očarovával. Každý len cucal z druhého a zabudol dávať. Ak jeden dáva aj druhý dáva do vzťahu svoj vklad, láska rastie. Laska je tretí partner medzi dvomi.
A o tohto tretieho partnera sa treba starať. Dávať si otázky: čo urobi mojej polovičke dobre? Čím jej / jemu urobím radosť?

petrao2
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mala som kolegynu
Po zlom vztahu kde ju chlap tyral, bil ponizoval uz viac milovat nevedela
Ale ma muza ktoreho ma rada, je im spolu dobre maju deti a uz su spolu roky
Takze ano da sa tak žiť ale musia chciet obaja
A vzdy je vo vztahu jeden ktory prejavuje lasku viac a jeden menej
Aj u nas to tak je ale uz som si zvykla ze moj nie je kontaktny ani na reči velmi nie je ale viem ze ma miluje len tak po svojom

slovakboy
31. okt 2025
@petrao2

@anonym_autor mala som kolegynu
Po zlom vztahu kde ju chlap tyral, bil ponizoval uz viac milovat nevedela
Ale ma muza ktoreho ma rada, je im spolu dobre maju deti a uz su spolu roky
Takze ano da sa tak žiť ale musia chciet obaja
A vzdy je vo vztahu jeden ktory prejavuje lasku viac a jeden menej
Aj u nas to tak je ale uz som si zvykla ze moj nie je kontaktny ani na reči velmi nie je ale viem ze ma miluje len tak po svojom

@petrao2 u nás to bolo tak, že raz jeden miloval viac a raz druhý. Teraz je to vyrovnané. A možno sú dni, kedy ju milujem ja viac a sú dni kedy ona mňa. To nie sú preteky kto viac dáva, kto viac miluje. Neverím tvrdeniu, že lepšie sa má vo vzťahu ten, čo miluje menej. Tvoja kolegyňa miluje terajšieho muža takou láskou akú momentálne vie dávať. Radšej menej ale dáva. Sú to hodnotenia cez pocity. Subjektívne. Laska je viac ako len pocit. Je to aj skutok, aj puto. Je to Tajomné. Chápe len ten, kto to skúsil. Najčastejšie starí manželia, ktorým to vydržalo.

majkabr
31. okt 2025
@anonym_5307bc

Som tu nová. To je nejaké pravidlo, že prvých 20komentárov zvyknú pridávať len nenormálni a normálni sa pridajú až potom?

@anonym_5307bc Je tu kopec takých .... aj mne sa to stalo . Spýtala som sa normálne niečo a len ma zosmiešňovali , vysmievali a asi tretina odpovedí tu bola na úrovni.

lucia_089
31. okt 2025
@anonym_1d3460

@anonym_autor čo znamená rovnako? ako môžeš vedieť na pohľad, ktorý pár sa ako miluje? ako sa dá zmerať, kto ako veľmi miluje? to musíš cítiť. Ak cítiš, že ťa má iba rád a stačí ti to, potom je to ok. Ak sa ti oplatí zostať, lebo sex wow, potom je to ok. Ja som o čosi náročnejšia. Pre mňa je pocit byť milovanou a váženou, pochopenou dôležitejší, ako denný sex. Lebo raz sa môže stať, že ten sex nebude (napr. zo zdravotných dôvodov) a potom čo? opustíš človeka, s ktorým si žila dlhé roky len pre skvelý sex? je to o tvojich prioritách.

@anonym_1d3460 krásne napísané 👍😉

inulienka29
31. okt 2025

Ostala by som…. Vzťah nie je o nekonečne a neutíchajúcej zamilovanosti a vášni… to vie každý jeden zrelý dospelý človek 🙂