Mám partnera, ktorý nechce pracovať
Ahojte, mam partnera sme spolu rok a pol.. po pol roku vztahu dostal v praci vypoved.. dostal krasne 10 mesacne odstupne a este pol roka poberal plnu podporu. Ma VS vzdelanie 3 stupna v ziadanej oblasti a velmi dobre pracovne skusenosti. Problem je, ze on to uz robit nechce.. a ani nevie co by robit chcel. Prvy pol rok som absolutne neriesila, ze nerobi.. mala som pocit, ze si zasluzi volno, cas pre seba, na svoje konicky.. cestovanie, kamaratov. Mozno aj daku psychohygienu - kedze sa mi zdal, co mi sam potvrdil, ze je tak krocik od syndromu vyhorenia. Mal naozaj psychicky narocnu pracu, kde navyse nemal extra na vyber a musel podpisovat aj veci, ktore nechcel.. vlastne ked nepodpisal.. proste ho vyhodili. Lenze sme sa dostali do stadia, ze on si ani pracu nehlada.. cely den lezi doma, podporu uz nema.. a my nikam nechodime.. lebo ved viem aka je situacia, odmieta ist so mnou do kina, najest sa, wellness, na yogu.. lebo to stoji vsetko peniaze, bud sedime doma, alebo mozem ist sama. Na Vanoce som dostala nic - lebo nema robotu.. on dostal toho dost.. na vyrocie som dostala nic - lebo je to financne narocne.. ale ono to nie je len o peniazoch.. staci aj napad, alebo aspon prejavit city. Ze ma lubi mi nepovie nikdy, sex sa z nasho vztahu tiez vytratil, vraj nema vobec chut. Bozky intimita teda nula bodov.Predal auto, ze je to zbytocne nakladne - jazdi teda na mojom, ani raz don nenatankoval.. Ved je to moje auto.. ale na dovolenku za 1500 euro s chalanmi ide.. aj boxovat s trenerom - na to peniaze su.. len akosi na mna nie su. Ja peniaze mam - zarabam, ale dako mi je divne platit vsetko za neho. Mam este dve deti z prveho mazelstva - s ktorymi sa on nechce stretavat. A ak sa snazim iniciovat daky vylet aby sa trochu spoznali v podstate s nimi nekomunikuje a ja este cely ten vylet musim platit vsetko za neho.. lebo to bol moj napad. Co ma dorazilo ked sme raz boli na vylete a on tam pozical auto vypytal si vsetko na polku aj za pohonne hmoty.. On jazdi rok na mojom aute, korunu do neho nedal ani len raz nenatankoval a ma tu drzost si odomna pytat 30 euro za naftu. Temu prace neotvaram lebo potom je dost podrazdeny - jeho otec ho s tym stale bombarduje. Ale myslim, ze aj keby pracu mat.. ja som ta osoba, ktora je na poslednej priecke priorit a zacinam pochybovat, ci by dokazal byt ku mne stedrejsi.. Proste je mi to luto, vidim, ze na ine veci a konicky stale ma.. Neviem ci cakat, ze sa to zmeni, ale som z toho smutna a frustrovana ked vidim ako sa spravaju ini muzi. Neviem od neho vsak stale odist, chyba mi.. a niekedy ale mam pocit, ze jemu by aj to bolo jeno.
▪️cely den lezi doma, podporu uz nema.. a my nikam nechodime.. lebo ved viem aka je situacia, odmieta ist so mnou do kina, najest sa, wellness, na yogu.. lebo to stoji vsetko peniaze, bud sedime doma, alebo mozem ist sama. Na Vanoce som dostala nic - lebo nema robotu▪️
U teba lezi, v tvojom byte, vsak? Pojde dnes boxovat? Bananova krabica, tam jeho cakypaky s neopratymi trenclami nahadzat aj audieuuuuu😂ale ty si rada tyrana, tak nic⁉️
Prepáč, ale si normálna? Naco strácas čas s takýmto lenivým debilom?
@anonym_autor posli mu celu tuto diskusiu precitat.. mozno si uvedomi aky je chmulo
A čo ti na ňom chýba? Čo na ňom miluješ?
Alebo len nechceš byť sama.
@anonym_autor jasný priklad zeny, ktora ma uz nieco neúspešne za sebou a znova berie nieco pokazene bez poučenia sa z minulosti. Preco? Len preto, ze nedokáže fungovať bez chlapa. Teda vie, ale to sa predsa nenosí byt single....dalej tam vidim teba, ako zenu s mužskou energiou, ktora preberá rolu matky, chlapa a zeny zaroven. Toto vzdy pritahovalo a aj bude priťahovať slabých chlapov. Jemu vyhovuje byt vo vašom vztahu ta slabšia, zranitelnejsia žena. Ty udavas smer, ty ho vedies,ty organizujes, ty platíš, ty sa staras. Cele zle. Niektore zeny v dnesnej dobe preberajú rolu muža s dufanim, ze oni si to budu vazit. No nie, nebudu. Pretoze kazda tato silná žena bude vzdy priťahovať len slabochov, ktory toto ocenia, lebo oni to hľadajú. Muz ,ktory sa postará a robi vsetko preto, aby uživil rodinu, ma vačšinou vedla seba tu slabšiu polovičku, ktora sa teda prerhnut nejde. A naco? Vsak na zene je dost vela aj bez toho, aby este platila svojmu ,,milacikovi" nejake vylety. Ja som bola vzdy náročná a vzdy som mala stedrych partnerov. Ja stale hovorím, ze nenáročná žena = lenivý chlap
Pevne sa ho drž, aspoň tak neničí život inej žene.
Kúp si radšej psa, ten ti aspoň prejaví lásku a vďačnosť.
@anonym_autor
A mozes nam vsetkym napisat, co je dovodom pokracovania chodenia s tymto priatelom?
Napises milion negativ, zaklincujes to tym, ze ty si pre neho ukradnuta... a preco sa s nim nerozides?
@anonym_autor Ahoj, ked nechce dat na benzin, uz by davno na mojom aute nejazdil, naco mu ho poziciavas a teda uz je tomu rok? Nechapem. Peniaze na dovcu a box ma, ale inak vsetko hradis ty...preco si taka naivna? Ako mozes toto tak dlho tolerovat? Dalsia a VELMI podstatna vec je, ze tebe ani trochu nevadi,ze mas partnera, ktory absolutne nejavi zaujem o tvoje deti??? Ved nemusi byt ich otec, toho uz niekde maju, ale aspon na takej kamaratskej urovni. Autorka, nehnevaj sa ale toto je blb, ktory ta len vyuziva! Ani intimnosti, ani bozky, ani objatia, ved on ta ma za totalnu dojnu kravu (prepac)! S takym by som davne casy nebola. Ano aj ja by som dala chlapovi cas na regeneraciu, ale kebyze vidim ako ma za ten/a nielen za ten cas vyuziva, uz by bol davno ex! Tento prizivnik ti je totalne nanic, tak sa spamätaj.
@anonym_autor jasný priklad zeny, ktora ma uz nieco neúspešne za sebou a znova berie nieco pokazene bez poučenia sa z minulosti. Preco? Len preto, ze nedokáže fungovať bez chlapa. Teda vie, ale to sa predsa nenosí byt single....dalej tam vidim teba, ako zenu s mužskou energiou, ktora preberá rolu matky, chlapa a zeny zaroven. Toto vzdy pritahovalo a aj bude priťahovať slabých chlapov. Jemu vyhovuje byt vo vašom vztahu ta slabšia, zranitelnejsia žena. Ty udavas smer, ty ho vedies,ty organizujes, ty platíš, ty sa staras. Cele zle. Niektore zeny v dnesnej dobe preberajú rolu muža s dufanim, ze oni si to budu vazit. No nie, nebudu. Pretoze kazda tato silná žena bude vzdy priťahovať len slabochov, ktory toto ocenia, lebo oni to hľadajú. Muz ,ktory sa postará a robi vsetko preto, aby uživil rodinu, ma vačšinou vedla seba tu slabšiu polovičku, ktora sa teda prerhnut nejde. A naco? Vsak na zene je dost vela aj bez toho, aby este platila svojmu ,,milacikovi" nejake vylety. Ja som bola vzdy náročná a vzdy som mala stedrych partnerov. Ja stale hovorím, ze nenáročná žena = lenivý chlap
@anonym_a46c72
Ziadna rola muza ci zeny neexistuje - je to len rodovy stereotyp a dnes vieme, ze nezmysel.
Problem u takych vztahov ako ty popisujes je tzv prizivnictvo po vsetkych strankach - jeden z partnrov zastresuje vsetko, druhy sa prizivuje a je jedno, o ake pohlavie ide. Aj zena moze byt prizivnicka ak ocakava, ze muz bude vsetko zastresovat.
Ludia v pare sa maju vzajomne doplnat, vnimat potreby toho druheho, vnimat potreby svojho vztahu, svojej rodiny a proste co treba, riesit.
Zúfalá chudera prepáč, ale je to proste tak, to s tými deťmi má úplne odrovnalo, tebe je prednejší chlap ako deti??? Raz by mi chlap odmietol stretávanie sa deťmi letel by dverami. Smutné a na zamyslenie, možno aj tebe by nejaká odborná pomoc pomohla, hlavne nechápem načo s takým chlapom si, či heslo radšej s debilom ako sama?
@anonym_autor v dobrom i zlom
@ivicatolic sorry, ale toto neni v dobrom i zlom. Toto je príživníctvo, a chlap ktorý neberie mojej deti by mal ihneď stopku.
Sen kazdeho muza mat doma mladu zenu pravidelny sex a nemusiet robit 😂😂😂😂
@anonym_autor kde si nechala hrdosť ? Ty si tiež mater roka, chlap kašle na tvoje deti aj na teba ale ty od neho nevieš odísť...musíš byť veľká zúfalka...venuj čas, energiu a peniaze do svojich detí, lebo čo zaseješ, to zožneš...
@anonym_autor no pan by dostal termin 31.1. na odstahovnie sa. Vlastne ked vidis ze to takto ne/funguje, tak mi je divne ze dary mu kupujes, auto tankujes.. keby mi povedal, ze auto je nakladne a preda, tak som s tym v pohode.. Nech ide autobusom a nie mojim autom, ak ide mojim tak sa na tom financne bude podielat. A tak isto na daroch, spolocnom case a nakladoch na byvanie. Ak sa takto sprava od zaciatku k detom tvojim, tak tento vztah vobec nechapem. Na co ti to je. Je to prizivnik a teba ma len kvoli byvaniu a autu :DD
Inak poviem ti, preto to aj pisem anonymne, ze tiez psychicky narocnu pracu dlhe roky, fakt od mladosti, a potom co som presla na uvolneny rezim je to je sakra tazke po "uvolneni" nabehnut niekde do prace, cely objem veci sa doucit zase, "refreshnut" vsetky zakony atd a nie len to co bezne pouzivam. Nechce sa mi, az mi je zle ked si to predstavim, neviem ako to dam fyzicky, psychicky.. po lehneni doma uplne bez povinnosti celkovo by to bolo este horsie myslim. Mam kolegyne z mladosti, co uz sa do toho nikdy nevratili, jedna je doma nezamestnana 14rokov.. cize velmi skoro ju to chytilo :D mame rovnaky vek, ja mam trosku cez 40... INAK praca narocna najma kvoli klientom, zodpovednosti,t erminom, ziadna medicina ani jadrova fyzika, clovek s primeranym mnozstvom klientov atd to pekne zvlada.. No tym som len chcela povedat, ze kym bude mat na zivobytie a zenu co okolo neho skace, velmi tazko sa nastartuje. AK vobec... znamy po takomto "vyhoreni" skomncil ako bezdomovec ado dnes nerobi, aj ked teda uz bezdomovec nie je, lebo zdedil byt... a tak.. :D ale tiez sa poneviera, chlap s VS, MLADY!!! a hra sa pomaly na samaritana. V podstate netusim z coho zije realne.
A aby si ako ceresnicku nezistila, ze na tvojom aute si za tvoj benzin odbehne obcas k nejakej po ten sex, ktory od teba nechce a nema zaujem.
Tak, gpt zhodnotil, skús sa na to pozrieť teraz:
🚩 RED FLAGY Z PRÍSPEVKU
1. Dlhodobá pasivita a rezignácia
Rok a pol bez práce, aktívne si ju nehľadá
Neviesť ani len základnú úvahu, čo by chcel robiť
Celé dni leží doma → apatia, únik od zodpovednosti
Odmieta riešiť tému práce, reaguje podráždene
👉 Nie je to „pauza“. Toto je stav, ktorý si zjavne udržiava.
2. Selektívne míňanie peňazí
Nemá peniaze „na vás“, ale:
dovolenka za 1500 € s kamarátmi ✔
tréner, box ✔
Na kino, jedlo, wellness, jogu s tebou ❌
Na darčeky pre teba nikdy „nie sú peniaze“
👉 Peniaze má. Len nie pre teba.
3. Finančné zneužívanie / parazitovanie
Jazdí na tvojom aute, nikdy nenatankoval
Platíš výlety, aktivity, jeho čas
Pri výlete si vypýta peniaze za benzín, hoci:
rok jazdí zadarmo na tvojom aute
👉 Toto už nie je chudoba.
👉 Toto je dvojitý meter a bez hanby.
4. Emočná nedostupnosť
Nikdy nepovie, že ťa miluje
Žiadne prejavy citov
Žiadna snaha o blízkosť
Keď niečo cítiš ty → zostáva to jednostranné
👉 Vzťah bez emócií = spolubývanie bez úcty.
5. Úplný rozpad intimity
Sex sa vytratil
Bozky, dotyky, intimita = nula
Nehľadá riešenie, len konštatuje „nemám chuť“
👉 Dlhodobo neriešená intimita je vážny varovný signál, nie fáza.
6. Nezáujem o tvoje deti
Odmieta sa s nimi stretávať
Na výletoch s nimi nekomunikuje
Neberie ich ako súčasť tvojho života
👉 Pre partnera rodiča je toto obrovský red flag.
👉 Deti nie sú „doplnok“, ale súčasť balíka.
7. Ty si na poslednom mieste priorít
Kamaráti, koníčky, vlastné potreby → áno
Ty → keď niečo iniciuješ a zaplatíš
Máš pocit, že keby si odišla, jemu by to bolo jedno
👉 A to je pocit, ktorý si žena v zdravom vzťahu nemá niesť.
8. Nerovnováha vo vzťahu
Ty dávaš: peniaze, pochopenie, čas, empatiu
On berie: komfort, auto, pokoj, priestor
Vzťah ťaháš sama
👉 Toto nie je partnerstvo.
👉 Toto je jednosmerka.
9. Normalizuješ jeho správanie
Ospravedlňuješ ho vyhorením, otcom, minulosťou
Hovoríš „možno sa to zmení“
Zostávaš, lebo ti chýba – nie preto, že by ti bolo dobre
👉 Chýbanie ≠ zdravý dôvod zostať.
❗Tvrdá, ale dôležitá pravda
Z toho, čo píšeš, on už zo vzťahu prakticky odišiel. Len fyzicky tam ešte je – na tvoj účet.
Nevidno:
snahu
vďačnosť
rešpekt
lásku
partnerstvo
Vidno:
pohodlie
sebastrednosť
pasivitu
ignorovanie tvojich potrieb
@rusalinka napísane na 1 úplny suhlas.
@anonym_a46c72
Ziadna rola muza ci zeny neexistuje - je to len rodovy stereotyp a dnes vieme, ze nezmysel.
Problem u takych vztahov ako ty popisujes je tzv prizivnictvo po vsetkych strankach - jeden z partnrov zastresuje vsetko, druhy sa prizivuje a je jedno, o ake pohlavie ide. Aj zena moze byt prizivnicka ak ocakava, ze muz bude vsetko zastresovat.
Ludia v pare sa maju vzajomne doplnat, vnimat potreby toho druheho, vnimat potreby svojho vztahu, svojej rodiny a proste co treba, riesit.
@zmrzlinka2021 tvoj nazor, nevyvracaj teda moj, dakujem ;)
@anonym_autor uz davno by som ho kopla do riti. si vies predstavit ze raz s takymto mas deti? to uz je ina zodpovednost.
@anonym_autor uz davno by som ho kopla do riti. si vies predstavit ze raz s takymto mas deti? to uz je ina zodpovednost.
@anonym_3dc27d ake deti? Ved s nou nechce ani spávať, rodinu si s nou určite nezaloží, zneužíva ju dokým nenájde ďalšiu
@zmrzlinka2021 tvoj nazor, nevyvracaj teda moj, dakujem ;)
@anonym_a46c72 ja som len reagovala na tvoj prispevok.
@anonym_autor kokos toto je silná káva
@anonym_3dc27d ake deti? Ved s nou nechce ani spávať, rodinu si s nou určite nezaloží, zneužíva ju dokým nenájde ďalšiu
@anonym_64ebb1 suhlasim. ja kebyze se chybicka vloudi....
Skončila som pri 10 mesačnom odstupnom , ktoré ani neexistuje
@anonym_5cd403 Preco by neexistoval? Je to vzdy vecou dohody a nastavenych podmienok v zmluve
autorka ON koľko dostal to odstupne za 10 mesiacov kde ich dal príspeva TI na domacnosť. Bývate spolu v jednej domacnosti. Kohútiky penazí by som zastavila auto by som si vzala a nikdy mu ho nedala ani nepožičala ked predal svoje jeho problém.Je to obyčajný vychcaný parazit a nič ine.Len ťa využiva.Ako s penazi tak auto nenatankuje a TY si ticho držiš ako hluchy dvere.idete na výlet platiš za neho bože hanbiť by sa mal.Katastrofa same minusy žiadne plusy.Teba ma na háku aj tvoje deti ON chce len vyhodí ako tu píšu ostatne žienky a dievčata. Nikdy by som nedala prednosť žiadnemu chlapovi pred detmi.Keby ich chcel poznať tak TI už povie ale ON nechce žije na úkor teba nič TI nedava iba zo vzťahu berie.Všetko minus nevidim tam jedine plus iba same mínus ani darček TI nekúpi no nič.Ostaň pri ňom ved TY si sa chcela len vyžalovať TY ako píšeš nevieš od neho odísť vtáka zlateho nemá žiadne služby pre teba neposkytuje tak načo TI je.O čom to je o ničom ale aj tak s ním zostaneš.Neodídeš.
@anonym_5cd403 moze ak to ma v pracovnej zmluve. resp v podmienkach firmy ale zo zakona ano, 10m neexistuje.
@anonym_5cd403 .... Existuje. Sama som ho dostala.
Všetko je vecou dohody medzi zamestnávateľom a zamestnancom
@anonym_5cd403 .... Existuje. Sama som ho dostala.
Všetko je vecou dohody medzi zamestnávateľom a zamestnancom
@doriiis este raz, napisala som ZO ZAKONA. kapisto ???? a ano, ved pisem vsetko je to o firme.

@anonym_autor citam čítam a nevidím na ňom ani jedno jedine plus. To si až taká zúfalá? Radšej by som bola sama ako s takým chujom