icon

Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?

28. máj 2026

Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .

mandzula
29. máj 2026
@vevesh

@mandzula kazdy sme iny, ale keby som chlapovi nestala o to, ze by ma urobil svojou manzelkou oficialne, tak by som ho poslala spat do obehu... Toto by bola dost velka urazka pre mna, ze si ma nevazi ani ako zenu, ani ako matku jeho dietata. A duplom, ak by ma oklamal ako tuto autorku, ze slubil....a nechce. Lebo ked je to len papier, ten podpis ma vybaveny za 2 minuty, nestoji ho takmer nic (kolok 40e?), smari do suplika a nemusi do konca zivota o tom ani ceknut....ibaze by to nebol az taky bezvyznamny papier.....

@vevesh Presne tak, kazdy sme iny, ja na papieroch nelipnem, pre mna je dolezite, ako sa partner sprava v beznom zivote, ci sa viem na neho spolahnut, opriet sa o neho v tazkych situaciach, ktore zivot prinasa. S papierom ci bez neho.

vevesh
29. máj 2026
@mandzula

@vevesh Presne tak, kazdy sme iny, ja na papieroch nelipnem, pre mna je dolezite, ako sa partner sprava v beznom zivote, ci sa viem na neho spolahnut, opriet sa o neho v tazkych situaciach, ktore zivot prinasa. S papierom ci bez neho.

@mandzula lenze tuto z prispevku to priam krici, ze ten papier je dolezity pre oboch- pre nu ho mat a pre neho ho nemat. Lebo, keby ti to bolo sum a fuk, podpises papier a neriesis. Ale on ocividne riesi, takze medzi riadkami az tak bezvyznamny papier to pre toho chlapa nie je....

anonym_5007c7
29. máj 2026
@patrike

@anonym_ab29bc Nasli partnera alebo sa zosobasili ? Lebo to su dve odlisne veci a autorka toho partnera ma, len sobas nie. Ona chce rovno sobas. Hrnu sa do sobasov ludia 40+, kde je vacsina rozvedenych ? Nehrnu.

@patrike absolútne neriešiť autorku... Prečo by ona sa mu mala prispôsobiť ? Tu je holý fakt, vedel, že svadbu chce a on ju zavádza/klame celý čas.
Nemáš asi žiadne normálne skúsenosti, lebo toto čo tu predvádzaš na 9 strán je dosť ....

mandzula
29. máj 2026
@vevesh

@mandzula lenze tuto z prispevku to priam krici, ze ten papier je dolezity pre oboch- pre nu ho mat a pre neho ho nemat. Lebo, keby ti to bolo sum a fuk, podpises papier a neriesis. Ale on ocividne riesi, takze medzi riadkami az tak bezvyznamny papier to pre toho chlapa nie je....

@vevesh Ja rozumiem, akurat je to o tom, ze niektore tu autorku navadzaju na rozchod, lebo je to chujko a neviem co este. My zvysne sa snazime ukazat jej, ci je ten papier pre nu natolko dolezity, aby doprosovanim sa on rozvratila fungujuci vztah, davame jej iny pohlad na vec.

katkazatka
29. máj 2026
@vevesh

@mandzula kazdy sme iny, ale keby som chlapovi nestala o to, ze by ma urobil svojou manzelkou oficialne, tak by som ho poslala spat do obehu... Toto by bola dost velka urazka pre mna, ze si ma nevazi ani ako zenu, ani ako matku jeho dietata. A duplom, ak by ma oklamal ako tuto autorku, ze slubil....a nechce. Lebo ked je to len papier, ten podpis ma vybaveny za 2 minuty, nestoji ho takmer nic (kolok 40e?), smari do suplika a nemusi do konca zivota o tom ani ceknut....ibaze by to nebol az taky bezvyznamny papier.....

@anonym_5007c7 kde ju klame celý čas? Ja som nikde nepostrehla v texte, že by autorka písala, že jej to niekedy sľúbil. Práveže len ona sa toho domáha. Keď to bolo pre ňu dôležité, mala to poriešiť pre dieťaťom.
@vevesh pre mňa by bola väčšia urážka, že rodím frajerovi. Keď chcela byť zabezpečená, tak sa mala najprv vydať a potom plodiť. Tak ako sa to robí. Nie naopak.

anonym_1d968b
29. máj 2026
@anonym_6ec33d

Pre muza v dnesnej dobe neexistuje jeden jediny rozumny dovod preco by sa mal zenit. A koniec koncov staci si precitat tuto temu. Vsetky argumenty za manzelstvo su len o tom, ake vyhody ma z toho zena.

@anonym_6ec33d samozrejme, ked sa mu od prvej chvile nastahujete do bytu, starate sa o neho, rodite mu deti, tak ake vyhody by mal z toho mat? kedysi ludia spolu randili, spoznavali sa, potom sa zobrali, zili spolu a vychovavali deti...

anonym_cd9117
29. máj 2026
@katkazatka

@anonym_5007c7 kde ju klame celý čas? Ja som nikde nepostrehla v texte, že by autorka písala, že jej to niekedy sľúbil. Práveže len ona sa toho domáha. Keď to bolo pre ňu dôležité, mala to poriešiť pre dieťaťom.
@vevesh pre mňa by bola väčšia urážka, že rodím frajerovi. Keď chcela byť zabezpečená, tak sa mala najprv vydať a potom plodiť. Tak ako sa to robí. Nie naopak.

@katkazatka Včera o 14:26
Trošku to upresnim. Dávno na začiatku sme sa bavili o Tom že určite sa zoberieme a budeme manželia.
Ja nechcem žiadnu veľkú svadbu.
Vždy vedel že som to chcela.

keďže mi oznámil že on sa ženiť nebude. On mi povedal že ja som jeho žena celých 15 rokov už a on papier nepotrebuje

patrike
29. máj 2026

Este taka malo pravdepodobna verzia, nie je on zenaty s inou, nejaka mladicka nerozvaznost (kdesi v zahranici a pod.) a z akehosi dovodu sa nerozviedli ? Potom by mal pravnu prekazku.

anonym_c23a70
29. máj 2026
@anonym_72e0f9

@anonym_ab29bc ano, vsade sa prejavuje ako zakomplexovaný chudak, ktorý musi mat stale pravdu a iba jeho vnímanie reality je to jedine správne. Co som pochopila z jeho vyjadrení nema veľkú uctu v ženách

@anonym_72e0f9 nepamätam si jeho vyjadrenia v inych diskusiach. Ale v tejto diskusii @patrike nikoho neurazil. Dokonca autorke v dobrom radil aby si nepokazila fungujuci vztah. Na rozdiel od Teba autorka , ktora si mu dala nalepku "zakomplexovany chudak". Radim Ta presne k tym cnostnym ženam, ktore nevahaju inych hned uražať ak maju veci inak . Vobec by som sa nedivila ak bude v tvojom slovniku "matrac". Dufam ,že maš všetky kamaratky okolo seba vydate a dcera sa Ti nepokazi ,že nebodaj si zasexuje a urobi dieťa pred manželstvom. Lebo vieš, karma je sviňa, a presne preto osoby ktore odsudzuju druhych po čase odskuša presne "tou istou medicinou" poliečiť 👍😉
Kludne sa do mňa pusti. Som vydata, zachvilu šťastne rozvedena! 😉

magdalienka11
29. máj 2026
@anonym_autor

Trošku to upresnim. Dávno na začiatku sme sa bavili o Tom že určite sa zoberieme a budeme manželia . Ja nechcem žiadnu veľkú svadbu .. stačí u nás na zámku alebo v kláštore obrad len najbližšia rodina . Šaty z vinted . Nalicim sa sama vlasy si viem urobiť sama .. žiadna ozieracka so 150ludmi . Nič iné som nechcela .nechcem žiadny prsteň za 1000 e . Keď sme boli v štôlni s dcérou a v obchodíku s kameňmi , kryštálmi páčil sa mi tam jeden prsteň s obľúbeným kamienkom za 30 e . Stačil by mi ten . Ja nie som na takéto veci . Nikdy som nechcela viac . Vždy vedel že som to chcela . On žiaľ nie ..ja som myslela že áno . Takže áno ako píšete spravila som chybu . Žiaľ ostávajú mi oči pre plač a zmieriť sa s tým .. lebo ja ho milujem a viem že on miluje nás . Robí pre nás všetko a tak isto aj ja . Máme spoločné záľuby koníčky , v posteli nám to tiež klape , máme v sebe dôveru . Len teda toto je jeden zadrhel . Nakoľko všade samé svadby všetky kamošky . A všetci sa pýtajú mňa .. žiaľ neviem odpovedať. Ale teda už budem vedieť keďže mi oznámil že on sa ženiť nebude . On mi povedal že ja som jeho žena celých 15 rokov už a on papier nepotrebuj .

@anonym_autor opravím ta, nemiluje ta. Pozri si a premysli ako sa správa milujúci chlap.

minenkaa
29. máj 2026
@magdalienka11

@anonym_autor opravím ta, nemiluje ta. Pozri si a premysli ako sa správa milujúci chlap.

@magdalienka11 preco by ju nemiloval?

mandzula
29. máj 2026
@minenkaa

@magdalienka11 preco by ju nemiloval?

@minenkaa Toto aj mna v tejto diskusii zaraza. Vztah podla opisu autorky super, vsetko klape, ale tu velkohube vyhlasenia, ako ju urcite nemiluje, lebo niekto ma predstavy, ze laska sa pecati len a len sobasom.

elenka.k
29. máj 2026
@anonym_autor

Trošku to upresnim. Dávno na začiatku sme sa bavili o Tom že určite sa zoberieme a budeme manželia . Ja nechcem žiadnu veľkú svadbu .. stačí u nás na zámku alebo v kláštore obrad len najbližšia rodina . Šaty z vinted . Nalicim sa sama vlasy si viem urobiť sama .. žiadna ozieracka so 150ludmi . Nič iné som nechcela .nechcem žiadny prsteň za 1000 e . Keď sme boli v štôlni s dcérou a v obchodíku s kameňmi , kryštálmi páčil sa mi tam jeden prsteň s obľúbeným kamienkom za 30 e . Stačil by mi ten . Ja nie som na takéto veci . Nikdy som nechcela viac . Vždy vedel že som to chcela . On žiaľ nie ..ja som myslela že áno . Takže áno ako píšete spravila som chybu . Žiaľ ostávajú mi oči pre plač a zmieriť sa s tým .. lebo ja ho milujem a viem že on miluje nás . Robí pre nás všetko a tak isto aj ja . Máme spoločné záľuby koníčky , v posteli nám to tiež klape , máme v sebe dôveru . Len teda toto je jeden zadrhel . Nakoľko všade samé svadby všetky kamošky . A všetci sa pýtajú mňa .. žiaľ neviem odpovedať. Ale teda už budem vedieť keďže mi oznámil že on sa ženiť nebude . On mi povedal že ja som jeho žena celých 15 rokov už a on papier nepotrebuj .

@anonym_autor ak k tomu raz dôjde - čo ti držím palce, sa zoberiete žena - trvaj na tom, že prtene aby boli kvalitné a nie bižutéria - ktorá časom stmavne , zničí sa .... veď snubné prstene a obrúčky sú aj v pohode cene ...
Už mu nespomínaj svadbu, nechaj to plávať, kto vie? Možno ťa chce prekvapiť!?

moonlight1210
29. máj 2026
@anonym_72e0f9

@moonlight1210 a nakoniec sa vzali?

@anonym_72e0f9 Musel ju velmi presviedcat a nakoniec ju teda presvedcil.

Ona uz mala v tom case vyhliadnuty prenajom a chcela sa odstahovat. Jednoducho sa rozhodla si zariadit zivot po svojom, ked to neslo s nim.
A on, ako typicky muz, bol rad, ze konecne sa "umudrila" a prestala ho presviedcat na taku blbost (ako on manzelstvam hovoril). Vobec mu nedoslo, ze ked zena prestane hovorit o niecom, na com jej skutocne velmi zalezi (a je neustale s tym odmietana), tak to nevyriesi tym, ze jednoducho kapituluje pred jeho "neustupnym pevnym muzskym postojom" a vzda sa toho.
Ona sa jednoducho odpoji. Od neho odpoji. A presunie pozornost mimo neho.

Takze musel ukazat, ze aj jemu velmi zalezi na tom, aby bola jeho zena, nielen partnerka.
Zili potom spolu dalsich hadam aj patnast rokov v manzelstve. V podstate boli v pohode, rozumeli si. Tak bezne.
Potom ale on sa dal k nejakej divnej skupine ludi, tak sa s nim nakoniec rozviedla, lebo to bolo uz neunosne.

elenka.k
29. máj 2026

.... a jedného dňa sa z bielych šiat stali so slzami "červené šaty" ....
Baby, aká smutná rozprávka .... 😕 ale život je o inom.
Je to boj, skúšanie seba samej.

patrike
29. máj 2026
@magdalienka11

@magdalienka11 To je len tvoja vlastna defincia. Laska sa nemeria cez manzelstvo. Logicka chyba : urobis vlastnu definiciu a na jej zaklade potom oznacis vztah za vztah bez lasky.

patrike
29. máj 2026

Takych veci, kde jeden (muz / zena, to je jedno) nieco chce a druhy nie, je viac a rozchod nie je automaticky "riesenie", ktore povedie k "stastiu". Priklady :
- byvanie dom / byt
- praca a byvanie v zahranici / doma
- kupa auta alebo zveladenie byvania
- pocet deti
- drobnosti ako na aku farbu vymalovat steny

biba_18
29. máj 2026
@patrike

Takych veci, kde jeden (muz / zena, to je jedno) nieco chce a druhy nie, je viac a rozchod nie je automaticky "riesenie", ktore povedie k "stastiu". Priklady :
- byvanie dom / byt
- praca a byvanie v zahranici / doma
- kupa auta alebo zveladenie byvania
- pocet deti
- drobnosti ako na aku farbu vymalovat steny

@patrike až na to, že pre neho to nie je podstatný papier - tvrdí že je to úplne nepodstatné. a to nemá logiku - ak ten papier nie je dôležitý, nie je dôvod trvať na tom ho nemať ...

magdalienka11
29. máj 2026
@patrike

Este taka malo pravdepodobna verzia, nie je on zenaty s inou, nejaka mladicka nerozvaznost (kdesi v zahranici a pod.) a z akehosi dovodu sa nerozviedli ? Potom by mal pravnu prekazku.

@patrike on nie je ženatý s inou, ale je isté, že je trosku ebnuty.

silvike
29. máj 2026
@patrike

@chocolatebox To su krasne priklady, ako do tych komentov projektuju vlastny zivot. Ktory je zrejme najma o prani osrateho muzskeho pradla a vyvarani manzelovi. Hlavne nech jej bol prideleny v kostole kuzelnikom s oplatkami v satovej zastere a nech vsetky tetky s rodiny videli, ako sa Janka vydava.

@patrike Ty strasne hejtis manzelstvo. Ale tak nic v zlom, ale naozaj je uzavretie manzelstva aj akt kedy sa tí dvaja mladí zalubení aj verejne pred svedkami priznavaju k svojej vzajomnej laske, slubuju si verejne vernost a to ze sa budu snazit zit v laske a budu sa o seba starat v dobrom zlom, v zdraví chorobe. Ano, je to skor akt zavazku. A o tom to je, ze podla mna aj muz aj zena chcu vnimat od partnera prave toto, ze verejne som si prave Teba jedinu/jedineho vybrala za toho zivotneho manzelskeho partnera a budem Ti verna/verný budeme ist spolocne zivotom my dvaja. Proste nie je to len take, ze sme si my sami dvaja v obyvacke povedali ze uz budeme partneri a budeme rodina. Ale ze je to take zverejnenie toho zavazku. Takze ja v tom vidim taku to hodnotu. Ma to proste iný status byt manzelkou (verejne priznanou, pred svedkami, pre "celym svetom" a byt priatelkou/druzkou s ktorou sme si slubili (ktovie vobec) vernost medzi 4 ocami.

mandzula
29. máj 2026
@silvike

@patrike Ty strasne hejtis manzelstvo. Ale tak nic v zlom, ale naozaj je uzavretie manzelstva aj akt kedy sa tí dvaja mladí zalubení aj verejne pred svedkami priznavaju k svojej vzajomnej laske, slubuju si verejne vernost a to ze sa budu snazit zit v laske a budu sa o seba starat v dobrom zlom, v zdraví chorobe. Ano, je to skor akt zavazku. A o tom to je, ze podla mna aj muz aj zena chcu vnimat od partnera prave toto, ze verejne som si prave Teba jedinu/jedineho vybrala za toho zivotneho manzelskeho partnera a budem Ti verna/verný budeme ist spolocne zivotom my dvaja. Proste nie je to len take, ze sme si my sami dvaja v obyvacke povedali ze uz budeme partneri a budeme rodina. Ale ze je to take zverejnenie toho zavazku. Takze ja v tom vidim taku to hodnotu. Ma to proste iný status byt manzelkou (verejne priznanou, pred svedkami, pre "celym svetom" a byt priatelkou/druzkou s ktorou sme si slubili (ktovie vobec) vernost medzi 4 ocami.

@silvike Toto je tvoj pocit, tvoje vnimanie, mnohi to mame inak a je pre nas podstatne dolezitejsie prave to, co sa deje v tych obyvackach ako to, co sa udialo pred uradnikom, fararom, svedkami ci svadobnymi hostami. Status manzelka je pre nas presne ten isty ako priatelka, partnerka, akokolvek si to ludia nazvu.

natalka13
29. máj 2026
@patrike

@magdalienka11 To je len tvoja vlastna defincia. Laska sa nemeria cez manzelstvo. Logicka chyba : urobis vlastnu definiciu a na jej zaklade potom oznacis vztah za vztah bez lasky.

@patrike ty musis byt velmi nestastny v partnerstve.

silvike
29. máj 2026
@mandzula

@silvike Toto je tvoj pocit, tvoje vnimanie, mnohi to mame inak a je pre nas podstatne dolezitejsie prave to, co sa deje v tych obyvackach ako to, co sa udialo pred uradnikom, fararom, svedkami ci svadobnymi hostami. Status manzelka je pre nas presne ten isty ako priatelka, partnerka, akokolvek si to ludia nazvu.

@mandzula Ja si myslim, ze pre vsetkych je v prvom rade podstatne to co sa deje v obyvacke. Az ked je to tam ok, idu s tym aj na verejnost a pred svedkami uzavru manzelstvo. To uz prave chyba tym parom, ktorí žiju ako druh a družka. Vyjst z tej obyvacky na verejnost a pred svedkami uznat zavazok.

mandzula
29. máj 2026
@silvike

@mandzula Ja si myslim, ze pre vsetkych je v prvom rade podstatne to co sa deje v obyvacke. Az ked je to tam ok, idu s tym aj na verejnost a pred svedkami uzavru manzelstvo. To uz prave chyba tym parom, ktorí žiju ako druh a družka. Vyjst z tej obyvacky na verejnost a pred svedkami uznat zavazok.

@silvike Mnohi toto uznanie zvazku na verejnosti proste nepotrebuju, pretoze im na nazore verejnosti nezalezi. Toto treba uznat ako fakt. Ja som vydata, ale je mi uplne jedno, ako to vidi verejnost. Citim sa presne tak isto, ako ked som vydata nebola. Nepocitujem ziadny vyssi spolocensky status.

anonym_54a8dd
29. máj 2026
@biba_18

@patrike až na to, že pre neho to nie je podstatný papier - tvrdí že je to úplne nepodstatné. a to nemá logiku - ak ten papier nie je dôležitý, nie je dôvod trvať na tom ho nemať ...

@biba_18 žiadny iný papier nie je taký nedôležitý ako sobášny list / respektíve vstúpiť do manželstva 😀😀

Načo nám je napríklad rodný list? Však rodičia vedia že dieťa čo sa narodilo je ich. Načo im je na to papier ktorý to bude potvrdzovať 😀 rodičia vedia že je ich a že sa narodilo z lásky a žiadny papier k tomu netreba! Je to len papier.

Načo ti je pracovná zmluva? Však to je len papier. Veď keď ste sa so zamestnávateľom dohodli že ťa berie k sebe pracovať tak načo ti je taký zdrap papiera? 😀 Aha.. asi na to aby mal človek na papieri ake má práva a bol chránený že?

Načo ti je diplom v papierovej podobe? Veď to je len papier. Dotyčný predsa vie že chodil 5 rokov na vysokú a aj ju úspešne dokončil. Tak načo je taký zdrap papiera 😀aby niekomu niečo dokazoval?

Atď atď.. dalo by sa tu ešte čo to popísať o "nepotrebných" papieroch 😀

biba_18
29. máj 2026
@mandzula

@silvike Mnohi toto uznanie zvazku na verejnosti proste nepotrebuju, pretoze im na nazore verejnosti nezalezi. Toto treba uznat ako fakt. Ja som vydata, ale je mi uplne jedno, ako to vidi verejnost. Citim sa presne tak isto, ako ked som vydata nebola. Nepocitujem ziadny vyssi spolocensky status.

@mandzula ale je jasné že ak to nepotrebujú obaja je to ok - ale tu je situácia iná - autorka vydatá byť chce. chce byť oficiálne označená ako partnerka ...
on tvrdí že to PRE NEHO nie je podstatné či sú manželia alebo nie. no ja si nemyslím že je to tak - ak by mu to bolo jedno, doslova, urobil by to... ale on to nechce urobiť. z nejakého dôvodu to odmieta. a nie je to ten dôvod ktorý deklaruje - lebo keď ti je niečo jedno, tak ti je to jedno... nie je úprimný ani sám k sebe, nie že k autorke ...

biba_18
29. máj 2026
@anonym_54a8dd

@biba_18 žiadny iný papier nie je taký nedôležitý ako sobášny list / respektíve vstúpiť do manželstva 😀😀

Načo nám je napríklad rodný list? Však rodičia vedia že dieťa čo sa narodilo je ich. Načo im je na to papier ktorý to bude potvrdzovať 😀 rodičia vedia že je ich a že sa narodilo z lásky a žiadny papier k tomu netreba! Je to len papier.

Načo ti je pracovná zmluva? Však to je len papier. Veď keď ste sa so zamestnávateľom dohodli že ťa berie k sebe pracovať tak načo ti je taký zdrap papiera? 😀 Aha.. asi na to aby mal človek na papieri ake má práva a bol chránený že?

Načo ti je diplom v papierovej podobe? Veď to je len papier. Dotyčný predsa vie že chodil 5 rokov na vysokú a aj ju úspešne dokončil. Tak načo je taký zdrap papiera 😀aby niekomu niečo dokazoval?

Atď atď.. dalo by sa tu ešte čo to popísať o "nepotrebných" papieroch 😀

@anonym_54a8dd všetko ok, len celkom neviem prečo to píšeš mne 😉

mandzula
29. máj 2026
@biba_18

@mandzula ale je jasné že ak to nepotrebujú obaja je to ok - ale tu je situácia iná - autorka vydatá byť chce. chce byť oficiálne označená ako partnerka ...
on tvrdí že to PRE NEHO nie je podstatné či sú manželia alebo nie. no ja si nemyslím že je to tak - ak by mu to bolo jedno, doslova, urobil by to... ale on to nechce urobiť. z nejakého dôvodu to odmieta. a nie je to ten dôvod ktorý deklaruje - lebo keď ti je niečo jedno, tak ti je to jedno... nie je úprimný ani sám k sebe, nie že k autorke ...

@biba_18 Tazko povedat, je to chlap a mnohi chlapi veci okolo papierovov proste riesit nechcu, nemusia mat na to ziadny specialny dovod. Zrejme to vidi tak, ze rodina funguje, nema teda dovod robit pre neho saskarny a behat po uradoch. Su spolu 15 rokov, dieta ma 7, autorke nevadilo, ze dieta neprislo do "papierovej" rodiny, je inak spokojna, lebo ako sama pise, vsetko funguje. Za mna teraz len vrta do sucheho hovna.

biba_18
29. máj 2026
@mandzula

@biba_18 Tazko povedat, je to chlap a mnohi chlapi veci okolo papierovov proste riesit nechcu, nemusia mat na to ziadny specialny dovod. Zrejme to vidi tak, ze rodina funguje, nema teda dovod robit pre neho saskarny a behat po uradoch. Su spolu 15 rokov, dieta ma 7, autorke nevadilo, ze dieta neprislo do "papierovej" rodiny, je inak spokojna, lebo ako sama pise, vsetko funguje. Za mna teraz len vrta do sucheho hovna.

@mandzula veď nechce žiadnu veľkú svadbu... a možno je to tak, že muži nechcú riešiť veci okolo papierovačiek - ale ak by mal prehlasovať auto, vybavovať KO, STK, COC, zobral by aj 3 dni dovolenky 😂

elenka.k
29. máj 2026
@mandzula

@mandzula len taký dotaz, ak by sa nedaj bože niečo stalo druhovi, partnerovi, priateľovi ... také veľké prd ti povedia o jeho zdravotnom stave doktori, lebo, veď ty si jeho ako keby manželka im budeš tvrdiť.
A druhá vec, koľko je takých bezdomovcov, čo verili partnerovi / partnerke. Celý život vrážali aj oni svoje peniaze do tzv. spoločného majetku a bol to oeb 😕
A o smrtí a dedičstve , vdovské ... ani nepíšem. FU.