icon

Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?

Dnes o 11:32

Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .

Strana
z9
anonym_ab29bc
Dnes o 18:42
@anonym_cd9117

@anonym_ab29bc v mojom okolí sa tento rok ženil vdovec 60+ a našiel si tiež vdovu

@anonym_cd9117 Úžasné 🙂

anonym_936105
Dnes o 18:46
@anonym_6ec33d

Pre muza v dnesnej dobe neexistuje jeden jediny rozumny dovod preco by sa mal zenit. A koniec koncov staci si precitat tuto temu. Vsetky argumenty za manzelstvo su len o tom, ake vyhody ma z toho zena.

@anonym_6ec33d zena ale zlizne vacsinu tych nevyhod, VZDY. Otehotnie, musi to dieta vynosit, v bolestiach porodit, niekedy aj musi lezat cele tehotenstvo, este po porode je vinna, lebo zrazu chlap nie je na 1.miestecku a nedava mu sex, ze ano, to, ze sa jej znizi financny standard, to ani o tom nehovorim a potom ju "priatel" len tak odkopne a vysmari na ulicu. Preco by zena nechcela mat nejaku akoze vacsiu istotu, pocit, ze ten muz drzi slovo a prevezme na seba cast zavazkov. Lebo dieta si asi ta zena espravila sama, ze...lebo este o tom neviem, ze by sme boli hermafroditi, co sa sami dokazu oplodnit na truc tomu druhemu.

zuzana76
Dnes o 18:47
@patrike

@zuzana76 Co obetovala okrem smiesnych detskych snov o princeznicke v bielych satach ? Ma vsetko, inym sa len snivat moze. V jej veku, aky ciastocne tusim a pocitam, na vyber zo sobasa chtivych mat nebude a cim bude starsia, tym horsie.
Pri pripadnom rozchode si bude neskor buchat hlavu o stenu prazdneho bytu, akeho super chlapa vystvala rypanim a vydieranim.

@patrike ja som sa vydala a mali sme len malu svadbu, jedna vecera a finito, mne neslo o svadbu, ale o manzelstvo, byt manzelkou muza, ktoreho milujem

anonym_936105
Dnes o 18:50
@sense

@anonym_autor keby ťa naozaj ľúbi a si pre neho "jeho žena" tak ti tu radosť urobia "len" papier podpiše

@sense presne tak, hlavne, ked ona vobec nechce nejaku mega svadbu/veselicu, ako spominala.

anonym_936105
Dnes o 18:54
@patrike

@anonym_ab29bc Ak pod zrelymi muzmi chapes tych 40+, tak ti sa uz do budovania rodiny nehrnu vobec, pretoze deti uz maju s byvalou manzelkou a su rozvedeni. Autorka pise o 15 rokoch spoluzitia, nech zacala v 20-ke, tak ma aspon 35 a partner tiez tak. Skor to bude onych 40.
Rozvedene sa do dalsieho sobasa veru nehrnu a rozvedeni duplom.
Tu neriesime pripad "na zelenej luke", ked ona sa chce vydat a mat rodinu. Ona uz dieta ma. Toto nie je pripad odkladania zalozenia rodiny celkovo.

@patrike moj bratranec sa 1.x zenil pred 40-kou, je odo mna o 10 rokov starsi presne, takze viem, mal 39. Potom sa rozviesli po par rokoch a neskor si nasiel priatelku a ked mal 50, znova sa ozenil. Ciste z praktickeho hladiska. Ale samozrejme, ze sa maju radi. Ale uz som tu pisala, ze skoncil v nemocnici a priatelke ani informacie nechceli dat o jeho stave.

bjnr
Dnes o 19:02

Pred rokmi ste urobili sériu zásadných rozhodnutí s tichým predpokladom, že tieto kroky prirodzene povedú k naplneniu vášho sna. Ustúpili ste v kľúčových momentoch a verili ste, že vaša veľkorysosť bude neskôr opätovaná. Váš partner však hral podľa iných pravidiel. Pre neho nebola vaša podpora signálom na reciprocitu, ale potvrdením, že veci fungujú presne tak, ako to vyhovuje jemu. Momentálne sa nachádzate v stave hlbokej kognitívnej disonancie. Keď partner povie, že v niečom nevidí zmysel, hoci vie, že pre vás to má zmysel obrovský, nehovorí o papieri. Hovorí o tom, akú váhu má vo vzťahu váš vnútorný svet. Žiaľ, momentálne má menšiu váhu než jeho komfort. Predýchať to totiž v tomto kontexte znamená potlačiť svoj hnev, zmieriť sa s rolou tej, ktorej túžby boli zmietnuté zo stola, a postupne v sebe nechať rásť tichú, toxickú horkosť. Čo však môžete a musíte urobiť, je vziať si späť svoju vlastnú autonómiu. Prestaňte investovať nad rámec toho, čo dostávate, a začnite si definovať vlastné hranice v každodennom živote, finančne, emocionálne aj v rámci deľby práce. Ak by ste mali stopercentnú istotu, že sa za tohto muža už nikdy v živote nevydáte, ako presne by ste od zajtrajšieho dňa zmenili svoje správanie, investíciu do tohto vzťahu a starostlivosť o samu seba? Skôr skúste prestať hovoriť o svadbe a začať hovoriť o tom, čo vo vás jeho odmietnutie vytvára. Niekedy totiž najväčšia bolesť nie je odmietnutie partnera, ale moment, keď začneme odmietať vlastné potreby, len aby sme udržali pokoj vo vzťahu.

anonym_72e0f9
Dnes o 19:09
@anonym_ab29bc

@anonym_72e0f9 Áno? No pozrime sa, tak moje tušenie sa potvrdilo.

@anonym_ab29bc ano, vsade sa prejavuje ako zakomplexovaný chudak, ktorý musi mat stale pravdu a iba jeho vnímanie reality je to jedine správne. Co som pochopila z jeho vyjadrení nema veľkú uctu v ženách

anonym_ab29bc
Dnes o 19:15
@anonym_72e0f9

@anonym_ab29bc ano, vsade sa prejavuje ako zakomplexovaný chudak, ktorý musi mat stale pravdu a iba jeho vnímanie reality je to jedine správne. Co som pochopila z jeho vyjadrení nema veľkú uctu v ženách

@anonym_72e0f9 Nuž, budeme mu držať palce, nech sa mu darí v živote. Ale to by sa musel pozrieť hlboko do svojho vnútra a začať odznova.

anonym_dcc5cc
Dnes o 19:19
@sissy27

@anonym_dcc5cc nechcem mat majetok v bsm, lebo to nepovazujem za vyhodu, pripadne dedicstvo viem vyriesit pocas zivota, vdovsky dochodok je otazny, co ak umrie skor ako on? Takze kde su tie vyhody?
Ale ked spominas bsm - si predstav, ze ti pan manzel narobi dlhy pocas trvania manzelstva, ty nie len ze o nich nemusis vediet, ale ani z nich nic nebudes mat, ale splacat ich budes 😃 sa oplati, nie?
Ty mozno v bsm vidis vyhodu, lebo sama si nevies kupit byt alebo zarobit na seba. Ja som nikdy nemusela a dufam ani nebudem musiet byt s chlapom kvoli streche nad hlavou ci novym topankam.

@sissy27 😂 no, môj muž nie je socka, čo preflaka peniaze. A ani ma neživí… takéto veci už snáď ženy v 21.storoci zvládajú same… to bsm a vdovske nie je výhoda len pre mňa, ale aj pre neho. Ja nemyslím len na seba, môj muž je môj parťák, môj najlepší kamoš…Rovnako tak dedenie, dá sa spísať testament atd… kto to v produktívnom veku reálne robí? A ak áno, však to je tiež papier, čo treba podpísať, ako sobášny list, to k tým papierom…

chlebikova
Dnes o 19:30
@anonym_7bc188

@chlebikova presne preto ,ze to nic na situacii a vzťahu nezmeni 🙂 kde chyba komunikacia, dovera, blizkost, rešpekt, bude chybat aj po svadbe a kde je, bude aj bez svadby 🙂 kazdi mame ine priority vo vzťahu

@anonym_7bc188 no zmenilo by to nieco. Spravilo by to mojho partnera stastnym. Preco by som nespravila nieco, co by mohlo potesit mne najblizsieho cloveka a mne by to nijako neuskodilo?
A ak mi nezalezi na tom cloveku, tak preco si s nim robim dieta, preco ho vodim za nos, preco sa nim necham obskakovat, preco sa s nim proste nerozidem, hmm?

Strana
z9