Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?
Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .
@mandzula veď nechce žiadnu veľkú svadbu... a možno je to tak, že muži nechcú riešiť veci okolo papierovačiek - ale ak by mal prehlasovať auto, vybavovať KO, STK, COC, zobral by aj 3 dni dovolenky 😂
@biba_18 O tom nepochybujem😃, toto sa mu zrejme zda popri vsetkom ostatnom, co zivot prinasa, strata casu. Da sa na to pozriet aj takto, alebo ako niektore tu - je chujko, .ebnuty a treba sa s nim rozist, posielat ho s dietatom k lekarovi a na rodicka, nech si vyzerie ine priezvisko. Detinske. Mozno to aj bezne robi, no tu mnohe vidia len to, ze chuda zena mu perie, vari a on bez papiera ani prstom nepohne, len ju vyuziva.
@biba_18 Tazko povedat, je to chlap a mnohi chlapi veci okolo papierovov proste riesit nechcu, nemusia mat na to ziadny specialny dovod. Zrejme to vidi tak, ze rodina funguje, nema teda dovod robit pre neho saskarny a behat po uradoch. Su spolu 15 rokov, dieta ma 7, autorke nevadilo, ze dieta neprislo do "papierovej" rodiny, je inak spokojna, lebo ako sama pise, vsetko funguje. Za mna teraz len vrta do sucheho hovna.
@mandzula chlap nemá dôvod pozvať ženu na romantickú večeru, veď sa môžu najesť doma, nemá dôvod plánovať dovolenku ubytovanie, letenky veď môžu oddychovať na záhrade, nemá dôvod kupovať kyticu a vláčiť ju cez mesto veď má kvietok v kvetináči, nech ho len polieva však rodina funguje načo robiť pre neho šaskárny a zbytočne stratiť čas a peniaze
ale ak je normálny urobí to z lásky k nej, lebo vie že jej na tom záleží a urobí ju to šťastnou, ľúbi ju a chce aby bola spokojná
@patrike Ty strasne hejtis manzelstvo. Ale tak nic v zlom, ale naozaj je uzavretie manzelstva aj akt kedy sa tí dvaja mladí zalubení aj verejne pred svedkami priznavaju k svojej vzajomnej laske, slubuju si verejne vernost a to ze sa budu snazit zit v laske a budu sa o seba starat v dobrom zlom, v zdraví chorobe. Ano, je to skor akt zavazku. A o tom to je, ze podla mna aj muz aj zena chcu vnimat od partnera prave toto, ze verejne som si prave Teba jedinu/jedineho vybrala za toho zivotneho manzelskeho partnera a budem Ti verna/verný budeme ist spolocne zivotom my dvaja. Proste nie je to len take, ze sme si my sami dvaja v obyvacke povedali ze uz budeme partneri a budeme rodina. Ale ze je to take zverejnenie toho zavazku. Takze ja v tom vidim taku to hodnotu. Ma to proste iný status byt manzelkou (verejne priznanou, pred svedkami, pre "celym svetom" a byt priatelkou/druzkou s ktorou sme si slubili (ktovie vobec) vernost medzi 4 ocami.
@silvike ja nemám pocit, že @patrike hejtuje manželstvo. Skôr sa úplne racionálne na to pozerá. Zato tvoje argumenty sa mi zdajú vrcholne nadhodnotené. O tom ako si dvaja sľubujú vernosť, manželstvo a večnu lásku..oh.joj...🙄 ľudia toho nasľubujú. Ci už na úrade, alebo v kostole a prd z toho. Je 50 % na rozvodovosť, je úplne jedno, čo ti kto nahovorí pred oltárom. Dôležité je to, ako sa v reálnom živote k tebe správa. To je dôležitejšie ako plané sľuby pred cudzími ľuďmi.
@mandzula len taký dotaz, ak by sa nedaj bože niečo stalo druhovi, partnerovi, priateľovi ... také veľké prd ti povedia o jeho zdravotnom stave doktori, lebo, veď ty si jeho ako keby manželka im budeš tvrdiť.
A druhá vec, koľko je takých bezdomovcov, čo verili partnerovi / partnerke. Celý život vrážali aj oni svoje peniaze do tzv. spoločného majetku a bol to oeb 😕
A o smrtí a dedičstve , vdovské ... ani nepíšem. FU.
@elenka.k Ja som vydata, ja som "naporiadku", neboj. Napriek tomu si myslim, ze ludia zijuci "nadivoko" su presne taki isti ako ti zosobaseni. A precitaj si aj to, co pisem vyssie - exmanzelka mojho brata nabrala milion poziciek a po rozvode ich brat musel dlhe roky splacat, lebo ved boli manzelia. Aj takto mozu vznikat ti bezdomovci. A k tomu informovaniu o ZS - nikdy sme s tym nemali problem ani ako nezosobaseni. Dedicstvo a rozdelenie majetku si vies vyriesit aj inak. Jedine, co je z tohto relevantne, je ten vdovsky/vdovecky dochodok.
@silvike ja nemám pocit, že @patrike hejtuje manželstvo. Skôr sa úplne racionálne na to pozerá. Zato tvoje argumenty sa mi zdajú vrcholne nadhodnotené. O tom ako si dvaja sľubujú vernosť, manželstvo a večnu lásku..oh.joj...🙄 ľudia toho nasľubujú. Ci už na úrade, alebo v kostole a prd z toho. Je 50 % na rozvodovosť, je úplne jedno, čo ti kto nahovorí pred oltárom. Dôležité je to, ako sa v reálnom živote k tebe správa. To je dôležitejšie ako plané sľuby pred cudzími ľuďmi.
@katkazatka tento sa ale správa tak, že odmieta pre neho nepodstatnú vec, ktorá je ale pre ňu podstatná ...
ak mi je jedno akej farby je auto, naozaj jedno, nebudem tvrdiť že ani náhodou nekúpime červené keď muž chce červené ...
Pre mna zaklad ….nebudem zit s niekym 15r na divoko a mat decko…. a svadba je papier pre niekoho kto na to neveri, ze je to specatenie spolocneho zivota a kto ma problem s takym zavazkom, je pre mna jeho problem
@katkazatka tento sa ale správa tak, že odmieta pre neho nepodstatnú vec, ktorá je ale pre ňu podstatná ...
ak mi je jedno akej farby je auto, naozaj jedno, nebudem tvrdiť že ani náhodou nekúpime červené keď muž chce červené ...
@biba_18 ale to mali riešiť pred plodením. Chlapi berú tieto veci úplne inak. Ked autorke na tom tak veľmi záležalo, tak mala ísť pekne po poriadku a nie naopak.
@anonym_54a8dd všetko ok, len celkom neviem prečo to píšeš mne 😉
@biba_18 prepáč to ja som tak všeobecne myslela , nie konkrétne na teba :D len som sa zastavila pri tvojom komentári a zareagovala som len tak všeobecne na to lebo to nadväzovalo na tvoj komentár čo si písala tomu zvláštnemu pánovi ako je veľmi preňho ten papier nepodstatný 😀
@biba_18 ale to mali riešiť pred plodením. Chlapi berú tieto veci úplne inak. Ked autorke na tom tak veľmi záležalo, tak mala ísť pekne po poriadku a nie naopak.
@katkazatka to áno, s tým súhlasím ... ide ale o to - čo teraz s tým ... 😒
@katkazatka to áno, s tým súhlasím ... ide ale o to - čo teraz s tým ... 😒
@biba_18 no uz nic😃
Ak majú pekný vzťah, tak by bola hlúposť od neho odísť len preto, aby mu urobila natruc.
Ešte môže byť aj varianta, že sa zosobášia a za štyri roky sa rozvedu kvôli niečomu inému.
@biba_18 no uz nic😃
Ak majú pekný vzťah, tak by bola hlúposť od neho odísť len preto, aby mu urobila natruc.
Ešte môže byť aj varianta, že sa zosobášia a za štyri roky sa rozvedu kvôli niečomu inému.
@katkazatka len on aj keby si ju vzal, tak asi len kvôli jej naliehaniu :( nie preto že chce. To by bolo také z donútenia
@vevesh Ja rozumiem, akurat je to o tom, ze niektore tu autorku navadzaju na rozchod, lebo je to chujko a neviem co este. My zvysne sa snazime ukazat jej, ci je ten papier pre nu natolko dolezity, aby doprosovanim sa on rozvratila fungujuci vztah, davame jej iny pohlad na vec.
@mandzula tak pre mna by to dovod na rozchod bol, kedze by som sa na mieste autorky citila byt (dost) oklamana - sluboval, ze sa vezmu a po 15 rokoch uz mu to nie je treba...
@anonym_5007c7 kde ju klame celý čas? Ja som nikde nepostrehla v texte, že by autorka písala, že jej to niekedy sľúbil. Práveže len ona sa toho domáha. Keď to bolo pre ňu dôležité, mala to poriešiť pre dieťaťom.
@vevesh pre mňa by bola väčšia urážka, že rodím frajerovi. Keď chcela byť zabezpečená, tak sa mala najprv vydať a potom plodiť. Tak ako sa to robí. Nie naopak.
@katkazatka ako toto som tiez povedala muzovi na prvom rande, ze "priatelovi dieta neporodim". Lenze moj muz bol charakter a vzal si ma este pred tym plodenim. Ale chapem, ze niekomu sa neplanovane podari a skusa, ci ten vztah predsa nevyjde+ on jej sluboval, ze si ju vezme. A uprimne, vela zien by v tehotenstve kludne verila. Takto to 15 rokoch by som sa uz citila dost oklamana a v autorke sa to bije, ci to prehltnut takto nahorko a zmierit sa s tym, alebo vyvodi dosledky pre svoj zivot. No a jej zivot nezije nikto z nas, ze ano....
@biba_18 no uz nic😃
@katkazatka presne ak majú naozaj inak fungujúci vzťah, určí by bola hlúposť od neho odchádzať. Aspoň teda ja by som neodišla, Max v som v prípade poznámok od iných alebo jeho uviedla na správu mieru. Ak by mi povedal ,že veď som jeho žena,...nie, nie som , som len partnerka a matka jeho dieťaťa. Príde pripomienka , a vy nie ste zobrati alebo kedy sa vezmete? Nie sme zobrati , lebo môj partner nechce, nepovažuje za dôležité. Spýtajte sa priateľa. Určite by som nepovedala lebo môj muž nechce, alebo spýtajte sa muža
@katkazatka len on aj keby si ju vzal, tak asi len kvôli jej naliehaniu :( nie preto že chce. To by bolo také z donútenia
@niki35 tak to už musí vedieť autorka či by to brala že to je z donútenia alebo preto že vie že pre ňu je to dôležité. To v konečnom dôsledku sa môže brať ako z donútenia/naliehania aj vtedy ak žena povie, že priateľovi dieťa neprosím. Je to v podstate tiež podmienka
@patrike Pre teba je to nepodstatné, mne to však dáva hlbší význam a zmysel. Zbytočne sa tu budeme doťahovať, ktorý pohľad je správny, pretože ani jeden zo svojho vnímania danej veci neupustíme. Za mňa je manželstvo prejav úcty, dôvery, zodpovednosti k tomu druhému, zaistenie toho druhého z morálneho aj z právneho hľadiska. Pre niekoho je meno nepodstatné, mne by sa nepáčilo dať meno po mužovi, ktorý ho z akéhokoľvek dôvodu odmieta dať mne. Nikde nepíšem, že chlap, ktorý nie je ženatý nemá zodpovednosť voči svojmu dieťaťu. Ale nemá ju voči matke toho dieťaťa. Budí to vo mne dojem, že si taký chlap necháva zadné vrátka. Svadby z donútenia neschvaľujem, ale to si treba vydiskutovať pred dieťaťom.
@anonym_e79c6c moja mila, zadne vrátka moze mat ktokoľvek. Ci uz ženatý alebo slobodný. Vies kolkoanzelstiev skončilo kvoli zadným vratkam? Ze sa CHLAP poblaznil do kolegyne a opustil zenu aj s deťmi. Ty take mas urcite tiez v okolí, ale to sa cam uz nehodí, vsak? A urcite poznáš aj chlapov, ktori nie su zenatu, žijú so svojimi druzkami cely zivot, niektori nemaju ani spolocne deti a aj napriek tomu, tie zadne vrátka nemaju a neodišli, aj ked mohli kedykoľvek. Je to maximálne trápne, ked vydaté zeny sa tu idu nadrapovat, ake su oni chránené. To musi byt aky krásny pocit, ked tvoj chlap ma hlavu pri inej, ale vracia sa k tebe len preto, lebo sa bihi, zeby musel riesit striedačku, deliť sa o auto a majetky. Tak sa teda nerozvedie, kazdy si žije duchom inde, ale hlavne, ze sme zosobaseni a moja stara ma moje priezvisko. A ze takych manželstiev je :D prestaňte uz robit z manželstva nieco, co nie je 🙂 moj bratranec zomrel v horách v rakusku a bol tam so svojou priateľkou, ktorej normálne podali vsetky informácie, ktore nasledne zavolala jeho bratovi. Jeho vtedajsej manželke ( boli pred rozvodom) nikto nevolal. Zaujímavé.
@mandzula len taký dotaz, ak by sa nedaj bože niečo stalo druhovi, partnerovi, priateľovi ... také veľké prd ti povedia o jeho zdravotnom stave doktori, lebo, veď ty si jeho ako keby manželka im budeš tvrdiť.
A druhá vec, koľko je takých bezdomovcov, čo verili partnerovi / partnerke. Celý život vrážali aj oni svoje peniaze do tzv. spoločného majetku a bol to oeb 😕
A o smrtí a dedičstve , vdovské ... ani nepíšem. FU.
@elenka.k ty nejak stale nechceš pochopit ,že "papiere na manželstvo" nie su zarukou aby Ta tvoj vlastny muž neo.ebal? Vieš kolko žien "pristálo" v manželstve ako v bezpečnom prístave a skoncili ako uplne trosky? To manželstvo Ťa neochrani pred človekom čo sa zachova ako sviňa k Tebe. Nedehonestujem tu manželstvo, iba poukazujem ,že nie je zarukou a neda sa spoliehať na to ,že pravo a pravda bude vždy na Tvojej strane vďaka tomu. V minulosti sa uzatvaralo manželstvo len a len kvoli majetkom. Ten veľkolepý ucel "z lasky" priniesol až romantizmus. Majme vzťahy uprimne ,z lasky, s uctou bez ohladu na to ako a s kym sa rozhodneme žiť. Prečo mať všetko podla nejakej spolocenskej šablony by malo byť spravne ? Ži a nechaj žiť.
@mandzula chlap nemá dôvod pozvať ženu na romantickú večeru, veď sa môžu najesť doma, nemá dôvod plánovať dovolenku ubytovanie, letenky veď môžu oddychovať na záhrade, nemá dôvod kupovať kyticu a vláčiť ju cez mesto veď má kvietok v kvetináči, nech ho len polieva však rodina funguje načo robiť pre neho šaskárny a zbytočne stratiť čas a peniaze
ale ak je normálny urobí to z lásky k nej, lebo vie že jej na tom záleží a urobí ju to šťastnou, ľúbi ju a chce aby bola spokojná
@anonym_cd9117 Niekomu evidentne staci, ze ju robi stastnou v beznom fungovani vztahu.
@mandzula tak pre mna by to dovod na rozchod bol, kedze by som sa na mieste autorky citila byt (dost) oklamana - sluboval, ze sa vezmu a po 15 rokoch uz mu to nie je treba...
@vevesh Ja by som zas vztah pre takuto vec nezahadzovala. Milionkrat dolezitejsi je pre mna bezny zivot, ktory funguje bez problemov.
@biba_18 Ide o to, ako to kto vnima. Mnohi chlapi su v tomto ini, to je fakt.
@mandzula už len to by mal brať do úvahy, že chce mať rovnaké priezvisko ako dcéra a otec jej dcéry
čo jej povie tu máš 140€ choď si na matriku zmeniť priezvisko nech máš dušu na pokoji?
alebo vydržala si bez svadby 15 rokov tak si si už mohla zvyknúť, že ja sa s tebou neožením a neotravuj ma už s tým?
@mandzula už len to by mal brať do úvahy, že chce mať rovnaké priezvisko ako dcéra a otec jej dcéry
čo jej povie tu máš 140€ choď si na matriku zmeniť priezvisko nech máš dušu na pokoji?
alebo vydržala si bez svadby 15 rokov tak si si už mohla zvyknúť, že ja sa s tebou neožením a neotravuj ma už s tým?
@anonym_cd9117 Mal, nemal, neviem, ja skor rozmyslam ako on, bolo by mi jedno, kto ma ake priezvisko. Budem sa opakovat, pre mna je to len zhluk pismen.
@anonym_cd9117 Mal, nemal, neviem, ja skor rozmyslam ako on, bolo by mi jedno, kto ma ake priezvisko. Budem sa opakovat, pre mna je to len zhluk pismen.
@mandzula tak premýšľa sebecký človek ktorý myslí len na seba a pocity druhých sú mu ukradnuté
taký si nemá zakladať rodinu, ale nech si žije sám a rieši len seba aby jemu bolo dobre
@mandzula tak premýšľa sebecký človek ktorý myslí len na seba a pocity druhých sú mu ukradnuté
taký si nemá zakladať rodinu, ale nech si žije sám a rieši len seba aby jemu bolo dobre
@anonym_cd9117 Ona si s nim nezalozila rodinu? Dobrovolne isla do dietata, hypoteky bez papiera, vtedy jej to nevadilo. Na to sobas nepotrebovala.
@anonym_cd9117 Ona si s nim nezalozila rodinu? Dobrovolne isla do dietata, hypoteky bez papiera, vtedy jej to nevadilo. Na to sobas nepotrebovala.
@mandzula veď jej sľúbil že určite sa zoberú a budú manželia, dala sa oklamať jeho sľubmi
@mandzula veď jej sľúbil že určite sa zoberú a budú manželia, dala sa oklamať jeho sľubmi
@anonym_cd9117 Nuz, a ci je to problem? Su spolu 15 rokov, dieta ma 7, aj v case, ked este nemali dieta, mohla zistit, ze chlapovi na sobasi nezalezi. Pocne s nim bez papiera dieta, vezme hypoteku a caka na zazrak?
Inak, 11 strán bizaru a urážok a nikde tu nevidím na MK notoricku hejterku svadby, ktorá bola schopna niekoho na 20 stranách šikanovať? Alebo nebodaj píše anonymne?
Pred rokmi ste urobili sériu zásadných rozhodnutí s tichým predpokladom, že tieto kroky prirodzene povedú k naplneniu vášho sna. Ustúpili ste v kľúčových momentoch a verili ste, že vaša veľkorysosť bude neskôr opätovaná. Váš partner však hral podľa iných pravidiel. Pre neho nebola vaša podpora signálom na reciprocitu, ale potvrdením, že veci fungujú presne tak, ako to vyhovuje jemu. Momentálne sa nachádzate v stave hlbokej kognitívnej disonancie. Keď partner povie, že v niečom nevidí zmysel, hoci vie, že pre vás to má zmysel obrovský, nehovorí o papieri. Hovorí o tom, akú váhu má vo vzťahu váš vnútorný svet. Žiaľ, momentálne má menšiu váhu než jeho komfort. Predýchať to totiž v tomto kontexte znamená potlačiť svoj hnev, zmieriť sa s rolou tej, ktorej túžby boli zmietnuté zo stola, a postupne v sebe nechať rásť tichú, toxickú horkosť. Čo však môžete a musíte urobiť, je vziať si späť svoju vlastnú autonómiu. Prestaňte investovať nad rámec toho, čo dostávate, a začnite si definovať vlastné hranice v každodennom živote, finančne, emocionálne aj v rámci deľby práce. Ak by ste mali stopercentnú istotu, že sa za tohto muža už nikdy v živote nevydáte, ako presne by ste od zajtrajšieho dňa zmenili svoje správanie, investíciu do tohto vzťahu a starostlivosť o samu seba? Skôr skúste prestať hovoriť o svadbe a začať hovoriť o tom, čo vo vás jeho odmietnutie vytvára. Niekedy totiž najväčšia bolesť nie je odmietnutie partnera, ale moment, keď začneme odmietať vlastné potreby, len aby sme udržali pokoj vo vzťahu.
@bjnr ty máš niekedy na niečo aj vlastný názor alebo vo všetkom používaš AI?

@mandzula veď nechce žiadnu veľkú svadbu... a možno je to tak, že muži nechcú riešiť veci okolo papierovačiek - ale ak by mal prehlasovať auto, vybavovať KO, STK, COC, zobral by aj 3 dni dovolenky 😂
@biba_18 presne tak sú papierovačky a - Papierovačky 😀