Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?
Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .
Pre rozdielne mená bude dieťa v škole a najmä v puberte veľmi trpieť. Decká sú kruté a dajú jej to pocítiť. Lepšie by bolo, keby mala meno po tebe a on by zostal len ako mamin priateľ. Bežne budú polemizovať, že jej mama nie je jej, je to cudzia žena, bola adoptovaná a pod. To je iba nepatrný kúsok z toho, čo si bude musieť vytrpieť.
@evkatk moje deti sú už na SS nikto zo spolužiakov nevie, že ich matka sa volá inak.Ako by to aj vedeli?Dnes sa 40% deti rodi mimo manzelstva
@evkatk moje deti sú už na SS nikto zo spolužiakov nevie, že ich matka sa volá inak.Ako by to aj vedeli?Dnes sa 40% deti rodi mimo manzelstva
@anonym_c55d54 Kedysi sme mali na ZS jedneho z rozvedenej rodiny na 40 ziakov. Dnes sa v tom ani srnka nevyzna, kto je komu otec. Cast deti otca vobec nema, obcas sa najde cernosko, surodenci v tretej a siedmej triede maju kazdy ineho otca, matka slobodna ....
@mandzula chlap nemá dôvod pozvať ženu na romantickú večeru, veď sa môžu najesť doma, nemá dôvod plánovať dovolenku ubytovanie, letenky veď môžu oddychovať na záhrade, nemá dôvod kupovať kyticu a vláčiť ju cez mesto veď má kvietok v kvetináči, nech ho len polieva však rodina funguje načo robiť pre neho šaskárny a zbytočne stratiť čas a peniaze
ale ak je normálny urobí to z lásky k nej, lebo vie že jej na tom záleží a urobí ju to šťastnou, ľúbi ju a chce aby bola spokojná
@anonym_cd9117 Aha, takze papier z uradu sposobi, ako muz nerezignuje na vztah a male pozornosti a romantiku. Ako to funguje ? To je nejake kuzlo ?
To je o cloveku a nie o papieri.
@anonym_cd9117 Aha, takze papier z uradu sposobi, ako muz nerezignuje na vztah a male pozornosti a romantiku. Ako to funguje ? To je nejake kuzlo ?
To je o cloveku a nie o papieri.
@patrike je to o celkovom prístupe toho chlapa, či sa tvári že sú to blbosti a šaškárny s ktorými sa nemieni zaoberať, alebo mu záleží na jeho žene a jej pocitoch a keď jej niečo sľúbi vie to dodržať lebo ju ľúbi, váži si ju a záleží mu na nej
keď vie že žene záleží aby žila v manželstve tak ju nebude 15 rokov vodiť za nos a klamať že raz budú manželia
@patrike je to o celkovom prístupe toho chlapa, či sa tvári že sú to blbosti a šaškárny s ktorými sa nemieni zaoberať, alebo mu záleží na jeho žene a jej pocitoch a keď jej niečo sľúbi vie to dodržať lebo ju ľúbi, váži si ju a záleží mu na nej
keď vie že žene záleží aby žila v manželstve tak ju nebude 15 rokov vodiť za nos a klamať že raz budú manželia
@anonym_cd9117 On nic take 15 rokov nerobi. Na uvod sice pripustil moznost sobasa, ale dalej dlhe roky hovori to iste NIE. Ziadne klamstvo tam nie je, ani tahanie za nos, su tam len nenaplnene zenske ocakavania.
Klamstvo je "o mesiac sa rozvediem", ked sa milenke tlaci kalerab. Pricom ten mesiac trva aj 5 rokov.
@anonym_72e0f9 nepamätam si jeho vyjadrenia v inych diskusiach. Ale v tejto diskusii @patrike nikoho neurazil. Dokonca autorke v dobrom radil aby si nepokazila fungujuci vztah. Na rozdiel od Teba autorka , ktora si mu dala nalepku "zakomplexovany chudak". Radim Ta presne k tym cnostnym ženam, ktore nevahaju inych hned uražať ak maju veci inak . Vobec by som sa nedivila ak bude v tvojom slovniku "matrac". Dufam ,že maš všetky kamaratky okolo seba vydate a dcera sa Ti nepokazi ,že nebodaj si zasexuje a urobi dieťa pred manželstvom. Lebo vieš, karma je sviňa, a presne preto osoby ktore odsudzuju druhych po čase odskuša presne "tou istou medicinou" poliečiť 👍😉
Kludne sa do mňa pusti. Som vydata, zachvilu šťastne rozvedena! 😉
@anonym_c23a70 dobre držím ti palce, nech sa ti dari aj nadalej 🙂
Partner autorky ju zaviedol ze pripustil moznost sobasa, mal rovno povedat, ze sa nidky neozeni, to by bolo fer. Ona zase poblaznena, ked videla, ze osem rokov nic, tak ho mala pustit do obehu a nie si nechat urobit dieta. Cele zle.
Partner autorky ju zaviedol ze pripustil moznost sobasa, mal rovno povedat, ze sa nidky neozeni, to by bolo fer. Ona zase poblaznena, ked videla, ze osem rokov nic, tak ho mala pustit do obehu a nie si nechat urobit dieta. Cele zle.
@zuzana76 Cisto racionalne bez emocii, co napacha mensie skody vratane skod na dietati, ktore ma otca rado ? Ostat vo vztahu, kde jej okrem papiera nic nechyba alebo odpalit atomovku rozchodu a vsetko znicit ?
@zuzana76 Vies kde mas logicku chybu ?
Poradim : co sa slubuje na urade alebo v kostole pri sobasi ? Vernost a trvanie manzelstva. Napriek tomu slubu pred svedkami dojde u polovice manzelstiev k rozvratu a rozvodu. Cize 50% slubov nebolo dodrzanych. To je fer a cele dobre ?
Proste ludia zreju / starnu, menia sa im rebricky priorit a ked raz nieco pripustil, nemusi mat rovnaky nazor aj presne o tych 7 rokov, ked zacina prva velka vlna rozvodov.
My informatici mame take heslo "never touch a running system". V pripade vztahu to plati tiez.
@zuzana76 Cisto racionalne bez emocii, co napacha mensie skody vratane skod na dietati, ktore ma otca rado ? Ostat vo vztahu, kde jej okrem papiera nic nechyba alebo odpalit atomovku rozchodu a vsetko znicit ?
@patrike chýba tam základne pochopenie túžob partnerky, zvlášť ak on tvrdí že jemu na papieri nezáleží ...
Poradim : co sa slubuje na urade alebo v kostole pri sobasi ? Vernost a trvanie manzelstva. Napriek tomu slubu pred svedkami dojde u polovice manzelstiev k rozvratu a rozvodu. Cize 50% slubov nebolo dodrzanych. To je fer a cele dobre ?
Proste ludia zreju / starnu, menia sa im rebricky priorit a ked raz nieco pripustil, nemusi mat rovnaky nazor aj presne o tych 7 rokov, ked zacina prva velka vlna rozvodov.
My informatici mame take heslo "never touch a running system". V pripade vztahu to plati tiez.
@patrike je pravda, ze sa to v informatike hovori, ale niekedy do toho potrebujes aj tak siahnut kvoli bugu alebo nejakej feature, alebo si to proste napisal, ked este zili dinosaury a bud to treba prepisat do aktualneho programovacieho jazyka, alebo tomu skonci podpora 😀
Chapem, ze tvoj hlavny bod je, aby si nenicila fungujuci vztah. S tym suhlasim, urcite by sa mala zamysliet, co je dolezitejsie. Ale zaroven si stale mozeme povedat, ze jej partner sa tiez moze zamysliet, ci by predsa len nemohol ustupit, alebo aspon prist s hocijakym racionalnym vysvetlenim. Nie len "ja nechcem", ale co ja viem "ja sa bojim", "mam dlhy", "ty mas dlhy", "prisahal som na smrtelnej posteli mojej mame, ze si ta nevezmem", "mojej manzelke by sa to nepacilo" .... Myslim, ze tym by ukazal, ze svadbu netreba, pretoze vie komunikovat aj bez svadby a ze jej sice nevie dat, co chce, ale aspon sa snazi a vynahradi jej to nejako inak.
@patrike ja nevravim, ze ona ma uz teraz odist, ale ja byt nou, mna by teda presla cela chut na toho chlapa a uz by som s nim bola len pro forma. Ked on nedodrzal, to o com sme sa bavili, ja by som si jo uz nevedela vazit, lebo som mu ukradnuta, ked by vedel, ze po com tuzim. Zhnusil by sa mi ako chlap. Takze by to mal za jedno.
@patrike ale zase, ja by som ai dieta bez manzelstva nerobila, cize je to cisto take uvazovanie. Vlastne, ak by po troch rokoch k nicomu neprislo, nestracala by som svoj drahocenny cas s niekym, kto nevie, ci ma chce za manzelku.
@patrike slubuje sa, ale mnohi vydrzia, to uz mozem byt aj slobodna a bez chlapa, ked si ma nevie vziat.
@patrike a nikto nechce nikoho do niecoho nutit, urcite by som nechcela chlapa do manzelstva nutit, ale existuju aj chlapi, ktori to manzelstvo chcu, ja ak by som hned v prvych (dvoch-troch) rokoch zistila, ze k tomuto smerujeme, tak by som povedala: Vies co, janko, je mi to luto, nedokazem zit s tebou bez manzelstva a nechcem ta do nicoho nutit. Mas pravo zit tak, ako ty chces a ja tiez a v tejto zakladnej veci sa nezhodujeme a hoci ta mam rada, casom vzniknu velke nezhody a je lepsie zist z kratsej cesty.
@patrike a nikto nechce nikoho do niecoho nutit, urcite by som nechcela chlapa do manzelstva nutit, ale existuju aj chlapi, ktori to manzelstvo chcu, ja ak by som hned v prvych (dvoch-troch) rokoch zistila, ze k tomuto smerujeme, tak by som povedala: Vies co, janko, je mi to luto, nedokazem zit s tebou bez manzelstva a nechcem ta do nicoho nutit. Mas pravo zit tak, ako ty chces a ja tiez a v tejto zakladnej veci sa nezhodujeme a hoci ta mam rada, casom vzniknu velke nezhody a je lepsie zist z kratsej cesty.
@zuzana76 Tu sa zhodneme, ale to su len nase uvahy, aky by bol spravny postup vtedy. Teraz to nie su 3 roky bez deti a zamladi, ale 15 a realita je ina - maju spolu dieta a hypoteku. Cize musis nazerat na situaciu sucasnou optikou, nie cez tvoje zasady (ktore nepovazujem za zle ani za dobre, proste ty to mas tak a ini ludia inak). Co jej poradis teraz ? Pis radu, nie svoje pocity "mne by sa zhnusil". Vyjadri sa k situacii a daj radu.
@zuzana76 Tu sa zhodneme, ale to su len nase uvahy, aky by bol spravny postup vtedy. Teraz to nie su 3 roky bez deti a zamladi, ale 15 a realita je ina - maju spolu dieta a hypoteku. Cize musis nazerat na situaciu sucasnou optikou, nie cez tvoje zasady (ktore nepovazujem za zle ani za dobre, proste ty to mas tak a ini ludia inak). Co jej poradis teraz ? Pis radu, nie svoje pocity "mne by sa zhnusil". Vyjadri sa k situacii a daj radu.
@patrike teraz jej poradim uz zostat kvoli dietatu, to som aj v prvom prispevku v tejto teme pisala
@patrike vo svojom druhom prispevku na strane 6
@patrike off topic: kde si studoval informatiku?
ja mam asi take muzske zmyslanie, nebavi ma dotahovanie sa a manipulacia, som dost priamociara, ale aj to dost vela ludom, hlavne zenam vadi, lebo poviem veci priamo a obcas velmi uprimne, muzi to maju zvacsa radi 😀
@anonym_cd9117 on jej to neslubil to ona si vyfabulovala svadbu
@anonym_cd9117
@patrike ak chlap stretne pravu zenu a vie, ze je to pre neho prava zena, nema problem ozenit sa- kludne aj po 2 tyzdnoch znamosti. Problem ozenit sa maju iba tie individua, ktore su si nie iste - samym sebou, zenou, okolnostami, spolocnostou (a cim kolvek inym). Takze ak ju nechce, ma s niecim problem. Ak by ju chcel, vzal by si ju - a keby to bol iba papier, podpisal by ten zdrap na urade, mohol by ho aj okamzite skartovat a absolutne by nic neriesil...
@patrike ak chlap stretne pravu zenu a vie, ze je to pre neho prava zena, nema problem ozenit sa- kludne aj po 2 tyzdnoch znamosti. Problem ozenit sa maju iba tie individua, ktore su si nie iste - samym sebou, zenou, okolnostami, spolocnostou (a cim kolvek inym). Takze ak ju nechce, ma s niecim problem. Ak by ju chcel, vzal by si ju - a keby to bol iba papier, podpisal by ten zdrap na urade, mohol by ho aj okamzite skartovat a absolutne by nic neriesil...
@vevesh Nie, to mozno platilo pred 50 rokmi, ked aj filmove hviezdy mali 5 manzelov postupne. Dnes je uplne bezny dlhodoby vztah bez sobasa.
Nie nahodou sa uz na zapade rodi viac ako polovica deti mimo manzelstva. Nema to ako institucia taku vahu ako kedysi.
Rovnako sa samotne zeny nehrnu do vydaja a rodenia deti.
Vysvetli mi po pravnickej stranke "okamzite skartovanie papiera z uradu". To predsa nefunguje, rovnako ako ked Sutaj - Estok ignoruje exekutora.
@vevesh Nie, to mozno platilo pred 50 rokmi, ked aj filmove hviezdy mali 5 manzelov postupne. Dnes je uplne bezny dlhodoby vztah bez sobasa.
Nie nahodou sa uz na zapade rodi viac ako polovica deti mimo manzelstva. Nema to ako institucia taku vahu ako kedysi.
Rovnako sa samotne zeny nehrnu do vydaja a rodenia deti.
Vysvetli mi po pravnickej stranke "okamzite skartovanie papiera z uradu". To predsa nefunguje, rovnako ako ked Sutaj - Estok ignoruje exekutora.
@patrike manzelstvo je a bola a aj bude stale dolezita institucia. Ale ma to svoje dovody, preco sa deti na zapade rodia mimo manzelstva - vies o tom, ze na zapade je ti lepsie, ak si financne sam/sama, a nezarabas nadstandardne- si uprednostneny/a v skolke, v opatrovani deti, podpore, socialnym vyhodam? Ze toto je to, co stat chce, lebo dostane viac dani, ak su ludia od seba, ako spolu? V krajinach, kde su rodiny podporovane ako celok a kde statu na rodine zalezi, je aj viac uzatvaranych manzelstiev, menej ich krachuje a gro deti sa narodi do manzelstva. To nie je o modernej dobe a trendoch, ale za vsetkym, aj manzelstvom, hladaj 💰💰💰💰💰

@anonym_autor pri čítaní tohto príspevku som si spomenula na jeden z mojich najobľúbenejších filmov: He is not that into you - "Až tak moc tě nežere"... Jeden z mini príbehov bol na túto tému.