icon

Mám riešiť vzťah sesternice s novým priateľom?

liliblacky
24. júl 2025

Zienky, zaujimalo by má, či by ste povedali niekomu z rodiny, kebyže sa Vám nepozdáva jeho / jej partner? Mám sesternicu, vychádzali sme spolu veľmi dobre, chodila často k nám aj s expriateľom, na dovolenky sme spolu chodili, je krstná nášmu prvorodenemu. Vždy bola silnejšia (má tak cca 160 cm a možno aj 120-130 kg), no snažila sa aspoň stravu riešiť, vždy bola riadna kocka, starala sa o seba, šaty, lodičky, nechty, mihalnice atd. Fakt pekná baba. Pred rokom mi zrazu náhle povedala, že ako sa jej priatel zle k nej správa, že jej nič nechce kúpiť, že rozdeľuje blocky doma atd a že sa s ním chce rozist (boli zasnúbení). Hneď mi aj povedala, že stretla niekoho nového (mne potom ten jej ex zase povedal, že ona ho podvádzala s týmto novým ešte kým spolu žili, ktovie kde je pravda 🤷🏽‍♀️). Každopádne, ten nový pán, je taký divný.. Jednak že sa riadne zmenila aj ona, skoro vôbec k nám už nechodí, taký odstup od nás má, narodilo sa nám druhé dieta, ani neprišla pozrieť, keď sme mali krstiny prišla na slávnostný nedelný obed v sortkach a gumených zabkach, vsetky svoje záľuby vymenila za záľuby svojho nového muža, začala zase priberať, lebo on nejedava ani ovocie ani zeleninu, tak ani ona atd. Keď k nám prídu, tak on si sadne niekde bokom, zoberie mobil a pozera film… celkovo mám pocit (z toho ako rozprávajú o plánoch), že rozhoduje on. Čo on povie, tak bude.. Viem, že ona dlhodobo túži po deťoch, on sa vyjadril, že dobre, skúšajú ale nech neráta s tým, že on sa bude starať, stavať k dieťaťu v noci alebo niečo z koníčkov obmedzí… To narovinu povedal nám aj jeho budúcej svokre. Majú mat o 2 mesiace svadbu (ani nie po ročnej známosti), predtým plánovala veľkú svadbu, s rodinou atd, teraz jej vraj stačí mala svadba, iba na úrade, on vybral nejaký pub kde bude len obed.. Stále premýšľam, či je to skutočná láska z jej strany, alebo len snaha “dohnať to co chcela”. Jej ex si po pár mesiacoch našiel známosť aj s dieťaťom, vyzerajú byt spolu extra stastni, taká “rodinka” a viem, že aj sesternica túžila veľmi po svadbe a deťoch… len či je toto ten správy pán na deti, keď už teraz sa k tomu takto stavia.. dokonca ona sa snažila o babo aj s tým ex a nedarilo sa im cez 2-3 roky a ani s tým sa nedarí, tak som jej vravela, nech ide k lekárovi, no on ju dohovoril, že načo… Ona má 36 rokov už… V rodine sú radi, že “sa vydá”, môjmu mužovi sa on tiež nepozdáva… Len nechcem sa starať do druhých, ale ani sa neskôr prizerať (ak by mali napr deti), že bude nešťastná doma sedieť a on si pôjde životom ako keby nie sú… čo by ste robili?

Strana
z2
kvietok2012
24. júl 2025

Nestarala by som sa do nich.

bluka2
24. júl 2025

Ak chces pozvi ju na kavu niekam von, pocuvaj, ale nedavaj nevyziadane rady. Mozno sa ta spyta na nazor a ak nie, tak nie

maury
24. júl 2025

Keď sa budete stretávať, navštevovať a sa o tom baviť, môžeš jej povedať svoj názor, štýlom že ju máš rada a záleží ti na nej, ale inak sa nestaraj, nepochopila by to, neprijala dobre a spôsobilo by to medzi vami rozkol

lucka_ke
24. júl 2025

môže mať problémy s otehotnením aj kvôli obezite, ale je to jedno, jej život, jej rozhodnutia, nestarala by som sa do ich vzťahu vôbec

januska12323
24. júl 2025

Nič pokiaľ si nepýta rady alebo jej neubližuje. Je dospelá a môže so svojim životom narábať ako chce.

michaela412
24. júl 2025

Máme takúto kamošku, našla si chlapa no do spoločnosti bol nemožní ... nesadol nám do kolektívu proste. Síce sa zaňho nevydala, ale otehotnela s ním. Keď sa malý narodil ona sa o malého starala, bolo vidno ako ho obskakuje, všade len ona. Popritom aj dosť schudla čo jej len prospelo a ten jej chlap nič, len sedel ako mumák. Potom jej už došli nervy, keď chlapec mal asi 2 roky a chlapa poslala kade ľahšie. Musela prísť na to sama. Teraz jej je dobre. A ten jej bývalý si našiel ďalšiu neviem čo je zač, ale chúďa tiež sním otehotnela 🙂

stellarstar
24. júl 2025

Tebe by sa to naopak páčilo? Keby ťa sesternica začala riešiť a motala do tvojho života? Mne nie. Ži a nechaj žiť. Buď tu pre ňu keby niečo ale nevrtaj sa jej do života

bg92
24. júl 2025

nestaraj sa do nej.
pokial tam nie je nasilie (psychicke ci fyzicke), zavislosti a pod. nemas sa do toho co starat. hlavne ked sa ta na to nikto nepyta. ak sa popali - jej vec.

anonym_5a7b13
24. júl 2025

chytá sa hoc akého chudáka čo o ňu zakopne. kdeže môže byť kočka keď má obezitu.
to je svadba len aby bola.
ty s tým nenarobíš nič, čo si vybrala to má. ktovie či vôbec bude ochotná počúvať čo jej povieš.
ona už len vidí poslednú šancu na vydaj.

vroni
24. júl 2025

Toto je vymyslená blbosť. Žena o výške 160 cm a váhe 130-150 kil by bola morbídne obezne monštrum, zrejme už aj obmedzenou schopnosťou pohybu a vážnymi zdravotnými problémami. Ako "kočku" by ju mimo uchylov nepodpísal nikto.

anonym_5f4028
24. júl 2025

@liliblacky nepísala si sem uz nedávno? Je mi povedoma téma v tej sa tiez snažili o babo s ex aj s terajším

petracandle
24. júl 2025

@liliblacky "riadna kočka" a "má 120-130 kíl" je dobrý oxymoron 😃😃

zelenina1
24. júl 2025

"Silnejsia?" ... Vobžraný vepř to je. Teraz uz k veci 🙂

Ja by som jej to povedal, medzi 4 ocami. Od toho su blizki ludia. Nazor nestrannej osoby vie byt napomocny. Mozes jej usetrit roky trapenia.
Keby je to alkoholik, varovala by si ju pred moznymi nadledkami? Pravdepodobne ano.

vilma7
24. júl 2025

Ako komu si to chcela vravieť? Ak jej, svoj názor, tak kľudne povedz, ale určite nie po rodine atď...aj tak vieš, že si urobí po svojom...A zisl veľa iných možnosti ani nemá.

anonym_135d73
24. júl 2025
@petracandle

@liliblacky "riadna kočka" a "má 120-130 kíl" je dobrý oxymoron 😃😃

@petracandle tiež som sa nad tým pozastavila, keby 80, ešte pochopím, aj keď aj to je pri tej výške dosť

anonym_6d85e2
24. júl 2025

160 cm a 130 kíl … prepáč ale kebyže radšej do toho si sa jej starala ako do partnera. Viac by si jej pomohla

margotka17
24. júl 2025

@liliblacky nerieš, je to jej vôla, jej výber a ty máš svoju rodinku, venuj svoj čas im. Načo jej budeš mudrovat do života.

zelenina1
24. júl 2025
@margotka17

@liliblacky nerieš, je to jej vôla, jej výber a ty máš svoju rodinku, venuj svoj čas im. Načo jej budeš mudrovat do života.

@margotka17 vidis, tu je rozdiel medzi chlapskymi a zenskymi kamaratstvami.... akonahle by som videl, ze jeden z mojich blizkych kamaratov si planuje zalozit rodinu s personou s ocividnymi redflagmi, medzi styrmi ocami by som urcite vyjadril obavu a jemne znepokojenie 🙂 jeho zena mi je ukradnuta, on nie...

Vy zenske radsej drzite klapacku, "len aby to nahodou zle nepochopila", je to predsa dospely clovek, ma svoj vlastny rozum. No nie. Ak som presvedceny ze moj blizky ide spravit ****tinu, som ochotny riskovat aj to, ze sa to raz moze obratit proti mne.

margotka17
24. júl 2025
@zelenina1

@margotka17 vidis, tu je rozdiel medzi chlapskymi a zenskymi kamaratstvami.... akonahle by som videl, ze jeden z mojich blizkych kamaratov si planuje zalozit rodinu s personou s ocividnymi redflagmi, medzi styrmi ocami by som urcite vyjadril obavu a jemne znepokojenie 🙂 jeho zena mi je ukradnuta, on nie...

Vy zenske radsej drzite klapacku, "len aby to nahodou zle nepochopila", je to predsa dospely clovek, ma svoj vlastny rozum. No nie. Ak som presvedceny ze moj blizky ide spravit ****tinu, som ochotny riskovat aj to, ze sa to raz moze obratit proti mne.

@zelenina1 pozri, pred x rokmi som mojej naj kamoske vravela, že chalan čo s ním chodí je v mojich očiach iný, ako v jej. Ona našej spoločnej kamoške povedala, že jej ho závidím. Vydala sa za neho, má 2 deti, ale dávno sú rozvedený, ešte ju aj bil a sedel v base za ublíženie na zdravý. Teraz si len zdravime Ahoj, nič viac. Možno teraz ona závidí môjho muža mne, to síce neviem, ale je mi ľúto, že som stratila kamošku. Preto vravím, že nech si každý ide svojou cestou. Tiež mi na nej záležalo, aby sa mala v živote dobré a bola stastna, no nevyšlo.

zelenina1
25. júl 2025
@margotka17

@zelenina1 pozri, pred x rokmi som mojej naj kamoske vravela, že chalan čo s ním chodí je v mojich očiach iný, ako v jej. Ona našej spoločnej kamoške povedala, že jej ho závidím. Vydala sa za neho, má 2 deti, ale dávno sú rozvedený, ešte ju aj bil a sedel v base za ublíženie na zdravý. Teraz si len zdravime Ahoj, nič viac. Možno teraz ona závidí môjho muža mne, to síce neviem, ale je mi ľúto, že som stratila kamošku. Preto vravím, že nech si každý ide svojou cestou. Tiež mi na nej záležalo, aby sa mala v živote dobré a bola stastna, no nevyšlo.

@margotka17 v prvom rade si myslim, ze si sa zachovala spravne, nehladiac na to ako to dopadlo 🙂 urobila si co si mohla? urobila si to v dobrej viere? mala si nakoniec pravdu? ..... ty si tu kamosku nikdy nestratila, to ona sama sa dobrovolne vytratila z tvojho zivota, bolo to jej rozhodnutie 🙂 ak s odstupom casu a zahojenymi ranami nedokazala k tebe prist a utrusit nieco v zmysle "prepac, bola som retardovana, mala si vtedy pravdu", tak si zas o vela neprisla

margotka17
25. júl 2025
@zelenina1

@margotka17 v prvom rade si myslim, ze si sa zachovala spravne, nehladiac na to ako to dopadlo 🙂 urobila si co si mohla? urobila si to v dobrej viere? mala si nakoniec pravdu? ..... ty si tu kamosku nikdy nestratila, to ona sama sa dobrovolne vytratila z tvojho zivota, bolo to jej rozhodnutie 🙂 ak s odstupom casu a zahojenymi ranami nedokazala k tebe prist a utrusit nieco v zmysle "prepac, bola som retardovana, mala si vtedy pravdu", tak si zas o vela neprisla

@zelenina1 nie, neprišla za mnou a ja som pri našom náhodnom stretávani sa z nej mala vždy pocit, že sa hanbí, že dopadla tak zle. Ona sa odstrihla, isté veci som ani netušila ako to doma má, keďže sme sa nestretávali a keď už všetko vyplávalo na povrch, ostalo to pri tom zdraveni sa Ahoj.

elvia
29. júl 2025
@michaela412

Máme takúto kamošku, našla si chlapa no do spoločnosti bol nemožní ... nesadol nám do kolektívu proste. Síce sa zaňho nevydala, ale otehotnela s ním. Keď sa malý narodil ona sa o malého starala, bolo vidno ako ho obskakuje, všade len ona. Popritom aj dosť schudla čo jej len prospelo a ten jej chlap nič, len sedel ako mumák. Potom jej už došli nervy, keď chlapec mal asi 2 roky a chlapa poslala kade ľahšie. Musela prísť na to sama. Teraz jej je dobre. A ten jej bývalý si našiel ďalšiu neviem čo je zač, ale chúďa tiež sním otehotnela 🙂

@michaela412 že chúťa s ním tiež otehotnela 🤦🤦 A to chúďa pri plodení nebolo??
Takéto hlody omg .. žiadne chúďa leda tak tekvica ktorá asi netuší že pohlavným stykom zvykne žena otehotnieť ak nechcela byť tehotná mala si zabezpečiť antikoncepciu.Chúďa to dieťa čo sa prihlásilo dvom chudákom 🤦

anonym_59c9ab
29. júl 2025

@liliblacky 130 kilová “kočka”, to je riadny slon.. pri tej váhe, jej chýba pri 160 cm ešte aspoň meter výšky.
Toto treba riešiť skôr ako to, že si našla manipulatívneho chmuľa. Lebo pravdepodobne aj tak neotehotnie pri tej morbídnej obezite a dosť vysokom veku..

hopsas
29. júl 2025

@liliblacky akože ja som len raz mlcala ked som videla že jeden muž z rodiny si berie nevhodnú ženu lebo som si povedala, že jeho vec. A potom mi ešte vytkol že čo som.mlcala že by sa nad tým zamyslel a nemusel sa rozvádzať. Teraz v rámci rodiny a priateľov keď sa mi nejaký partner nepozdáva, tak poviem, ale inak už neriešim.

elvia
29. júl 2025
@zelenina1

@zelenina1 v živote som už dávno pochopila že muži sú väčšími ženami ako samotné ženy 🤦🤦
Starať sa niekomu do života to je také inteligentné že dovidenia.A že "vy ženy" 🤣🤣
Asi máš kamarátov ktorí sú zbavení svojprávnosti.
Treba ľudí okolo seba akceptovať 100ludí,
100chutí ,100názorov .,100 pohľadov ,100 postojov .. človek je tvor rôznorodí a to je najviac .. že nie sme všetci na jeden mozog.

anonym_5ebdc4
29. júl 2025

Zobrala by som ju von/na kavu a povedala jej, ze som si vsimla, ze sa zmenila, ze sa vzdala... (a vymenovala by som jej zoznam veci, ktore prestala v dobrom robit, napr. tie jej konicky a tak. Nevyhadzovala by som jej na oci nic negativne, ako ze pribrala, to urcite nie...). A opytala by som sa, ci je s nim stastna, ze mas pocit, ze to zacalo, odkedy je s nim. A nechala ju len rozpravat a pocuvala. Ak nie je stastna, sama sa zlakne, ked to povie nahlas... Ak naozaj vycitis, ze so svadbou vaha, mozes jej povedat, ze do poslednej minuty to vedia odlozit na neskor, alebo aj na neurcito...
Ja som do poslednej minuty so svadbou vahala a nedokazala som vystupit z rozbehnuteho vlaku, mne by bolo byvalo pomohlo, keby mi niekto povedal, ze tomozem zrusit. Aj oblecena v bielych satach...

anonym_8bae54
29. júl 2025

Podľa mňa by si sa do toho nemala montovať, je to jej život.

sharpay
29. júl 2025
@bluka2

Ak chces pozvi ju na kavu niekam von, pocuvaj, ale nedavaj nevyziadane rady. Mozno sa ta spyta na nazor a ak nie, tak nie

@bluka2 asi jedine riesenie...

laurinka27
29. júl 2025

Ja si myslim, ze by bolo spravne, keby si jej v sukromi povedala (alebo aspon napisala), ze si znepokojena z jej vyberu partnera a myslis si, ze nerobi dobre. Aspon sa pokusit predist tomu, aby spravila zivotnu chybu. Vo vysledku aj tak nemas co stratit, kedze sa uz aj tak od vas distancuje.

...Ale to "riadna kocka" so 160cm a 130kg ma tiez pobavilo. 🤣

vecicky1805
29. júl 2025
@laurinka27

Ja si myslim, ze by bolo spravne, keby si jej v sukromi povedala (alebo aspon napisala), ze si znepokojena z jej vyberu partnera a myslis si, ze nerobi dobre. Aspon sa pokusit predist tomu, aby spravila zivotnu chybu. Vo vysledku aj tak nemas co stratit, kedze sa uz aj tak od vas distancuje.

...Ale to "riadna kocka" so 160cm a 130kg ma tiez pobavilo. 🤣

@laurinka27 ku*va ja si to ani neviem predstaviť, ja mám 162 cm 49 kg a to mám ešte miernu nadváhu v oblasti brucha 😂🙈ja si myslím že to bol len hrubý odhad/preklep alebo ma dosť ťažké kosti - muž má o vyše 20 cm viac a má dosť nadváhu je tučnejší a to ma menej kg ako uviedla autorka..tie čísla sú blud podľa mňa, ako kilá nie sú všetko to je pravda že každému ukážu inak a je rozdiel v čom sú tie kilá ale toto je extrém..

Strana
z2