Mám sa ďalej snažiť o kontakt s kamarátkou?
Ahojte, chcela by som sa poradiť.
Moja kamoška si prešla onkologickým ochorením a od tej doby mám pocit, že sa dosť zmenila. Snažila som sa ju podporiť, ako som vedela, písala som jej, zaujímala sa o ňu, ale posledné mesiace so mnou komunikuje čoraz menej.
Neviem, či potrebuje viac pokoja a priestoru, alebo po takej skúsenosti človek jednoducho prehodnotí vzťahy a kontakty.
Úprimne ma to mrzí, lebo mi na nej záleží, ale zároveň nechcem byť dotieravá.
Mám sa ešte snažiť? Alebo jej dať čas a počkať, kým sa ona ozve mne?
Ďakujem každému za názor.
Moja kamarátka má 4té štádium rakoviny, kde už jej aj lekári povedali, že absolvovala 4 chemoterapie, ktoré nezabrali a že už má len čakať, kedy to príde. Sama ma požiadala o pokoj, kľud a menej kontaktu a že ona sa priebežne ozve, ako sa má. Rešpektujem to. Nevolám jej, nepíšem jej, keď ona zavolá - prekecáme aj hodinu, keď napíše, vtedy sa jej opýtam nejaké základné otázky, že ako sa cíti atď. a viac o jej zdravotnom stave absolútne nič. Vie, že ju mám rada, že mi záleži na nej, ale ak si ona priala kľud a pokoj, tak jej to prianie doprajem.
som dlhodobo tazko chora, pred 10 rokmi som komplet odstrihla vsetkych znamych, kamaratov, aj z detstva, zo dna na den, nie je to o nich, s nimi to nema nic spolocne, absolutne nic proti nim nemam, nijako mi neublizili, oni sa mi ozyvaju, pisu, ja sa stretavat nechcem, chcem byt sama so sebou, maximalne s rodinou, nechaj ju tak, tak jej najlepsie pomozes, ver mi
Moja kamarátka si prechádza už tretí rok onko ochorením, IV. štádium, nádor sa vrátil. Čiže chemoterapie, ožarovanie, zákrok, potom druhý zákrok, chemoterapia, rádioterapia. Absolútne rešpektujem to, že nemá silu a energiu sa mi ozývať. Z času na čas jej napíšem, pošlem srdiečko, že na ňu myslím. Nečakám odpoveď. Keď sa bude na to cítit, ozve sa.
Neozývaj sa a ani sa nad tým nezamýšlaj. Pravdepodobne to nie je o tebe....a asi si nič zlé nespravila.
A nečudujem sa jej.
@anonym_autor ja viem že vás to mrzí a bolí ale doprajte jej pokoj....
V dobrom ti radim, aby si si precitala nieco zo psychologie k onlologickym pacientom… velmi rychlo pochopis, preco taka je. Predstav si sama, ze by ti diagnostikovali rakovinu, ako by si to znasala… Ona ma dost co robit so sebou a nie sa este tebe venovat..

@anonym_autor presne tým si prechádzam aj ja, kamarát úplne nulový kontakt posledné mesiace a ak by som sa ja neozval tak on vôbec by nenapísal a nie to ešte vonku ísť...
Síce nijako som neporadil ale som rád že si neprechádzam len ja tým istým