Mám sa ospravedlniť priateľovi po hádke?
Ahojte, pohádala som sa s priateľom. Sme zrelý pár, každý býva doma so svojimi deťmi. Veľmi, veľmi ma nahneval, už to išlo nabaľovalo sa to, a potom som vybuchla vo chvíli, keď to najmenej čakal. On nechápe čo sa deje, že prečo som takto reagovala. Keď som mu to vysvetľovala, nevedel to pochopiť. Tak som mu už povedala, že vysvetľovať nič nebudem, že to nemá zmysel... že si neničme sviatky a svoje zdravie. Čo ma však trápi najviac, že som mu povedala, že už ho nechcem nikdy vidieť. Čo nie je pravda. To, že sme sa rozišli a že si nerozumieme neznamená, že ho nechcem nikdy vidieť. Reagovala som prehnane. Mám sa mu ospravedlniť? Napísať mu správu, že som toto takto nemyslela, a keď ochladnú emócie, tak sa môžeme stretnúť na káve ako dvaja dospelí ľudia - lebo to, že to nám dvom nevyšlo, neznamená, že je zlý človek. Len my dvaja nie sme kompatibilní. Alebo to už nesiliť a nechať tak? Viem, že rozchod je nevyhnutný, mrzí ma, ako som sa zachovala a čo som povedala.
Vychladni najprv a daj tomu čas.
A načo sa s ním ešte chces stretnúť/stretavat? Načo to bude dobré?
@anonym_44400f no máme svoje veci ešte, on má u mňa, ja mám u neho, mám darčeky pre deti.. to, že sme sa rozišli neznamená, že ho vymažem teraz zo svojho života a jeho deti. Či? Aspoň rozlúčiť sa a vrátiť si veci by bolo treba. Ako civilizovaní ľudia.
Dospeli ludia, ked sa rozidu, tak sa nepotrebuju uz kontaktovat. Neponizuj sa este viac. Ak sa ozve, tak sa stretnite a vratte si veci. Ale ostat kamarati, ked ocividne nie ste kompatibilni, to je mimo rozum.
@anonym_44400f no máme svoje veci ešte, on má u mňa, ja mám u neho, mám darčeky pre deti.. to, že sme sa rozišli neznamená, že ho vymažem teraz zo svojho života a jeho deti. Či? Aspoň rozlúčiť sa a vrátiť si veci by bolo treba. Ako civilizovaní ľudia.
@anonym_autor tak civilizovaní ľudia nevykrikuju to, čo nechcú splniť.
@anonym_autor nauc sa komunikovat. Najprv cusis a potom vybuchujes a ani vysvetlovat sa ti nechce.
@anonym_autor tak civilizovaní ľudia nevykrikuju to, čo nechcú splniť.
@letfenixa bol to pretlak emócii, ale to ma neospravdlňuje, prešvihla som to. Pracujeme spolu, 7.1 sa vidíme v práci a porebujem s ním korektne vychádzať.
@anonym_autor nauc sa komunikovat. Najprv cusis a potom vybuchujes a ani vysvetlovat sa ti nechce.
@anonym_c9f54e vysvetľovala som 3.5 roka. Keď to už nejde, tak človek vybuchne ako tlakový hrniec a odchádza. Aspoň zjavne ja som vybuchla ... verím, že iné ženy by z toho vyšli s noblesou a šarmom.
vidíte sa v práci? tak to je ozaj na figu. Asi by som dala radšej výpoveď.
Rozhodne nevieš komunikovať problémy. Už si zrelá žena a mala by si vedieť odkomunikovať, čo cítiš bez toho, aby to bola výčitka a aby si vybuchovala ako šampanské. Výbuchy akceptujem tak moju 10r dieťaťu, nie dospelej osobe. A keď mám nervy tak si kľudne ponadávam ako môžem všetko ebať ale nikdy nie druhému 🤦♀️.
Rozhodne nevieš komunikovať problémy. Už si zrelá žena a mala by si vedieť odkomunikovať, čo cítiš bez toho, aby to bola výčitka a aby si vybuchovala ako šampanské. Výbuchy akceptujem tak moju 10r dieťaťu, nie dospelej osobe. A keď mám nervy tak si kľudne ponadávam ako môžem všetko ebať ale nikdy nie druhému 🤦♀️.
@a0 snažila som sa 3,5 roka komunikovať a hovoriť. V klude, to prebrat a vyriesit. Ale nemalo to absolutne ziadny efekt. Myslim, ze ani nepocuval, normalne bol mentalne odideny. A to bol hlavny problem, ze absolutne nepocuval co mu clovek hovori. CIze ked ta clovek ma posledne roky v pazi, tak jednoducho uz vybuchnes a povies, koniec, cau, nejdem nic vysvetlovat, je to zbytocne. Maj sa pekne. Nas vztah konci... ale to nenamena, ze nebudeme kolegovia, ludia co sa poznaju, pozdravia, hodia small talk.
@a0 snažila som sa 3,5 roka komunikovať a hovoriť. V klude, to prebrat a vyriesit. Ale nemalo to absolutne ziadny efekt. Myslim, ze ani nepocuval, normalne bol mentalne odideny. A to bol hlavny problem, ze absolutne nepocuval co mu clovek hovori. CIze ked ta clovek ma posledne roky v pazi, tak jednoducho uz vybuchnes a povies, koniec, cau, nejdem nic vysvetlovat, je to zbytocne. Maj sa pekne. Nas vztah konci... ale to nenamena, ze nebudeme kolegovia, ludia co sa poznaju, pozdravia, hodia small talk.
@anonym_autor ak je niekto mentálne odídený, tak nie je dôvod s ním byť 3.5r a potom netreba vybuchovať. Však tu je úplne zreteľné, prečo bol ten chlap rozvedený 😅🤦♀️.
@anonym_autor ak je niekto mentálne odídený, tak nie je dôvod s ním byť 3.5r a potom netreba vybuchovať. Však tu je úplne zreteľné, prečo bol ten chlap rozvedený 😅🤦♀️.
@a0 on nebol rozvedený.
Už si sa za svoj výbuch ospravedlnila, teraz mu dopraj čas, aby to strávil.
Už si sa za svoj výbuch ospravedlnila, teraz mu dopraj čas, aby to strávil.
@tatiana288 ja len otázočka, kde som sa ospravedlnila za svoj výbuch? Tu na MK? To sa neráta 🙂
nechaj urobit jeho prvy krok, idu sviatky mozno ti popraje aspon a potom sa mozes ospravedlnit, nikdy som ziadneho chlapa nenahanala a sami sa vracali. Ked vedel ze si bola tolko casu nespokojna vo vztahu a nic preto neurobil tak ta mal trochu dost na haku. nechaj na nom iniciativu ak mu na tebe zalezi nech on kona, ak konat nebude mas odpoved nezalezalo mu na tebe, len vyuzival vyhody a aspon sa to samo rozluskne.
@tatiana288 ja len otázočka, kde som sa ospravedlnila za svoj výbuch? Tu na MK? To sa neráta 🙂
@anonym_autor Zle som pozerala, prepáč, čítala som, že si sa ospravedlnila. Na sviatky by som mu popriala a u toho by som sa aj ospravedlnila.
Pokial mas u neho veci a potrebujes ich, ries to vecne … Fero o piatej som u teba pre veci, donesiem ti tvoje. Snad ako dospely ti da kabelu s tvojimi vecami. Zvysok neries. Vychladnete a zivot ide dalej, kava asi nie - kamarati nebudete …Pokial ignoroval tvoje potreby pocas vztahu, tak sa nic nemeni … len ich moze ignorovat otvorene a pripadne sa spytat na obcasny sex
Načo sa ospravedlňovať, uvidíte sa v práci, ....keď niečo nefunguje tak to nefunguje...načo sa pchať zenatemu do zadku ..keď za 3,5roka nebol schopný sa ani rozviesť
NO ak je stary mladenec tak asi aj kvoli tomu co vadilo tebe
@anonym_autor a deti sú koho jeho či vaše spolocne, alebo s inou frajerkou
@sense deti splodili s matkou jeho deti. Ktora nikdy nebola jeho manzelka. Nieco sa meni na veci? Teraz toto cele nadobudne iny rozmer?
Ak sa ospravedlnis bude na koni, ze mas na neho slabost. Proste nechala by som jeho aby urobil prvy krok a ak ti nepopraje ani pekne sviatky riesila by som to az ked sa uvidite v praci, ze ospravedlnit sa.
@sense deti splodili s matkou jeho deti. Ktora nikdy nebola jeho manzelka. Nieco sa meni na veci? Teraz toto cele nadobudne iny rozmer?
@anonym_autor pozri skončila so to skončila... Teraz tomu nechaj čas a 7.1 sa k nemu správajú ako kolegyňa, čo treba ešte viac riešiť keď to nefunguje a vykricala si mu veci čo si vykricala. Aj tak sa nezmení, lebo keby sa zmeniť chcel tak už to urobí.
Parovy psycholog Pavel Rataj vzdy hovori, ze aj ked sa ludia rozidu, ze je to lepsie, ak dokazu k sebe najst cestu a dovysvetlit si veci. Aby ten rozchod nezostal ako rana, ale ako zaciatok novej cesty. Skus si najst nejake jeho rozhovory. Ja som tiez za, ze partnerovi dobre padne ospravedlnenie, ak si napriklad nakricala a on, kvoli svojej povahe, nechape preco. Moze to ale byt, ze nepochopi ani tak, takze ospravedlnit sa, ale nevyvolat novu hadku 🙂
uz to nechaj tak ... vydrz par dni a potom mu len napis kedy mozes detom doniest darceky alebo ci si pridu po ne .... ak sa bude chciet rozpravat ok ale v ziadnom pripade mu nedavaj nadej..ak je menej chapavy mohol by si to inak vysvetlit..a uz by som sa v tom nerypala a ani neospravedlnovala..napisala si mu potom spravu a to staci..teraz ho uz nechaj nech sa aj on vyrovna s rozchodom
Najhorsia situacia, co sa moze stat jej toto, ze ste partneri a pracujete spolu. Lebo teraz ste sa rozisli a denne sa budete vidiet. Cele zle. Ako dospela zena by si mala vediet jednak co mozes povedat a kedy a tiez zvladat vlastne emocie. To kazdy si mysli, ze bude s byvalym/byvalou kamaratka alebo kamarat. Take psychologicke recicky. Lebo vacsinou sa to nedeje, maloktory rozchod je priatelsky, kamaratsky a vychadzaju spolu obidva dobre dalsie roky potom.

A načo sa s ním ešte chces stretnúť/stretavat? Načo to bude dobré?