Mám sa ozvať bývalému?
Ahojte,
je tu uz dost tem v rovnakom duchu, ale rozhodla som sa predsa len zalozit svoju.
Pred 3 rokmi sme sa “rozisli” s byvalym, s ktorym sme boli spolu 3 roky. No nejde ani o nejaky rozchod, skor o to, ze som sa mu zial ja sama prestala ozyvat, resp. sme sa prestali ozyvat sebe navzajom. Nezili sme spolu, len sme sa stretavali tak raz tyzdenne, neboli sme z rovnakeho mesta, pisali a volali sme denno denne. Ja som mala nejake rodinne problemy, o ktorych vedel a preto som mu povedala, ze sa isty cas nebudeme stretavat, lebo som to potrebovala vyriesit. Zial, to riesenie trvalo dost dlho. Medzitym sme vsak spolu pisali, volali denne. Casom to bolo menej a menej, az sme prestali komunikovat asi tak na 3/4 roka. Medzitym si on, v zahranici, nasiel priatelku (viem, spolocni kamarati mi povedali). Ja som to uz vtedy nejak prekusla, citila som, ze je medzi nami koniec. Zmierila som sa s tym. Asi pol roka po tomto “rozchode” ma niekde videl a napisal mi, ze ma videl, ako sa mam a tak (to uz mal vztah s tou zahranicnou priatelkou). Pisali sme si spolu, aj sme sa mali stretnut, len najprv mne a potom jemu do toho nieco prislo, tak stretko nebolo a prestali sme opat spolu komunikovat. Zas som sa s tym zmierila… Az doteraz… Kamarati vraveli, ze si tu svoju zahranicnu priatelku zobral za zenu. Pocas nasho vztahu sa neraz vyjadril, ze on proste vie, ze sa nikdy neozeni, s cim som bola ok.
Teraz sa s manzelkou prestahovali do mesta, v ktorom zijem. Velmi im to prajem, naozaj zo srdca.
Ale zaroven vo svojom vnutri citim, ze medzi nami dvoma ostali nevypovedane veci (hoci on sa uz posunul dalej), chcem mu povedat, preco som sa zachovala tak, ako som sa zachovala… vediet preco sa mi pocas vztahu s nou ozval… Proste nejak si to uzavriet vo svojom vnutri lebo sa nedokazem posunut, co sa tyka vztahov dalej…
Ozvat sa mu? Neozvat? Asi sa z toho zblaznim…
tiez myslim ze uz netreba vysvetlovat nic. naco teraz? to ste si mohli aj napisat. fakt nevhodne
@jana0426 Mám pocit, že si si to už v sebe odobrila a aj tak to urobíš. Keby stál o dovysvetlenie, určite by sa ti už ozval.Stálo by ho to pár sekúnd,že by ti napísal.Ak to neurobil a neurobí,keď na seba narazíte, tak sa proste iba porýpeš v niečom, čo on už má uzatvorené.Je spokojný,tak ho nechaj žiť.Jeho manželke by sa to podĺa mňa zdalo asi dosť od veci toto tvoje vracanie sa do minulosti.Ži dnes,pre prítomnosť.Nájdi si niekoho iného.
@andrejka2424 nic som si v sebe neodobrila. Ja ho naopak nechcem takymi hlupostami zatazovat, hlavne ked on sa uz cez to davno preniesol. Potrebujem to dat do poriadku v sebe a tomu pomoze asi len cas.
@andrejka2424 nic som si v sebe neodobrila. Ja ho naopak nechcem takymi hlupostami zatazovat, hlavne ked on sa uz cez to davno preniesol. Potrebujem to dat do poriadku v sebe a tomu pomoze asi len cas.
@jana0426 Ak ti to pomôže,nie si sama Stáva sa to veĺmi často.Ja som šťastne vydatá,ale asi pred 16.rokmi sa so mnou rozišiel frajer,do ktorého som bola strašne buchnutá a nemal gule ani na sms typu:Prepáč,rozmyslel som si to, alebo prepáč, proste ťa nemilujem.Len neprišiel domov.Nedvíhal,na správy neodpovedal.Tak som mu jeho veci zbalila do vriec na smeti a bol si po ne kým som bola v práci.Dlho sa mi o ňom snívalo.
A viem,prečo ti radím,aby si to nechala tak..
Ano mila autotka, je to vrcholne trapne a ja sa budem vyjadrovat kde len chcem
A inak, nic v zlom, ale velmi mi pripominas jednu moju byvalu spoluziacku. Presne tento typ cloveka, ze rozide sa, s byvalym sa nevidi niekolko rokov, ona je inde, on tiez, nestretavaju sa, nepisu si.. no jednoducho idu zivotom dalej. A jej zrazu „prepne”, asi z dlhej chvile, no a chce sa s tym clovekom urgentne stretnut a vysvetlovat mu svoje konanie/city spred rokov… casto naozaj banality. Ako treba si uvedomit, ze je toto z istej miery krok cisto sebecky. Ty sebe „ulavis” a mozno ta to v zivote niekam posunie a mozno aj nie.. a jemu mozno povies nieco, cim mu ublizis/das chrobaka do hlavy a nehovoriac o tom, keby sa jeho manzelka dozvie o tomto vasom stretnuti.. Fakt, naco? Poloz si tuto otazku. Za mna fakt jedine psychoterapeut pre teba, nech sa ti ulavi, ale jemu tym zivot uz nijak neplet.
Zbytočne !! V žiadnom prípade sa nepozývať..nikto už na tvoje dôvody neni zvedavý ,ver mi!! Len sa strapnis!
Riešiš hlúposti ktoré máš v svojej hlave. Nechaj ho,má svoj život. Keď sa oženil,nie si az tak podstatná v jeho živote. Nedávaj dôležitosť tam kde nie je. Prepáč,že tak na rovinu ale zažila som podobne.
@jana0426 ma svoj j život, manželku. Nechaj ho, nerieš to viac. Nemáš dôvod mu volať ani písať, mala si to vysvetliť vtedy, keď sa to dialo. Keby môjmu manželovi začala vypisovať nejaká byvalka a riešiť minulosť, asi by mi to veľmi vadilo. Ty sa tiež posun ďalej, a jeho vypustí z hlavy aj zo života.
@jana0426 ziadny cas tomu nepomoze. Mala si dost rokov na to,aby si to spravovala. Ty sa len rada lutujes a vyhovaras. Mnohe sme si prezili taketo rozchody. Proste to nefungovalo a vysumelo. To si musis ty uvedomit,ze je to uzavreta kapitola a naco sa roky sparat v tom,preco som sa zachovala ako som sa zachovala. K comu je dobre stracat roky zivota uvahami o tom,ze mu mam nieco vysvetlovat? Odpusti si a pusti to z hlavy.
Nie naco? Stoji on o to? Treba to tebe? Zmeni sa nieco? Nemal v plane sa zenit ked bol s tebou pretoze nestretol tu pravu. Nieco medzi vami nehralo inak by vas vztah mal uplne iny spad. Uzavri to v sebe sama, naco do toho tahat jeho a tym a nastrbit vztah medzi nim a jeho manzelkou.
@evcagabi trapne? Jednoducho necitaj a nevyjadruj sa.
@jana0426 pytas radu ozvat neozvat a ked ti tu niekto napise ze je to trapne, tak mu napises, ze nema citat a nema sa vyjadrovat.a pritom ma pravdu.akekolvek rodine zalezitosti si riesila, vysvetlit si to mohla jednou spravou/mailom/ listom.co teraz chces riesit?prepac, je to vazne trapne. Keby mas 15, tak chapem, ze potrebujes furt riesit a motat sa dokola.ale dospela zena aby zenatemu exovi isla nieco vysvetlovat...hm
@jana0426 ty viac ako jemu, potrebujes svoje dovody vysvetlit sebe. Len si nahovaras, ze to potrebuje on.
Nepotrebuje. Mozno zo zvedavosti by si ich vypocul. Ale nezaujimaju ho.
Ani vtedy to ozvanie sa neznamenalo, ze mal realnu potrebu si daco s tebou vysvetlit.
Zakladom je, ze nikdy sa nesnazil dotiahnut veci medzi vami do konca. Nikdy.
To vidis. Stacilo par prekazok a zas sa na to vykaslal. Nezabojoval.
Taku hodnotu u neho mas.
Celkovo si uvedom, ze ak muz zenu chce, a ta zahlasi, ze chce odstup, tak naopak ho to nakopne sa snazit viac. Zlakne sa, ze bol hlupo pohodlny a straca ju.
Iba ak nema zaujem, tak na toto pristupi a necha vztah kludne aj vysumiet do stratena.
Ty si bola jeho taky skor vztah pre vztah. Neslo az tak o teba. Bola si prostriedok, nie ciel.
Tvoje dovody dat si odstup davno prijal, nech si o nich myslel cokolvek a najskor ho ani extra nezaujimali. Bral to ako fakt.
A ak teba trapi, ze zrazu pre inu zenu vedel porusit svoju zasadu a ozenit sa, a rozmyslas, ci keby si vtedy urobila veci inak, dala tomu viac casu, atd., atp., tak by si nakoniec vzal teba… tak nie.
Ak vzal, tak z rozumu. Lebo by si mu takpovediac ostala.
Ale inak nie. Nebola si priorita. Bola si doplnok.
Inak by uz vtedy zabojoval. Nenechal by ta odist zo zivota.
Dobre sa stalo, co sa stalo. Vysvetli si to a pohni sa dalej. Darmo preslapujes v tom Co by bolo, keby…
Nebolo by nic.
3 roky ste obaja stratili vo vzrahu, ktory bol viac virtualny ako realny a preto aj zanikol (normalny pevny vztah ustoji prekazky, rodinne problemy ci docasne odlucenie).. Teraz si on konecne nasiel normalny vztah, ozenil sa a zrejme planuje rodinu. Nechaj ho zit a dopraj mu stastie. Ty si tiez najdi niekoho, s kym vytvoris plnohodnotny vztah.
Ty si ten vzťah dakedy brala "lacne", výhovorky,žiadny pokus o boj a zachovanie a teraz ,keď má inú ženu, ktorú si vzal ťa zrazu prepadla "túžba" mu niečo vysvetľovať, vŕtať sa v niečom,na čo už aj zabudnú. To je ten stav,keď ty si sama, frustrovaná zo života a on už žije s inou a je šťastný. Presne ten stav,že keď ho nemám ja,nebude ho mať žiadna. Byť ním a príde mi správa,že sa chceš stretnúť a vysvetliť,normálne sa zasmejem a ukážem manželke,že či nechce odpovedať ona 😁.
urcite ho nekontaktuj
ak ta trapi zavist a vnimas to cez nu ako nevysporiadane objednaj sa na psychoterapie
@jana0426 Ak ti to pomôže,nie si sama Stáva sa to veĺmi často.Ja som šťastne vydatá,ale asi pred 16.rokmi sa so mnou rozišiel frajer,do ktorého som bola strašne buchnutá a nemal gule ani na sms typu:Prepáč,rozmyslel som si to, alebo prepáč, proste ťa nemilujem.Len neprišiel domov.Nedvíhal,na správy neodpovedal.Tak som mu jeho veci zbalila do vriec na smeti a bol si po ne kým som bola v práci.Dlho sa mi o ňom snívalo.
A viem,prečo ti radím,aby si to nechala tak..
@andrejka2424 ale jasné že nie je jediná! A že nás je 😃 Ja to isté. Končila SŠ, padli sme si do oka so spolužiakom, veľká chémia, už aj čo-to medzi nami prebehlo, vyzeralo to nádejne, ale cesty sa nám rozdelili, každý pokračoval na VŠ inde. Vôbec sa to neuzavrelo, on mi potom aj lásku vyznal, ja už som však mala iného. My sa stretávame do dnes pravidelne (už s vlastnými rodinami), lebo sme veľká partia kamarátov, takže to bolo o to ťažšie. Dlhé roky som mala motýle v bruchu pri ňom, teraz po 10 r už konečne nič necítim keď sa rozprávame, ale stále sa mi o ňom sníva, môj mozog si ide svoje 🤣 on sa tento rok žení, ja mám manžela, syna, všetci sme kamaráti, partneri vedia čo medzi nami bolo.
Autorka, Nemá význam sa rýpať v minulosti, rozoberať, prečo to nevyšlo. Proste to nevyšlo, cesty sa rozdelili, možno bude mať navždy špeciálne miesto v tvojom srdci a to je v poriadku. Ale život ide ďalej a musíš pozerať dopredu 🙂
@evcagabi zlatunka 😍 prajem Ti vsetko dobre v tvojom zivotiku a pri dalsich volbach nezabudni na Robka!
@jana0426 neozývaj sa mu, iba čo sa strápniš. Uvedom si, že po 3 rokoch a pri živote v manželstve jeho vôbec nezaujíma, prečo si sa mu kedysi prestala ozývať. On je s tým zjavne dávno vyrovnaný, len ty si to potrebuješ dať do poriadku. Ale kontaktom s ním si zase len strhneš tú slabučkú chrastu, ktorá sa ti na tej rane vytvorila (a po takej dlhej dobe už mala byť oveľa silnejšia)
Chces sa cítit ako osudová žena, ja viem. Ani si nechceš pripustiť možnosť, že iná žena by mohla byť viac ale žiaľ tak to je. Iba mu spôsobis zmätok v hlave. Čas sa vrátiť nedá, urobila by si veľa vecí inak. Žiaľ, nestihla si, lebo si očakávala ze si osudová laska, počká, vydrží ,keď sa ty rozhodneš, že zrazu máš čas na neho. Ale on ta prekvapil, nemilo
ja mam z toho dojem ako by autorka tajne dufala ze sa ozenil len z nudze, nutnosti a ze ani nechcel. ze stale mysli na autorku a bude z toho zas zakazana vasniva laska. ze sa chce presvedcit ze nie je stastny ze lutuje svoje rozhodnutie a predstavuje si to ako v telenovele.
Raz budeš mať aj ty manžela a ver tomu, že posledné čo by si chcela aby sa objavila nejaká žena z minulosti a chcela s ním zrazu vykomunikovat veci.
Musíš si len priznať, že si nebola až taká dôležitá ako si namyslas. Inak by si dnes bola jeho manželkou ty.
Ci mu manželstvo vyjde alebo nie, je už na nich. A ty môžeš mať čisté svedomie, že s tým nemáš nič spoločné 😉
@jana0426 aaaaa, na čo sa ozývať? Áno, ako píšeš, on sa už posunul, už si ide inú kapitolou života bez teba. Tebe by sa páčilo, keby sa tvoj muž išiel stretnúť s bývalou, aby si vydiskutovali minulosť, čo bolo, ako, prečo....? Choď si tiež svojou cestou a začni žiť prítomnosťou.
Príde mi, že stále máš záujem o neho, keby si vedela, že je voľný vystartujes, a to, že si riesila rodinné záležitosti mesiace to je len výhovorka, keby si chcela vyriešila by si to už davno, teraz mu už daj pokoj bolo by to riadne trápne teraz niečo riešiť
@zuzubb007 aj ja mám pocit, že rodinné záležitosti je len výhovorka. Či ho nechcela do svojej rodiny? Tie záležitosti už mohli riešiť spolu, veď na to priateľ je.

@tim23 zial, nevedeli sme sa stretnut. On totiz chodil do zahranicia, niekedy aj na 3/4 roka… neziarlim, prajem… a proste chcem vysvetlit svoje konanie, aj ked jemu to uz je jedno
@jana0426 Mám pocit, že si si to už v sebe odobrila a aj tak to urobíš. Keby stál o dovysvetlenie, určite by sa ti už ozval.Stálo by ho to pár sekúnd,že by ti napísal.Ak to neurobil a neurobí,keď na seba narazíte, tak sa proste iba porýpeš v niečom, čo on už má uzatvorené.Je spokojný,tak ho nechaj žiť.Jeho manželke by sa to podĺa mňa zdalo asi dosť od veci toto tvoje vracanie sa do minulosti.Ži dnes,pre prítomnosť.Nájdi si niekoho iného.