icon

Mám sa ozvať bývalému?

jana0426
26. apr 2025

Ahojte,

je tu uz dost tem v rovnakom duchu, ale rozhodla som sa predsa len zalozit svoju.
Pred 3 rokmi sme sa “rozisli” s byvalym, s ktorym sme boli spolu 3 roky. No nejde ani o nejaky rozchod, skor o to, ze som sa mu zial ja sama prestala ozyvat, resp. sme sa prestali ozyvat sebe navzajom. Nezili sme spolu, len sme sa stretavali tak raz tyzdenne, neboli sme z rovnakeho mesta, pisali a volali sme denno denne. Ja som mala nejake rodinne problemy, o ktorych vedel a preto som mu povedala, ze sa isty cas nebudeme stretavat, lebo som to potrebovala vyriesit. Zial, to riesenie trvalo dost dlho. Medzitym sme vsak spolu pisali, volali denne. Casom to bolo menej a menej, az sme prestali komunikovat asi tak na 3/4 roka. Medzitym si on, v zahranici, nasiel priatelku (viem, spolocni kamarati mi povedali). Ja som to uz vtedy nejak prekusla, citila som, ze je medzi nami koniec. Zmierila som sa s tym. Asi pol roka po tomto “rozchode” ma niekde videl a napisal mi, ze ma videl, ako sa mam a tak (to uz mal vztah s tou zahranicnou priatelkou). Pisali sme si spolu, aj sme sa mali stretnut, len najprv mne a potom jemu do toho nieco prislo, tak stretko nebolo a prestali sme opat spolu komunikovat. Zas som sa s tym zmierila… Az doteraz… Kamarati vraveli, ze si tu svoju zahranicnu priatelku zobral za zenu. Pocas nasho vztahu sa neraz vyjadril, ze on proste vie, ze sa nikdy neozeni, s cim som bola ok.
Teraz sa s manzelkou prestahovali do mesta, v ktorom zijem. Velmi im to prajem, naozaj zo srdca.
Ale zaroven vo svojom vnutri citim, ze medzi nami dvoma ostali nevypovedane veci (hoci on sa uz posunul dalej), chcem mu povedat, preco som sa zachovala tak, ako som sa zachovala… vediet preco sa mi pocas vztahu s nou ozval… Proste nejak si to uzavriet vo svojom vnutri lebo sa nedokazem posunut, co sa tyka vztahov dalej…
Ozvat sa mu? Neozvat? Asi sa z toho zblaznim…

Strana
z3
elz1920
27. apr 2025

Určite nechať tak. Svadbu treba brať ako stopku.

Život nedáva odpovede na všetky naše otázky. Niečo zostáva "tajné", aj keď by sme si veľmi želali opak.

mantilka
27. apr 2025

Toto čo prežívaš, je takmer pri každom rozchode...nevypovedané veci.
Je to vôbec potrebné? Nie. Ešte bude veľa rôznych nedotiahnutych vzťahových problémov či už v rodine, v práci, kamarátstve alebo s ex priatelom .... never tomu, že všetko musi byť vypovedané a ešte po dlhom čase.
Tvoj ex už dávno riešil úplne iné problemy a vôbec si to pravdivo nebude pamatať...keď sa hneval, už ho to prešlo.
Verím že si ponechal zopár pekných spomienok na teba ak nie je toxický človek a užíva sa vzťah s manželkou....s ňou rieši dní s radosťami ale aj s nejakými problémami...ale o tom je život.
Ty potrebuješ vyslovene žiť prítomnosť a tešiť sa na budúcnosť, iba tak sa posunieš ďalej. Venuj sa sebarozvoju...nové koníčky, užívaj si vylety, dopraj si zmenu vzhľadu účes, farba, nové oblečenie, rob si radosti kúp si parfém, kabelku a hlavne sa usmievajú, teš sa. Tak pritiahnes k sebe dobrého chlapa.
Keď to nedokážeš sama, choď za psychológom sú aj on-line psychologovia stačí si len v Googli vyhľadať.

skumavka
27. apr 2025

@jana0426 určite neozyvat. Napíšem ti ako to vyzerá z opačnej strany. Môj manžel keď si začal so mnou, mal za sebou takýto nejaký vzťah-nevztah. Bola tam zena, ktorá akoby si ho držala ako nejakú poistku v živote a naťahovala ho roky ako gumu v gatiach. Keď zrazu zistila ze má inú (mňa), a že sa ideme vziať, začala sa mu ozývať, riešila minulosť, manipulovala, podrypavala. Našťastie môj muž uz bol zrelý človek, mal to v sebe uzavreté a chcel sa pohnúť ďalej, nemal uz záujem o takýto vzťah/nevzťah, ani o dotyčnú, ktorá ho roky dá sa povedať držala ako na gumičke. To jej ego nedokazalo zniesť a začala vyvadzat. Bolo to ozaj trápne, vyvolávala jemu, neskôr aj mne, no skratka psycho. Týmto spôsobom pochovala definitívne akúkoľvek peknú spomienku ktorú si na ňu môj manžel mohol zachovať a naopak utvrdila ho v tom, ze urobil správne, keď spravil hrubú čiaru. Preto ti tu ženy dobre radia, nechaj to plávať a nestrapnuj sa. Niekedy je lepšie nechať veci tak. Bud k sebe úprimná, a priznaj si, že skratka nevieš zniesť ze sa oženil a ze to spravil s inou. Teraz zrazu je pre teba zaujímavý keď je už zadaný. Už je neskoro, fajka zhasla, iba sa pred ním strapnis a znicis akúkoľvek peknú spomienku.

mishelin713
28. apr 2025

Tak je možné, že by sa ani nechcel stretnúť, s tým si počítala? 😀 Respektíve, aj keby sa stretol, bolo by to také: kde ste boli na dovolenku, ako v práci, čo tvoja mama/sestra,... Proste informácie, nie emocie.
Už vidím jeho, ako vykladá svojej žene, že si ho pozvala na kávu, a potom si mu tam somariny vykladala o minulosti, ktoré on už nepotrebuje počúvať a riešiť. A sa na tebe budú zabávať 🤷🏽‍♀️
Musíš si uvedomiť, že on už je niekto iný ako si ho ty poznala, niekam sa posunul, zmenil a rieši v živote iné veci.
Keby ste sa stretli, čo sa môže stať keď bývajú neďaleko, tak sa správaj zrelo a normálne komunikuj s nimi ako s inými dospelými ľuďmi o bežných veciach 👌

evkatk
28. apr 2025

To by si sa tak veľmi ponížila? Ešte väčším ponížením by bolo, keby ti dal na vedomie, že ho nemáš otravovať. Po toľkých rokoch a ženatému daj pokoj. Má svoju rodinu, má pre koho žiť. Nekaz im to a radšej si niekoho nájdi. Ak by mu čo len trochu na tebe záležalo, neprišiel by so ženou bývať do mesta, kde si ty. So svojou snahou si nesmierne trápna a takto ťa budú vnímať aj vaši priatelia.

ravehami
28. apr 2025

Clovek ma potrebu vracat sa k minulosti ked stagnuje a jeho podvedomie si to uvedomuje..zameraj sa na seba a pracuj na tom aby si bola spoko a nebudes riesit jeho..to, ze tebe povedal, ze sa nikdy neozeni je okej, neciril to vtedy tak ani celkovo ani pri tebe..pri inej zene to mohol citit…to ze sa ti ozval aj ked mal frajerku je v pohode mile a nemuselo to vobec nic znamenat..za mna sa na to vykasli..ak sa mu chces ozvat naois mu ako sa ma, ze si pocula ze je zenac a ze mu gratulujes ale urco neries nejake stare blbosti 🙂

marryliese
28. apr 2025

@jana0426 Neozývaj sa mu, načo? Nič nedoriešené tam nie je, aj keby si myslel že si sa mu neozývala z nejakého osobného dôvodu čo sa teraz zmení? Nič. To, že sa s ňou oženil aj keď tebe tvrdil opak je možno práve to, že s tebou to na svadbu necítil. S ňou áno. Každopádne by som to brala ako uzavretú kapitolu, nevracala sa do toho a sústredila sa na vlastnú budúcnosť.

misicka31
28. apr 2025

To za tie tri roky čo ste od seba si nemala chuť povedať mu, vysvetliť mu čo a prečo?To až teraz?Teba žerie,že sa usadil.A zranené ego.Toto si mala riešiť skôr,teraz nie je vhodná doba a aj tak je to jedno keďže našiel lásku svojho života inde.

aurora33
28. apr 2025

@jana0426 tri roky si sa mu nevedela ozvať, a zrazu keď sa on oženil, tak sa potrebujem pripomenúť? 😂😃 prosim ta, nezhadzuj sa

enmery
28. apr 2025
@jana0426

@evcagabi trapne? Jednoducho necitaj a nevyjadruj sa.

@jana0426 Predstav si, že nájdeš muža svojho života, vydáš sa zaňho a pekne si spolu žijete a jemu napíše bývalá a chce si "vyjasňovať" ich bývalý vzťah. Ako by si sa cítila?

michelle567
28. apr 2025

Neozyvaj sa, nevysvetľuj nič. Keď ho stretneš naživo len ho pozdrav. Vôbec by som žiadne debaty ani nezačínala...to že ty po 3rokoch od rozchodu chces niečo uzatvárať sa ho už netýka, už to máte dávno uzavrete

gerrwie_girl
28. apr 2025

Nie co si preboha. Nechaj ho tak. Ak ste si neboli natoľko vzácny vtedy a kaslali ste na seba tak naozaj neviem prečo by si to mala riešiť teraz. Tiež by sa mi nepáčilo keby nejaká môjho bývalá mala potrebu sa ozvať môjmu priateľovi lebo jej vrtaju nejaké veci v hlave. To ste si mali povedať predtým nie teraz. Nechaj ich tak.

gerrwie_girl
28. apr 2025

Navyše mi to príde tak ze dúfas, že mu povieš preco si sa neozyvala, on si uvedomí ze ta vždy chcel a opäť sa dáte dokopy. Viem ze to asi nepriznas ale pripadá mi to tak. Získať ho naspäť pod zámienkou akože uzatvorenia to.

ericavargo
28. apr 2025

neozvať, má manželku, treba to rešpektovať

pikachu999
28. apr 2025

@jana0426 nechápem zabookuj ho a hotovo.. má manželku bolo by mi trápne ich otravovať 🙈

jednorozec007
28. apr 2025

@jana0426 nie neozvať, napísať, neobtazovat.ON to evidentne uzavreté má, TY si to porieš s najlepšou kamoškou/psychológom/odcestuj do zahraničia alebo hoci čo ale nevnucuj sa mu a nestrapňuj sa.

babel87
28. apr 2025

Keď mu to tak praješ to šťastné manželstvo, nechaj to plávať, urovnať si to musíš sama v sebe, v svojej hlave, narobiš mu len problémy pretože žiadna manželka so určite nepraje aby sa jej manželovi ozývala bývalá a vysvetľovala mu už úplne zbytočne nejaké veci. Podľa mňa si sa cez to ešte nepriniesla ale zabudni naňho a pohni s ďalej.

arah
28. apr 2025

Ja som tiež mala vzťah ktorý priateľ ukončil našiel si inú s ktorou sa oženil po 3 rokoch sme sa stretli a vsetko sme si vyrozprávali čo sme nestihli si povedať ulovili sa aj mne aj jemu a žijeme každý svoj život tak ja som za to ak to tak cítiš možno sa ti úľavy

nela82
28. apr 2025
@jana0426

@andrejka2424
Riesit som to chcela uz pred tym ako sa ozenil, ale zial, rodinne zalezitosti nepustili. A aj ked sme sa dohodli 2x na stretnuti, tak nam to osud proste zariadil inak. A teraz, ked sa prestahovali do “mojho” mesta a dokonca stvrte, tak si neviem predstavit, ze ich este aj budem stretavat (bez toho, aby som to mala vyriesene).
Ale ano, beriem, netreba sa mu uz ozyvat, spravi to zlobu.

@jana0426 co chceš riešiť so ženatým chlapom??On to zjavne ma davno poriesene,nemyslíš??
Tu píšeš o stretnutí,ktoré nevyšlo atď.Kto chce,stretne sa!
A je zvláštne,že si o nom tak dobre informovana🫣🫣🫣🫣
Nechaj ho žiť život,pre ktorý sa sám rozhodol.Ty si zi ten svoj.Nemas hrdosť?Po rokoch ideš niečo také riešiť?Vysvetľovať mu niečo,čo ho zjavne vôbec nezaujíma.

najstastnejsia
28. apr 2025

@jana0426 Vieš, aj Ti rozumiem, že chceš odpovede na otázky, ktoré nemáš vyriešené, ALE... Nech to bude znieť akokoľvek tvrdo, Tvoj ex je už ŽENATÝ... A garantujem Ti, že ak by on chcel počuť vysvetlenia, ozve sa. Čo neurobil... Nahnevalo Ťa, keď Ti tu napísali, že je to trápne, no skús sa zamyslieť... 1. Tvoj EX sa oženil. 2. V živote sa posunul ďalej a to bez toho, aby mu záležalo na stretnutí... To, že ste sa nestretli, to nie je dielo osudu! 3. Čo od stretnutia očakávaš? Zjavne to nemáš v sebe uzavreté a chceš byť kamoška? Veď to celé nedáva zmysel... Ak ho máš stále rada, dopraj mu šťastie po boku tej, ktorú si vybral a to bez toho, aby si sa snažila pripomínať...

dadulkaf
28. apr 2025

Nepíš mu, nevolaj. Nechaj ho žiť. Ty to nemáš v sebe uzavreté, on áno. Nemiešaj sa mu do života. Za 3 roky bolo dosť času, aby ste si to vyrozprávali. Keby naozaj chcel, stál by o vysvetlenie už skôr. Teraz, keď je ženatý tak sa v tebe niečo prebudilo? Zrejme žiarlivosť, že s manželkou sa posunul v živote ďalej ako s tebou. Zahoď to celé za hlavu, nerieš čo nepáli. Nájdi si partnera a venuj sa mu a vyvaruj sa chýb, ktoré si urobila v predchádzajúcom vzťahu.

martina1985ba
29. apr 2025

Nie, neozyvat sa. Zbytocne mu ,,narusis,, jeho pokoj a ak by to videla aj jeho manželka tak aj jej. Nevravím, ze by to bolo niečo ,,zle,, ale na klude a harmonii by im to nepridalo a bolo by to čudné. Nejako potlac v sebe tu cisto sebecku potrebu ,,mat to vyriesene,,. Lebo ty by si si sice vyriesila svoj problem ale odpinkla tu lopticku k nim, nevedeli by co s tou informaciou akoze maju robit. Akoby mne nejaky byvaly s ktorym som mala pred rokmi nedorozumenia zrazu napisal, chcel povedat nejake veci k tomu. Ved si uz ani nepamatam o co islo. Mam uz dost svojich súčasných problémov

Strana
z3