Mám sa rozviesť po 20 rokoch manželstva?
Sme manželia už pár rokov. Máme 4 detí. Z Toho 2
dospele, a 2 malé. Môj muž aj napriek tomu, že máme toľko detí nikdy nebol ten pravý rodinný typ. Veľa pracuje, má dobrú prácu a skušbe zaribí. Ja som doma s 2,5 ročnym . Práca ho baví a napľňa, napreduje, má vyššiu pozíciu. Doma je len nedelu. Mne to nevadí som zvyknuta , že som celý život na deti sama. On zase slušne zarába. Len očakávala by som, že aspon v nedeľu sa bude venovať rodine. Ale on namiesto toho
celú nedeľu len kriičí na deti, na mňa. Takmer vôbec s nami nekomunikuje. S detí je nervózny, a veľa krát nám nadáva. Aj mne , a čo ma hnevá, že pred deťmi. Aj staršie deti keď boli malé nikdy s nimi nemal taký ten pravý vzťah. Deti ho ani nekontaktujú iba mna. Oni sami povedia, že k nemu nič necítia. Nikdy od neho nedostali pohladenie, povzbudenie…. Síce on povie, že deti miluje, ale nevie to dať absolútne najavo. Ale čo ma hnevá, že ku mne sa tiež správa posledných už pár rokov 4-5 veľmi škaredo. Už slúbil, že sa zmení, že už mne ani deťom nebude nadávať, že on nás má. Rád a pod… ale teda neviem.Už som mu xy krát povedala, nech ma neponižuje a nenadáva mi pred deťmi. Ale urobí to znova a znova. Dokonca aj pred mojou mamou. Už som si raz zbalila veci a odišla, ale skúbil, že sa zmení. Aj sa nachvílu zmenil, dokonca aj na deti bol milý čo on nebýva. Často nadáva aj im. Ale vydržalo mu to asi mesiac. Nič k nemu necítim. Som s ním len kôly peniazom. Po finančnej stránke nám naozaj dopraje a kúpi všetko. Len čo z toho keď jeho správanie voči nám je velmi neúctivé. Vôbec si nás neváži. Mňa dosť uráža aj to, už som si to všimla veľa krát, že hádže očká po druhých ženách. Rád s nimi koketuje keď len pohľadom a rád rozdáva na cudzie ženy úsmevy. A pre mňa je to veľmi ponižujúce. Rozmýšlam, že po 20 rokoch manželstva sa rozvediem. Aj keď on vždy povie, že nás miluje. Ale keď nás miluje prečo sa tak hnusne ku nám soráva? Munule plakala dcerka (10 ) ze jej povedal, ze je jeb..tá lebo mladšej sestre( 2,5) omylom vysypala nieco …Prioste kôly blbosti. Nikdy ani staršie dospelé deti v ničom nepodporil. Keď mu starša dcéra povedala, že ide na výšku tak sa jej
vysmial, že aj tak hovno dokáže. Proste samé ponižovanie. A ja mu to stále hovorím, že prečo je taký a vtedy mi povie odvrkne a nebavi sa somnou viac o danej situácii. Potom zase slubi, že sa zmení. Ale vždy mu to vydrži týžden a zase je to o tom istom. Keď mu poviem nech ma neuráža a nenadáva mi aspoň pred deťmi este mi povie nech idem do pi.. Už mi to tak strašne vadí, že seriôzne k nemu už nič necítim a rozmýšlam , ked nastúpim do práce , že odídem. Len obávam sa financií ako to zvládneme. Preto stále trpím a nevšimam si ho lebo finnčbe sa máme výborne. A poviem si jeden-dva dni (sobota -nedeľa), niekedy len nedeľu s nim vydržim. Všetci doma sa tešíme keď príde pondelok, že bude doma kľud a ticho. Lebo keď je doma len každému nadáva a na každého kričí. Akobx sme mu vadili.
Sup do roboty medzi ludi, zdvihnes si sebavedomie, prides na ine myslienky, zacnes byt financne nezavisla. Potom sa rozhodnes, co so vztahom.
Mne sa skor vynara otazka klora sa ti nebude pocit. Preco si si tymto clovekom urobila 4 deti ked k nim nevie byt laskavy ? Moj muz vela pracuje, ale ked ma volno tak ho venuje rodine. Chodime na vylety dovce detom by nikdy nepovedal nic hnusne a mne tiez by si nedovolil jednu nadavku. Ja sa ti necudujem ze ho uz nemas rada ....len z toho co pises mam pocit ze deti si chcela len ty. Ako by si aj mohla nieco citit k cloveku co vasej dcere tak hnusno povie? jednej vulgarne este tak malej a velkej zas vnucuje pocit menejcennosti. Zakompexovany uboziak. Isla by som od neho na tvojom Mieste nemas co stratit. Na deti poriadne vyzivne vysudit..Detom dopriat vsetko co sa da a ty budes mat aspon klud tie materialne veci nestacia za ten psychicky teror co mas. Este si mozes raz najst vztah s niekym co bude slusny mily a budes sa citit prijemne budes poznat uctu a uroven. Tvoj muz je chrapun a verbalne vas vsetkych depta.Deti ho nemaju radi a budu si ta vazit viac ked odides ...ak ostenes snim zit....deti odidu a nebudu sa vracat k vam aby nemuseli pozerat ako ta muz ponizuje. Także koli nim je lepsie odist ak chces zachranit vztah co mas k nim ...a sama k sebe. Aj ako vzor do zivota. Zatial im davas vzor ako by oni zit nechceli...ale mozes im takto vytvorit začarovaný kruh ked vidia co vsetko si nechas...je sanca ze aj oni budu tak submisivne vo vztahu-zneuzivane ich partnermi leno maju doma vzor ze taka je "norma."Daj im vzor ze radsej sama ako s clovekom co si ta nevie vazit.
4 deti s takymto clovekom? Preco? Co za clovekda dokaze na vlastne dieta povedat, ze je jebnute?
@sense "aj starsie deti ked boli male nikdy snimi nemal taky ten pravy vztah.."Cize on nikdy nebol extra otec nemal zaujem...Mozno je nervozny z deti lebo ich ma viac ako chcel ale to uz je aj jeho problem mal sa inak zariadit.Tak z toho mam pocit ze cim viac deti mali tym horsie sa k nej chova.....ale ked nebol super otec prvemu dietatu asi by som mala jedinacika. Budu vsetci stastnejsi ked to ukoncia. On len povie ze ich miluje ale to znie ako prazdne slova. Normalny otec aj uplne priemerny by sa tesil ze ide dieta na VS a bol by hrdy ze je sikovna a nie taketo prorokovanie neuspechu.Jemu tie deti vadia a vyvrsuje si to na zene aj detoch. Vidi ich poriadne len jeden den v tyzdni a ani to ich nevie zniest.Nie to este milovat.
@miadi ono čo je to pravý vzťah k deťom? Mať vzťah štýlom hrať sa s nimi, maznať je jedna vec, dávať druhá....
Aj my sme mali "studený odchov", iná doba ale teda také nadávky tam nepatrili.
A zrejme prvé deti mali "lebo sa to patrí". A preto nechápem tie ďalšie
Napr ani môj ex nebol typom otca čo kocikovsl robil bábovky z piesku ,či hádzal loptu, ale keď bolo treba sa postarať sa postaral. Teraz keď už nie je taká malá stále sa s ňou nehrá, nezoberie ju na kúpalisko, do zoo ,či na kolotoče kezmdze on ako introvert nemá rád ľudí a už vôbec nie miesta kde je veľa ľudí. Ale praktické veci nemá problém. A dcéra ho zbožňuje. Prečo? Lebo si spolu pozri film, spolu dá pozru na hviezdy, lebo sa porozprávajú, postarajú o rybičky. A lebo vie že je tu pre ňu keby dačo. Ale keď niečo potrebuje aj tak príde za mnou.
Zmeniť sa nezmení s tým netáraj.Su chlapi čo to s deťmi nevedia v podstate sú len na peniaze majú cieľ rodinu zabezpečiť, ale aspoň svojim najbližším nenadavaju.Je otrasné, keď rodič nadáva a zhadzuje svoje deti zničí im to psychiku nebudú si verit.Mozno a to sa ho nezastavam pracovať toľko dní v týždni je aj zahul na psychiku a potom ma takéto afekty a hneď chrlí síru na všetkých.Uz to prešlo cez hranice on vie, že na 90% neodideš a už stráca zábrany aj pred tvojou mamou ja by som ho ubila😉uvidíš nastúpis do práce a rozhodneš sa
@sense
tak to ma byt, pre môjho muža je pobyt v skupine ľudí za trest. Nákupné centrá za odmenu alebo výnimočné mi ponúkne, ze ideme. Nie lebo by bol debil a vymenuje mi blahosklonne svoj čas na nákupné centrum ale fakt ho to ničí. Minule mi to navrhol sam, len som pozerala.
Ani kúpaliska a výlety nezaručí super vztah ale ako píšeš. Byt spolu venovať sa deťom, kludne doma aj sa pohrať, knihu čítať, pokecat a von sa dá ísť aj mimo hromadu ľudí. A o tom to presne je.
Tento da peniaze ale je kreten korunovaný. Ten sa z toho nevyliečiteľne ani za milión, lebo tie € sú od neho akurát odškodné za psychicku ujmu na zdraví. Povinné by mal všetkým platiť psychologa, skonsolidovat sa a stretnúť sa s rodinou len keď je normálny a nie hovädo.
@sense ja to nerozdelujem takto ako si to opisala...ja osobne som sa velmi malo hrala s detmi s hrackami lebo to je 300x o tom istom ze dinosaurus ide a stretne druheho a bojuju...alebo plysaci su v skole atd...ja som naucila deti aby sa vedeli zahrat aj same aj spolu..a deti ma zboznuju.ale teda zabila som niekolko hodin stavanim lega podía navodu hrad zralok traktor a 10 dinosaurou..co uplne neznasam robit 🙂 ja som sa detom viac venovala v tvorivych veciach malovat kreslit modelovat...piect ..Hrat sa s detmi nie je zaklad vztah s detmi je o. inom...je o tom ich vnimat davat im pocit istoty vypocut ich problemy a ponuknut im riesenia...muz s nimi santi v bazenoch na vyletoch doma po nom skacu ako opice je take ziva trampolina ..niekedy malej pomoze s matikou ked treba.Berie ich do zabavnych parkou na kolotoce do disney world vodne parky atrakcie vsetky koli nim ide na dovce aj ked neznasa lietanie. Na rozpravkovom fime vydrzal raz :D Vo vztahu rodič a deti nejde o to co snimi robis ale o to mat kvalitny cas spolu vnimat to dieta venovat sa mu vytvarat to puto. Moj muz maka od aprila do augusta bez jedneho volneho dna. A ked ma konerne volny víkend ..tak ideme na vikend do usa do hotela s vodnym parkom ..Aj ked by radsej bol doma a spal jeden cely den...ale ked ich milujes nie je co riesit. u nas plati work hard play hard. V zime ked je obchod na sezonu zatvoreny tak snimi v aute caka na school bus on ..Nemusi sa rodic vyslovene hrat s detmi s hrackami aby mal snimi pekny vztah ved deti sa hraju tak 6-7r a potom sa tie zaujmy z hraciek presuvaju na ine zaujmy.
@svetlonos kazdemu vyhovuje nieco ine nase deti miluju bazeny kupaliska tobbogany vodu more...takze je jedno ze nemam rada davy ludi idem tam.. Shopping mall je za trest aj pre mna ja mam rada male outlet obchody kde najdes vsetko v jednom obchode. Tu pozornost doma od otca maju kazdy den pohladenie smiech spolocne "zapasenie" ale tie zazitky su pre nas najviac. Deti su socialne tvory tak je fuk ak sme rodicia introvertnejsi.Potebuju vidiet zazit ochutnat. To xe radi ideme na dovce neznamena ze bezne dni su o nicom. Praveze dovolenky vedia byt aj stresujuce zalezitosti a tam treba byt dobry team.Skobinovat program tak aby boli vsetci spokojni.
@luccija ano pracovat tolko je tazke na psychiku ale to nie je ospravedlnenie. Keby mal makat 4m bez jedneho dna volna ako mm
Tak co by ju ten jej ?? Hlavu by jej odkusol ? Nervozny a zly je doma ten jeden den v tyzdni Asi mu je lepsie v praci ako doma , Asi vela zameskal v ich zivotoch a ked je doma je tam on ten cudzi element . Vulgarne nadavky zene a detom to sa mi hnusi .Asi fakt si je moc isty ze pri 4 detoch ju mà v hrsti ze ona neodide a on si moze dovolit co chce .
Preco si to tym ubohym detom spravila? On chcel tolko deti??? Cely zivot riesit piskot, plac a plienky. Mali ste cas byt partnermi a manzelmi? Do takehoto vztahu sa tolko deti nerobi. Ci si chcela byt doma?
@svetlonos tak ono zas veľa ženám stačí dať peniaze a sebaucta ide bokom ( aby sme predišli nedorozumeniam, netvrdím že je to aj autorkin prípad).
Druhá možnosť, autorka nepíše či má len dcéry alebo aj synov, tak muž je ešte väčší kreten ak by chcel syna ale má len dcéry a preto s ním mala 4deti v nádeji že sa podarí chlapec. Už tu kedysi bola taká téma, len teda tam chlap ani dobre nezarábal ale chuj bol tiez
🙄 Narobím si kopec detí s debilom a potom sa čudujem, že je debil, hlavne, že máme peniaze.
Najmladšie do škôlky, a ty sup do prace.
Byt trosku samostatná, finančné nezávislá, odkladať si.
Prvé dve deti už sú veľké, s mladšími 2 to dáš aj ľavou zadnou.
Bude ti platit výživné plus plat a hlavne ten pokoj ktorý ťa čaká.
V tvojom živote sa nič nezmení, lebo veď sama funguje roky.
Akurát ti odpadne nedeľa, deň kedy po vás huka a uráža rad radom všetkých.
Len ide o to co chceš ty.. Ci pokoj kľud hlavne deťom kľudne detstvo.
Alebo ti stačí ze krásne zarobí..
Ú mňa by taky neobstal ktorý uráža deti, mňa.. Ponižuje, neváži si nič..
Nech si taky trosecnik žije sám.
Ty ho nemiluješ , je to idiot ale urobila si si s nim 4 deti. Po 2 deťoch keď sa spraval ako idiot , si si urobila ďalšie dve s idiotom. Počkať počkať kto je tu vlastne idiot ? Ten čo je taký celý život , alebo ten ktory si z idiotom urobí 4 deti a potom sa stažuje na to že je to idiot ? Vieš o tom že na princeznú doma čaká princ a na kravu vôl ? 😂
@damian85 dost drsne, v tomto pripade suhlasim 🤷♀️. Su iste veci ktore nepochopim nikdy.
Autorka ty si s nim len kvoli peniazom (aj si bola podla mna) a dalsie deti mas preto, aby si nemusela do prace vsak? Ja sice nemam vestecku gulu, ale tu mi to tak ozaj pride. On sa tak chova k detom ale je to aj tvoja chyba, ze si to dovolila.
Pekne chod makat. Chod si vyskusat pracovny zivot a nieco so sebou urob. Nespoliehaj sa len na vyzivne. Aj on aj deti si ta budu viac vazit.
Co si si myslela po rokoch doma, 4 detoch, ziadnom case spolu travenom, ze ti bude verny do smrti? Ved vy nemate nic vybudovane okrem tych deti s ktorymi nema ziadny vztah. On si zije svoj zivot a mozno je taky hnusny, lebo by chcel byt inde.
Vzchop sa a nenechaj na svoje deti nadavat. Navstiv psychologa a porad sa co dalej a hlavne ako.
@zzzzza nevyhovuje . To by sem nepisala . Len dlho alebo nikdy nezila sebestacne financne zavisla len na sebe . Tak si neveri . A nove zaciatky su vzdy tazke. Ale uz v nej zabil lasku Keby sa aj zazracne zmenil a bol k nej slusny .. uz je neskoro . Otazka je len ci stym nieco urobi … alebo ostane pasivna.
Mne to príde ako nejaká osobná kríza, že zrazu po 4 deťoch Ti vadí ako sa k vám správa. Neverím, že predtým bol anjelik. Len pre niečo si ho tolerovala a dokonca s odstupom si si urobila ďalšie záväzky. Ako si to opísala to dáva logiku sa s ním rozvádzať. Ale či naozaj za tým niečo nie je iné. Viac faktorov spolu a došla tolerancia. Mali by ste skúsiť poradňu, či odborník neodhalí na vašom vzťahu niečo pozitívne a nezachránite ho. Držím palce nech to dobre dopadne.
ja len nerozumiem, naco si si urobila styri deti s clovekom, ked uz pri prvych si videla, ze nie je rodinny typ, nema na ne cas a nezaujima sa..
Lásku treba aspoň občas dat aj najavo, nie iba povedať ľúbim vás. To môže hocikto povedať. Ja by som sa nebála financií, píšeš ze dobre zarobí, teda alumenty na 4 deti plus budeš chodiť do práce. Viem, že je to vážne rozhodnutie ale ak ta pri nom držia len peniaze, nezostávaj.
On nie je otec, manzel, ani clen rodiny. Je to skor len nechcena navsteva. Neviem ci aj spava mimo domu cely tyzden, ale asi nebudes jedina zena v jeho zivote. Co ti dava aj najavo cumenim po inych. Sama musis zvazit, ci ti tie peniaze za to stoja, kolko si ochotna toho znasat.

Ja ta/Vás velmi obdivujem. V prvom rade, ze máte 4 deti, ze to dávate, zvládate, musela ste porodit, vychovat, v podstate bez podpory jeho, manzelskej sama, on vas zabezpecuje len financne, cim zasa tak si mozete pomoct, lebo zasa, ked mate dost penazí, aj ten obed si mozete kúpit a nie iba navarit kolom dokola. No na takeho cloveka sa treba s tymi detmi, ked Vy ste s nimi partia, pripravit. On je narcista, despota, ked ho máte vydrzat len tú nedeľu ( vztah ako spolubývajúci), tak mu dat to, co on vám. Ked začne tie jeho, móresy, otocit sa mu chrbtom, odist trochu prec od neho a ignor! Tvrdý ignor! Aj Vy , aj deti! Vy ste partia, dohodnite sa nanho. Vy sama mozte pouzit (deti nie) aj formulku : ked nemienis prestat, toto manzelstvo skoncujem. ( len aby sa toho nechytil a nebol rád 😀). Viete, myslím si, z toho co popisujete, ze ani on takto nerád žije. Mozno má tam "osamote" život, ktorý má rád, nevidime ako, s kým. Vám zostáva ozaj s ním prežit, a dožiť ten jeden deň v týzdni, mozno je v Vami niekedy aj celý víkend, no drzim Vam palce, skúste si ho vobec celá partia nevsímat, nechodit za nim, neoslovovat ho, nepytat sa, nekomunikovat, odist z miestnosti, ked zacne tie "svoje", otocit sa, íst, ignor, Vy sama len formulku , ze co moze nastať, chladnú hlavu. Tak on je vsemohuci a živi kretenov, on moze inác vsetko.... - takto je nastavený. Vela síl prajem.