Mám sa zapojiť do mimomanželského vzťahu?
Ahojte. Chcem sa poradiť/spýtať na názor. S manželom sme spolu približne 20 rokov. Mame dieťa. Lenže ja ho uz dlhšie neľúbim, ani spolu nespíme. Rozvádzať sa nechcem kvôli majetkom a dieťaťu. Zacal sa mi ozývať dávnejši kamarát. Naozaj sme sa veľmi dlho nevideli. Ponúkol mi milenecký vzťah. Neviem ako na to reagovať. Aj by som chcela zase prežiť niečo nové a vášnivé. Alebo to nechám tak a uz ten život nejako prežijem.....ďakujem.
Poloz si otazku, co sa stane, ked ti muz na to pride.
@mandzula najlepšie na to je to ze možno si za to moze aj sam. Ale ja by som mala byt ta najhoršia. Tak to funguje skoro vždy.
Prepac, ale ja si myslim, ze muz ma tiez milenku a z podobnych dovodov ako ty sa rozvadzat nechce.
Asi by si mala aspon ty nabrat guraz a sadnut si dohodnut sa na otvorenom vztahu, myslim, ze by to ulahcilo kazdemu zivot.
Kedze sa rozvadzat nechcete ani on, ani ty.
@mira0611 nepovedala som ze nam to klapalo. Aj ja som sa zmenila. Uz niesom ten istý človek ako ked som mala 20...
😊 ... úsmevné. Nechceš sa vzdať majetkov, ale zároveň riešiť plán B. Je to pokrytectvo. Každý paralelný vzťah je pokrytectvo. Nechceš ísť s kožou na trh, aby si neprišla o isté výhody. Nikto nemá právo súdiť Ťa, ale niektorým je z takéhoto uvažovania predsa len na grc.
@mandzula toho som si vedomá. Preto som sa zatiaľ s kamarátom osobne nestretla. Žijem tak ako doteraz. Nepoznám nič iné ako to co mam teraz. Vôbec si niesom istá ci by som uniesla žiť iný život.
@fineta majetkov nie pre seba. To nieje pokrytectvo. Myslím na svoje dieťa a nie na seba. Kľudne sa chod vygrcat ked sa chceš baviť bez úrovne.
A klamať dieťa je podľa teba správne? S tým si ok?
@fineta nie som s tym ok. S ničím niesom ok. Chápeš?
@mandzula čiže mas osobnú skúsenosť. A da sa to ano? Po toľkých rokoch?
To sa fakt pytas, ci mas zacat podvadzat manzela? No nie, nemas. Moralka 101. To chces mat tajnych milencov, kym dieta nepojde do skoly, alebo ako si predstavujes toto fungovanie? Nechapem, co to ma riesit. Iba tym oddialis rozvod, ale specatis, ze skor ci neskor aj tak bude.
@k47 Manzela by podvadzala, keby si on plnil svoje manzelske povinnosti.
Kedze si ich on neplni, tak to nie je manzel v pravom slova zmysle, ale iba spolubyvajuci s ktorym ma spolocne deti a majeok a cize ho podadzat ani nemoze.
Nebola by prva ani posledna, ktora by svoje manzelstvo zachranila tym, ze by si svoje potreby naplnala mimo manzelstva.
To nie je o moralke, ale o kondicke a dusevnom zdravi. Este by sa je manzel mohol podakovat, ze ho neposlala prec a je ochotna sa onho na starobu postarat...
@oliolijanka Aha, takze ked s manzelom nebudeme mat sex, lebo budem mat rizikove tehotenstvo, budem sa spamatavat z porodu, bude na mne vkuse prisosnute dieta alebo budem mat zdravotny/ psychicky problem, tak si ma proste najst na sex inu a nepovedat mi o tom? Nevedela som. Asi som to manzelstvo zle pochopila.
@k47 To autorka nespomina, ze by mal manzel rizikove tehotenstvo.
Ani nespomina, ze by bol chory.
Autorka by sex este chcela. A napriek tomu sex nemaju.
@oliolijanka mozno ho uz ani ona nechce s manzelom, mozno chyba nie je len v nom. Ci pise nieco ine?
Neverím, že toto sa pýta dospelá žena🙈.
@mandzula Ano, potom by mala utorka ratat s tym, ze mozno aj jej manzel dospel k zaveru, ze ju moze podvadzat.
Samozrejme by sa mali spolu porozpravat. A snazit sa o napravu. Resp.si to vysvetlit, kto chce a kto nechce, alebo nemoze.
Ja som reagovala iba na prispevok od
@k47 , kde sa pisalo o moralke.
Nevieme, ako to autora ma. Preto by sme ju nemali sudit.
Nevravi ani preco ho nemaju. Ale pri 22-mesacnom dietati je mi to dost jasne. Dynamika vo vztahu je uplne ina.
Ak to obaja chcu riesit otvorenym vztahom, tak ich vec. Inak je to klasicke podvadzanie.
@oliolijanka ja ju v podstate ani nesudim, sama som najprv zacala novy vztah a az potom ukoncila povodny (prekryv bol mesacny). Nie som na to hrda, ale clovek sa vzdy riadi podla aktualnych okolnosti. Akurat u mna tam nebol ten aspekt "majetok" a rozchod bol prave aj pre dobro dietata, isto to nebolo ze mat milenca a cakat ci a kedy to praskne.
Male dieta. Vztah isiel zrejme bokom, ty a tvoje potreby isli bokom. Tak mas pocit ze potrebujes npvy impulz. Ale toto cele by ti zivot iba skomplikovalo. Skor sa zameraj na seba, nove hobby, nova zrucnost, novy jazyk, nova praca? Rozvijaj seba, budu pristelstve vztahy, venuj sa dietatu. Naco milenca? Naco si takto komplikovat zivot?
@mandzula Ja praveze tiez uz nesudim, lebo za mlada, ked som sudila, mi zivot hned dal lekciu a mohla som okusit situaciu toho sudeneho🙈
Ja verim uz aj tomu, ze keby som sa teraz pozastavovala napriklad nad tym, ze "pre panajana taha jej na pätdesiatku a caka dieta!!!!" o tyzden otehotniem aj ja😁😁😁
Wau tak toto ak nie je vymyslene tak to je sila.
Autorka, zaujalo ma, ze vztah mate 20 rokov, dietatko ma necele 2 roky. Boli ste 18 rokov bezdetni? Zmenilo sa to prichodom dietata?

Ci ešte stále má neviem ale mala niekoho takého ale keby jej chlap na to príde tak by nadšený nebol, rovnako ako aj opačne ona niečo tuší ale dôkaz nemá aj keď teda nerozviedla by sa ani keby dôkaz ma, lebo rodina, lebo určitý standard