icon

Mám si zafarbiť vlasy podľa priateľa?

terez1313
7. mar 2025

Ahojte. Budem rada za každý rozumný názor, prípadne skúsenosť (hejty alebo blbé poznámky, prosím, nepíšte).
Dali by ste si, prípadne ste si dali zafarbiť vlasy/účes podľa toho, ako sa to páči/páčilo vášmu priateľovi? Ide o to, že by som si rada odfarbila hnedé vlasy na blond a účes trochu kratší, nad plecia (keďže teraz ich mám mierne pod plecia, ale rátam s tým, že končeky bude treba ostrihať, nakoľko po odfarbení ostanú suché). Zatiaľ sa však do toho nechystám, pretože čakáme bábätko, ale v blízkej budúcnosti, ak to už bude teda možné, by som to chcela zrealizovať. No menší háčik je v tom, že keď som sa opýtala priateľa, čo by povedal na takýto účes, nezatváril sa veľmi nadšene. Povedal, že by sa mu skôr páčila čierna alebo ryšavá. Čierne vlasy som teda v minulosti mala, jemu sa veľmi páčili (asi viac než mne a hocikomu inému 😅), ale po piatich rokoch nosenia tej farby som sa rozhodla si ich odfarbiť na blond, nakoľko som začala mať mierne príznaky chaetofóbie (fóbia z vlasov, proste mi nerobilo psychicky dobre, keď som videla vypadané čierne vlasy na každej veci, a to mi teda z tej čiernej farby vypadávali vo veľkom množstve). Ryšavú farbu som zas nikdy neskúšala, ale na mne by sa mi asi veľmi nepáčila, rovnaký názor majú iní ľudia v okolí. Blond vlasy po plecia som už v minulosti mala, tie mi predtým každý chválil, že mi teda pristanú a ja som bola spokojná, lebo som ich nevidela vypadnuté hore-dole 😄 ale na priateľovi som videla, že by sa mu páčilo viac niečo iné. Zase nie je taký, že to, čo povie on, to musí byť. Sám mi povedal, že ak chcem zmeniť farbu, tak môžem, on mi do toho nemá čo hovoriť, stále ma bude mať rovnako rád a budem pre neho pekná, ale že by sme sa mali najprv poradiť, aby bol spokojný aj on. Pýtala som sa ho to aj nedávno, aj sme o tom diskutovali, ale stále mám pocit, že by nebol veľmi nadšený. A priateľovi sa páčia dlhé vlasy, ja by som však veľmi chcela po plecia 🙂 viem, že by to nedošlo k tomu, že keby sa mu to celé nepáči, tak by si našiel kvôli tomu niekoho iného, ale vo mne je stále ten blbý pocit, že čo ak sa mu to ozaj nebude páčiť, začne pokukovať po nejakej čiernovlasej alebo ryšavej žene 😅
Viem, trochu dlhší opis a halušky 😄 ale pointa tohto celého a hlavná otázka teda je, či by ste dali radšej na seba, svoj pocit, svoju túžbu alebo by ste urobili radšej radosť priateľovi, napriek vašej fóbii alebo tomu, čo sa páči vám.

Strana
z2
biba_18
7. mar 2025

ja by som sa ho v prvom rade ani nepýtala, v zmysle že či mi to odsúhlasí ...
môjmu sa viac páčia dlhé vlasy - a dali sme sa dokopy keď som bola vystrihaná na chlapca 😂
takže neviem povedať - ale nemyslím si že by som sa silila ... jedine v tom prípade, ak by mi vyslovene povedal že neznáša napr. ružové vlasy - tak by som si ich nedala ...

baboobchod
7. mar 2025

Mala by som také vlasy, ako sa páčia mne a aké sa mi hodia.

kitycat
7. mar 2025

@terez1313 po porode ti asi vlasy budu vypadavat. Ak si uz mala cierne a si blond, tak uz sa ku ciernej nevracaj, navyse si myslim, ze farbene cierne su pekne len do prveho umytia.

Daj si vsak ake chces

danica2711
7. mar 2025

urob to, v čom sa lepšie cítiš ty, ak sa mu to vyslovene neprotiví... Ale ak si dáš čierne vlasy odfarbiť na blond, čo je dosť agresívny postup, myslíš, že ti budú menej vypadávať?

titla
7. mar 2025

Uces si daj taky aby si sa TY citila dobre a bola sama so sebou spokojna.
Je ine raz za cas si obliect saty, ktore partner na Tebe miluje (hoci ty netusis preco a ten kus handry nemusis), aby si mu urobila radost a tesila sa z jeho zaujmu. Ale pri takej fundamentalnej veci ako su vlasy a uces by si sa nemala prisposobivat.

lossless
7. mar 2025

Ja by som to nehrotila , no zavisi aj ako velmi nie je nadseny, mozno si to len nevie predstavit. Napriklad moj vyslovene nema rad odfarbeny blond, nesla by som do toho len preto, ze chcem ked viem ako by mu to vadilo. A na druhej strane moj ma bradu a je jeden zostrih ktory sa mi fakt ze nepaci a nepritahuje ma , tak si ju už proste striha inak. Skus nieco “medzi”.

terez1313
autor
7. mar 2025

@biba_18 ono, nepýtala som sa ho to kvôli tomu, aby mi to odsúhlasil, len som chcela vedieť, aký má na to názor (radšej sa pýtam dopredu, proste som taká) a aby bol v obraze, že nad niečím takým vôbec v blízkej dobe premýšľam 🙂 ďakujem za názor

zuzanockamt
7. mar 2025

@terez1313 Nikdy by som nič na svojom vonkajšom vzhľade neriešila s druhou osobou. Vždy som išla len podľa seba a nepýtala sa nikoho v rodine.

euka210
7. mar 2025

@terez1313 daj si hlavne take, ake sa pacia Tebe. On si zvykne. Ja som sa mojho manzela teda nikdy nepytala aku farbu si dam, hoci som si niekedy davala len melir...pokial nie je zeleny, tak jemu to bolo jedno 😁
Ak mas pocit ci obavy, ze by si kvoli vlasom bol ochotny najst inu...to co je potom za vztah! 🤦‍♀️ to ma sokovalo na tom prispevku asi najviac. Vztah predsa nemoze stat na farbe vlasov!

zuzanka.zuzu
7. mar 2025

samé emancipované hrdinky tu 😀 mne by teda sakra vadilo keby môj tmavovlasý muž sa prefarbil na blond 😂🤷 ale rob ako uznáš za vhodné.... nespokojných chlapov je plný pokec, jeden hore dole 🤭 a jasne jasne, na moju predošlú vetu by hrdinky mali odpoveď že už by mal zbalené veci, bla bla, lebo však vychovávať sama dieťa je brnkačka .. a všetko to začalo vlasmi 😁

terez1313
autor
7. mar 2025

@kitycat čierne som mala asi pred dvomi rokmi, tie som si odfarbila na kratšie blond a momentálne mám hnedé... s tým, že mi budú nejaký čas po pôrode nadmerne vypadávať teda rátam a taktiež súhlasim s tou čiernou, bolo s tým aj dosť starostí, nehovoriac o tom, že mi bolo vidno rýchlo odrasty, nakoľko svoje vlasy mám svetlé hnedé... ďakujem za názor

terez1313
autor
7. mar 2025

@danica2711 urobila som to raz a myslím, že aj celkom pomohlo, aby nevypadávali až v takom množstve 😅 alebo som ich minimálne toľko nevidela ako predtým 😆 boli síce trochu suchšie, ale raz-dva sa dali do poriadku

terez1313
autor
7. mar 2025

@titla ďakujem za názor 🙂

0silvia0
7. mar 2025

@terez1313 ja nie som priaznivec odfarbovania vlasov na blond, zbytočné ničenie vlasov, každú chvíľu s tým behať ku kaderníčke a na tých vlasoch je to aj dosť poznať. Moja dcéra si toto potrebovala vyskúšať, asi 2 roky to vydržala a po odfarbovaní a sedení u kaderníka hodiny vyhlásila, že takúto blbosť už robiť nebude. A zafarbila na ryšavo hennou, to sa dá napatlať aj doma a netreba nikam chodiť.
Keď si tehotná, pri novorodencovi neviem či budeš mať čas behať na odfarbovanie odrastov, ja by som to nechala až keď bude dieťa väčšie a zatiaľ by som splnila chlapovi sen o ryšavých vlasoch😍
Čiže ja by som brala teraz do úvahy praktickú stránku, blondína môžeš byť neskôr.

beronsche
7. mar 2025

@zuzanka.zuzu. Nie som emancipovana hrdinka ale pri tvojom príspevku mi napadlo len jedno: tak to ďakujem pekne za chlapa (alebo teda skôr chlapca), ktorý by hľadal inde kvôli mojej farbe vlasov..
Ako sorry, ale taký nezrely hňup, žiadna výhra, či je prítomný, či nie..

lienka.7
7. mar 2025

@terez1313 z extrému do extremu🤦‍♀️

lenkakravcova
7. mar 2025

@terez1313 akú máš vlastne svoju farbu vlasov?
A hnedú si nepremýšľala?
Ísť z čiernej na blond to sú také dva extrémy. Nejaká oriešková alebo gaštanová?

lucia13022023
7. mar 2025

Môjmu sa páčia hnedé, dlhé, rovné vlasy. Ja ale milujem mat jemne vlny, milujem svoje vlasy po plecia, príde mi, že mi tento strih najviac svedčí.
Za náš vzťah som mala vlasy už viac krát zafarbené, aj rôzne ostrihane. Vravel, že som sa mu páčila v akýchkoľvek vlasoch, no hnedé dlhé to vyhrávajú. To ale neznamená, že ja budem cely život v dlhých hnedých vlasoch. V prvom rade je to moje telo, moje rozhodnutia.

beronsche
7. mar 2025

@terez1313 aké máš svoje vlasy? Lebo z čiernej na blond je dobrý skok..
Osobne som ešte peknú blond na niekom, kto má vlastné vlasy tmavé, ešte nevidela..
Ja by som nešla do úplného extrému, ak by som vedela, že muž je proti. Ale nešla by som ani úplne proti sebe, len preto, že on chce. Keď už, našla by som kompromis, ktorý by mi vyhovoval. Lebo ani mne by sa nepáčilo, keby si on dal nejakú totálnu kravina na hlavu.. 🙂

januska12323
7. mar 2025

Svoje máš hnedé? Spravila by som ako sa cítim dobre ja on si zvykne.

mimka1402
7. mar 2025

Na tvojom mieste nejdem do blond je to nezmysel, pri všetkej úcte. Ale radšej ostaň kým nebudeš mať úplne v poriadku vlasy vo svojej prírodnej farbe. Blond je náročná na udržiavanie rovnako ako čierna a odrasty sú menej prijemne 🙂 maximálne by som dala nejakú blond balayge

ingush616
7. mar 2025

@terez1313 každý ma nárok robiť so sebou to čo chce, a nie tak ako to chce niekto iný.
Mal by rešpektovať to čo sa páči tebe.
Veľmi ti vypadávajú a lámu sa vlasy? Za mňa odfarbovanie je najhoršia voľba.
Keď svoje Mas tmavé tým odfarbovanim sa ti zničia úplne a budú ako chemlon… hovorím z vlastnej skúsenosti….
Možno by som zvolila mierny melir + svetlejšiu farbu a stym kombinovať alebo Balayage v nejakých natur farbách… a rataj stym ze po odfarbovani je dolezita aj domáca intenzívna starostlivosť o tie vlasy…

erickatt
7. mar 2025

@terez1313 ja som dlhooo mala dlhe vlasy a cez koronu, ze chcem to dolu. Asi pol roka som o tom rozpravala az som dala dolu 50 cm , aaaa darovala. Ako ostal bez slov, syn sa so mnou takmer nerozpraval
Ostala som s vlasmi pod usi. Uz ked su po plecia som nespokojna. Ako viem ze to nie je v jeho to prave, ale potrebujem zmenu. Inak, BOH ho ochranuj ked sa da on ostrihat.🤣. Milujem jeho dlhe vlasy 🤣

blah24
7. mar 2025

@terez1313 ja mam vlasy zrzave. Muj muz by byl nejradsi kdybych je mela vyraznejsi. Spis vic docervena. Deiv sem mela ale vubec sem se v tom necitila dobre. Vim, ze cervene vlasy uz mit nebudu.

mameha7
7. mar 2025

@terez1313 ja by som si dala prirodzené svoje. Nechať buď odrásť, alebo nafarbiť na svoju. Však to budeš mať strašne zničené po pôrode aj po kojení. Tehotenstvo dá vlasom celkom zabrať, tak je tu super možnosť nechať vlasy vydýchnuť. Asi by som sa zamerala na starostlivosť, vlasové kúry a výživu. A na koniec podľa farebnej typológie sa ženám aj tak väčšinou hodia ich pôvodné farby. Neviem si predstaviť tak veľký farebný rozdiel, aký chceš dosiahnuť, ktorý by vlasy tak extrémne nepoškodil.

stanulienkat
7. mar 2025

Musí sa to tebe páčiť a ty sa musíš cítiť dobre. Podla mna sa chlapi sa tohto vôbec nevyznajú, ani nemajú vkus. Neviem, či vie chlap dobre poradiť pri výbere farby vlasov, ak nie je homosexuál.

vilma7
7. mar 2025

Nie. Neriešila by som to s sním. Moja hlava, moje vlasy.

viestta
7. mar 2025

@terez1313 mala by si byt predovsetkym spokojna sama so sebou. Nazory inych ludi je sice zaujimave vypocut, ale v konecnom dosledku su irelevantne. A to sa tyka aj priatela, mamy, nielen kolegyn a ohovarcnych susied. Takze zafarbi si vlasy ako sa tebe paci, aj uces si daj aky tebe vyhovuje. Tvoja hlava, tvoje rozhodnutie. (Toto plati nielen pre vlasy, ale aj pre tricka a monoho mnoho dalsich veci v zivote. Zi svoj zivot, nie ten, ktory ti niekto dovoli)

terez1313
autor
7. mar 2025

@euka210 ako som spomínala, nehrozí, že by si kvôli tej farbe našiel niekoho iného 😅 len vo mne by bol taký pocit, že možno sa mu nepáčim až tak v tej blond farbe ako keď som mala napríklad čierne 🤷🏻‍♀️ vlastne len kvôli tomu nad tým celým premýšľam... ďakujem za odpoveď

terez1313
autor
7. mar 2025

@0silvia0 ja som si ich odfarbovala doma s pomocou, viem, že to nikto neodporúča, ale zničené teda nakoniec neboli 🤷🏻‍♀️ a pokiaľ viem, henna by sa odfarbovať nemala, takže neskôr v budúcnosti by som s tým nemohla veľmi čo robiť... a ryšavú, čo ja viem, v tej by som sa asi ja zasa necítila veľmi dobre

Strana
z2