icon

Mám si žiadať peniaze za zrušený pobyt na chate?

14. jún 2024

ahojte,
prosím poraďte, zatiaľ som takúto situáciu neriešila, takže neviem ako to chodí. s kamarátkami sme mali už pol roka zarezervovanú chatu na tento víkend, aj zaplatenú. ja som však včera ochorela a na chatu som dnes nešla. mám si od nich pýtať svoj podiel s tým, že oni sa medzi seba rozpočítajú, kedže oni na chatu išli, nemusela sa chata rušiť ani nič, alebo to mám nechať tak a peniaze mi jednoducho "prepadnú". ďakujem vám

Strana
z2
autor
14. jún 2024

@mirkam3 ďakujem za odpoveď 🙂

nelca84
14. jún 2024

@autorka podla mna nemas narok na vratenie penazi. Za zrusenie den pred nastupom na pobyt by ti nikde peniaze nevratili... smola

tahomi
14. jún 2024

Ale kamaratky za to nemozu, ze si ochorela. To je proste pri kazdej sluzbe/ubytovani tak.
Ja by som to neriesila

autor
14. jún 2024

@tahomi 🙏 nebudem si ich pýtať, nevedela som ako to funguje, ďakujem za odpoveď 🙂

monnci2226
14. jún 2024

mozno by som nepytala celu sumu ale aspon 50 by ti vratit mohli...

liduska12
14. jún 2024

My vzdy ked takto s kamoskami alebo viacere rodiny organizujeme spolocnu chatu tak platime vopred a kto nepride mu prepadnu peniaze. Proste taka je vzdy dohoda bez ohladu na dovod nepritomnosti.

maranco
14. jún 2024

Za chatu samozrejme zaplatiť, za to oni nemôžu doplácať, ale ak v tej cene je aj spoločný nákup jedla/pitia ktorý vedeli upraviť alebo si neminuté rozdeliť medzi sebou, to by ti mohli vrátiť.

klip0
14. jún 2024

Ony zato nemôžu ani nieje fér rozdeliť to medzi ne lebo to vyjde na hlavu menej ako keď to zaplatis sama. Viem, že sa chorobu nemôžeš ale ani ony nemôžu.

h2
14. jún 2024

A keby ochorela polovica z vás, tá druhá by tým pádom platila 2x toľko? Ja by som nič nepýtala.

espeo
14. jún 2024

Keby ochorela polovica z partie a ty by si bola medzi tymi, co by na dlho planovanu chatu isli, páčilo by sa ti platiť 2x toľko, ako si očakávala?

kleopatra114
14. jún 2024

Chápem, že ta to mrzí. Ale prečo by oni mali platili viac z to, že ty nepôjdeš ? Keby ochoreli všetky, kto by to storno zaplatil ? Tiež by ste sa skladali vsetky

reuska1
14. jún 2024

Chapem, ze je to dost €.....ale....ak ste na tu chatu mali ist napr. 3 a ty nejdes, tie zvysne dve by namiesto 100€, museli dat 150€....to uz je dost navyse za nieco, za co ony dve nemozu. Keby vas islo 10, tak by sa dalo polemizovat, ze by aspon polovicu toho, co si dala zatiahli ony

ella2015
14. jún 2024

My sme takto boli minuly rok a kolegyna ochorela- rozhodla sa neísť aj keď to bola fakt len chata na pohodu a peniaze si nazad nepýtala

autor
14. jún 2024

@reuska1 je ich 10 🙂 takže by každá zaplatila o 10€ viac

reuska1
14. jún 2024

V tom pripade by bolo od nich pekne, keby to zatiahli....alebo aspon polovicu. Ale sama by som ich o to asi neziadala. Este zalezi aky vztah mate.....najblizsie kamaratky, kolegyne, zname, rodina....

ku_uk
14. jún 2024

Tak kvoli tvojej chorobe sa zas navysi im vydavok, my sme naoriklad chatu nikdy neolatili dopredu celu, ale iba zalohu 50% a ta suma bola proste pevna, ze aj ked niekto zrusi bohuzial pebiaze nedostane a zvysnych 50% na mieste. Takze na tvojom mieste keby ti aj davali tych 100€ naspat, uz len z lojality by som im 50€ urcite nechala. Ja osobne by som nepytala ani euro naspat, pretoze ano zdravie si xlovek nenaplanuje, ale je to moj problem, nie ich

moon321
15. jún 2024

A ty asi otravná 🙃

fineta
15. jún 2024

Dopriala by som kamoškám, aby si užili aj za mňa.. peniaze by som späť nepytala a nekomplikovala im to.

lusiasali
15. jún 2024

Nie nepýtala by som. Tvoji kamaráti boli pri zajednavani chaty uzrozumeni so sumou ktora sa medzi vas rozpocitala a teraz kvoli tomu, ze ty si ocbotela sa nie ich vinou im ma navysit cena za pobyt? Akoze preco? Ked s tym nebudu suhlasit, kto chatu zaplati? Ten chudak co sa podujal na to ze to ju zarezervuje a zostane tam sam v predrazenej chate?
Hovorim z vlastnej skusenosti, mali sme ist 3 rodiny takze vcelku velka, draha chata. Chatu vybrali 1 znami, my sme zacvakali celu chatu pred pobytom lebo to bola podmienka a vedeli sme ze sa neda pobyt stornovat vsetci boli na to predom upozorneni. Tyzden pred chatou ze zo zdravotnych dovodov jedny nejdu, tak tyzden pred dovolenkou sme zhanali ze kto by s nami siel. Niekoho sme nasli ale nie taky pocet osob. Den pred odchodom druhy znami ze tiez zo zdravotnych dovodov nepojdu. Ked som obom povedala ze si to maju zaplatit lebo stornovat sa neda, boli urazeni. A my tiez pretoze z toho vyplynulo ze nas dovolenka na tyzden v chate vyjde tolko ako pobyt v hoteli s polpenziou pre celu rodinu ! A znami v klude ze sak my si zacvakame a este som bola najhorsia ze oni chori a maju si platit chatu.

monnci2226
15. jún 2024

ak je to takto tak by som sa normalne spytatla ci by mi aspon tych 50 neboli ochotni vratit..... pride mi to najviac kamaratske pre obidve strany. ine by bolo ak by si to spravila naschval ale chorobu si nemohla tušiť. a keby ides na tu chatu chora asi by sa to tiez nikomu nepacilo aby si neprisla o peniaze. takto to vychadza 5 eur na osobu a to si myslím ze nikoho nezabije a spokojne by mohli byt obidve strany.

martinka13
15. jún 2024

Verím, ze Ti to navrhnú oni.

klip0
15. jún 2024

@lusiasali to je neskutočne, mali ste sa ale zložiť ešte pred platením, neplatila by som kým by mi neposlali peniaze na účet.
Ako to nakoniec dopadlo? Dali vám peniaze?

lusiasali
15. jún 2024

@klip0 myslim ze dali, ale vztahy sa nastrbili a my sme sa rozhodli ze s nimi uz dovolenku planovat nebudeme. A samozrejme aj poucenie do buducna pre nas.

majlo1234
15. jún 2024

Ked nemas storno zajazdu, a ochories, tiez ti nikto nevrati peniaze. Nechala by som to tak, co uz, stava sa

rorino
15. jún 2024

Nechala by som to tak,ako ty nemôžeš za to,že si ochorela, nemôžu za to ani oni.Ratali s tebou,tak to ber,že si im kus prispela,keďže tam nemôžeš ísť.

Strana
z2