icon

Mám tri deti a som v manželstve nešťastná

brigushka
5. máj 2022

Ahojte
V skratke prestavim moju rodinku. Mam tri deticky 4rocny 2,5rocn a pomaly rocna dcerka. S manzelom sme manzelia pomaly 5 rokov. Uz dlhu dobu pomaly 2 roky mame dost velke problemy. V podstate som zostala sama na vsetko. Na domacnost, na deti, na firmy, na financie a pod. Manzel nema sajnu kedy co a kolko platime, isiel vkuse prec z domu, bolo to jedno preco. Ci futbal kamosi zabava…vyhovorka sa vzdy nasla. Darmo som aa prosikala apod. Na velku noc sa stala vec ktora u mna spravila taku definitivnu ciaru za nasim vztahom. Povedala som mu ze sa chcem rozviest. Povedala som to aj rodine. On toto odmieta. Mysli si ze sa to da este zachranit. Momentalne hra to, cim vlastne on nie je. A dlho mu to podla mna ani nevydrzi. Kazdopadne skoro kazdy by ma do toho este tlacil aby som mu dala sancu ze deti a pod. Najstarsi syn uz odchadza z domu. Ledva spava doma. Snazim sa neriesit veci pred nimi ale niekedy staci. A najhorsie ze som uz tak unavena a frustrovana ze moja zlost vrcholi na nich. Neviem co mam robit. Citim vo vnutri ze uz s nim nechcem byt. Neviem mu uz verit. Je mi neprijemne ked sa ma iba dotkne alebo mi da pusu. Je to velmi zle vo mne a on to nechce ani za svet pochopit. Lebo on mi dokaze apod. Len nechape ze ja nechcem aby mi dokazoval uz hocico. Mal na to moznost. Vedel o problemoch nielen ja som mu uz dohovarala ale aj moja teta. Ignoroval. Sluboval a predo mnou robil co robil. Neviem ci ma podviedol, aj ked uz som pocula aj to ze sa s jednou ex bozkaval. Nechcem aby deti videli to ze toto je normalne. Rodinu uzivim vsetko. Co sa financii tyka sa nebojim. Ale nechce odist z domu. Dom je moj

Strana
z2
brigushka
autor
5. máj 2022

@andrejka1974 uz som skusala. Po 10 min mi volal ze placu deti alebo ked som isla niekde fakt ze dalej tak tu mal kamosa a on si vklude zaspal vedla stredneho syna ktory ale nespal a zostali deti kamosovi

petricka22
5. máj 2022

@sasa1310 zena na pokraji zufalstva urcite potrebuje citat taketo “vtipne” postrehy.

sasa1310
5. máj 2022

@petricka22 nemyslím si, že je na pokraji zúfalstva. Skôr mi príde vyrovnanejšia, vie čo chce, akurát potrebuje trošku nakopnúť alebo posunúť. Nič viac. Ostatné zvládne ľavou zadnou. Dom je jej, financie tiež nie sú problém. Už len rozvod dotiahnuť do konca. A rodičia zjavne tiež dosť pomáhajú, keď tam dieťa spí 4x do týždna

janickacrazy
5. máj 2022

@brigushka Ty si prakticky rozhodnutá. Tak podaj žiadosť o rozvod. Len nezvaluj všetku vinu naňho, aj ty máš tam určite svoj podiel.

vorkola
5. máj 2022

@h2 Aj ja som si tuto vetu vsimla

brigushka
autor
5. máj 2022

@janickacrazy no praveze v tomto skutocne nemam. A je si tohonaj vedomy aj si to priznava. Len uz nejak neskoro pre mna

janickacrazy
6. máj 2022

@brigushka no v partnerstve sú vždy dvaja a tí dvaja sú spoluzodpovední za rozpad, ale tak to už je jedno, rob ako myslíš

kittykat22
6. máj 2022

Tvoj muz ta teraz nedokaze pochopit, pretoze ta nikdy nechapal. On sa vzdy zaujimal len o svoje potreby a pocity. On chce ist von, on chce spat, a teraz? on nechce rozvod. Situacia u vas sa vobec nezmenila - to iste v cierno/bielom len z tej druhej strany. Vobec si nerozumiete. Ak ste dlhodobo neriesili problemy a teraz je to v takej patovej situacii tak chapem, ze sa chces rozviest. Ked ti je neprijemne ako sa ta dotyka tak by to mal respektovat a nechat ta tak. Ale jemu je zjavne uplne jedno co chces a nechces. Na tvojom mieste by som sa rozviedla. Najala k detom chuvu z platu a ako pises, ze mas rodicov ... tak sa to zvladne.

petricka22
6. máj 2022

@sasa1310 ano, ved rozvod je brnkacka, to sa nevlecie mesiace. Normalne otvoris dvere, povies muzovi odid, on si zbali styri igelitky a podakuje ti.
Nie je lahke opustit otca svojich deti, nech si akokolvek vyrovnana, nech mas vo veciach jasno. Rozmyslas a zvazujes vsetky pre a proti. Je to narocne obdobie. A pokial ho teda z nejakych vaznych dovodov nenavidis, tak vzdy v tebe bude hlodat, ci je tvoje rozhodnutie spravne.
Lenze kto nezail, len mudruje a sranduje.

uskrnica
6. máj 2022

Ono sa to povie lahko, no tiez si neviem predstavit, ako by som to riesila. No ak je dom tvoj a mas idinu toho,m ze to vsetko sama zvladnes, tak by som mu povedala, nech proste odide. Zas udrziavat manzelstvo len tak na oko, to by som tiez asi nedala

zanka777
7. máj 2022

@brigushka prečo malého 4 ročného syna tak často púšťas z domu spať k starým rodičom???!to toto mi nepríde normálne .... A píšeš to štýlom.... Najstarší už ani pomaly nie je doma odchádza spať preč ... Pane bože... Akoby bol dospelý a mal svoj život!!! Príde ti to naozaj normálne toto???lebo mne nie a asi väčšine matiek a žien tak isto.... Veď ho tam nedávaj ! jednoduché. A aj keď chcú tak nedaj veď je to tvoje dieťa.... Malé dieťa si nemyslím že by malo byť tak často "preč z domu"... Radšej nech ide ten tvoj úžasný manžel z domu preč to by bolo najlepšie pretože to ako to ty berieš s tým "najstarším",je strašne divné nehnevaj sa na mňa....

zanka777
7. máj 2022

@brigushka bože ja teraz čítam že ty vieš aj dôvod prečo je tam radšej tak už to neriešis?!!!to vážne???? práveže to by si riešiť mala ako matka... Tvoje dieťa sa doma necíti dobre lebo je to medzi vami napäté a ty to neriešis.... O chvíľku nebude mať s tebou žiaden vzťah preto že to neriešis a tiež ti to bude jedno???? Veď sa prosím zobuď..... Si jeho matka. Je to maličké dieťa tak mu daj najavo že kde je doma kto je jeho mama a odstrán veci a situácie pre ktoré je mu lepšie u babky...... Polopate napíšem kopni do riti toho tvojho chlapa a venuj sa deťom..... Mne by bolo jedno srdečne či ho moja mama ťahá tam spať alebo nie .... Jednoducho ja som jeho matka u mňa je doma s keď mu doma nie je dobré tak sa postarám o to aby mu tam bolo dobre a urobím pre to všetko.... Na tom som jeho mama .... Nerozumiem absolútne tvojmu zmýšľaniu.... Rozved sa a venuj sa deťom kým je čas...

leskovael
7. máj 2022

@zanka777 tak ono ktovie prečo 4rocne dieťa radšej býva u starých rodičov ako s rodičmi doma...nieje to vôbec ok ale ked si vezmem situáciu kde su 3deti, žena ma chlapa co sa jej už hnusi a podla toho co píše už len visí na krku, je klbko nervov, navyše rieši firmu....pri tak malých deťoch je to na úkor venovania sa im,nech si hovorí kto chce, čo chce. Takže pochybujem že je nejaký extra vyhradený čas a energia sa venovať tomu "najstaršiemu" chlapcovi hoci má len 4.. Podla mna sa mu doma venujú menej a u starých rodičov mu je dostávané pozornosti toľko, koľko si zaslúži, preto tam chce byť. Inak súhlasím s tým, že to je úplne hrozné ako najstarší už pomaly ani nebýva doma (a pritom je to malé 4rocne dieťa... Je mi ho až ľúto...)

Takže @brigushka nemyslím že je ok mat tak malé dieťa stale z domu no určite to nieje len mužova vina. Trochu mi to cele príde zvláštne to čo opisuješ... Zo dňa na deň sa ti chlap zmenil čo sa týka jeho fungovania? Hovoríš ako to je iba jeho vina, ale ako bolo spomenuté vyššie, vždy je chyba na oboch stranách, či si to priznáš alebo nie. Boli ste spolu roky a spoločne ste sa obaja dostali tam, kde ste dnes.. Ty v tom máš ale jasno, tak to už netreba naťahovať..

sisaka
7. máj 2022

@zanka777 mna tu zaráža kopec veci, nielen to, ako s kľudom píše, že jej 4 ročné dieťa odchadza z domu.
1. 30 ročná žena s 3 detmi pod 4 roky píše, že ich nemá problém sama uživiť. Klobúk dole.
2. Píše, že do domu sa presťahovali len pred 1,5 rokom, dovtedy byvali u jej rodičov, tak celkom nechápem, ako to, že je len jej. Jedine, žeby ho dostala ako dar len ona…
3. Manžel si len užíva, ona sa stará nielen o 3 deti, z toho najmenšie nema ani rok, ale aj o firmy! (množné číslo) - tu neviem, či poslať medailu, či zle čítam, lebo mať doma 4,2 a 1 ročné dieťa, starať sa o ne, domácnosť a ešte popritom podnikať … na toto by som chcela čítať know-how

brigushka
autor
16. máj 2022

@sisaka prvu firmu som otvorila pred pomaly 7mimy rokmi. Ten som si udrzala a druhu sme otvorili s manzelom. No dokopy vsetko ostalo na mne. A otvarali sme to vtedy ked som bola tehotna s druhym synom. Nic nie je nemozne ked clovek chce 😊 som z podnikatelskej rodiny a pre mna je to v podstate “normalne”. Cas na deti mam. Vyhradim si. Vzdy!!! Na vsetky tri. Stvorrocny je velmi mudry. Sklada 100ky puzzle, rozprava krasne, pozna cisla do 100, pozna niektore pismena a uci sa abecedu. A nie je to preto lebo sa mu nevenujem. Radsej som hore v noci akoby som ich mala ukratit o cas traveny so mnou. Ale nemyslim si ze som pisala kvoli tomu aby som bola sudena. Problemy mozno ani nezacali. Mozno boli stale tu len ja som bola slepa. A nevidela som to aky je skutocne. Neviem si to uz inak vysvetlit. A je velmi tazke rozhodnut sa pre rozvod ked vam do toho kazdy rozprava. Darmo som rozhodnuta. Kazdy keca a potom clovek zneisti preco. A aby som zodpovedala otazky. Tak dom som dostala do daru. Dedicstvo po mamine. Len som to dostala skor. bol to stary domcek na ktory sme si zobrali pozicku z ktorej sme prerobili dom. Pozicku som schopna splacat sama a zobrat si ju celu na seba. A moj syncek vyrastal 2,5 roka u rodicov. Je tam doma. Sme tam niekedy cele dni kedze dom este nemame uplne dokonceny a zahradu vobec. Vacsinou to spanie tam je tak ze sme tam cely den a on tam chce zostat vecer. Je tazke ho zobrat domov ked reve krici zjape ze chce zostat stary rodicia ho este nahovaraju a ja sama mam este ist domov s dalsimi dvoma detmi. Netesim sa tomu a uz som to vysvetlovala svojim rodicom aby mu povedali ze jedine v sobotu tam moze spat. Ale uprimne ako som v sebe uz rozhodnuta a mojim rozhodnutim vyrovnana spava doma viac 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

stvura
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
17. máj 2022

@brigushka pozri, jednoducho daj návrh na rozvod a nerieš, čo si o tom ostatní myslia a ako ti manžel ide niečo "dokázať". Je pravdepodobné, že vás pošlú na manželskú poradňu, ak muž odmietne, tak vás rozvedú a finito. Ak dom je tvoj, odsťahovať sa potom môže kľudne za asistencie polície (deti by som v ten deň pichla k starým rodičom, to fakt nemusia vidieť...). Ak majú deti vyrastať v neustálom napätí a hádkach, radšej nech si šťastne rozvedená 🤷.

Strana
z2