icon

Mám u seba nasťahovanú rodinu priateľa a vzťah sa nám rozpadá. Ako ich dostať z domu?

jabura1
14. mar 2021

Mam u seba nastahovanu priatelovu rodinu. Matka a dve dospele deti obe su uz po 40 tke su inval. dochodcovia.
Vztah s priatelom uz nieje to co byval. Oni sa stale hadaju a on je z toho v depkach a mna si nezastane ani ked utocia slovne na mna co je velmi casto. Ospravedlnuje ich ze oni su chori. Suhlasila som ze budu u nas byvat a ze sa o nich postarame, dala so im v dome nasu spalnu a vedlajsiu izbu a mi sme sa prestahovali do obyvacky s priatelom, ale priatel mi uz neprejavuje lasku aj ked tvrdi ze ma lubi. Dala som pravidlo ze ziadny alkohol a ze na ekeltrinu treba prispievat kazdy 100€ priatel a jeho sestra zaplatili jeho brat dal peniaze matke a ona ze da az 20teho lebo inak nema. Jeho brat si napriek mojmu zakazu alkohol doniesol a opil sa a nadaval mi, priatel sa ma nezastal a nic neurobil. Tak som povedala ze jeho brat musi odist. Priatel ze nech si robim co chcem, tak vidim ze to nema zmysel natahovat dalej uz dlhsie sa koli nim nevieme zhodnut tak to ukoncime a nech si idu spolu byvat niekde inde, ale oni vraj nemaju kam nech vraj vyplatim priatela za dobu co bol u mna /to su uz 3,5 roka ze sme spolu / ze co u mna na dome odrobil ale pritom sam nespravil nic, ja som robila a on mi pomahal so vsetkym ci to bolo malovanie, murovanie, vodarske prace,... on najradsej upratoval a kosil. travnik. aj on je inv. dochdca tak prijem ma iba 160€ a este z toho dotoval rodinu ked nemali, vodicak nema ja som ho vzdy vozila za nimi ked boli cirkusy. Ja som na socialke tak tiez iba 120€ poberam, privirabame si predajom veci co ini daruju inak by sme asi nevysli z penazi a teraz mi uz dosla trpezlivost. Natankovat treba a minalo sa to na nich. Ked zratam prijmy a vydavky tak vydavky previsuju prijmy o 2-300 €. Ja som predala svoje auto, a tie peniaze im nedam to su na druhe auto ale som predala aj chatu a tam sme spolu minuli min. 3000 a nie na dom ale na jedlo a tankovanie. Ked som robila minulo sa celych 5000 a na dome sa nic neurobilo. Ja som davala do domacnosti 3 nadobok jeho prijmu a on chce aby som ho vyplatila ze inak nikam nejdu. Su u nas 2 tyzdne a nevidim ze by bolo nieco lepsie prave na opak. Poradte ako ich vystahovat z domu ktory patri mne a maju tu za dodavku osobnych veci ? Sami odist nechcu matka miluje tie dve deti opicou laskou a jemu tiez stale nadava ze sa o nich nestara.

Strana
z5
nttnnt
18. apr 2021

ty si kde nechala rozum natrepat si do domu cudzich prizivnikov a idiota co chce aby si ho vyplatila a to ze ma strechu nad hlavou a este je aj invalidny dochodca cize ti ocividne hovno prispel..vyrazil ich vsetkych aj s tym tvojim idiotom a nech sa pracu kde chcu nemaju najmensi narok tam byt

cacianka
18. apr 2021

@jabura1 to neodkladne op.daj urgent, zakaz priblíženia, vstupu. Nedaj sa ukecat a nestiahni TO za vyhrazanie. Uz si sa popalila dost, nedala si na nase rady a - vidis - eskalovalo to. Vyuzi to ze ho policajti vykazali, mas v tom veľké páky. Lebo keby ho zoberes bude to zase o 3 stupne horsie.
Ved ten chuj nema ziadne dokazy ze kupoval nieco, a z čoho ?

jabura1
autor
18. apr 2021

@elizabet173 Zámok som vymenila ešte vtedy v piatok keď odišiel z domu tak som vymenila takže do domu sa už nedostane ale potrebujem to mať aj na papieri teraz 10 dní sa nesmej priblížiť zatiaľ môžem podať ten návrh ktorý by mali schváliť do 24 h a pobiť tam nikto z nich žiadny nemá

elizabet173
19. apr 2021

@cacianka ten zakaz priblizenia mi je jasny, vyhrazal sa jej. Ale nerozumiem tomu, preco musi mat ona nejaky papier na to, aby ho nemusela pustit dnu. On k tomu domu nema ziadny vztah, ani k nej, vymenit zamok a vybavene. Ci som nieco zle pochopila?

bikarbona
19. apr 2021

@jabura1 😟 Držím palce, si silná. Zvládneš to.

cacianka
19. apr 2021

@elizabet173 netusim toto. Keby boli manželia moze ho vyhodiť az po rozvode, aj to iba ak je dom/byt vylucne jej, [dar, dedicstvo, kupa pred svadbou].
Keby mne partner/frajer vyvadzal v MOJOM byte/dome tak vrecia ma zbalene a vylozene .
Ako to tvrdi § netusim ak ide a takyto stav.
Hlava mi to neberie

Strana
z5