icon

Mám ukončiť vzťah, v ktorom je aj dieťa?

27. apr 2025

Ahojte. Ja už neviem ako ďalej. S partnerom sme 8 rokov. Máme 3 ročné dieťa a tu začali vážne problémy. Jasne sme sa dohodli na svadbe po pôrode,lebo ja som mala rizikové tehotenstvo, ale zároveň som si rodinný život predstavovala aj so svadbou o čom partner samozrejme vedel. Dieťatko má už 3 roky a partnerovi sa veruže do svadby akosi nechce. Viac x som sa snažila to s ním prebrať, bezvýsledne. Jediné na čo sa zmôže je,že všetko je ok a že svadba ,,raz bude,,
Cítim sa oklamaná a tento stav vôbec vzťahu neprospieva. Naozaj mi to príde voči mne neférové a aj ma to trápi, čo som mu povedala, ale aj tak situáciu nerieši. Dnes už som sa našla v stave, že ma takýto vzťah s človekom ktorý ma takto oklamal nenapĺňa a nerobí šťastnou. Ignoruje ma v tomto úplne a ja zvažujem, že bude lepšie to už asi ukončiť, lebo vzťah sa nikam neposunul. Zrejme som sa potrebovala vyrečniť...najviac mi je ľúto, že dieťa na to doplatí. Myslíte, že je tu ešte nejaká cesta na záchranu, keď on problém nevidí?

nin12345
27. apr 2025

Skús mu povedať že teda dieťaťu si dala priezvisko po ňom lebo ti sľúbil že sa vezmete a nakoľko sa z jeho strany nič neudialo tak chceš priezvisko zmeniť lebo sa cítiš podvedená a chceš sa volať so svojím dieťaťom rovnako. Uvidíš reakciu. Buď ťa požiada o ruku alebo to priezvisko ozaj zmeň. Vnímam to rovnako ako ty - oklamal ťa a teraz sa ti ešte chichúňa do tváre

nin12345
27. apr 2025

Aha teraz čítam že ani so zmenou priezviska nesúhlasil no tak to je už vrcholný kkt a uvažovala by som o rozchode. Celkovo ako tu píšeš o ňom vyzerá ako jeden arogantný a nevdacny chlap

nin12345
27. apr 2025

Zažila som takéto podobné ak chceš napíš mi SS

miroslava21
27. apr 2025
@andreakotesova

@miroslava21 a prečo by sa ženil, keď mu ona dala všetko bez svadby...?

@andreakotesova ano to je jeden uhol pohladu. Tazko tu radit, lebo pravda moze byt aj inde. Chapem autorku, ze sa citi podvedena. Ale su ludia, ktori jednoducho svadbu nechcu ale normalne funguju v partnerstve aj s dietatom. Aj zeny aj muzi. A nasilu dotlacit do svadby nie je riesenie. Preto sa pytam oreco sa nechce zenit.
Sama si musi zvazit ci ako partner je dobry a ci okrem otazky svadby nemaju ine vazne nezhody.

gribka1
27. apr 2025

Už si sa neponížila dosť? Bola by si šťastná, keby si ťa vzal, len preto, že to chceš ty? Povedal ti, že môžeš ísť a ty sa znova ponížiš, že nikam nepôjdeš. A tak to bude pokračovať ďalej a on si ťa neváži. Veď vlastne aj prečo ...

nin12345
27. apr 2025
@miroslava21

@andreakotesova ano to je jeden uhol pohladu. Tazko tu radit, lebo pravda moze byt aj inde. Chapem autorku, ze sa citi podvedena. Ale su ludia, ktori jednoducho svadbu nechcu ale normalne funguju v partnerstve aj s dietatom. Aj zeny aj muzi. A nasilu dotlacit do svadby nie je riesenie. Preto sa pytam oreco sa nechce zenit.
Sama si musi zvazit ci ako partner je dobry a ci okrem otazky svadby nemaju ine vazne nezhody.

@miroslava21 vieš lenže keď svadbu nechcem tak ju nebudem sľubovať. On vedel že priezvisko dala po ňom aby dieťaťu nemuseli meniť keď sa vezmú lebo s tým rátala. Ale zrazu chlapec zmenil rétoriku. To je čistá manipulácia. O jeho dobrom charaktere nevypovedá ani to že on očividne už veľmi dobre vie že autorke to naozaj vadí a je z toho nešťastná a cíti sa podvedená a namiesto toho aby s tým niečo robil sa jej vysmieva a vieš prečo? Lebo ho baví jej robiť naschvál a jej negatívne pocity sú mu vrcholné ukradnuté možno až príjemné. Zažila som to a je to hrôza takýto človek po boku. Teda ak sa náhodou nemýlim úplne ale nemyslím si

sense
27. apr 2025

Keby mi chlap povedal že môžem odísť by som odišla. On už nema dôvod si ťa vziať keď má všetko.este môžeš prestať mu poskytovať servis manzelky

miroslava21
27. apr 2025
@nin12345

@miroslava21 vieš lenže keď svadbu nechcem tak ju nebudem sľubovať. On vedel že priezvisko dala po ňom aby dieťaťu nemuseli meniť keď sa vezmú lebo s tým rátala. Ale zrazu chlapec zmenil rétoriku. To je čistá manipulácia. O jeho dobrom charaktere nevypovedá ani to že on očividne už veľmi dobre vie že autorke to naozaj vadí a je z toho nešťastná a cíti sa podvedená a namiesto toho aby s tým niečo robil sa jej vysmieva a vieš prečo? Lebo ho baví jej robiť naschvál a jej negatívne pocity sú mu vrcholné ukradnuté možno až príjemné. Zažila som to a je to hrôza takýto človek po boku. Teda ak sa náhodou nemýlim úplne ale nemyslím si

@nin12345 ano mas pravdu. Pisem, ze ju chapem a ze si sama musi uvazit ci ako partner jej vyhovuje. A uz podla toho nech sa rozhodne. Ale zjavne maju aj ine peoblemy kedze nema problem jej povedat ked sa nepaci nech odide.

Mam sesternicu, ktora tiez tuzila po svadbe a partner je vzdy neurcito odpovedal ze ano bude bude. Ale po case sa ukazalo, ze on sa zenit nechce. Len nechcel to povedat na priamo aby ju nestratil. Ale ako otec a partner bol fajn, su stale spolu. Len ta svadba nie je pre neho. Ona sa nakonirc zmerila s tym, ze sa nevezmu.

tykat
27. apr 2025

Takto, priezvisko dietata cert to ber, je to jeho otec vola sa po nom ok.
Ale ako to mate s financiami? Kde byvate? Kto co plati? Aby si ty napr. netahala roky domacnost a on si bude splacat svoju hypoteku na vylucne jeho byt. Toto by som skor riesila.

lienka.7
27. apr 2025

@autorka tvoj priateľ si ta vziať nechce, pravdepodobne to ani nikdy neplanoval, oklamal ta.
Je na tebe, ako sa k tomu postavis

domkakvet
27. apr 2025

Ze mas odist ak sa ti nepaci. Na tu svadbu mozes zabudnut.

eee30
27. apr 2025

A myslíte si, že byť vydatá vám pridá ku šťastiu? Ak je ináč všetko + - ok, kašlite na svadbu. Nebudete mať komplikácie pri rozvode 🙂

heminepa
Autor odpoveď zmazal
marianarem
27. apr 2025
@miroslava21

@miroslava21 Ale ked niekto svadbu nechce a ma na to nejaky svoj dovod, tak nema tomu druhemu slubovat a tvrdit, ze chce. Mal vylozit karty na stol, toto bol voci autorke skaredy podvod.

autor
27. apr 2025

Zeny, keby vyslovne sa na tom nedohodneme....vobec to neriesim. Takto ma mega sklamal. Citim sa brutalne oklamaná a naozaj inej cesty ako to skoncit nie je.

taktotedanie
28. apr 2025

Ty len mas nastrbene zenske ego nie si ani zronena ani oklamana a ak je vsetko ostatne v poriadku na tvojom miedte by som sa ukludnila a zila si spokojny zivot
Za mna toto dovod na rozchod nieje

misanthropicdann
28. apr 2025

Kvôli chýbajúcej svadbe ukončiť vzťah?
Ó žiadnych ďalších problémoch nepíšeš vo vzťahu a ešte mate aj dieťa.
Keby niekto s mojich kamarátok povedal ze kvôli takejto veci ukončil funkčný vzťah aj s dieťaťom povedal by som ze je chorá na hlavu a už by som sa snou ani nebavil

sova7
28. apr 2025
@misanthropicdann

Keby niekto s mojich kamarátok povedal ze kvôli takejto veci ukončil funkčný vzťah aj s dieťaťom povedal by som ze je chorá na hlavu a už by som sa snou ani nebavil

@misanthropicdann nevidím žiadny dôvod na to aby funkčný vzťah bol uzavretý svadbou. Ak vzťah funguje nie je tam žiadny dôvod sa nezobrat. Je tu aj praktické hľadisko. Inak sa v nemocnici na úradoch berie manželka inak priateľka. Plus prípadne raz vdovský dôchodok. Ak chlap zene povie že môže v kľude odísť alebo si robí srandu zo svadby zrejme mu vyhovuje ako to je ma všetko čo potrebuje a možnosť si zobrať niekoho iného keď stretne tu s ktorou už svadba nebude problém

gribka1
28. apr 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann Načo jej sľúbil, že bude? Proste klamal a to sa predsa nemá.

autor
28. apr 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann nie kvoli svadbe. Ale kvoli tomu, ze mi evidentne klamal vies? Nedodrzal slovo. Ako ti moze niekto vo vztahu klamat?

autor
28. apr 2025
@marianarem

@miroslava21 Ale ked niekto svadbu nechce a ma na to nejaky svoj dovod, tak nema tomu druhemu slubovat a tvrdit, ze chce. Mal vylozit karty na stol, toto bol voci autorke skaredy podvod.

@marianarem presne takto sa citim. My sme sa na tom dohodli. Pre mna je to rana pod pas, narusena dôvera. Ako byt vo vztahu bez dovery???

autor
28. apr 2025
@sova7

@misanthropicdann nevidím žiadny dôvod na to aby funkčný vzťah bol uzavretý svadbou. Ak vzťah funguje nie je tam žiadny dôvod sa nezobrat. Je tu aj praktické hľadisko. Inak sa v nemocnici na úradoch berie manželka inak priateľka. Plus prípadne raz vdovský dôchodok. Ak chlap zene povie že môže v kľude odísť alebo si robí srandu zo svadby zrejme mu vyhovuje ako to je ma všetko čo potrebuje a možnosť si zobrať niekoho iného keď stretne tu s ktorou už svadba nebude problém

@sova7 presne tak. My sme sa dohodli na priezvisku podla ocka a sucasne na svadbe. Zial, dohoda asi bola jednostranna, kedze z jeho strany sa nenaplnila. Za mna je toto neakceptovatelne,takto klamat. A ano, pre mna svadba ma akysi moralny charakter,lebo k rodine a dietatom patri a samozrejme aj funkcne veci, ako priezviska, urady,nemocnice....jednoznacne to tam kde je dieta ma byt aj so svadbou.

because
28. apr 2025

no tak si na tom ,, morálnom,,mala trvať ešte pred 2 čiarkami alebo tesne po. Bola si blbá a teraz chces decku vziať inak evidentne dobrého otca? myslíš ze to pre dcéru bude dôležité? papier nepapier, ona príde o domov, stabilitu, zázemie... Svoju chybu si rieš sama a to partnerskou poradňou alebo si povedz,ze to bude tvoje časť trestu za blbosť,ze zostaneš bez papiera. Ja by. som ho už ani nechcela,keby to bolo výsledkom noža pod krkom...to sa zvykne škaredo otočiť

earlgrey
28. apr 2025

No podľa mňa preháňaš ako rozmaznané dieťa...ty chceš, lebo ti to bolo sľúbené...možno to povedal len preto, že si na neho tlačila...svadbu musia chcieť dvaja...a nie len jeden...lepšie je žiť šťastne v manželstve ako nešťastne...keď ho donútiš, aj tak sa rozvediete...
Nemáte nejake extra problémy, máte dieťa a ty silou mocou vezmeš dieťa od otca, lebo ti nevyhovie so svadbou...parádne zmýšľanie...
Ináč držím prsty, lebo ak ho prinútiš, čakaj väčšie problémy...

sova7
28. apr 2025

Autorka súhlasím. Svadba nie je vrtoch. Ty si svoju časť dohody splnila on nie. Dôverovala si mu že máte rovnaký cieľ dieta vychovávať v manželstve a on tým ako sa chová ze sa ešte aj s toho že chces svadbu vysmieva len dokazuje ako mu na vašom spoločnom živote záleží. Má dôvod báť sa záväzku? Čo je svadba ? Vlastne iba formalita keďže najväčší záväzok dieťa už máte. Nebal sa mať dieťa svadbu nechce. Preco? Lebo dieťa nechá s tebou a pôjde keď ho vzťah omrzí? Po sobáši by boli starosti s rozvodom? Ja by som to brala tak že mňa ani vzťah neberie vážne. Ak odmieta narovinu povedať čoho sa boji prečo nechce a preco si svadbu rozmyslel o čom je taká komunikácia? Bude sa na neho dať spoľahnúť keď prídu naozaj vážne problémy? Dieta sa môže stať aj ľuďom ktorý nakoniec zistia že im to spolu nepôjde. Aj tak môžu ostať dobrými rodičmi. Ale to už vieš sama čo cítiš a ako sa zariadis do toho ti nikto nemôže kecat ty vieš v akom vzťahu by malo dieťa vyrastať. Tiež si myslím že milujúci partner co ma o ženu záujem nebude riskovať že ju strati tým že jej povie ak chces tak teda chod. To môže povedať keď si je istý že s dieťaťom neodides a ostaneš aj bez svadby lebo už si poistená alebo mu na tebe až tak nezáleží. Ale to už vieš sama posúdiť

cafelatte
28. apr 2025

Autorka chceš si vydupat svadbu s partnerom s ktorým sa chceš rozísť ak nebude po tvojom. Toto nie je prejav bezpodmienecnej lásky, skus s nim komunikovať otvorene,
Miško túžim po..., priala by som si..urobilo by ma šťastnou keby sa z nás stala rodina s jedným priezviskom..atd atď.. pretože sa cítim takto a takto..je to pre mňa dôležité potvrdenie nasej lásky ..atd...určite nie AK si ma ty nevezmes je koniec..

cafelatte
28. apr 2025

Autorka musíš už myslieť aj na dobro dieťaťa, ved to by bola preskoda až smiešne, byť takáto dupava a dieťa odtrhnúť od dobrého otca..nič v zlom, ...jedno porekadlo Na co tlačís, to tlačis proti sebe..

mantilka
28. apr 2025

A preto sa rieši najprv svadba a potom dieťa...ale to už vieš.
Ako vychádzaš s jeho rodinou ? Nepomôže ti z nich niekto aby sa s ním porozprával alebo kľudne aj v trojici.
Povedal ti dôvod prečo nechce hneď svadbu ?
A kde chces svadbu na úrade alebo v kostole ?
Lebo v tvojom prípade na úrade sa sa hocikedy... jednoducho dohodnete sa že idete a máte to za sebou.
Ak ti záleží na tom byť vydatá a nie na veselici.

mantilka
28. apr 2025

Rozumiem ti, Ja by som sa na tvojom mieste cítila oklamaná a nelubena. Takto sa zahrávať s láskou druhého je veľmi nepekné.
Treba to vyriešiť lebo to časom môže prejsť do zatrpknutosti a nenávisti.
Porozmýšľaj kto by ti pomohol pri rozhovore, lebo on si evidentne z teba strieľa.
Len veľmi malo info si dala. Treba hľadať dôvod.
Financie nie su, jeho rodina ťa odmieta, on nie je spokojný, nechcel sa nikdy zenit, máte rozdielne názory na svadbu, vieru...?

katrin21
28. apr 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann ziadne dalsie problemy?! A povedat ze svsdba nebude ak ti ti vadi odid, to je dost velky problem . A asi si je moc isty, ze to neurobi