icon

Mám vrátiť prsteň po rozchode?

8. jún 2022

Len pre predstavu, aktualne sa rozchadzam s partnerom, resp.nebavime sa a pri citani charakteristike narcistu sa mi otvorili oci. Velmi som bola zamilovana a dost mi ublizil.
Nezili sme spolu, boli sme spolu 1 a pol roka oficialne a pred tym cca 1 rok neoficialne. Minuly rok na 40 som mu navrhla prsten ako dar a symbol nasho vztahu. Nie zasnubny, ale commitment ring ( nezijeme na Slovensku ). Aby bolo proste jasne, ze niekoho mam.
On prsten odo mna v podobnom duchu odmietal. Prsten som si sama vybrala, stal cca 400e. Teraz sa mu chystam odniest jeho veci, ked nebude doma a neviem co s tym prstenom. Nechcem byt detinska, ale vsetko co predstavoval uz nechcem mat na ociach. Samozrejme uz ho nenosim a bol by skryty. Co myslite?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
8. jún 2022

Vratit, ma sa to a pokial je narcis, vykrical by ti to po rozchode este xy krat.

svetlonos
8. jún 2022

@ailiba Ano, dal inej 😁 aj to spm zazila.

svetlonos
8. jún 2022

opravujem: som zazila. Dokonca to bol snubny prsten.

lylyjana
8. jún 2022

nechala by som mu ten prsten, lebo ak ho aj predas a nieco si za to kupis, stale mozno budes citit to puto, ze si sa neodtrhla uplne. Ak mu ho das, nemas co riesit.

hodiny22
8. jún 2022

Ja len tak zbežne, žila som s narcisom, strašne mi ublížil, ja som to nevidela, až kým som nezačala pátrať, oči mi otvorili videá na YouTube poznaj svojho psychopata. Vďaka za tie videá, kvôli nim som pochopila všetko, a už sa pomaly taham z toho všetkého do normálneho sveta 🙏 mám s ním dieťa, a boli sme zasnúbený, mali sme sa aj brať, prstene už kúpené boli, a chvalabohu nám zrušila kotona svadbu. Momtálne s nami nežije 3 týždne. Vrátim mu všetko do mintu, on ta nemiloval, ten prsteň nieje z lásky. Ty si nežila vo vzťahu, alebo v boji, v hre. Skús si to uvedomiť poprípade si to pozrieť, a ver mi, že nebudeš nad tým rozmýšľať, či mu vrátiš prsteň alebo nie. Bude to jasné, čo s ním urobíš. Držím ti palce ✊️

autor
8. jún 2022

@solange7 pracujem na tom.. ☹

anita6666
8. jún 2022

Prsteň v žiadnom prípade nevracat,keď už,tak ho predaj....btw narcisti do svojich obetí neinvestujú a tato suma je pomerne vysoká,zrejme to s tým narcizmom nebude až tak,ako si sa dočítala...možno ma len nejaké znaky

autor
8. jún 2022

@petkavka Vobec ma nenapadlo prsten predavat..absolutne mi nejde o prachy. Skor islo o to, sa nechovat ako pubertiacka. Ale vidim, ze vela ludi ma na to iny nazor. Takze univerzalna uspokojujuca odpoved asi neexistuje. Vratenie by ho dost na egu nepotesilo, mozno som ho preto chcela vratit, dat tomu dramatizaciu. On by z neho nemal ziaden uzitok, vlastne ani ja. Nic by som s nim neurobila..bol by proste schovany..

autor
8. jún 2022

@anita6666 no ma vsetky znaky o ktoych som sa docitala. To bolo, ked si ma chcel este omotat a dostat, tam kde ma chcel. Ako aj na vianoce sa buchol po vrecku celkom, ale tak nechcel dostat odo mna viac ako dal on mne. On je vzdy predsa ten lepsi a najlepsi. Tu je ego hlavna postava. Ale stav uctu si online pozeral asi tak 10x za den.

autor
8. jún 2022

@anita6666 este dodam, cena nie je veru velmi vysoka na prijem ktory ma a kolko inak vlastni. Nezijeme na Slovensku.

july0
Autor odpoveď zmazal
anita6666
8. jún 2022

No nie je podstatnaani tak cena,ako chuť vôbec niečo iné financovať než seba...narcisti sú typickí tým,že si od žien nechávajú preplatiť aj benzín za spoločný výlet,neutracaju v kaviarňach ani v baroch,vždy čakajú na situáciu,keď to urobí niekto iný za nich (či už partnerka alebo kamaráti v rámci partie) a keď dávajú dary,tak buď sú nezmyselné alebo také,ktoré by potešili ich alebo môžu dar využit v prospech seba spolu s obdarovanou osobou...

autor
8. jún 2022

@anita6666 tak v tomto taky extrem nebol. Jemu velmi zalezi na tom, co si o nom druhi myslia. ale je pravda, ze uz zacal tak nejak drzgrosit ku koncu.. Predpokladam, ze aj pri narcisme ako aj pri inych "diagnozach" su urcite vychylky. Ale dakujem za objasnenie, je to pre mna dost facka, to precitenie, ale aj jednoduchsie, ze viem s kym mam to docinenie. Vela veci mi dava teraz zmysel a viem ich pomenovat.

banalu
8. jún 2022

@elizabet173 ved autorka sama pise, ze taky druh prstena to bol.. ja si o tom predsnubaku tiez myslim svoje no v zahranici je to akokeby prislub zasnub a zasnubny prislub svadby... Jednoduche... Ona si ho v podstate vydupala... A tak to aj dopadlo...

1gramofon
8. jún 2022

Keďže to nebol lacný prsteň opýtala by som sa ho ci mu ho môžem vrátiť. Ak povie nie, predala by som ho. Asi by som si za peniaze z toho prsteňa nechcela kúpiť niečo pre seba aby mi ho to nepripomenulo. Napr ak poznáš chudobnejšiu rodinu, slobodnú matku ktorej nik veľmi nepomáha, môžeš im kúpiť do tej sumy co nutné potrebujú, alebo zaplatiť výlet nech si konečne užijú aj niečo pekné

ailiba
8. jún 2022

@svetlonos 😅, setrny partner. To by niekto ocenil.

taga
8. jún 2022

A naco ti bude niekde schovany??
Mal to byt commitment ring: no commitment - no ring
Ja by som ho vratila a hotovo, ani by som nad tym nerozmyslala

loliku
8. jún 2022

Darčeky na narodeniny sa nevracaju Ja by som ho nevrátila, nechala na horšie časy 😋 potom v prípade potreby predala 😋 alebo ak po niečom túžiš v rámci ceny 🤣 predaj a kúp si ale ak ho nemáš v pláne predať, nechať si takú vec na pamiatku to je somarina, tak mu ho vráť

loliku
8. jún 2022

Ešte ma napadlo keď je taký zgrlo, ten prsteň ak mu vrátiš si schová a dá svojej nastávajúcej po tebe sa stavím 🤭

svetlonos
8. jún 2022

@ailiba No bolo to minimalne na skutocnu dramu, bez ironie. Najskôr sa s priatelkou rozisiel, lebo stretol inu zenu - to bola necakana obrovska laska. Tej dal ten snubny. Po 3 rokoch bol koniec, vratili sa s byvalou k sebe. Jej to nevadilo, ze sa da nosit aj len tak. No vytrpeli si vsetcia traja viac nez dost.

beata_k
8. jún 2022

Vrat a mas pokoj.

78787878
9. jún 2022

Skus sa od toho odosobnit. Nosit ho nebudes a naco ho drzat doma v sufliku. Ak sa Ti zide par eur navyse, predaj ho do zalozne. Ak ich nepotrebujes, vrat mu ho a vybavene.

monika2012
9. jún 2022

Keďže je to drahší darček, z princípu by som ho vrátila. Nosiť ho nebudeš a predať by som ho nedokázala. Možno jedine vtedy, keby bol partner taký hajzel, čo mi narobil dlhy alebo iné finančné problémy.

ailiba
9. jún 2022

@svetlonos tak to je fakt ina drama, necudujem sa... Ale je to cudne, nosit prsten, ktory bol darovany inej. Tak ale kazdy podla seba.

nana8989
9. jún 2022

Predať a kúpila by som si za to kabelku 😂

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2022

@jakubrianka ano, aj mna napadlo hodit ho do rieky, napriklad 🙂

dadka_bb
9. jún 2022

Daj do zalozne. A za peniaze si kup nieco ine