Mám vrátiť prsteň po rozchode?
Len pre predstavu, aktualne sa rozchadzam s partnerom, resp.nebavime sa a pri citani charakteristike narcistu sa mi otvorili oci. Velmi som bola zamilovana a dost mi ublizil.
Nezili sme spolu, boli sme spolu 1 a pol roka oficialne a pred tym cca 1 rok neoficialne. Minuly rok na 40 som mu navrhla prsten ako dar a symbol nasho vztahu. Nie zasnubny, ale commitment ring ( nezijeme na Slovensku ). Aby bolo proste jasne, ze niekoho mam.
On prsten odo mna v podobnom duchu odmietal. Prsten som si sama vybrala, stal cca 400e. Teraz sa mu chystam odniest jeho veci, ked nebude doma a neviem co s tym prstenom. Nechcem byt detinska, ale vsetko co predstavoval uz nechcem mat na ociach. Samozrejme uz ho nenosim a bol by skryty. Co myslite?
Pýtala som sa drahého práve co si o tom mysli a on hovorí ze netreba pozerať príliš veľa telenoviel 😀. Ze ak mu ho vrátiš tak je dosť možné že bude na teba pozerať dosť prekvapene ze co riešiš. On ze tiež kúpil bývalej prsteň ale nikdy mu ani raz nenapadlo ze by ho pýtal od nej. Proste chlapi toto naozaj ocividne neriešia 🙂.
Bol to tvoj darcek, predaj ho a kup si nieco ine...
Podľa mňa jemu to je úplne jedno. Ci vrátiš alebo nie. Nepochopil by nič, ze si tým myslela viac a končíš s nim nadobro. To sú narcisti.
@kamkalu praveze ego narcistu si praveze na takychto veciach velmi zaklada...ze JEHO niekto nadobro nechce...to je dost rana...
Keď to bol darček tak by som určite nevrátila. To by si musela úplne všetko čo si dostala a to je myslím pod ženskú úroveň. Ak sa ti neľúbi ,alebo moc ti pripomína minulost chod do zlatníctva a výmen ho za niečo iné čo ti bude pripomínať nový začiatok😉
Pri beznom chlapovi by som si ho najskor nechala. Hlavne, ak by som si ho vyberala ja a teda by som ho isto mala zakomponovany do nejakej sady.
Navyse pri beznom chlapovi, co boli, to preboli. Po case by siel zo sperkovnice zas ma prst. Ako sperk. Nie ako symbol.
Pri narcistovi by som ho ale urcite vratila. Tam treba jasne hranice, jasne vyjadrenia. Hra so slovami a gestami, to je presne jeho teritorium. Iba by som mu nahravala na smec a sebe skodila.
Predaj ho a peniaze si uži. Absolútne to nerieš.
@moonlight1210 🤦🏼♀️ ty si úplne mimo...
@gerrwie_girl tvoj by to tiez možno inak riešil... Je iné keď sa ho na to pýtaš v dobrom ako keby ste boli pohádani... Žiaden chlap nie je taký extra ako sa tu niektoré snažia vykresliť.
@gertrudaosem ako povies. Nehodna, nevedoma, nevzdelana zena rada posluchat mudry, sebavedomy muz, o, najvyssi. 😉
Ja som vratila. Este teraz po viac ako 13 rokoch ho ukazuje Synovi (rozisli sme sa v 2m tehotenstva) , že VED JA SOM JEJ AJ PRSTEN KUPIL 🤦🤣
no ja som asi divná, ale prsteň ktorý mi dal expartner ako symbol nášho vzťahu by som vrátila.. načo by mi mal byť ? však bol kúpený na iný účel ako dar k narodeninám.. ale mal niečo symbolizovať čo už nieje.. určite by som si to nenechala
Hmm ja by som ho tiež asi vrátila. Ak ti ho kúpil ako symbol vašej lásky, ta ho nemáš prečo nosiť a sama si písala, že u ideš vrátiť jeho veci, tak by som mu proste vrátila aj ten
@annamarcela presne
@moonlight1210 dava to zmysel..ano je to ine, ak vies co je v hre a ako to druha strana berie. Myslim, ze keby mu vratim prsten, velmi ho to na egu zaboli. Len hladam v sebe, ci mam byt zakerna a robit niekomu umyselne zle.
Hmmm to je na tebe. Ja som zas nadstavena tak, ze dary by sa vraciat nemali. Raz to bolo darovane s nejakym umyslom a ak sa aj cesty rozidu, nevidim dovod, aby som nieco, co mi bolo darovane vratila. Ak si ho vyslovne bude ziadat nazad, az potom by som mu ho davala
Myslím, že na egu ho zabolelo už to, že si mu dala košom... určite by som ten prsteň vrátil a uzavrel celú kapitolu.
@vikss1 lenze toto neni sampon, bunda..
"Zákerná" by si bola, keby si mu ho na verejnosti teatrálne obila o hlavu a povedala mu, že si ho má strčiť. Pokiaľ ho len pribalíš medzi ostatné veci, tak by to mal prežiť bez ujmy. Nebude to verejné, len medzi vami dvoma a aj to decentne.
Ja by som predala, dala do zalozne a z penazi by som si kupila nieco pre potesenie... Pripadne zazitok napr koncert, divadlo, podujatie by son si zakupila, ktory by som povazovala za zaciatok novej kapitoly. Za mna vracat nie. Moj znamy z rodiny mal tazky rozchod, uz sa z toho spamataval a po asi polroku prisla jeho ex snubenica s prstenom, ze na, tu mas.... On to bral tak, ze asi jeho ex ho ma este stale rada a mysli nanho, ak mu ten prsten az po pol roku prisla vratit. Myslel si, ze ten prsten je len zamienka znovu ho vidiet.. Za mne nie, take teatralnosti, naco. Kup si nieco za to
hrozne, tak ty si navrhla prsten, ale nie snubny, coze? nasledne si si vybrala drahy prsten a este k tomu si si ho chcela po rozchode nechat, aj ked je to symbol lasky, vztahu...

ten prsten bol sice dar ale mal vyznam...mal vyznam ze "budes jeho zenou"ak si ho nehas...stale on si moze mysliet ze tou zenou niekde v hlbke chces stael byt...vratenie je gesto konca..tu nejde o prsten ako taky ale o ten symbol..vratit