icon

Mám vysoké nároky vo vzťahu?

28. feb 2026

Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna @tiezjedna Ale je tu rec, ako jeho hlavna uloha je poskytovat peniaze. Moj nazor je, ze sa maju obaja podielat na vsetkom. Pytam sa, co poskytujete vy? Lebo dieta uz mam, dalsie nechcem, tym padom mi uz ziadna zena deti neporodi, varit a upratovat viem aj sam. Hladam dnes len jedno, normalnu pohodovu zenu na vztah, spolocne chvile a sex. Nic viac od nej nepotrebujem.
Zivil zlatokopku a moja hlupost? Robis si srandu pri diskusiach tu, ako ona by v zivote nezaplatila za seba v restike, ani na dovolenke a s takym ... by sa ani nerozpravala? 🙂

@anonym_8e00cc ako sa podieľaš na tehotenstve a pôrode???

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc ako sa podieľaš na tehotenstve a pôrode???

@tiezjedna nemam nahodou spravit trvaly prikaz do konca zivota, aby som splacal to, ze nemozem rodit? Moje dieta je vo vylucnej opatere ex, vidim ho 6 dni v mesiaci. Financne sa podielam slusne na vychove, zaujimam sa, travim s nim cas. To nestaci, ze ten kto rodil, ten aj "vlastni" dieta? Este chce aj kompenzacie, lebo si porodil svoje vlastne a jedine dieta? Nemusis rodit, mozes dieta adoptovat ...

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna nemam nahodou spravit trvaly prikaz do konca zivota, aby som splacal to, ze nemozem rodit? Moje dieta je vo vylucnej opatere ex, vidim ho 6 dni v mesiaci. Financne sa podielam slusne na vychove, zaujimam sa, travim s nim cas. To nestaci, ze ten kto rodil, ten aj "vlastni" dieta? Este chce aj kompenzacie, lebo si porodil svoje vlastne a jedine dieta? Nemusis rodit, mozes dieta adoptovat ...

@anonym_8e00cc položila som jednoduchú otázku. Skús dať jednoduchú a zrozumiteľnú odpoveď.

anonym_a639c1
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a639c1 takto praveze paradox je to, ze ja viem nájst muzov, ktorí zarábajú dobre, ja zas nie som včerajšia a naozaj nečakám, že mladý chalan bude zarábať 3000 to vôbec.. len problém je, ze ak sa zoznámim s mužom, ktorý má napríklad dobré vzdelanie, je ambiciózny a prejavuje o mňa záujem príde mi, že ten záujem je taký vlažnejší alebo sa stretávame 2 mesiace a celé mi to príde skor kamarátske ako keby sme sa spoznávali s cieľom vzťahu a od neho počúvam aká som pekná, ako mu je so mnou dobre ale nejak sa to neposúva. Toto je skôr problém. 🙂 a ďalšia vec, ja nečakám zas princa na bielom koni ale človeka, ktorý by fakt splnil aspoň približne to čo som napísala, ja ani výzor nejak neriešim, sú veci kde sa dá prižmúriť oko ale už sa stalo, že som polavila z nárokov a výsledok bol, že som fakt ostala frustrovaná a iba po dotyčnom kričala lebo mi neprišiel dosť dobrý. To je fakt. A hneď som to ukončila.

@anonym_autor randenie jednoducho nie je az taka sranda 😉 vlaznost pristupu tvojich napadnikov neviem vyhodnotit. Im do hlavy nevidim. Viem sa vyjadrit iba k tomu co prezradis ty. Ale nejaky nazor mam. Zvacsa si muza vybera zena, ona dava ten pomyselny GO pre toho vyvoleneho z uchadzacov. Pretoze mame signifikantnu asymetriu, kedy sa o zenu zvacsa uchadza viac muzov, ktori medzi sebou superia. To je normativny stav. ALE, lebo vzdy je ale, v istom momente, sa asymetria otaca a promile vynimocnych muzov je natolko atraktivnych, (napr tvoj otec) ze vyber a to GO dava on a nie zena. Teda je mozne, ze tito tvoji napadnici su prave oni. A zazivas nic ine ako konkurencny boj na vztahovom trhu s inyni zenami. To, co zije muz cely svoj zivot v roznych rozmeroch 😉 druhy point, muzi maju dnes ovela viac moznosti ako saturovat sex potreby a teda nehrnu sa do vztahu hlava nehlava. Treti point, mozno si z nejakeho dovovodu pre nich casom menej zaujimava. Zaciatky su zaujimave, casom sa to normalizuje. To vsak usidit neviem, na to by som ta potreboval poznat. Ale teda, naroky muzov nezvyknu byt nejake extra zasadne, zvacsa fyz atraktivita a nejaky bonus k tomu potesi. Cize az tak hlboko do psyche by som nesiel.

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc položila som jednoduchú otázku. Skús dať jednoduchú a zrozumiteľnú odpoveď.

@tiezjedna Na 9 mesiacoch tehotenstva a porode som sa nepodielal. Urobila to sama z vlastnej vole a iba pre seba. Nie kvoli mne.

anonym_bb9fbc
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna @tiezjedna Ale je tu rec, ako jeho hlavna uloha je poskytovat peniaze. Moj nazor je, ze sa maju obaja podielat na vsetkom. Pytam sa, co poskytujete vy? Lebo dieta uz mam, dalsie nechcem, tym padom mi uz ziadna zena deti neporodi, varit a upratovat viem aj sam. Hladam dnes len jedno, normalnu pohodovu zenu na vztah, spolocne chvile a sex. Nic viac od nej nepotrebujem.
Zivil zlatokopku a moja hlupost? Robis si srandu pri diskusiach tu, ako ona by v zivote nezaplatila za seba v restike, ani na dovolenke a s takym ... by sa ani nerozpravala? 🙂

@anonym_8e00cc ja uz asi stratim zabrany, ale ty si skutocne pribezdeny? Ty vnimas zenu len z perspektivy toho, ze ti nema co ponuknut po dosiahnuti urciteho veku, lebo straca na fyzickej atraktivite. My sa bavime o vzajomnej kooperaciu dvoch partnerov a dost narocnom zivotnom obdobi, ktore trva par rokov a to je vychova dietata zo strany matky (zial vo vacsine pripadov lebo to tak priroda zariadila) a s tym suvisiaci vypadok jedneho plnohodnotneho prijmu na obdobie docasne.
Kazda zena si vie sama na seba zarobit, oprat, na arit aj upratat. Cize potrebuje ta? V prapodste nie. Ked to vyhrotim do extremu, tak len ako geneticky material, ale ak ma tu dobru financnu rezervu, ktora sa tu tiez spominala na obdobie 2-3 rokov a je ambiciozna a ma pracu, tak dalsiu existenciu zvladne bez akychkolvek problemov aj bez teba.
Pointa tejto diskusie je niekde uplne inde ako sa ju snazis presmerovat a ako sa nas stale snazis pozcit, ze na co nam to ty vsetkym vysvetlujes, ked my vieme aj tak najlepsie.
Je tu akasi komunikacna bariera a preto odporucam, aby si sa zameral na seba a na svoje blaho mimo tento portal, lebo tu spolocnu rec nenachadzame. Co je smutne, ale je to fakt. Lebo nie si ochotny viest tuto diskusiu tak ako bola polozena otazka a stale si tu ides o tych zenach, co uz porodili a nemaju ti co ponuknut. Predsa len vyzadujes od nich sex a nejaku formu koexistencie, cize ano, ma ti co ponuknut stale aj zena, co uz nie je vo fertilnom veku, len ty si to nechces pripustit.
A ano. To, ze si si vybral a roky zivil zlatokopku je tvoj problem, ako napriklad, ked si zena dobrovolne vyberie povedzme alkoholika a stazuje sa na svoj strasny osud a vedela, ze pije a ze ju stiahne ku dnu. Ty si si vybral takuto zenu a predpokladam, ze ti nikto nedrzal zbran pri hlave, aby si ju zivil a platil jej rozmary. Ci ano?

anonym_bb9fbc
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna Na 9 mesiacoch tehotenstva a porode som sa nepodielal. Urobila to sama z vlastnej vole a iba pre seba. Nie kvoli mne.

@anonym_8e00cc cize ty si bol naozaj len darca biologickeho materialu.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc no vidíš. Sú životné situácie, na ktorých sa muž a žena proste nikdy nemôžu podieľať rovnako. A keď to tu prestaneš neustále strhávať do extrémov, tak snáď aj pochopíš, o čom chcela autorka diskutovať. Pretože s tvojim hulákaním si úplne mimo👍

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_bb9fbc

@anonym_bb9fbc ...a podľa všetkého proti svojej vôli🤦‍♀️😉

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@anonym_bb9fbc

@anonym_bb9fbc a ty sa divis, ze po takychto reakciach maju na zoznamkach muzi zaujem len o jedno? uzit si a potom takym iba zakyvat? Zakon akcie a reakcie

hankm
2. mar 2026

@tiezjedna argumentacny faul. Ziaden muz a ani zena nemaju nic z tym, ktore pohlavie vynosi a odrodi. Na to sme naozaj mali pani a evokucia si to zariadila ako chcela ona a ty ci on alebo hocikto iny sa moze akurat tak stazovat na lamparni. Zaroven, ak ma zena pocit, ze tehotenstvo a porod je pre nu natolko zatazujuce a narocne a.... ma pravo slobodnej volby nepodielat sa na reprodukcii. Naozaj, neargumentovat stylom, ze muz fyz a fyziologicky nepreziva tehotenstvo.

tiezjedna
2. mar 2026
@hankm

@tiezjedna argumentacny faul. Ziaden muz a ani zena nemaju nic z tym, ktore pohlavie vynosi a odrodi. Na to sme naozaj mali pani a evokucia si to zariadila ako chcela ona a ty ci on alebo hocikto iny sa moze akurat tak stazovat na lamparni. Zaroven, ak ma zena pocit, ze tehotenstvo a porod je pre nu natolko zatazujuce a narocne a.... ma pravo slobodnej volby nepodielat sa na reprodukcii. Naozaj, neargumentovat stylom, ze muz fyz a fyziologicky nepreziva tehotenstvo.

@hankm bola to jednoduchá otázka v reakcii na komentár. Tento tvoj príspevok je úplne bezpredmentý.

anonym_bb9fbc
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_bb9fbc a ty sa divis, ze po takychto reakciach maju na zoznamkach muzi zaujem len o jedno? uzit si a potom takym iba zakyvat? Zakon akcie a reakcie

@anonym_8e00cc ja sa len cudujem, ci si fakt natolko nesvojpravny, ze ak nechces dieta, tak mas problem to odkomunikovat a zalozit si kondom. Ak si kondom nedas, vstuoujes do rizika toho, ze dieta splodis. Ale ty si nesvojpravny aj v tom, aby si neplatil a nevydrziaval zlatokopku a tiez v tom, ze by si si odkomunikoval svoje tuzby a vidinu buducnosti vo vztahu. Btw, na zoznamky nechodim. Ale chapem to tvoje kopanie nozickami okolo ake su zeny, ako ti nemaju co ponuknut, ako su skarede a tucne po urcitom veku a to, ze ta nejake nechceli ked si ich chcel ty, tak teraz im musis dat teatralne najavo, ze ty nie si druha volba.
Ty si len hlboko zraneny muz, posielam ti objatie a verim, ze sa ti podari sa z tohto raz dostat a nevidiet vsetky zeny ako kopu bytosti, ktore su k nicomu, nemaju co ponuknut a su fokusovane len na peniaze a nevedia dat ziadnu protihodnotu do vztahu, lebo tebe bolo niekedy v zivote ublizene. Ty sa cez toto len musis dostat, ale ty to nechces.

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@anonym_bb9fbc

@anonym_8e00cc ja sa len cudujem, ci si fakt natolko nesvojpravny, ze ak nechces dieta, tak mas problem to odkomunikovat a zalozit si kondom. Ak si kondom nedas, vstuoujes do rizika toho, ze dieta splodis. Ale ty si nesvojpravny aj v tom, aby si neplatil a nevydrziaval zlatokopku a tiez v tom, ze by si si odkomunikoval svoje tuzby a vidinu buducnosti vo vztahu. Btw, na zoznamky nechodim. Ale chapem to tvoje kopanie nozickami okolo ake su zeny, ako ti nemaju co ponuknut, ako su skarede a tucne po urcitom veku a to, ze ta nejake nechceli ked si ich chcel ty, tak teraz im musis dat teatralne najavo, ze ty nie si druha volba.
Ty si len hlboko zraneny muz, posielam ti objatie a verim, ze sa ti podari sa z tohto raz dostat a nevidiet vsetky zeny ako kopu bytosti, ktore su k nicomu, nemaju co ponuknut a su fokusovane len na peniaze a nevedia dat ziadnu protihodnotu do vztahu, lebo tebe bolo niekedy v zivote ublizene. Ty sa cez toto len musis dostat, ale ty to nechces.

@anonym_bb9fbc Treba oddelit diskusiu na fore od zivota. Myslim, ze na to si uz davno dosla, ze co clovek napise online, ma daleko od realneho zivota. Ked diskusiu zavriem, nema virtualny zivot ziaden vplyv na realny. Aspon u normalnych ludi.
Cielom bolo v diskusii nacrtnut, aky vplyv ma vase konanie na druhu stranu, ale nie je o to zaujem. To len v 40-50tke pride sem zena a preco nemozem nikoho najst, Dostane tu zarucene rady a .... o 10 rokov je stale sama.

anonym_bb9fbc
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_bb9fbc Treba oddelit diskusiu na fore od zivota. Myslim, ze na to si uz davno dosla, ze co clovek napise online, ma daleko od realneho zivota. Ked diskusiu zavriem, nema virtualny zivot ziaden vplyv na realny. Aspon u normalnych ludi.
Cielom bolo v diskusii nacrtnut, aky vplyv ma vase konanie na druhu stranu, ale nie je o to zaujem. To len v 40-50tke pride sem zena a preco nemozem nikoho najst, Dostane tu zarucene rady a .... o 10 rokov je stale sama.

@anonym_8e00cc prisla som na to, ze ked generalizujes a hadzes vsetkych do jedneho vreca tak si vnutorne prazdny clovek, ktory ma nejaky problem, hlboko prameniaci a nerieseny.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc keď si ženy v tom veku uvedomia, že je byť sama je úžasné a oslobodzujúce, bude (ich) svet krajší😉

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@anonym_bb9fbc

@anonym_8e00cc prisla som na to, ze ked generalizujes a hadzes vsetkych do jedneho vreca tak si vnutorne prazdny clovek, ktory ma nejaky problem, hlboko prameniaci a nerieseny.

@anonym_bb9fbc vy tu ani nahodou negeneralizujete stylom ... vsetci muzi ...

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc keď si ženy v tom veku uvedomia, že je byť sama je úžasné a oslobodzujúce, bude (ich) svet krajší😉

@tiezjedna za mna dobry sposob, ako sa obrnit a zmierit, ze dalsich 30-40 rokov bude a zomrie sama. Ja davam prednost vztahu a mam ho.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna za mna dobry sposob, ako sa obrnit a zmierit, ze dalsich 30-40 rokov bude a zomrie sama. Ja davam prednost vztahu a mam ho.

@anonym_8e00cc no to je fakt úžasný dôvod byť vo vzťahu...😎

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc no to je fakt úžasný dôvod byť vo vzťahu...😎

@tiezjedna Ak si uzivas samotu, tak si uzivaj. Radsej travim cas s niekym blizkym a neratam dieta, ktore si zalozi vlastnu rodinu a nebude mi robit spolocnost na ukor vlastneho zivota, lebo jeho rodic je osamely.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna Ak si uzivas samotu, tak si uzivaj. Radsej travim cas s niekym blizkym a neratam dieta, ktore si zalozi vlastnu rodinu a nebude mi robit spolocnost na ukor vlastneho zivota, lebo jeho rodic je osamely.

@anonym_8e00cc zbytočne vzťahovačný komentár😉 Díky za záujem, ale ja si už viac než 20 rokov nažívam v spokojnom manželstve s tromi deťmi😉😎

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc zbytočne vzťahovačný komentár😉 Díky za záujem, ale ja si už viac než 20 rokov nažívam v spokojnom manželstve s tromi deťmi😉😎

@tiezjedna tak preco potom inym pises, ake je oslobodzujuce zit sama, ked si sama vydata ... 🙂 Maj pekny den. 🙂
"keď si ženy v tom veku uvedomia, že je byť sama je úžasné a oslobodzujúce, bude (ich) svet krajši"

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna tak preco potom inym pises, ake je oslobodzujuce zit sama, ked si sama vydata ... 🙂 Maj pekny den. 🙂
"keď si ženy v tom veku uvedomia, že je byť sama je úžasné a oslobodzujúce, bude (ich) svet krajši"

@anonym_8e00cc to čo je za hlúpu otázku??? 😅 Ty okolo seba nikoho nemáš? Žijete v jaskyni??? Spomínaná sorta žien je moja veková kategória a mám pomerne dosť kamarátok, ktoré tento "osamelý" život žijú, spokojnejšie nikdy neboli 😉

anonym_bb9fbc
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc zaujimave alo rad citujes jednotlive uzivatelky a sam sa krutis a vyhybas priamym odpovediam na otazky a stocis diskusiu tak, aby vyhovovala tebe. 😊

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc to čo je za hlúpu otázku??? 😅 Ty okolo seba nikoho nemáš? Žijete v jaskyni??? Spomínaná sorta žien je moja veková kategória a mám pomerne dosť kamarátok, ktoré tento "osamelý" život žijú, spokojnejšie nikdy neboli 😉

anonym_df8b38
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc takže si bol neverný, lebo bola zatazená na peniaze či akú máš výhovorku?

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@anonym_8e00cc keď si odmyslím, že zase reakcia úplne mimo misu, tak napadnúť ťa môže iba koza na lavičke😉

anonym_8e00cc
2. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_8e00cc keď si odmyslím, že zase reakcia úplne mimo misu, tak napadnúť ťa môže iba koza na lavičke😉

@tiezjedna To bola reakcia, ze ziadna ti nebude vesat na nos, aj keby jej bolo samej na vracanie.

tiezjedna
2. mar 2026
@anonym_8e00cc

@tiezjedna To bola reakcia, ze ziadna ti nebude vesat na nos, aj keby jej bolo samej na vracanie.

@anonym_8e00cc vieš čo, v tom máš asi pravdu. Ale na 100 % žijú v určitom ohľade lepšie než v tých vzťahoch, pretože všetky do jednej (je ich 5) mali na krku totálnych tragédov. Teraz pracujú, cestujú, wellnessujú, venujú sa svojim záľubám, na ktoré roky nemali čas... Myslím, že ak aj na ne príde nejaký splín zo samoty, tie plusy slobodného života ho rýchlo zaženú. Navyše o milencov núdzu nemajú. Keď príroda zavolá, ulovia, užijú si a pošlú zase do obehu, proste sa z nich v tomto stali chlapi😉

zuzana76
2. mar 2026

Zapojili sa tu asi skor chlapi v strednom veku a autorka hlada niekoho na manzelstvo, prve manzelstvo v mladsom veku. Je jasne, ze v roznom veku hladame a potrebujeme nieco ine. Len teda pre panov tu, ak hladate na vztah partnerku v strednom veku 40-50-60 rokov, tak treba brat do uvahy, ze vy ocakavate, aby ona bola samostatna, aby ste do nej nemuseli vela investovat a ocakavate teda v ramci vztahu sex, co uz ale zase zena v prechode az tak velmi nepotrebuje. Cize tym padom chlap pre nu uz nie je nejaka pridana hodnota. Ona asi dokaze ten zivot prezit aj lepsie, ak teda ma mat na krku chlapa, co sa odmieta podelit, resp ist stylom pol na pol aj vsetko okolo toho. Takisto aj zalubenost a laska v tomto veku prichadza tazsie, to nie je ako za mladi. Ja pisem za seba, ze ja by som sa uz tak lahko nedokazala do nikoho zalubit. Ja potrebujem k zalubeniu toho chlapa obdivovat a neviem, to by mi asi nik taky uplne bezny neposkytol. A to nie je o vypocitavosti, jednoducho by som sa pre nikoho lahko nenadchla, nepreskocila by iskra.