Mám vysoké nároky vo vzťahu?
Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.
@anonym_8e00cc v tomto pripade ale teda ocakavajme od chlapa, aby porodil. nerealne, vsak? zena ma aj zarobit, aj porodit. Od zeny sa toho ocakava ovela viac.
@zuzana76 Plus nikto zenu do dietata nenuti, staci si najst parnera, ktory tiez nechce deti. Alebo adoptovat. Ale tu je kamen urazu, zena to dieta chce ... Prejde umelymi oplodneniami, vsetkym moznym, aby to dieta mala. Ale preco nedostat aj nejake odskodne ...
Ked zena zostane doma s dietatom, je jasne, ze budu zit z 1 prijmu plus rodicovsky.
@anonym_1114df ved praveze si vyberaju cloveka na zivot, zamestnanca kedykolvek vymenis, partner by mal byt partner
@zuzana76 partner ale nie obchodny.Z.tejto slecny mam velmi zly pocit.
@zuzana76 Plus nikto zenu do dietata nenuti, staci si najst parnera, ktory tiez nechce deti. Alebo adoptovat. Ale tu je kamen urazu, zena to dieta chce ... Prejde umelymi oplodneniami, vsetkym moznym, aby to dieta mala. Ale preco nedostat aj nejake odskodne ...
Ked zena zostane doma s dietatom, je jasne, ze budu zit z 1 prijmu plus rodicovsky.
@anonym_8e00cc ake odskodne, su zeny, co otehotneli spontanne, obaja dieta chceli, aj chlap aj zena.
@anonym_8e00cc nebola by som s chlapom, co by nechcel deti, ved to je uplne prve, na com sa musime zhodnut. Ci deti ano, ci nie. Ak ja ano a on nie, tak hasta la vista.
@anonym_8e00cc nebola by som s chlapom, co by nechcel deti, ved to je uplne prve, na com sa musime zhodnut. Ci deti ano, ci nie. Ak ja ano a on nie, tak hasta la vista.
@zuzana76 Ak deti chces, tak mu nevykrikuj, ako si sa na nich nadrela. 🙂 Ver mi, ak by (nie kazdy, uznavam) cast chlapov mohla rodit, tak to beru, ak by im po rozvode sud automaticky to dieta pridelil, ako to robi pri zenach.
Keby som ja napisala svoje naroky, kde okrem tychto veci boli este dalsie ako nefajciar, alkohol minimalne a prilezitostne, aktivny, musi si rozumiet s mojou rodinou, surodencami - v zmysle, neizolovat ma od nich, mat s nimi v pohode vztah, nebyt konflikty, atd.... nemala som vytvoreny zoznam, ale sledovala som, ako sa sprava a ci mi vo vsetkom vyhovuje.
@anonym_autor Keby som bola muž, pri tom "aby vedel zarobiť ( kvôli materskej)", by mi už svietila stopka.
@zuzana76 Ak deti chces, tak mu nevykrikuj, ako si sa na nich nadrela. 🙂 Ver mi, ak by (nie kazdy, uznavam) cast chlapov mohla rodit, tak to beru, ak by im po rozvode sud automaticky to dieta pridelil, ako to robi pri zenach.
@anonym_8e00cc ja mu nic nevykrikujem, moj manzel chapal, ze je zivitelom rodiny, kym som ja na materskej, uplne automaticky. Ja vsetko robim pre moju rodinu rada a s laskou, lebo ich milujem.
@anonym_autor Keby som bola muž, pri tom "aby vedel zarobiť ( kvôli materskej)", by mi už svietila stopka.
@anonym_376ad4 ty hodlas pracovat hned po porode? ja som teda nehodlala. Povazujem za povinnost muza zivit svoju rodinu, kym je zena doma s malymi detmi do 3 rokov.
@sissy27 Preco by muzi mali potom znasat to iste, spotenu uhundranu nemakacenku. Tak nech zostanu single. Zivot je iba jeden, mladost kratka a ubehne rychlejsie, nez si vacsina mysli. Ked si po 40tke utriedia priority, uz je vacsinou neskoro a ten vlak uz odisiel. Ci uz na dieta, alebo na najdenie normalneho muza.
@anonym_8e00cc toto autorka nie je, pise, ze sa stara o seba, zaraba a ide si kupit nehnutelnost
@anonym_8e00cc toto autorka nie je, pise, ze sa stara o seba, zaraba a ide si kupit nehnutelnost
@zuzana76 to bola parafraza na predosly komentar, nie na autorku 🙂
@zmrzlinka8 tak táto slečna je submisívnejšia a hľadá muža, čo sa o ňu postará, lebo ona nebude nikoho živiť. Za to ju má muž živiť...
@anonym_c87898 a v tom má pravdu, bola som aj v tej pozícii, ze som si nemohla dovoliť mat ďalšie dieťa, ktoré som velmi chcela, pretoze partner zarábal málo. Ano, úlohou muža je dokázať uživiť rodinu.
@anonym_8e00cc a ak on chce deti tiez, tak nech zene nevykrikuje, ze ma ist hned po porode do prace a zivit rodinu.
Zdravim, mam pocit, ze na MK su dve skupiny, jedna ktora sa zhrkne, ked je tu tema, som na RD a muz ma nuti platit vsetko 50 na 50 a nme to nevychadza, tak je tu 50 prispevkov o tom, ze muz sa ma postarat o rodinu ked je zena na RD lebo sa stara o ich dieta, a tuto, ked sa dievcina zamysla nad tym, ze chce muza co sa o nu postara pocas doby co sa ona bude starat o ich dieta je oznacovana pomaly za zlatokopku najhrubsieho zrna. Jedina chyba je, ze to povedala nahlas, ktora zena si vedome vyberie chlapa co sa nevie a nechce starat o rodinu.
@zuzana76 to bola parafraza na predosly komentar, nie na autorku 🙂
@anonym_8e00cc ok, docitavam dopredu a reagujem rychlo, ide o to, ze na jej poziadavkach nevidim nic vynimocne a take strasne. Uplne normalne kriteria, ale asi sa treba aj ospravedlnovat, ze nejake kriteria mame, v dnesnej inkluzivnej dobe. Asi treba teda dat sancu kazdemu a potom byt nestastna cely zivot.
@anonym_autor ja by som pridala ešte, aby vedel komunikovať, aby ste si vedeli vyrozprávať nezhody, lebo tam to často zaskripe vo vzťahoch. A ten zárobok, no nezarobí on, zarobis ty. Môj spolužiak nemá VS, jeho manželka áno, tak bol 2 x na materskej on. Kocikoval, kašicky varil...., obaja boli spokojný.
Baby nechcem vam kazit iluzie, ale autor temy je troll a s vysokou pravdepodobnostou chlap, ocividne psychicky naruseny. Vymenil som si s dotycnym par sprav a som si isty, ze tema a ani opis nieje z realneho zivota, je to vymysleny blabol. Svoje spravy som z osobnych dovodov vymazal.
Baby nechcem vam kazit iluzie, ale autor temy je troll a s vysokou pravdepodobnostou chlap, ocividne psychicky naruseny. Vymenil som si s dotycnym par sprav a som si isty, ze tema a ani opis nieje z realneho zivota, je to vymysleny blabol. Svoje spravy som z osobnych dovodov vymazal.
@tato_ Nevadi, diskutovat mozme dalej aj bez autora. Tema je nadcasova.🙂
@tato_ stále platí že tieto nároky sú úplne v poriadku
@tato_ psychicky narušený troll?? Keď má žena normálne nároky, tak je psychicky narušený troll?? Aha....😉
Slečna by mala do inzerátu hlavne uviesť, akú má VŠ a koľko zarába. Lebo ak vyštudovala nejakú humanitnú hlúposť a zarába okolo tisícky, bez možnosti rastu mzdy, tak môže na rozumného a dobre zarábajúceho muža zabudnúť. Žiadny nie je tak hlúpy, ani na ňu celý život doplácal. Ani deti mu za to nestoja, tie, ak vôbec chce, môže mať aj so schopnejšou ženou. Už dávno platí, že nie je VS ako VŠ a len toto z nej dobrú partiu nerobí. A aj maternicu má každá žena, to tiež nie je dôvod, aby ju kvôli tomu niekto živil.
Ja si myslim, ze problem je v chapani nastavenia:
pre jednu skupinu, zena co ma naroky (alebo aj chlap, lebo ten tiez musi mat naroky na zenu, kludne aj take, ze nech vie varit, nech je zodpovedna, nech nemina bezhlavo, atd...) tak automaticky jedna skupina ludi povazuje tychto ludi za vypocitavych a pritom maju len normalne poziadavky a chcu partnera, s ktorym budu stastni. Takato zena je "zlatokopka" pre nich a muz je "macho zaseknuty v 19. storoci" - pritom to nie je vobec pravda. To, ze chlap hlada zenu, co mu vytvori domov, bude laskava, milujuca, starostliva atd... z neho nerobi chlapa z 19. storocia, ani z nej, ak hlada chlapa, co uzivi rodinu pocas jej vypadku prijmu neorbi zlatokopku.
@anonym_376ad4 ty hodlas pracovat hned po porode? ja som teda nehodlala. Povazujem za povinnost muza zivit svoju rodinu, kym je zena doma s malymi detmi do 3 rokov.
@zuzana76 Ak chce deti aj žena, tak potom musí ich existenciu zabezpečiť tiež.
Slečna by mala do inzerátu hlavne uviesť, akú má VŠ a koľko zarába. Lebo ak vyštudovala nejakú humanitnú hlúposť a zarába okolo tisícky, bez možnosti rastu mzdy, tak môže na rozumného a dobre zarábajúceho muža zabudnúť. Žiadny nie je tak hlúpy, ani na ňu celý život doplácal. Ani deti mu za to nestoja, tie, ak vôbec chce, môže mať aj so schopnejšou ženou. Už dávno platí, že nie je VS ako VŠ a len toto z nej dobrú partiu nerobí. A aj maternicu má každá žena, to tiež nie je dôvod, aby ju kvôli tomu niekto živil.
@anonym_89c225 👍👍👍
@anonym_89c225 ked si ide sama kupit nehnutelnost, tak zarobi asi celkom dobre. Moja sestra tiez vystudovala humanitnu "blbost" - tlmocnictvo a zarobi vysoky nadpriemer, plus sama vzala hypoteku na dom, ktory uz bude mat aj splateny.
@zuzana76 Ak chce deti aj žena, tak potom musí ich existenciu zabezpečiť tiež.
@anonym_376ad4 spolocne s muzom a pocas jej vypadku manzel. Takto to mam ja a cez toto u mna vlak nejde. A tak som to aj pocas MD a RD mala. Uz sa ma to netyka, dlsie dieta uz kvoli veku nebude.
@anonym_89c225 Tiez mam dojem, ze niektore zeny svoju maternicu tak precenuju, ze ju radsej nechaju cely zivot nevyuzitu, nez by sli pod "cenu".
@anonym_376ad4 spolocne s muzom a pocas jej vypadku manzel. Takto to mam ja a cez toto u mna vlak nejde. A tak som to aj pocas MD a RD mala. Uz sa ma to netyka, dlsie dieta uz kvoli veku nebude.
@zuzana76 Ja už deti tiež chvalabohu neriešim. No u mňa zase vlak nejde cez iné veci.

@zuzana76 Verim tomu, ze niektore zeny, co sa nechaju zivit, by kludne aj porod hodili tiez na neho, keby sa dalo. Nemyslim, ze jeden porod a tehotenstvo 9 mesiacov, kde zena porodi jedno vlastne dieta, ktore si zaroven narokuje po rozvode, si vyzaduje dozivotnu financnu kompenzaciu. Tu "odmenu" uz mas. Vacsi vztah s dietatom, 3 roky s nim doma.
@anonym_8e00cc lenze my tu nepiseme o zenach, co sa nechavaju zivit, pisem o zene, co ma nejaky standard - vzdelanie, prijem, onedlho vlastnu nehnutelnost a hlada rovnocenneho partnera. Chce od neho, aby ju zivil pocas rokov, ked bude na rodicovskom a materksje s ich dietatom.