icon

Mám vysoké nároky vo vzťahu?

28. feb 2026

Ahojte. Poslednú dobu počúvam od okolia že mám vysoké nároky. Chcela by som počuť od okolia, či to sú fakt vysoké nároky alebo ako zijú iní. Ja som žena vo veku 26 rokov, starám sa o seba po fyzickej aj psychickej stránke. Mám aj Vš, fajn prácu, tento rok budem riešiť už vlastné bývanie. Od vzťahu očakávam aby sme mali aspoň podobné hodnoty, aby sme mali podobné názory, mali sa o čom rozprávať, bol komunikatívny, empatický, akčnejší lebo nerada sedím dlho doma, aby mi bol sympatický a aby vedel zarobiť ( kvoli materskej) a nebol lakomý. A samozrejme aby mi prejavoval náklonnosť a mal o mna naozaj záujem a nebol vyhýbavý - samozrejme, že to isté bude mať aj odomňa.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_8e00cc presne tak. Uplne triezvy pohľad chlapa. Napadla ma teraz belohorcova, ze ma 50 a píšu jej ze vyzerá na 20! No to asi sotva 🤣 50tnicka nikdy nebude vyzerať na 20. Môže vyzerať dobre, starať sa o seba a cvičiť, ale stále bude vyzerať ako ta 50tnicka. S ovisnoutou kožou, presne, ako belohorcova, barkolova alebo polakova. Jednoducho je na nich vidno, že sú vyzite.

@anonym_0f6306 A? taka Polakova zije v Rakusku a zda sa, ze na stare kolena chytila dobru partiu. Ma aj zamok, ci hotel, vlastnu restauraciu.

anonym_89ec66
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_89ec66 velky suhlas, nechapem, kde citaju, ze pise, ze chce porodit a vobec uz nepracovat a nechat sa zivit chlapom.

@zuzana76 ja nechápem či si tu ženy projektujú vlastné frustrácie alebo o čo ide 😀 z A urobia B a potom nakladajú prečo je B nesprávne 😅

grimnir
1. mar 2026
@anonym_89ec66

@zuzana76 ja nechápem či si tu ženy projektujú vlastné frustrácie alebo o čo ide 😀 z A urobia B a potom nakladajú prečo je B nesprávne 😅

@anonym_89ec66 Je to možné. Plus ľudia veľmi radi vidia veci čiernobielo, lebo si tím chcú potvrdiť nejaké svoje vnímanie sveta alebo niečo také.

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 ale toto nepisala, pocas rodicovskej, cize max do 3 rokov je uplne normalne, ano su krajiny, kde zeny idu po 6 mesiacov pracovat a krajiny ako Lat Amerika, kde zeny nepracuju, bohate vobec, zivi ich manzel, chudobne tiez nie, lebo nemaju vzdelanie, pracuju niektore zo strednej vrstvy. Myslim, ze byt doma s dietatom do veku 3 roky je uplne normalne a nie je to ziadne zneuzivanie muza. A preto hlada muza, co ich uzivi a nemusela byt ta, co nevyzije.

@zuzana76 na preklenutie tohoto obdobia slúži rezerva. Ale nie každý ju ma. Lebo je ine, keď sa žije z 2 príjmov ako z jedného. Ja matersku a rodicak považujem za davky. A musím s tým byt uzrozumena. Mnoho žien samozrejme si dáva retazovky, z rôznych dôvodov, a zase ani ten chlap.nie je kon, aby ťahal domácnosť XY rokov sám. Lebo ženská si užíva deti.

autor
1. mar 2026
@anonym_c1e624

Za mňa možno nebudú problém nároky, ale spôsob akým k tomu pristupuješ. Prídeš mi trochu panovačná a máš podľa mňa priveľa maskulínnej energie. Aj ja zarábam fajn a som sebestačná, ale pri mužovi som trošku zraniteľnou ženou, nechávam ho nech ma ochráni, postará sa, nevyhadzujem mu na oči, že som sebestačná a vlastne muža nepotrebujem.

@anonym_c1e624 ja som práveže ženská ale dosť často som za to urážaná že som neschopná. Ja si zvládnem sama urobiť všetko ale som rada ak mi chlap ukáže, že vie byť chlap a ja môžem byť ženou ale pre niekoho to je že si nesamostatná a neschopná /)

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_89ec66

@anonym_89ec66 to budu tie "stastne" vo vztahu, ktore "nezivi" manzel, ale su odkazane same na seba cely cas. Ziadna zena, ktora musi davat to co chlap (maskulinna energia - peniaze, kariera, podnikavost, dravost, zivotaschopnost, liderstvo, ano trochu ezotericke pomenovanie) a aj to co zena (zenska energia, zenskost, krasa, laska, porozumenie, starostlivost) nemoze byt spokojna, lebo dava 2x tolko ako muz, taha ako kon, praca, domacnost, deti, plus starat sa o seba, byt krasna, zdrava, atd... Niekde sa to prejavi, lebo ide na dlh.

Ideal je dohodnut sa na zaciatku. Chlap uzivi rodinu a nemusi doma ani prstom pohnut, zena sa postara o deti a vsetko a nemusi pracovat, alebo obaja pracuju, ale obaja doma makaju ako fretky: ucenie sa s detmi, nakupy, varenie, OCR, atd...)

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 A? taka Polakova zije v Rakusku a zda sa, ze na stare kolena chytila dobru partiu. Ma aj zamok, ci hotel, vlastnu restauraciu.

@zuzana76 vsak nech ma. Ale nebudem tu teraz o nich vypisovat, ze vyzerajú na 20, keď to tak.nie je. Aši si nepochopila podstatu. A ano, pri tom svojom obstaroznom seladonovi vyzerá super, to sa musí nechať.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 na preklenutie tohoto obdobia slúži rezerva. Ale nie každý ju ma. Lebo je ine, keď sa žije z 2 príjmov ako z jedného. Ja matersku a rodicak považujem za davky. A musím s tým byt uzrozumena. Mnoho žien samozrejme si dáva retazovky, z rôznych dôvodov, a zase ani ten chlap.nie je kon, aby ťahal domácnosť XY rokov sám. Lebo ženská si užíva deti.

@anonym_0f6306 tu rezervu si ma vytvorit ta zena pred manzelstvom? alebo tu rezervu si vytvoria obaja? vtedy by to bolo spravodlive, ked obaja.

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 tu rezervu si ma vytvorit ta zena pred manzelstvom? alebo tu rezervu si vytvoria obaja? vtedy by to bolo spravodlive, ked obaja.

@zuzana76 rezervu majú mať obaja. Ako sa aj spoločné podieľať.
Očakávať, že teraz som 3 roky doma a komplet všetko nech financuje chlap, je za mna trosku mimo. Samozrejme aj to, aby som z rodicaku platilo hypo a este si aj šetrila. Toto sú 2 uplne extrémy a preto píšem, ze si to dopredu treba vydiskutovat.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 vsak nech ma. Ale nebudem tu teraz o nich vypisovat, ze vyzerajú na 20, keď to tak.nie je. Aši si nepochopila podstatu. A ano, pri tom svojom obstaroznom seladonovi vyzerá super, to sa musí nechať.

@anonym_0f6306 pisala som ze ziadna 50-tnicka nevyzera ako 20-tnicka, ale v urcitych veciach moze vyzerat lepsie ako 20tnicka. Ked si predstavis fakt tlstu, chorlavu 20 tnicku v obtiahnutych leginach ako hurku a jemnu zachovalu stihlu 50-tnicku, tak ktora bude vyzerat lepsie? podla mna starsia, a neriesim teraz, ze 20 rocny chalan si ma zacat s tou 50-tnickou, lebo vyzera lepsie.

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 pisala som ze ziadna 50-tnicka nevyzera ako 20-tnicka, ale v urcitych veciach moze vyzerat lepsie ako 20tnicka. Ked si predstavis fakt tlstu, chorlavu 20 tnicku v obtiahnutych leginach ako hurku a jemnu zachovalu stihlu 50-tnicku, tak ktora bude vyzerat lepsie? podla mna starsia, a neriesim teraz, ze 20 rocny chalan si ma zacat s tou 50-tnickou, lebo vyzera lepsie.

@zuzana76 zase ideš do extrémov 🤦‍♀️

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 rezervu majú mať obaja. Ako sa aj spoločné podieľať.
Očakávať, že teraz som 3 roky doma a komplet všetko nech financuje chlap, je za mna trosku mimo. Samozrejme aj to, aby som z rodicaku platilo hypo a este si aj šetrila. Toto sú 2 uplne extrémy a preto píšem, ze si to dopredu treba vydiskutovat.

@anonym_0f6306 tak u nas to tak fungovalo, ze sme na ziadnu rezervu nesiahali a vsetko financoval manzel. A robil to rad.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 zase ideš do extrémov 🤦‍♀️

@anonym_0f6306 vsetci idu do extremov, aj pri autorke, ze sa chce dozivotne nechat zivit, chce, aby ju manzle uzivil pocas RD a to je podla mojho nazoru uplne normalne ziadat.

anonym_3e6477
1. mar 2026

@anonym_autor
Opísala si sa vskutku pozit.aj tvoje požiadavky,podľa mňa dosť tvrdé kritéria.
Ale čo tak aj nejaké negatíva?
Skús byť rovnako úprimná.
A inak,čo gtvoje miery,zvykne to byť dosť podstatné..

autor
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_89ec66 to budu tie "stastne" vo vztahu, ktore "nezivi" manzel, ale su odkazane same na seba cely cas. Ziadna zena, ktora musi davat to co chlap (maskulinna energia - peniaze, kariera, podnikavost, dravost, zivotaschopnost, liderstvo, ano trochu ezotericke pomenovanie) a aj to co zena (zenska energia, zenskost, krasa, laska, porozumenie, starostlivost) nemoze byt spokojna, lebo dava 2x tolko ako muz, taha ako kon, praca, domacnost, deti, plus starat sa o seba, byt krasna, zdrava, atd... Niekde sa to prejavi, lebo ide na dlh.

Ideal je dohodnut sa na zaciatku. Chlap uzivi rodinu a nemusi doma ani prstom pohnut, zena sa postara o deti a vsetko a nemusi pracovat, alebo obaja pracuju, ale obaja doma makaju ako fretky: ucenie sa s detmi, nakupy, varenie, OCR, atd...)

@zuzana76 toto by mne presne vyhovovalo 🙂

anonym_15b008
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_8e00cc no ono mi to hovoria hlavne kamosky ktoré su dlhodobo vo vztahu s muzmi, kde nie sú ani spokojné ale ani ich nebije ale ostávajú lebo nenájdu nič lepsie a nechali sa aj podvádzať a veci, ktoré by som ja nikdy netolerovala. Ja som single rok a pól a odišla som presne kvoli spomínanej nevere 🙂

Uplne normal.. nevyberes len partnera, ale pravdepodobne aj otca svojich deti... takze za mna ok, by som povedala ze taka norma, este by som pridala😆
@anonym_autor

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 tak u nas to tak fungovalo, ze sme na ziadnu rezervu nesiahali a vsetko financoval manzel. A robil to rad.

@zuzana76 omg 🤦‍♀️ vieš, nie každý chlap zaraba 3k v čistom aby vedel všetko potiahnuť sam. Pokial som ja bola doma, drvivú väčšinu výdavkov platil muz, alé nevidela som dôvod, aby mi platil moje (drahsie) veci, co som si ja chcela kúpiť mimo. Taktiez kávičku, kozmeticku, nechty ci kaderníčku som si platila ja sama. Alebo keď som mu kupovala darček, snáď nebudem po ňom chcieť peniaze 😳

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 omg 🤦‍♀️ vieš, nie každý chlap zaraba 3k v čistom aby vedel všetko potiahnuť sam. Pokial som ja bola doma, drvivú väčšinu výdavkov platil muz, alé nevidela som dôvod, aby mi platil moje (drahsie) veci, co som si ja chcela kúpiť mimo. Taktiez kávičku, kozmeticku, nechty ci kaderníčku som si platila ja sama. Alebo keď som mu kupovala darček, snáď nebudem po ňom chcieť peniaze 😳

@anonym_0f6306 mozno staci, ked ta zena zlavi z takychto narokov, tak ja som velmi na kavicky nechodila, ani kozmetika, kadernicka, o tieto veci som sa postarala ja sama doma, mozno par krat nejaka kadernicka a obcas kava, ci nechty japonska manikura, ja som bola doma 7 rokov s 2 detmi. Zato sme ale pocas materskej kupili stavebny pozemok a planovali stavbu domu. Kazdy ma ine preferencie. A vyzerala som dobre, vlasy dlhe, henna, japonska manikura na nechtoch, domace masky na vlasy a hotovo. Nic financne narocne, cim by som manzela ruinovala.

anonym_df8b38
1. mar 2026

@anonym_autor minule som počúvala toho pána čo ma zoznamovaciu agentúru.Na VŠ je nepomer žien a mužov 60% žien a 40% mužov ženy sú jednoducho múdrejšie a šikovnejšie.Vela z nich je spolu od štúdií a zoberú sa jednoducho na trhu je veľa žien a málo mužov.A čím budeš staršia, tým horšie.Ale nikdy by som neselektovala ľudí podľa vzdelania.V mojom okolí 40Plus sú najlepší podnikatelia ti, čo nemajú VŠ.restauracia, dopravná firma, elektrofirma alarmy...predajňa eshop s bio sortimentom.VS nezaručuje úspech ani kvalitného človeka.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_0f6306 ucet sme mali spolocny a kolko som si vytiahla, tolko som mala, manzel nezistoval na co som to pouzila.

autor
1. mar 2026
@anonym_3e6477

@anonym_autor
Opísala si sa vskutku pozit.aj tvoje požiadavky,podľa mňa dosť tvrdé kritéria.
Ale čo tak aj nejaké negatíva?
Skús byť rovnako úprimná.
A inak,čo gtvoje miery,zvykne to byť dosť podstatné..

@anonym_3e6477 postavu mam velmi peknu, som chudá a jemne vyšportovaná. Cvičím 3x do týzdňa silovo kondičné tréningy. 165 cm mám a 50 kg 🙂 a povahovo nech si každý skúsi sám. 🙂

anonym_0f6306
1. mar 2026
@zuzana76

@anonym_0f6306 ucet sme mali spolocny a kolko som si vytiahla, tolko som mala, manzel nezistoval na co som to pouzila.

@zuzana76 nepotrebujem mat spoločný účet s chlapom, som svojpravna osoba. Taktiež co sa tyka toho ze teraz som s deťmi doma neznamená, že mi skončil môj osobný život. Ale keď idem raz za čas von s babami do mesta, nebudem pýtať peniaze od muža na kino, divadlo ci kávu. To iste napr.kadernicka. aj keď samozrejme muz mi vždy nechal peniaze. Tie som si ale odložila a kúpila za to napr.topanky dieťaťu a pod.

zuzana76
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@zuzana76 nepotrebujem mat spoločný účet s chlapom, som svojpravna osoba. Taktiež co sa tyka toho ze teraz som s deťmi doma neznamená, že mi skončil môj osobný život. Ale keď idem raz za čas von s babami do mesta, nebudem pýtať peniaze od muža na kino, divadlo ci kávu. To iste napr.kadernicka. aj keď samozrejme muz mi vždy nechal peniaze. Tie som si ale odložila a kúpila za to napr.topanky dieťaťu a pod.

@anonym_0f6306 my si nepytame peniaze, my si ich vyberieme z uctu, stale mame spolocny ucet. Nikto si od nikoho nic nepyta a sme svojpravni obaja.

anonym_89ec66
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_0f6306 😀😀 veď si nepýtaj, nikto ti nekáže 😅 každý to ma doma inak čo je na tom 🤷‍♀️ mne nechá len tak hocikedy a kúpim si zato čo chcem, nemusím si odopierať a kupovať zato veci dieťaťu, aj bez toho má dieťa všetko 😊 a niesom nato odkázaná, robí to preto že chce

autor
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_0f6306 joj ty moje sikovne sebestacne. Ty si sen kazdeho muza.

autor
1. mar 2026
@anonym_df8b38

@anonym_autor minule som počúvala toho pána čo ma zoznamovaciu agentúru.Na VŠ je nepomer žien a mužov 60% žien a 40% mužov ženy sú jednoducho múdrejšie a šikovnejšie.Vela z nich je spolu od štúdií a zoberú sa jednoducho na trhu je veľa žien a málo mužov.A čím budeš staršia, tým horšie.Ale nikdy by som neselektovala ľudí podľa vzdelania.V mojom okolí 40Plus sú najlepší podnikatelia ti, čo nemajú VŠ.restauracia, dopravná firma, elektrofirma alarmy...predajňa eshop s bio sortimentom.VS nezaručuje úspech ani kvalitného človeka.

@anonym_df8b38 ani ja neposudzujem podľa vš. Ja si ju dokonca ani nikde neuvádzam a ľudia sa občas aj čudujú. Ale musí mať ten človek podobné názory so mnou.

anonym_0f6306
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie, to skôr ty. Pripomínam mi tu jednu diskusiu, kedy autorka hľadala chlapa, ktorý by prebral starostlivosť o ňu po jej tatinkovi- podnikateľovi.

anonym_0f6306
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a inak vidno, že si ešte mladá a naivná. A ano, som sebestačna, predstav si. A to kvôli tomu ze nemám ružové okuliare a keby sa čokoľvek stalo, viem sa o svoje deti aj o seba postarať sama. A viem si sama zaplatiť aj tu kávu. Ty by si hľadala iného sponzora.

anonym_89ec66
1. mar 2026
@anonym_0f6306

@anonym_autor a inak vidno, že si ešte mladá a naivná. A ano, som sebestačna, predstav si. A to kvôli tomu ze nemám ružové okuliare a keby sa čokoľvek stalo, viem sa o svoje deti aj o seba postarať sama. A viem si sama zaplatiť aj tu kávu. Ty by si hľadala iného sponzora.

@anonym_0f6306 ale to neznamená že my čo to máme inak to nevieme 😅 my len nemusíme 🫶 a kľudne si od manžela nechám zaplatiť a neznamená to že som neschopná a nato odkázaná

anonym_0f6306
1. mar 2026
@anonym_89ec66

@anonym_0f6306 ale to neznamená že my čo to máme inak to nevieme 😅 my len nemusíme 🫶 a kľudne si od manžela nechám zaplatiť a neznamená to že som neschopná a nato odkázaná

@anonym_89ec66 a kde píšem, ze ja musím? Niektoré ste tu už fakt trápne. Pre mňa za mňa, nech ti muz platí aj vložky. Ja si ich kúpim sama.