icon

Mám žiadať vrátenie požičaných peňazí od priateľa?

24. júl 2025

Mám blízkeho priateľa, teda skôr som mala.
Pred niekoľkými rokmi zo zdravotných dôvodov skončil v práci. Bol na PN, ID mu neuznali, následne podpora. Po nej však už nemal žiadny príjem. Nežiadal odo mňa nič, to by nikdy neurobil. Mne ho bolo ľúto, veľa pre mňa v minulosti znamenal a stál pri mne. Požičala som mu dohromady 2.500 eur. Neskôr v roku 2024 sa krátko zamestnal, vrátil mi 300 eur. Opäť doma na dlhodobej PN. Aktuálne od novembra min. roka má ID, nie však vysoký. Každopádne sa snažil vracať po 50 - 100 eur, ako mu vyšlo. Ale bolo to tak, že mi 100 vrátil a pred koncom mesiaca pýtal 30. A tak vrátil 30, plus potom 70 a zase pred koncom mesiaca niečo pýtal. Ide mi ešte 1800 eur. V istom mojom veľmi empatickom momente som mu v máji povedala, nech mi už peniaze nevracia, napísala som mu to aj do správy. Že teda budem rada, ak bude vedieť vyžiť zo svojich peňazí bez vracania dlhu, že nech považuje dlh za splatený a nič od neho nechcem, že si môže vydýchnuť. On nesúhlasil, povedal že od septembra mi zase bude vracať, koľko to vyjde. Každopádne som to považovala aj považujem za svoj dobrý krok. V tom čase. Ale... veľmi ma ľudsky sklamal, keď som ja potrebovala jeho podporu, vykašľal sa na mňa ako kamarát. Nebolo to raz, nebolo to 2x. Vyeskovalo to pred 3 týždňami a ja som prerušila kontakt.

A teraz premýšľam... to moje dobré ľudské empatické ja, mu chce pomôcť.
Ale na druhej strane si hovorím, prečo mu mám nechať svoje peniaze, keď sa takto zachoval? Mne nikdy nikto nepomohol okrem rodičov, nikdy. Tak si hovorím, mám pýtať peniaze späť?
Ale na to len čaká, keď mu napíšem, on mi odpovie, vedel som to... vedel som aká si.

Aktuálne mi tých 1800 eur vyslovene nechýba, ale keby som ich mala, kúpila by som si novú posteľ s dobrými matracmi alebo si z toho dala urobiť dva zubné implantáty. Alebo išla po rokoch na dovolenku.

Momentálne to nechávam tak. Čo by ste urobili vy?

karolinakr
26. júl 2025
@anonym_autor

@alison11 peniaze som dostala už späť, celé toto tu je neaktuálne, len stále ma niekto potrebu tu ešte písať, pýtať sa a živiť tému, prípadne mi ešte naložiť v tejto situácii. Naozaj, človek keď niečo chce a po strate dieťaťa ide riešiť túto dilemu sem na MK, lebo očakáva, že tu nájde podporu a slušné vystupovanie a empatiu, tak dostane riadne na frak. Viď dnes - že som sa vyhrážala ako dieťa v škôlke, prípadne že by som mala mať nejakú ochranu, lebo darujem peniaze kade komu. Naozaj medialu týmto ženám tu.

@anonym_autor a ešte jedna vec, aurora33 ti tu cely čas dava na tacke, aka si "truba" s prepačením, jej si sa za rady 3x podakovala, ja som vystupovala aspon si myslim, s absolutnym pochopenim a empaticky, nie povyšenene ani sudiac - nech posúdia druhi a varovala som ťa, aby si na svoju dobrotu nedoplatila a na mňa sa sťažuješ? ked si myslim, že už ma nič neprekvapi, vždy dojde niekto s ešte väčšou debilinou
takže kto ti chce dobre, je na koniec tvoj najväčší nepriateľ
nestačím sa diviť

autor
26. júl 2025
@karolinakr

@anonym_autor a ešte jedna vec, aurora33 ti tu cely čas dava na tacke, aka si "truba" s prepačením, jej si sa za rady 3x podakovala, ja som vystupovala aspon si myslim, s absolutnym pochopenim a empaticky, nie povyšenene ani sudiac - nech posúdia druhi a varovala som ťa, aby si na svoju dobrotu nedoplatila a na mňa sa sťažuješ? ked si myslim, že už ma nič neprekvapi, vždy dojde niekto s ešte väčšou debilinou
takže kto ti chce dobre, je na koniec tvoj najväčší nepriateľ
nestačím sa diviť

@karolinakr ty si to pochopila spravne. Voci tebe a tvojim radam nemam nic. Ale zvykla som najvacsim hejterom a najhorsim ludom podakovat. To je jedine ako im odrazit tu ich zlu energiu. Tebe nedakujem preto, ale prajem ti krasny dnik 🙂

aurora33
26. júl 2025
@karolinakr

@anonym_autor ty zas neobracaj všetko proti mne, ja som nemohla vedieť, že je ti to dobry priateľ 20rokov, rozumieš, je to tvoja vec, komu daš, len potom netreba plakať, ked nevrati..ja by som gamblerovi nepožičiala napriklad a sama si povedala, že už aj jeho mama vie, že je dobré kvítko
včera som davala diskusiu o podvodnikoch a neustale niekto naletí, a maju vždy nove a nové finty, takže dnes je velke riziko hocikomu dať peniaze, lebo tych čestnych ludi je stále menej a na toto som poukazovala, a nie že ty sa teraz ofučíš
aurora sa zas urazila, ked som sa spytala, odkial ma nick
tak sorry, ale ked už aj takato sprostosť vas vie nahnevať, tak chyba bude asi niekde inde

@karolinakr ja som sa nenahnevala. Len nerozumiem prečo ta to tak zaujíma. A ešte keď ti napíšem že ten film nepoznám a Lenin mi nebol inšpiráciou tak sa začneš smiať 😀 fakt nie som nahnevaná, ale podla mňa táto téma nie je o inspiraciach na prezývku.

tianna
26. júl 2025

@anonym_autor nie, nepýtala by som peniaze späť. Podľa toho čo píšeš tvoj kamarát má naozaj nie ľahký život. Je síce smutné že ti nepomohol keď si to ty potrebovala, ale možno to naozaj nebolo v jeho ľudských silách zvládať okrem svojich problémov aj tie tvoje/tvoj. Ak ste sa mali radi ja by som dokonca ani neprerušila nastálo kontakt. Možno na nejakú dobu, ale isto nie nastálo.

sova7
26. júl 2025
@tianna

@anonym_autor nie, nepýtala by som peniaze späť. Podľa toho čo píšeš tvoj kamarát má naozaj nie ľahký život. Je síce smutné že ti nepomohol keď si to ty potrebovala, ale možno to naozaj nebolo v jeho ľudských silách zvládať okrem svojich problémov aj tie tvoje/tvoj. Ak ste sa mali radi ja by som dokonca ani neprerušila nastálo kontakt. Možno na nejakú dobu, ale isto nie nastálo.

@tianna 🤷🤦

aurora33
26. júl 2025
@anonym_autor

@karolinakr ty si to pochopila spravne. Voci tebe a tvojim radam nemam nic. Ale zvykla som najvacsim hejterom a najhorsim ludom podakovat. To je jedine ako im odrazit tu ich zlu energiu. Tebe nedakujem preto, ale prajem ti krasny dnik 🙂

@anonym_autor no ja žasnem. Čiže keď som napísala, že si máš stáť za slovom tak ja som najhorší človek? Tu už človeka naozaj nič neprekvapí 😀😀 ok, tak idem tvojim štýlom a ďakujem. Tiež ti odrážam tvoju zlu energiu.

tianna
26. júl 2025
@sova7

@tianna 🤷🤦

@sova7 prečo? Veď autorka sama napísala že mu povedala nech to nechá tak.. samozrejme iná situácia by nastala ak by peniaze naozaj naspäť potrebovala alebo by bola dohoda že ich má vrátiť.. a čo sa týka kamarátstva, nečítala som všetky komentáre a neviem či spomenula s čím jej nepomohol, ale ak boli naozaj dobrí kamaráti myslím že všetko sa dá vysvetliť.. ak teda chce/chcú.

sova7
26. júl 2025
@tianna

@sova7 prečo? Veď autorka sama napísala že mu povedala nech to nechá tak.. samozrejme iná situácia by nastala ak by peniaze naozaj naspäť potrebovala alebo by bola dohoda že ich má vrátiť.. a čo sa týka kamarátstva, nečítala som všetky komentáre a neviem či spomenula s čím jej nepomohol, ale ak boli naozaj dobrí kamaráti myslím že všetko sa dá vysvetliť.. ak teda chce/chcú.

@tianna lebo to je taký kamarát ktorý ju akurát zneužíva a nevie narábať s peniazmi a vyzerá že je gambler a už dávno ho mala poslať do čerta. Niekomu len tak dať toľko peňazí a povedať nechaj tak aj ona má nejak slabo nastavené hranice

mircalla
26. júl 2025

@anonym_autor Ak si to uz raz uzavrela, ze to to vracat nema, tak uz nie....Keby si to nepovedala, tak ano, ziadala by som ich spat hoci v splatkach. Ale uz si to uzavrela.

tianna
26. júl 2025
@sova7

@tianna lebo to je taký kamarát ktorý ju akurát zneužíva a nevie narábať s peniazmi a vyzerá že je gambler a už dávno ho mala poslať do čerta. Niekomu len tak dať toľko peňazí a povedať nechaj tak aj ona má nejak slabo nastavené hranice

@sova7 napísala že jej v minulosti viackrát pomohol. Ďalej že je PN/bol PN, poberá čiastočný ID. Toto mi na gamblera absolútne nesedí. Logicky že nevie výjsť keď prišiel o príjem a čiastočný ID je čistá mizéria. Navyše ona mu peniaze sama požičala, neskôr dala, keďže mu odpustila dlh. Tu je skôr problém na strane autorky ktorá akoby nevedela čo chce ako na strane dotyčného pána.

anonym_ca24c8
26. júl 2025

Tak ja vidim problem v tom, ze si mu to odpustenie dlhu nielen povedala ale aj napisala, takze aj keby ty si ho ziadala sudne o vratenie dlhu, on moze vytiahnut zaznam s odkazov, ze ty si mu zbytok dlhu odpustila

mircalla
26. júl 2025

Inak zaujimave, v den, ked otvoris diskusiu uz mas zahadne peniaze aj vratene.....Nejako nebol gambler, niekto to tu nadhodil, uz sa z neho pocas diskusie stal aj gambler. No nie, 1800 eur nevyhral, to je nerealne....Mam zial opat pocit, ze tam dost vela veci nesedi a doplnas si to podla vyvoja diskusie.

autor
26. júl 2025
@mircalla

Inak zaujimave, v den, ked otvoris diskusiu uz mas zahadne peniaze aj vratene.....Nejako nebol gambler, niekto to tu nadhodil, uz sa z neho pocas diskusie stal aj gambler. No nie, 1800 eur nevyhral, to je nerealne....Mam zial opat pocit, ze tam dost vela veci nesedi a doplnas si to podla vyvoja diskusie.

@mircalla ja som nepovedala nikdy, ze bol gambler. Stavkuje, v Nike, Fortune apd. Viem, ze 2500 eur z odstupneho prehral na zlych tipoch - to priznal. Ale to, ze je gambler som nikdy nepovedala. Nie ja.

autor
26. júl 2025
@anonym_ca24c8

Tak ja vidim problem v tom, ze si mu to odpustenie dlhu nielen povedala ale aj napisala, takze aj keby ty si ho ziadala sudne o vratenie dlhu, on moze vytiahnut zaznam s odkazov, ze ty si mu zbytok dlhu odpustila

@anonym_ca24c8 dakujem, toto uz je vyriesene k spokojnosti. Ale kludne o tom este mozeme dalej diskutovat.

autor
26. júl 2025
@mircalla

@mircalla viem o kamaratovi nasom spolocnom, co vyhral 33 000 eur. Na dobrych tipoch. Pri vysokych rovnomerne rozlozenych vkladoch. Zatvou si pre nich MS v hokeji alebo vo futbale, pripadne ligy majstrov. Neviem isto ako olympiady.

mircalla
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_ca24c8 dakujem, toto uz je vyriesene k spokojnosti. Ale kludne o tom este mozeme dalej diskutovat.

@anonym_autor Takze ty vies, ze stavkuje, napriek tomu si mu opakovane pozicivala peniaze, hoci si vedela, ze skoncia u stavkovej spolocnosti? Sama pises, ze vratil, zase si pozicat.l.Napokon si mu to prestavkovane aj odpustila. Statisticky 99% stavkarov prehrava. Zvlastne
To, co si napisla vyssie su sance tak 0.000000001%.

autor
26. júl 2025
@mircalla

@anonym_autor Takze ty vies, ze stavkuje, napriek tomu si mu opakovane pozicivala peniaze, hoci si vedela, ze skoncia u stavkovej spolocnosti? Sama pises, ze vratil, zase si pozicat.l.Napokon si mu to prestavkovane aj odpustila. Statisticky 99% stavkarov prehrava. Zvlastne
To, co si napisla vyssie su sance tak 0.000000001%.

@mircalla dlho mal bloknuty ucet a nemohol stavkovat - to je v case, ked som poziciavala. To ze mu ho odblokovali som sa dozvedela, ked som ho videla ist z Nike. Viem, ze v minulosti vyhral take nizsie sumy penazi 200, 500 eur apd. O vacsich sumach neviem. Mozno ano, to mi nepovedal.

cacianka
26. júl 2025
@natiblaskova

@cacianka nemusíš byť agresívna, nečítala som konverzáciu .....

@natiblaskova kde som ja agresívna ?! Sudis podľa seba ?

inuska1155
26. júl 2025

@anonym_autor určite by som naspet nič nepýtala ved si mu ich odpustila tak prečo ich pýtať naspet?? To je o charaktere človeka to je pomsta od teba za to ze ty nepomohol? To sa tak nerobí teda normálny človek to neurobí

autor
26. júl 2025
@inuska1155

@anonym_autor určite by som naspet nič nepýtala ved si mu ich odpustila tak prečo ich pýtať naspet?? To je o charaktere človeka to je pomsta od teba za to ze ty nepomohol? To sa tak nerobí teda normálny človek to neurobí

@inuska1155 zase toto dookola? To vazne? Tak prosim precitaj si moje komentare. A ked ti tehotna kamoska krvaca a priatel je v praci v inom meste, tak ty jej povies, ze zavolaj si taxik, lebo ja prave teraz veceriam a nemam cas? To naozaj ideme zase dookola tuto temu?

ema22270
26. júl 2025

Je to velke poucenie do buducna, ale tiez uz by som tie peniaze nepytala naspat. Aj tak pochybujem, ze na to bude mat aby ti uch splatil takze by si sa s nim len donekonecna natahovala, takto s nim budes mat pokoj.

elizabeta56
27. júl 2025

Ja by som peniaze už nepýtala, keď si už raz povedala, že dlh je splatený, tak si stoj za svojím slovom. Keď to budeš pýtať späť, tak si ako človek potom nespolahlivá a samu seba budeš zhadzovať. Buď sama so sebou spokojná, že si pomohla a to, ako sa zachoval on je len jeho obraz, možno to oľutuje časom.

autor
27. júl 2025
@ema22270

Je to velke poucenie do buducna, ale tiez uz by som tie peniaze nepytala naspat. Aj tak pochybujem, ze na to bude mat aby ti uch splatil takze by si sa s nim len donekonecna natahovala, takto s nim budes mat pokoj.

@ema22270 peniazky su uz vratene, opytali sme si ich naspat a cuduj sa svete nemam preto ziadne zle svedomie. Nikdy som si od nikoho peniaze nepozicala a ani som nikomu nepozicalala okrem tohto pripadu. A velke ponaucenie pre mna.

autor
27. júl 2025
@elizabeta56

Ja by som peniaze už nepýtala, keď si už raz povedala, že dlh je splatený, tak si stoj za svojím slovom. Keď to budeš pýtať späť, tak si ako človek potom nespolahlivá a samu seba budeš zhadzovať. Buď sama so sebou spokojná, že si pomohla a to, ako sa zachoval on je len jeho obraz, možno to oľutuje časom.

@elizabeta56 ja mam byt sama so sebou spokojna? Tak on dostane moje peniaze z invalidity, ja ked potrebujem jeho pomoc v case nudze mi nepomoze, preto lebo sa mu nechce, a ked po rokoch pytam svoje peniaze spat, tak ja si mam stat za slovom? On si mal stat za slovom v prvom rade. A peniaze som si vypytala a uz som ich aj dostala. A citim satisfakciu.

oskvarka
27. júl 2025

Mne to tiež trochu pripomína stredoškolské časy kedy kamarátka po rozchode pýtala naspäť drahy darček aj keď vtedy keď mu ho dala boli ešte pár roka. Ak by si mu kúpila drahy dar pýtala by si ho spätne naspäť. Predpokladám že nie. To je teda v našej kultúre európskej podľa mňa úplne out. A toto je aj z morálneho hľadiska (aj ak by si sa vyjadrila ústne...čo si dokonca urobila písomne) úplne vedľa podľa mňa. 1800 eur je dosť peňazí ale nie až tak... Takéto veci sa riešia pri darovaní nehnuteľnosti kde máš písomnú zmluvu o darovaní a ide rozhodne o väčšie peniaze tam sa to potom vymáha súdne a dokazuje že obdarovaný porušil dobré mravy na nejakej vyššej úrovni morálky -určite to nebude stačiť že má pár krát človek sklamal...aj keď ja teda netuším čo máte medzi sebou a aké je tvoje sklamanie. Takže z tohoto smeru posúdiť neviem. Ja osobne by som to nechala tak a neriešila .. bude mať navyše možnosť tá milo prekvapiť...apropo ak má zdravotné problemi je na ID kľudne sa to mohlo podpísať na jeho psychickom zdraví a to ide ruka v ruke s vyšším egoizmom....

oskvarka
27. júl 2025
@anonym_autor

@ema22270 peniazky su uz vratene, opytali sme si ich naspat a cuduj sa svete nemam preto ziadne zle svedomie. Nikdy som si od nikoho peniaze nepozicala a ani som nikomu nepozicalala okrem tohto pripadu. A velke ponaucenie pre mna.

@anonym_autor aha teraz čítam že ste sa dohodli a že vrátil tak v pohode no ...skorej by mohlo nastať nepríjemné vykrývanie sa a dotahovacky...osobne si tiež nemyslím že máš mať za to nejaké extra zlé svedomie alebo čo... Veď ty si tá čo požičala vnudzi v snahe pomôcť...

autor
27. júl 2025
@oskvarka

Mne to tiež trochu pripomína stredoškolské časy kedy kamarátka po rozchode pýtala naspäť drahy darček aj keď vtedy keď mu ho dala boli ešte pár roka. Ak by si mu kúpila drahy dar pýtala by si ho spätne naspäť. Predpokladám že nie. To je teda v našej kultúre európskej podľa mňa úplne out. A toto je aj z morálneho hľadiska (aj ak by si sa vyjadrila ústne...čo si dokonca urobila písomne) úplne vedľa podľa mňa. 1800 eur je dosť peňazí ale nie až tak... Takéto veci sa riešia pri darovaní nehnuteľnosti kde máš písomnú zmluvu o darovaní a ide rozhodne o väčšie peniaze tam sa to potom vymáha súdne a dokazuje že obdarovaný porušil dobré mravy na nejakej vyššej úrovni morálky -určite to nebude stačiť že má pár krát človek sklamal...aj keď ja teda netuším čo máte medzi sebou a aké je tvoje sklamanie. Takže z tohoto smeru posúdiť neviem. Ja osobne by som to nechala tak a neriešila .. bude mať navyše možnosť tá milo prekvapiť...apropo ak má zdravotné problemi je na ID kľudne sa to mohlo podpísať na jeho psychickom zdraví a to ide ruka v ruke s vyšším egoizmom....

@oskvarka ja mám tiež ID a zdravotné problémy, mimochodom. Tieto peniaze boli z ID. A áno, peniaze sú už späť, zázrakom. Stačilo si ich správne opýtať.

oskvarka
27. júl 2025
@anonym_autor

@sense ak za tebou chodí niekoľko krát za týždeň, že nemá ani cent, že mu je to už trápne, že nemá ani na tabletky, že neviem ísť ku zubárovi, lebo ho bolí zub, ale nemá eur na zubára, že by potreboval nové topánky, ale nemá na nich.. tak ty čo urobíš? Povedala som mu sama, že mu teda peniaze požičiam. Nie nedám, ani to nie je dar, že mu ich požičiam a teda keď sa dá dokopy a pôjde pracovať, začne mi ich vracať. Najprv to bolo 1,000 eur. Blížili sa Vianoce a on za tie peniaze čuduj sa svete pokupoval darčeky mame, sestre, synovcovi, neteri a sebe kúpil bundu za 150 eur. OK, ja mám bundu za 80 eur, ale požičala som mu ich, tak teda si s nimi môže robiť, čo chce. Táto prvotná pôžička bola iniciovaná mnou, keďže som počúvala stále jeho ponosy. Druhých 1,000 eur si však už vypýtal sám, v marci. Čiže požičaná 1,000 mu vydržala 5 mesiacov. V marci išla druhá 1,000 a neskôr ešte 500 eur. Chcel pôvodne 300 a 2x som sa ho pýtala, či mu teda 300 bude stačiť. Tak napokon sme sa dohodli, že mu dám 500 a bude to okrúhla suma. Denne vyfajčí krabičku cigariet za 5,90 eur, to je viac ako 180 eur mesačne čo minie na cigarety. Býva u mamy, dostáva 650 eur ID. Mame dáva 100 eur na všetko - na nájom, na stravu, na internet, telku, elektrinu, vodu apd. Mne mal dávať po 100 eur pôvodne. Čiže by mu ostalo 450 eur. Ale on minie 200 eur mesačne na cigarety, na peniaze na kaviarne a na niké/fortunu. Ale ok, je to zase jeho život. Ale keďže som videla, že nemá tendenciu sa zamestnať, ani popri ID, videla som, že toto nejde dobrým smerom. A to, že mi v minulosti veľmi pomohol? Áno, morálne, keď mi zomrela blízka osoba, tak chodil so mnou von, aby ma priviedol na iné myšlienky a áno, aj vďaka nemu som to napokon prekonala. Ale to kamaráti robia, že stoja pri sebe. To som si teda myslela, kým ma vyviedol z omylu.

@anonym_autor teraz čítam kúsok diskusie..ale ty celú vec neskôr popisuje s úplne inak ..on darmozrac čo sa mu nechce ani na brigádu zájsť a stavkuje (z môjho uhla pohľadu už na hranici gembler čo ale každý samozrejme môže vnímať inak...) a vydiera hraním na city .."nemám na topánky". A ešte vieš že dostal 10000 + ako odstupné.... Oproti tomu že v dobrej viere som dala výbornému kamosovi v zlej aituacii a vôbec do mňa nepýtal... Toto je podľa mňa ako opis dvoch úplne iných situácii .. tak potom sa nemôžeš čudovať že ako tu všetci reagujú.. buď rada že máš peniaze späť . A asi skús byť menej doverciva a aj viac kritická... Niekomu cez koho peniaze pretekajú na stávkovanie predsa nieje rozumné požičať ani keby bol neviem ako dobrý človek.

autor
27. júl 2025
@oskvarka

@anonym_autor teraz čítam kúsok diskusie..ale ty celú vec neskôr popisuje s úplne inak ..on darmozrac čo sa mu nechce ani na brigádu zájsť a stavkuje (z môjho uhla pohľadu už na hranici gembler čo ale každý samozrejme môže vnímať inak...) a vydiera hraním na city .."nemám na topánky". A ešte vieš že dostal 10000 + ako odstupné.... Oproti tomu že v dobrej viere som dala výbornému kamosovi v zlej aituacii a vôbec do mňa nepýtal... Toto je podľa mňa ako opis dvoch úplne iných situácii .. tak potom sa nemôžeš čudovať že ako tu všetci reagujú.. buď rada že máš peniaze späť . A asi skús byť menej doverciva a aj viac kritická... Niekomu cez koho peniaze pretekajú na stávkovanie predsa nieje rozumné požičať ani keby bol neviem ako dobrý človek.

@oskvarka je to tá istá situácia, len som v úvode nenapísala všetko - o mne, aby ma ľudia zbytočne neľutovali a o ňom, aby ho hneď nezatracovali. Nemyslím si, že je gambler. Ale áno, odstupné dostal, v kráľovskej výške. Nemá za celý život nič ušetrené. Robil roky, pýtala som sa ho, kde dával peniaze, kde ich investoval, prečo si neodkladal nič? Nevie na to odpovedať. Pritom ja ho vnímam ako veľmi šetrného človeka, čo prehodnocuje každé euro pri kúpe niečoho.

mircalla
27. júl 2025
@anonym_autor

@oskvarka je to tá istá situácia, len som v úvode nenapísala všetko - o mne, aby ma ľudia zbytočne neľutovali a o ňom, aby ho hneď nezatracovali. Nemyslím si, že je gambler. Ale áno, odstupné dostal, v kráľovskej výške. Nemá za celý život nič ušetrené. Robil roky, pýtala som sa ho, kde dával peniaze, kde ich investoval, prečo si neodkladal nič? Nevie na to odpovedať. Pritom ja ho vnímam ako veľmi šetrného človeka, čo prehodnocuje každé euro pri kúpe niečoho.

@anonym_autor Nejako ti neverim...Najprv super clovek, ktoreho poznas 20 rokov, neskor velky darebak, navyse stavkuje....Dostal obrovske odstupne (fakt ma zaujima, kde davaju take odstupne), ale potrebuje si od teba poziaciavat 30 eur, ale teda peniaze neprestavkoval, vraj gambler nie je, len stavkuje,. A zrazu aj ty mas invalidny, ale zaroven sa mas financne dobre, a tie peniaze nepotrebujes vlastne....Celkovo by som chcela vidiet cloveka co ma ID a velkoryso poziciava peniaze a este odpusti dlh cloveku, co dostal 10000 plus odstupne a stavkuje...Nejako tam dost veci nesedi