icon

Mám zostať, alebo mám odísť?

koniarka1
21. aug 2022

Ahojte, potrebujem radu. Má perspektívu zostávať vo vzťahu, v ktorom som ako na hojdačke, raz veľmi šťastná a potom úplne neistá a v depresiách? S priateľom sme spolu už niekoľko rokov, žijeme v jednej domácnosti, máme spoločné záľuby, v podstate sme v spoločnom živote celkom kompatibilní až na pár vecí, s ktorými sa neviem stotožniť...on je povaha veľmi introvertná, ja naopak. Máme veľmi rozdielne názory na výchovu detí. On je prísny, konzervatívny typ ktorý rieši všetko trestom. Ja sa a snažím skôr veci komunikovať. Mala som nejaké predstavy o vzťahu, najprv si zabezpečiť bývanie, potom svadba, potom spoločné dieťa, no on je v hľadaní vlastného bývania pasívny, svadbu najbližšie obdobie vôbec nechce (je uz raz rozvedený), ale dieťa si už veľmi praje. Mali sme kvôli tomu pár konfliktov, aj som si poplakala ale nakoniec som ustúpila z mojich predstáv. Ja už jedno dieťa mám, z predchádzajúceho vzťahu ale ich vzťah nie je podľa mňa pevný a úprimný. Nedokážu sa len tak objať, pritulit, dieťa má z neho trochu strach skrz jeho prísnu výchovu. Málokedy ho za niečo pochvali. Velakrat som sa s ním o tom rozprávala, snazila som sa mu vysvetliť ze dieťa potrebuje vidieť od neho aj tu fyzickú lásku.

Strana
z2
andreatytler
22. aug 2022

@koniarka1 Podla mna tam mate dost vela zavaznych rozdielnosti ktore vam budu neustale robit problemy. Introvert vs. Extrovert by sa aj dalo ak je tam dost pochopenia ale je to tazke. Rozdielne nazory na vychovu je obrovsky problem, ktoreho sa nikdy nezbavite a to ze nechce riesit byvanie a svadbu by boli pre mna neprijatelne.

danica2711
22. aug 2022

vziať si ťa nechce, bývanie nerieši, tvoj syn sa ho bojí, správa sa k nemu ako studený čumák - fakt si myslíš, že toto je základ pre šťastné spolužitie?

jaskolka
22. aug 2022

Píšeš, že ste "kompatibilni" a mate veľa spoločného. To znamená co? Ze radi bicyklujete a jedavate čínsku kuchynu?🤔
Lebo ja vidím to, že sa zase absolútne nezhodujete v závažných veciach.
Rozdielny pohľad na svadbu a spoločný život, rozdiel vo výchove, rozdiel v povahe, rozdiel v názoroch, ako sa správať k dieťaťu...ty píšeš, že sa cítiš ako na hojdačke, raz dobre a raz v deorsiii, už si veľa svojich predstáv potlačila, lebo on ich zrejme od ignoroval..syn ho nemá rád, necíti sa s ním dobre...
Tak ešte raz, v čom sa tak fantasticky zhodujete?

panelacikova
22. aug 2022

@20erika07 autorka uvádza: "Zo začiatku to vyzeralo byť medzi nimi super, to bol ale syn malý a nemal ešte také výrazné povahové črty."
to znamená, že syn to má v povahe. po kom? po nej? po otcovi? kde je otec, prečo sa nestará aj ten?
zaujímavé, že na toto autorka doteraz neodpovedala.... bohvie, ako to tam vlastne je. na MK už boli všelijaké osudy, že áno...

dankanka
22. aug 2022

@koniarka1 mna by to velmi bolelo keby sa ktokolvek zle choval k mojim detom..u mna by to bol dovod na rozchod. Intuicia ti radi dobre, zrejme ma ozaj radsej toho psika, ako Tvojho syna.

koniarka1
autor
22. aug 2022

@panelacikova myslím si, že to má po otcovi. To bol aj dôvod nášho rozchodu, keďže po narodení syna začal byť slovne veľmi agresívny a bežne som bola posielaná do ženského pohlavného orgánu. So synom sa vídava možno dvakrát za mesiac. Volajú spolu párkrát týždenne. Syn ho zbožňuje a preto im nijako v styku nebránim, mám skôr pocit, že syn má väčší záujem s nim byť než on.

panelacikova
22. aug 2022

@koniarka1 tak potom je potrebné rozoznať aj to, či súčasný partner nezačal byť voči synovi nepríjemný práve preto, že syn začal prejavovať agresívnejšie sklony... v tom prípade si viem úplne predstaviť, ako ho to demotivuje, tráviť čas prakticky s cudzím dieťaťom, ktoré je nerváčikom, čo sa určite prejavuje aj v správaní syna voči novému partnerovi. ak sú s otcom rovnaké povahy, tak je možné, že ho nevedomky v tej agresivite ešte podporuje, keď sú spolu (myslím svojím chovaním a syn to vídava pravidelne....).
musíš sa sama rozhodnúť, čo a ako ďalej. je možné, že syn bude mať takú povahu, že ti zničí každý ďalší vzťah, jednoducho existujú aj také deti, bohužiaľ :( je to však tvoj syn a ty (a jeho otec) ste povinní sa oňho postarať až do jeho dospelosti. takže položiť na misku váh, ako dlho si ešte schopná robiť tento hromozvod? toto totiž asi neprestane nikdy.
možno by to vyriešili oddelené domácnosti a s mužom by ste boli spolu, keby bol syn u otca, ale to asi nie je to, po čom ty túžiš.
rozhodnutie budeš mať podľa mňa ťažké.

pepka555
22. aug 2022

@koniarka1 to nie je pravda, sama som z rodiny, kde si mama nasla mojho nevlastneho oca, ked som mala rok (oni sa poznali uz predtym, chvilu spolu v puberte chodili)..mama mi hovorila, ze az ked videla ako sa pekne ku mne sprava az vtedy vedela, ze to stoji za to skusit…nikdy v zivote nepovedal ze nie som jeho dcera,.jeho spoluziakov nikdy neopravil, ked povedali ze mala sa na teba podoba a pod. mam dve deti a je to ich dedo…vsetci vzdy hovorili vsak pockaj ked budes mat vlastne vnuca (ma s mojou mamou o 3 roky mladsieho mojho brata)…a on sa hneval, teraz ma 3 vnucata a vzdy pristupuje rovnako aj ku nim a aj ku nam…dochadzaju sice medzi nami castejsie roztrzky ako medzi nim a bratom, ale to kvoli nasim tvrdohlavym povaham😀sa mama vzdy smiala, ze aj ked nie som jeho biologicka, ten vzdor a zarytost akoby po nom mam😀😀cize nie, urcite nie je ok, ked si myslis, ze je samozrejme, ze ho neberie ako svojho…

laskamojajeidna
24. aug 2022

@koniarka1 určite odísť z takého vzťahu, kde sa dieťa bojí. Ja som sa bála môjho otca a to bol otec.... mam veľmi zle spomienky na detstvo..Koľko ročné máš dieťa? Bol syn niekedy s ním sám?

Strana
z2