icon

Mám zostať, alebo odísť od manžela?

9. sep 2021

Dobre ranko. Riesim takú dilemu. Sama neviem či od toho očakávam. Mám manžela. Sme spolu 11 rokov, manželia 8. Mame dve detičky. Muž je co sa týka otcovstva vzorný. Môžem ísť na kávu, ku kamoskam, hocikam a viem že sa postara. Navarí, úprace, operie, o deti sa postara. Mal milenku, chybu sme si priznali obaja, chodili sme do manželskej poradne a toto sme vyriešili. Ja to v sebe asi nemam uzatvorené ale snažím sa. A vidím že aj on sa snaží. Ale. Manžel je veľmi náladový. Hocikedy vybuchne. 2 krát má zbil. Nie zbil ale po ústach som dostala. Dnes som mu niečo ráno vytkla a už má zdrapol za vlasy dotiahol k zemi a ťahal kým som neprivolila k jeho názoru. Ja ho ľúbim, nám všetko klape. Len mu proste raz za čas prepne. Po dnešnom ráne ako som viezla dcéru do školy tak som plakala. A veľa rozmýšľa a preto zakladám diskusiu. Čo robiť? Zamestnanie mám no napriek tomu som finančne zavisla na ňom. Keby som veľmi chcela tak o rok cca by som vedela mat našetrené a osamostatniť sa. No neviem čo vlastne chcem. Ja som človek ktorý radšej veci opraví a zachráni ako zahodi. Neodsudzujte ma, my naozaj riešime veci racionálne. Len tie jeho “prepinaky” mi vadia a ja neviem ako ďalej. Ďakujem za každý normálny komentár.

barborachors
9. sep 2021

kks ona este riesi nejaku psychologicku, tych 50 eur radsej min na pravnika a supho ries rozvod, nie kraviny u psychologicky ktora ti co cakas ze poradi?

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
9. sep 2021

@andrea140219
@oliolijanka ja si neprídem ako nejaká domáca putka. Mám hobby, mám kamošky, chodím na kozmetiku, na nechty, ku kadernícke … deti mu pravidelne nechával od rana do večera a ja si riesim svoje veci aby som nescvokla. Moje peniaze na mojom ucte sú moje vreckové a minam si ich na čo chcem. Nikdy to nekontroloval že na čo minam alebo tak. Preto nebude ani problém si sporiť. Skôr tá jeho výbušnosť. Ja neviem ako to regulovať. A padla otázka či sa ho bojím. Nie ! Ja som síce od neho slabšia a menšia ale postavím sa aj obrovi ! 😀

andrea140219
9. sep 2021

Tak jedine to boxerské vrece ;)

gagik
9. sep 2021

Mne pripada,ze ten vas styl manzelstva ta nestve natolko,aby si od neho odchadzala a ani nemas velmi kam ist…tak su vselijake manzelstva,co je niekde normal,inde by bolo nemyslitelne. Tak cakaj este,ci sa to nejako u vas vygraduje do miery,ze ta to donuti rozhodnut sa…

veronicka88
9. sep 2021

@gagik alebo utekať na pohotovosť🤷

gagik
9. sep 2021

@veronicka88 pre niekoho by ani toto nebol dovod na odchod..

kvetinka75
9. sep 2021

no, to sú pekné, silné reči len kde je tvoja hrdosť. To ti príde normálne toto trpieť? Mne teda nie. A ak si to neuvedomuje a nechce s tým nič robiť, netrpela by som to.

slnecnica11
9. sep 2021

Rozchod, okamžite

borabalazova
9. sep 2021

Pozri si Big Little Lies a budes mat odpoved na vsetky svoje otazky.

emalka
9. sep 2021

Cize v podstate je vsetko ok az kym sa to nepotento, vtedy si uvedomis ze to nieje v poriadku?
Dobre, tak inak. Ako sa tvoj muz sprava potom ako ti ublizi? Pisala si ze sa vyparil, okej, ale co potom? Raz sa vratit musi, ako sa potom k tebe sprava?

oliolijanka
9. sep 2021

@dievcacitajucelist
Toto, co pises ty ("Zdravý vzťah si vyžaduje neustálu pozornosť a prepojenie na fyzickej, emocionálnej a psychickej úrovni, pričom rešpektuje potreby oboch partnerov."), to je utopia. To kolko mas rokov?😀
Uz len to pomenovanie ze "zdravy vztah". V tejto teme piseme o manzelstve s dvoma detmi, nie o zdravom vztahu.
Neustalu pozornost a prepojenie mozes vyzadovat od nejakeho spoluziaka na vysokej skole, urcite nie po 11 rokoch v manzelstve. Po nejakom case v manzelstve idu ludia vedla seba a respektuju sa a to uz je pekny vztah. Jezinmaria, hadam nechces nahovorit autorke, ze ma odist z tohto relativne fungujuceho vztahu do neznama a hladat muza, ktory jej a jej dvom detom bude zvysok zivota venovat neustalu pozornost a fyzicke, psychicke a emocne prepojenie.
Najprv nech sa postavi na vlastne nohy a nech sa nauci nereagovat na emocne vykyvy svojho muza. Potom sa moze rozhodnut ako dalej.

oliolijanka
9. sep 2021

Prepac, ale ist si spravit nechty za manzelove peniaze a na ucte mat nulu.... ty nie ze si putka, ty si etalon na muzovych financiach zavislej zeny😁 (V dobrom, bez urazky.. kazda sme nejaka😊.)
Ja som to trochu inac myslela, ze mas na sebe popracovat. Drzim palce👍

gagik
9. sep 2021

@oliolijanka ona napisala ze svoje peniaze pouziva ako vreckove pre seba,takze na nechty chodi za svoje..

3petka
9. sep 2021

Však a čo veď nech ťa kľudne aj zabije, však keď to deti nebudú vidieť a bude to v podstate len 1x za živoť tak načo by si to riešila nie? Porozmýšľaj nad sebou hlavne, prečo si ho ty udierala lebo si mu prišla na neveru ok dá sa to zniesť že proste vybuchneš. A on ťa prečo udrel a zdrapil za vlasy lebo si nesúhlasila s jeho názorom?? WTF
Proste si si zvykla že máš nejaký štandard ale toto trpieť?

deti95060810
9. sep 2021

máš riadneho blba doma... to si chlap nesmie dovoliť za x rokov ani raz....pri mne by už skončil už s tou milenkou...

taskataska
9. sep 2021

"len" 3x...zlato, to je presne o 3x viac, nez je v poriadku

ale ako pise zazvorka, rozhodne neodchadzaj! pri troche stastia ti urobi tretie decko, v jej pripade stvrte...a ze ti jednu obcas prijebe? a co?
vsak vies ako sa hovori...
zenu zmlatit je jak rolu poorat

autor
9. sep 2021

@oliolijanka jasno robím nechty za svoje peniaze. Ty rozumieš že ja normálne pracujem ale muž zarába dosť na to aby moja výplata bol moje vreckové ? Ja netvrdím že nemáme peniaze. Ale žiaľ ja na svojom ucte ich nemám. Sporenie je na manželovom ucte a sporí on.

autor
9. sep 2021

@taskataska ja si práve uvedomujem že to nie je dobre. Žiadne ďalšie deti nehrozia, keby aj tak to ide preč. Som na ceste ku kamoske. Uvidím čo bude ďalej.

bluka2
9. sep 2021

Pri zdrapnuti za vlasy sú milenky úplne nič... Nad ty m by som ani nerozmýšľala. Jednoznačne preč od násilníka, preboha!
Chorý človek. Od takých čo najďalej.
A trestné oznámenie

oliolijanka
9. sep 2021

@gagik Ano zle som to pochpila, ale ja som to tiez nemyslela zle, aj keby to boli manzelove peniaze.

trema
9. sep 2021

Ale co by si odchadzala, raz za cas nejaky ten monokel, tresnutie o zem vydrzis, stoji to predsa za ten štandard, konfort, dovolenky.. 😉

panelacikova
9. sep 2021

autorka, dlhá diskusia, nečítam.... otázka: jemu prepne len tak pre nič za nič alebo ho provokuješ ty nejakými rečami, až kým mu neprepne a jednu ti neplesne? lebo to je rozdiel, ak ho ty vytočíš absolútne alebo sa rehocete, milujete, zbožňujete a z ničoho nič ti ublíži.

mamamasama
9. sep 2021

@panelacikova v tom nie je ziaden rozdiel, pre Kristove rany. Vieš ako ja vytacam toho mojho? Ja po nom chudacikovi aj veci (obcas) hadzem a este do neho potom skacem ako take kurča, že no poď. Udri ma. A on nič. V zivote by mi neublizil a to som fakt provokater. Ako mozes napisat, ze je v tom rozdiel? Takze v podstate tyrane zeny same mozu za to, ze ich chlap mlati?

lily14
9. sep 2021

Ty sa pýtaš či zostať??? 1.mal milenku a 2. Zbil tá.... nestačí???

dievcacitajucelist
9. sep 2021

@oliolijanka ty si aká zatrpknuta osoba...ach jaj ja som zrelá žena...ty len ubolene dievčatko, ktoré sa hrá na veľkú...pekny zvyšok dňa 🤞

mondolina
9. sep 2021

@dievcacitajucelist
no podľa mňa má viac rokov ako ty....a myslím, že jej názory dávajú zmysel.

maris5
9. sep 2021

Mas dceru. Teraz si predstav, ze toto by niekto urobil tvojej dcere. Co jej povies?

dievcacitajucelist
9. sep 2021

@mondolina ma dobre názory a v čom??? Ze žena má mať chlapa len na pekne stránky...nema do vzťahu investovať city? Ze žena v "rokoch" nemôže milovať a to isté čakať od muža??? Ze žena ktorá má deti a stroskota jej manzelstvo/ vzťah nemá právo byť znova šťastná a zaľúbená???? Tak vieš čo...môžem sa na tvoj a #oliolianka názor vykašľať ✌️

luccija
9. sep 2021

Aký bol dôvod rannej scény?tak šetri, ale aj tak neodídes...aj tie vulgarizmy a hádky sú zle, ale niekoho atakovať k zemi je nonsens.Ked šetrí on a ty máš výplatu vreckové prečo Ťa tak položilo 800 eur?