Mám zostať, alebo odísť od manžela?
Dobre ranko. Riesim takú dilemu. Sama neviem či od toho očakávam. Mám manžela. Sme spolu 11 rokov, manželia 8. Mame dve detičky. Muž je co sa týka otcovstva vzorný. Môžem ísť na kávu, ku kamoskam, hocikam a viem že sa postara. Navarí, úprace, operie, o deti sa postara. Mal milenku, chybu sme si priznali obaja, chodili sme do manželskej poradne a toto sme vyriešili. Ja to v sebe asi nemam uzatvorené ale snažím sa. A vidím že aj on sa snaží. Ale. Manžel je veľmi náladový. Hocikedy vybuchne. 2 krát má zbil. Nie zbil ale po ústach som dostala. Dnes som mu niečo ráno vytkla a už má zdrapol za vlasy dotiahol k zemi a ťahal kým som neprivolila k jeho názoru. Ja ho ľúbim, nám všetko klape. Len mu proste raz za čas prepne. Po dnešnom ráne ako som viezla dcéru do školy tak som plakala. A veľa rozmýšľa a preto zakladám diskusiu. Čo robiť? Zamestnanie mám no napriek tomu som finančne zavisla na ňom. Keby som veľmi chcela tak o rok cca by som vedela mat našetrené a osamostatniť sa. No neviem čo vlastne chcem. Ja som človek ktorý radšej veci opraví a zachráni ako zahodi. Neodsudzujte ma, my naozaj riešime veci racionálne. Len tie jeho “prepinaky” mi vadia a ja neviem ako ďalej. Ďakujem za každý normálny komentár.
Pane boze to je konecna stanica,ak ste obaja agresivny. Vsak priznavas,ze si donho v nervoch tlkla. Neverim,ze od neho odides,ale pokial nezmenite spravanie nikdy sa nic nezmeni. Bitky a nadavky,urazky do vztahu nepatria
@luccija bez neho by tie nechty vlasy a kozmeticky neboli, chapes...priority...
@dievcacitajucelist
toto čo píšeš som u nej nezachytila.... každá to vidíme inak.
Chlap zaraba, ona skoro nic. On plati, ona ma svoj plat ako vreckove. On sa stara aj o domacnost, o deti, dava jej prachy, zabezpecuje pozitkarsky zivot. Ona vyvolava hadky, hadze po nom veci, tiez ho bije, je nespokojna, vyvolava hadky, az mu prasknu nervy. Cudujete sa, preco nechce odist? Keby sa ona skludnila, tak ma pohodove manzelstvo. Teraz je urazena, co jej urobil.
Chlap mal aj milenku. Neviem ci to ma autorka uplne v sebe poriesene.
Normalne čítam nadpis, prvé riadky a si hovorím si,,kks co ta žena ešte chce,veď to ako ten môj,proste zlatíčko,, dostanem sa k nevere hovorím si,,no ved niekto odpustí niekto nie,, a keď som sa dostala k bitke tak si hovorím,,co pri nom robis?,, určite preč. Môže byť vzorný,môže sa ,,kajat,, ale keď už na teba položil ruku 1x tak si sa mala zdekovat
inak strasne niektore prispevky, sa sem chodite riadne ventilovat poniektore, ubohe zivoty = ubohe prispevky
Ved ostan ked sa nevies rozhodnut, mate sa radi, vsetko klape...Nabuduce ked mu prepne tak vydrz a nesuhlas s nim...a uvidis ci sa ti nebude lahsie rozhodovat resp.mozno neuvidis, az na taky piaty siesty den ked odpuchnes.
@mamamasama tak ty by si si asi tiež zaslúžila.... keď som toto prečítala, tak neviem. tvoj muž je fakt chudák. doslova a do písmena...
@mondolina Dakujem😊
@zazvorka87 nie je násilný k nej?????čítaš či len vyberala čo tebe pasuje do tvojich názorov?
@zazvorka87 zena musi byt pokornejsia??? 🤣 Vacsiu blbost som v tejto diskusii necitala... Klanat sa muzovi netreba nahodou??
@zazvorka87 trikrát!čítaj celú diskusiu,len napsoledy ku ťahal po zemi za vlasy....
@zazvorka87 preboha, ake rupnutie nervov oprávňuje chlapa 3x udrieť ženu? A ona ma byť ešte aj pokorná? Potez pan buh..
@zazvorka87 "Dnes som mu niečo ráno vytkla a už má zdrapol za vlasy dotiahol k zemi a ťahal kým som neprivolila k jeho názoru." "Len mu proste raz za čas prepne.".. Ešte raz, čo oprávňuje muža, aby 3x siahol na ženu? Veď ona je čistý učebnicový príklad Štokholmskeho syndrómu. Odpusti si takéto reči, nikdy nevieš, ako tomu druhému môžeš ublížiť.
@panelacikova praj a bude ti dopriate ;)
@mamamasama tak ako prepáč, ale keby si takto skákala do 100 mužov, tak 90 z nich by ti vyťali. 10 by boli podpapučníci. veď to nie je normálne. aj muž si zaslúži slušné jednanie, úctu a lásku. nielen brať, ale aj dávať... a keď žena do muža vŕta, skáče, večne na niečo pindá, tak normálneho bežného chlapa to dokáže dožrať donemoty. a to môže byť aj autorkin prípad, kde píše, že za 11 rokov sa to stalo tak cca 3x. čo to je? že jej tresol 3x? priemer: cca 1x za 3,5 roka. nuž, ak do neho skáče tak ako ty, tak je to ešte málo...
@zazvorka87 ale keď sa ľudia rozvedú neznamená to, že prestanú byť obaja rodičmi. Ak je dobrý otec, bude dobrý otec aj naďalej. Ale ak deti vyrastajú v takomto prostredí, odnesú si z toho buď to, že to budú kopírovať, alebo úplne nenávidieť. Veľa dievčat si potom nájde chlapa, ako je jej otec, lebo videla u mami, že si to nechá.. To je pre mňa omnoho smutnejšie, vedieť, že moju dcéru niekto tlčie, lebo dačo povedala, čo sa mužovi nepáčilo.. Radšej oddelene a šťastne, ako vyrastať v tomto. A deti to vidieť nemusia, ale deti sú veľmi vnímavé a chapave, by sme sa divili, čo všetko vedia. A ešte taká otázka na zamyslenie pre chlapa "predstav si, že máš dcéru, a jej muž sa k nej správa tak, ako ty k svojej manželke a jej matke. Skrcilo ťa, alebo si pokojný a spokojný?" len tak na zamyslenie...
@zazvorka87 presne tak. a to ja presne viem, o čom píšem, lebo do niektorých bývalých som takisto skákala... až teraz som pochopila, že som robila zle. vyplývalo to z toho, že som si ich vôbec nevážila. samozrejme, z veľkej časti za to mohli aj oni, ale faktom ostáva, že súčasného muža si nesmierne vážim a on mi to aj dal pocítiť, keď sme sa spoznávali, že doňho skákať nebudem. ja som sa aj vďaka nemu veľmi zmenila. k lepšiemu. jednoducho ho milujem. a keď niekoho naozaj milujem, nebudem po ňom vrieskať ako jebnutá, ale v kľude vysvetlím vec, ktorá ma trápi. ak je náhodou atmosféra napätá, neriešim nič, riešim tak o 2-3 dni, keď je pohoda, dobrá nálada. vtedy vytiahnem problém, ktorý ma trápi a v pokoji ho predebatujeme. skrátka pani asi skáče ako chorý zajac a pokladá to za prirodzené. ja jej aj rozumiem, lebo som sama bola taká, aj to už dnes odsudzujem, lebo viem, že je to totálne nesprávne. a že jednu skrz papuľu si taký človek fakt zaslúži, aby pochopil.
@panda21 ale my nevieme, ako to u nich je 🙂 intenzita 3x za 11 rokov je nič... to je jedna vec. a druhá je to, ako sa správa ona k nemu? ak je naozaj taký super a milujúci a neviem čo, nechce sa mi veriť, že z ničoho nič jej vytne. proste nie.
@panelacikova
@zazvorka87 dievčatá,ale to nič nemení na Tom že muž ženu(ani žena muža)nemá udrieť....ani keby ako poskakovala...vtedy jej od jedu môže hodiť rozvodové papiere na stôl,zobrať kreditku,peňaženku,rozbiť od zlosti pohár/tanier...ale nie ju mlátiť...
@veronicka88 áno, na jednu stranu máš pravdu. viem si predstaviť, že môj muž by to riešil takto. prestal by sa so mnou baviť a jedného dňa by som mala pred sebou predvolanie na rozvod. to áno. ale sú jednoducho chlapi, ktorí vzbĺknu a proste keď sú neskutočne vytočení, ruka uletí. tiež to neuznávam, ale chápem ich. ak nechcú o ženu prísť (nechcú rozvod, lebo deti, lebo majetky, lebo tie ženy naozaj ľúbia), ale už im kypí pod pokrievkou, tak proste uletí. ak to nie je na mesačnej alebo častejšej báze, dá sa to pochopiť. a dá sa to aj kvôli tomu, že tá žena tiež nebude asi ideál...
@panelacikova 3x za 11 rokov je nič? Už prvý krát je to niečo. Obete si často svoju polovičku idealizuju, hádžu vinu na seba, že oni si to vlastne zaslúžili.. Neprajem nikomu ten syndróm zažiť. Nehovorím, možno je autorka provokater a do muža skáče, ale ani to ho neoprávňuje ťahať ju za vlasy, dokým nesúhlasí z jeho názorom.

ja si neprídem ako nejaká domáca putka. Mám hobby, mám kamošky, chodím na kozmetiku, na nechty, ku kadernícke …
Čo z toho, keď Ťa raz za čas prefacka a zloží k zemi?či to je nejaká vyhrá ísť na nechty, kozmetiku...a doma mať hulváta?