icon

Mama a maminka

29. sep 2023

Ahojte. Byvame u svokrovcov v spolocnej domácnosti a moje dieta (3 roky) ma odmala volalo maminka, mamička. Svokra teraz asi dva tyzdne zacala pred nim vraviet, napríklad: spytaj sa mamy, tam je mama, chod to dat mame a moje dieta ma zacalo volat mama alebo zakrici na mna mamaaa. Pred dvomi dnami mi akurat svokra rozpravala, ze stretla spoluziacku a ta jej povedala, ze jej vnuk ju vola Maja, ze kazdy ju tak volal, tak ze aj on ju tak vola a rozhorcovala sa, ze jej by sa to nepacilo, ze to si mala pekne naucit - starka, a tak. Mam jej na to nieco povedat, alebo sa spytat, ze preco ma tak pred dietatom zacala volat? ci som len precitlivena a nechat to tak?

Strana
z3
anavianavi
30. sep 2023

@rachel36a vobec nie, pretoze som im nikdy nepovedala ako ma maju volat, alebo som im nic neprikazovala. takto je to vyjadrenie zelania a je na tych druhych, ci sa rozhodnu vyhoviet alebo nie. Ak ma ako starsie budu volat inak, prezijem to v zdravi.

zuza265
30. sep 2023

Pre mna je pomenovanie mama rovnako pekne. U mojej nevlastnej dcerky si rodina vynucuje sladke pomenovania. A ja mam na to alergiu, lebo tomu nerozumiem. Mojmu dietatu nehovorim tiez niekedy zdrobneninou ale normalne menom ako je. A myslim to najkrajsie ako sa da. Vobec by som sa ja osobne nad tymto netrapila. Iba ak by to bolo skor cielene myslene zle. Uprimne ma vseobecne skor trapia take tie zle veci co sa robia a nie ako kto niekoho pomenuje. Nie kazdy je rovnako zvyknuty a nie kazdy to mysli zle. Aj mne mozu ludia hovorit Zuza a su taki a nikdy sa nadtym nepozastavim. Je mi to uplne jedno. Vzdy ide o celkove spravanie cloveka a nie o pomenovanie. Mama, maminka, mamicka, mamka,mami. Mne je jedno ktore♥️

zuza265
30. sep 2023

@anavianavi a opravovala by si ich dokedy? Bol by cas kedy by si to prijala, alebo by si ich opravovala kym by pomenovanie nebolo podla teba?🤗

elviku11
30. sep 2023

Mne sa zdá, že je to len vrchol ľadovca. A tebe zrejme vadí to, že bývate v spoločnej domácnosti so svokrou... možno ju a jej postojov a názorov už máš plné zuby... tak si si našla toto, čo kritizovať. To len jedna rada - čo najskôr sa osamostatniť 🙂

viestta
30. sep 2023

@anavianavi cim viac sa obhajujes a cim viac o tom pises, tym je zrejmejsie, za si svoj ciel dosiahla vydieranim a manipulaciou. Nech si o tom myslis co ches. Sice si na to sla sofistikovane, ale v konecnom dosledku vynutila si si pouzivat to oslovenie, ktore si si ty vybrala.
Nie je jedno ci ta dieta oslovuje mama, mamka, mamicka alebo maminka? Nie je nahodou dolezitejsie ci ma k tebe doveru? Nie je dolezitejsie ci si pre neho ta najdolezitejsia osoba na sveta aj v pripade, ze ta oslovi mama? Nie je dolezitejsie aby v pripade, ze sa nieco stane nerozmyslalo nad tym ci ma kricat mama alebo maminka?

anavianavi
30. sep 2023

@viestta uplne samozrejme rozmyslam rovnako. neobhajujem sa kvoli sebe, len ma zaujima, aku schopnost pochopenia a tolerancie k inakosti maju zeny na mk. Prekvapilo ma aku potrebu maju ma presvedcit o svojej pravde.

anavianavi
30. sep 2023

@zuza265 presne, pokial by som to tak citila. ak aj v buducnosti zmenia a aj keby ma volali menom, prezijem to. o nic podstatne predsa nejde.

rachel36a
30. sep 2023

@anavianavi tak ty tu pises ze ta musia volat naminka a ked nie tak ich opravis..a teraz tvrdis ze si im nikdy nehovorila ako ta maju oslovit.. trochu si protirecis

anavianavi
30. sep 2023

@rachel36a, nehovorila v zmysle, ze som im nikdy nepovedala "volajte ma maminka" alebo "som maminka" ani nic v tom zmysle.

Strana
z3