icon

Mama mi nonstop vyvoláva, čo mám robiť?

8. jan 2024

Pekný deň prajem, idem si sem pre radu, už neviem ako ďalej s mojou mamou. Možno to bude trochu dlhšie, ale som tak nahnevaná a musím sa niekde vyrozprávať. Som mladá - 25 rokov, bývam sama už od 18, momentálne s mojim manželom s ktorým čakám babatko. Mama mi toto robí celý život, zvykne mi volať aj 5x denne, ona je strašne ukecaná, hovory trvajú aj hodinu, keby nekončím tak aj dlhšie. Väčšinou keď ma voľno z prace, keď je v práci tak vždy večer po práci zavolá. Netýka sa to len mňa, vyvoláva aj mojej sestre, lenže tá ma dve deti, pracuje a nemá čas jej zdvíhať, tak jej menej. Pokiaľ ju nezdvihnem, je schopná volať znova a znova - kým nezdvihnem, pokiaľ už dlho nezdvíham tak mi píše výhražne správy, že mám súrne okamžite zdvihnúť. Človek sa aj zľakne, že sa niečo stalo, ale ona vždy vola len tak bezdôvodne aby sa mohla o svojom vykecavat. Hovory sú o blbostiach, vždy hovori o svojej práci, alebo ma v niečom poučuje a keď ja chcem niečo povedať o svojom, ani ma nenechá dohovoriť a skáče do reči. Áno, je pravda, že býva sama, otec zomrel pred 2 rokmi, ale ona toto robila celý zivot, aj keď otec žil. Všetko vždy vybavuje cez mobil, úrady, rodinu, nikdy nikoho nepríde navštíviť, len všetci musia chodiť k nej. Keď jej potrebujem zavolat ja, nonstop je obsadená, buď vola s inými členmi rodiny alebo s kamoškami, nevie vydrzat bez toho aby niekoho neotravovala. Ja som síce doma, momentálne mám mesiac pred porodom, ale obťažuje ma ako mi každú chvíľu vyvoláva, tiež mám rada svoj kľud a mňa osobne nebaví furt vysiet na mobile. Môj manzel je už z toho tiež na nervy, že čo toľko chce, lebo on ma rodičov cez pól zeme a volaju mu raz denne možno na 10 minút a koniec. Kamošky to tak isto nechápu, im zavolajú mamy možno tak 2x do týždňa na chvíľu. Mne mama s týmto argumentuje, že to sú zle matky čo nemajú rady svoje deti a že mňa ma veľmi rada a chybám jej. Lenže ona toto robí každému, všetkým to vadi. Ako jej to mám prosím vás vysvetliť? Ja už nevladzem, úprimne stokrát mám chuť ju vsade zablokovať a mat svätý pokoj, ale ona je schopná ešte aj políciu zavolat ak by som sa dlhšie neozyvala. Chcem mať svoj zivot, zachvilu sa mi narodí babatko a ona ma dokáže iba vytáčať. Už som jej dávala aj ultimátum, že ju zdvihnem maximálne 1x denne ale vždy si nájde dôvod, že niečo potrebuje súrne. Aj teraz, je len 13:40 a už mi volala 3x aj keď som jej vysvetľovala, že upratujem a nemám čas, pritom zajtra ju ideme navštíviť, tak sa môže kľudne osobne vykecat, ale ona potrebuje aj dnes. Prosím, poraďte mi.. príde vám to normálne a ja som divná?

autor
8. jan 2024

@karolinakr tak tvojho suseda a moju mamu treba dať dokopy a možno ma nebude otravovat 😀 ona tiež minie na paušál tuším okolo 70€. A to nehovorím, keď som ešte s ňou bývala tak aj keď bola v práci mi volala, proste nestačilo jej, že príde domov a som tam, musela mi ešte aj z prace volať. To je podľa mňa nejaká diagnóza, lebo ja som tiež extrovert a mám rada ľudí, ale nedokázala by som 24/7 s niekym volať a furt rozprávať.

mnamko
8. jan 2024

Zdvihni telefod odlož na linku a nech si rozprava,ty počúvať nemysiš,keď nebudes odpovedať sama to vypne a tak to sprav vzdy ked nebudes chcieť sňou vykecávat,ty potom povedz že asi máš niečo s telefónom alebo ona ,keď ťa nepočuje

mihula
8. jan 2024

A prečo to nezdvihne tvoj manžel a neopýtal sa,že čo potrebuje?Nech jej povie,že odkaz odovzdá a ak by sa ta dožadovala k telefónu ,spis,si vo vani,si u susedy,s v obchode ….

ketrint
8. jan 2024

Viesco, v tomto Ti bábätko aj pomôže. Lebo už to budeš vnímať cez neho. Že neoberá Tvoja mama o hromadu casu len Teba, ale oberá tým Tvoje dieťa o Tvoju pozornosť. Ja to mám presne takto, že samu seba viem zastať až odkedy mám dcéru, viem si vypýtať lepsi plat aj všetko, lebo akoby to fakt beriem podvedome takto nejako, inak sa viem zastať len iných, seba nie. 🙈
Drz sa!! 💕

svetlonos
8. jan 2024

Telefon ma jedno úžasné cervene tlacitko! Krasna to vec. Cau mama a vypni! V praci, aute, bez chuti - nedvihaj! A nech tu piliciu par x zavola. Budu ju poznat a nahlasia ju samy cadom niekde.
Keby ta mala tak rada, ako keca, bol by to dialog a a nie monolog. A 5x za den?? No nedvihnem. A suurne? No opytam sa ja jej, ci nema cislo na policiu ci zachranku kedvtake surne.
Kup si novu kartu a cislo daj len muzovi, bude ti sveta zit. But ju razne zrusis akebo budes matka deti na ad. Setri si nervy aj energiu.

nivea777
9. jan 2024

Ja napr. mamu položím keď sa mi nechce hovoriť, respektíve zruším a ani nedvihnem.Moja mama nie je zlá, ani nevolá často len sa pýta také otázky ako sa mame,čo máme nové.. ako sa ma môj muž na čo jej vždy poviem nech zavolá jemu..pripadne čo robíme,keď poviem ze muž nie je doma alebo ja nie som doma tak sa pýta kde sme atď. To ju hneď zruším 🤣 vlastný muž nekontroluje kde som,mama nebude duplom 🤣🤣

0silvia0
9. jan 2024

ja by som tie mamine výkecy použila na uspávanie dieťaťa v budúcnosti. Zavolá, povieš uspávaš dieťa a môže mu niečo rozprávať a ty si pôjdeš napríklad umyť vlasy. Dáš babku na 3 metre od dieťaťa a môže ho zabávať, poprípade uspávať. Aspoň dieťa nebude zvyknuté zaspávať v totálnom tichu.

galioska
9. jan 2024

mama ma nejaky dusevny problem, citi sa sama

charlottelavender
9. jan 2024

Keď niečo robíš nedvíhaju a zavolaj potom, takto je len ukazuješ že ju na slovo počúvaš pritom máš svoj život

senta_sofia
9. jan 2024

Urcite nie si divna a treba sa od nej odstrihnut. Ak to nechce pochopit, je to jej problem, nie tvoj.

damira90
9. jan 2024

Sory pozor aby ta nechcela mat pod kontrolou a manipulovať ta. Z našej rodiny je prípad kedy to zasli do choroby a už ta matk v kontakte s dcérou nieje. Mama si hľadá svoje záujmy TYPICKA MANIPULATORKA. Nenechaj sa kontrolovať ona tým ze hovorí o sebe ta potrebuje a teba pocase to zničí. Hovorím stalo sa nám to

damira90
9. jan 2024

Ak tam budu vyhrážky alebo zastrašovanie tak je to manipulátory prepac. Ona si hľadí svoje nie tvoje... a neuver zasa, naoko sa zmení...nie nezmeni ona si hľadí svoje s nou sa dohodnúť nedá. Zistíš neskôr...

mikadooo
9. jan 2024

Dvihla by som jej len raz denne. Keby volala,nedvihnem, ale pošlem jej sms naspäť "teraz nemôžem, zavolám ti o piatej". A každý deň takto. Na správy a vyhrážky by som nereagovala, ani by som si to "neprečítala". A takto každý deň. Ak je taká, ako tvrdíš, ani ťa nenechá dohovoriť, čo také súrne si vlastne robila. A keď bude bábo na svete, tak by som volala na hlasný hovor a vtedy, keď sa starám o bábo, nech si mama rozpráva.

natalka13
9. jan 2024

Je tu kopec zien ktore denne volaju alebo sa stretavaju s mamou. Tiez neviem coby som s mojou riesila 1-2h denne. Co varila ona co ja? Nepodstatne blbosti.
Dvihni hovor, ked to nieje surne ukonci.

isis234
9. jan 2024

Ako ti píšu vyššie, po 5 minútach povedz že musíš súrne končiť, ahoj a vypni mobil.. Daj tichý režim. Ak neskôr začne vrieskať, začni vrieskať i ty, že potrebuješ kľud, že ona nech si nájde svoje koníčky, ručné práce, klub, nech lúšti krížovky, číta knihy.....
Ty potrebuješ kľud, aj kvôli bábätku a to musí mama akceptovať. Ak nie, nech ide psychologičke a nech to rieši tam.
Nedaj na sebe rúbať drevo.
Máš svoju rodinu- manžela, bábätko... to je prvoradé. Aby ste mali doma kľud.

sissik
9. jan 2024

do telefonu jej povedz rozpravku o dievcatku, ktore vkuse otravovalo a vymyslalo si rozne problemy. A ked malo naozaj problem, s ktorym potrebovalo pomoct, tak jej nik nepomohol, lebo uz vsetkych otravila. To na odlahcenie. Si normalna. mama ma problem - zrejme je manipulator. Mozes nasvstivit nejakeho psychologa, ktory ta vytrenuje, ako sa z takejto manipulacie vymanit. pripadne si kupit aj knizku https://www.najlacnejsie-knihy.sk/kniha/nenecht...

natalka81
9. jan 2024

Len tak zo srandy mi napadlo, čo keby si sa s nou pohádala? Vieš, potom bude urazena a možno sa ti neozve aj niekoľko dní 😂 Vieš si potom predstaviť ten kľud ?

lamar11
9. jan 2024

Ja by som dala za každodenný telefonát s mamou všetky poklady sveta, žiaľ..Vy ste tu prevažne mladé ženy s malými deťmi,a teraz za vám veľmi ťažko predstavuje že raz vaše poklady odídu a budete ich vidieť a počuť len občas,ale skúste sa vžiť do toho pocitu. Každú jednu z vás to čaká,bola by som zvedavá ako sa stým popasujete vy čo navrhujete radikálne mamu "odstaviť". Tvoja mama to má o to horšie že už nemá ani životného druha. Na živote je krásne práve to že si všetko odzijeme raz sami,všetky situácie nemu nepochopené,až na to že prídu neskoro.

zzzuska
9. jan 2024

@lamar11 máš pravdu, ale toto je UPLNE INÝ prípad, tu je matka manipulátorka, nie je normálne volať viackrát dennodenne...

romanadam1626
9. jan 2024

Moja mamina robila niečo podobné, nepomohlo vysvetliť po dobrom a i nič iné.
Az ,keď som si zablokovala jej číslo, tak nastal pokoj pre mňa. 🙂
Nie je to ľahké, ale žial nemáš inú možnosť

damira90
9. jan 2024

Stačí pozret na youtub videa o manipulatoroch..porovnaj si to je ich hodne. Veľa státia. Ne rozdiel keď je niekto sám a dcéra sama ide za mamou... lebo je sama a súcitu ale toto je opak TU UTEKA pred nou

mabenn
9. jan 2024

nie je to normalne, tvoja mama nie je psychicky v poriadku

damira90
9. jan 2024

@svetlonos tak to si totálne trafila. Veru to by bol dialóg... super napisane

poleva
9. jan 2024

@lamar11 ale nie 5.krat denne...to nie je urcite normalne

monicazbb
9. jan 2024

Zmenila by som čislo a jej povedala že v rámci materskej dovolenky chceš detox od mobilu a vypinaš ho navždy. 😃.
Aj by som ho vypla , resp.možno len zablokovala.

autor
9. jan 2024

prepáčte, že som neodpovedala, ale ako som písala, netravim denne veľa času ma mobile. Dnes sme boli s manzelom u nej, on mal ráno o 7:30 v jej dedine odbery o doktora, pretože si ešte nezmenil doktora a ma ho tam kde žije ona. volala mi 3x keď som sedela v čakárni ráno, nezdvihla som jej ani raz lebo som nechcela telefonovať v čakárni kde bolo hrobové ticho. ona vedela, že ráno ešte predtým ako prídeme ideme k lekárovi... potom mi vynadala, že načo mám mobil keď ju neviem zdvihnúť a že sa mám spamätať, že keď niekto vola ma sa zdvíhať. 🤦🏻‍♀️ dnes som jej povedala, že už ju naozaj nebudem každú sekundu zdvíhať, že ja mám svoje záľuby a nemám náladu stále len rozprávať. ona mi vyčíta, že to neviem pochopiť, že sa cíti sama a že keby ma čo i len muža doma tak to nerobí.. ale sere si do úst, lebo aj pred otcovou smrťou toto robila, celý zivot je taká a teraz otcovu smrť používa ako výhovorku.. no stojím si za svojim a zdvihnem ju denne maximálne 1x a končím.

bolcari
9. jan 2024

Daj pozor aby sa ti kvôli nej ešte manželstvo nepokaslalo. Mužovi raz prasknu nervy a bude zle..ona je psychicky chorá a manipulátor. Vyvoláva v tebe pocit viny. Ja by som sa s nou dohodla na presnom čase počas dňa kedy ti môže zavolať napr.vecer o pol 7 a že v iny čas jej nebudeš dvíhať, a nech sa aj rozkrája. A keď sa urazí no nech sa urazí, ved ty prídeš o nervy pri nej. Keď sa malé narodí nebudeš mať čas ísť ani na WC nieto ešte telefonovať.
Inak moja mama mi tiež často volá, je doma na dôchodku, nikde nechodí a potrebuje sa vykecat. Ale ma toľko chochmesu že neotravuje znova ak ju zruším lebo vie ze nemám čas a že jej zavolám keď budem môcť.

klsmat
9. jan 2024

Mne to robila mama občas tiež. Myslím, že volala nonstop kým som nezdvihla. Začala som si vypínať zvonenie, resp. na ňu som neskôr mala také, čo iba piplo. Raz v práci som mala poradu, mobil som nechala v kancelárii a behom tej hodiny som mala 20 zmeškaných hovorov. Kolegyne boli na nervy, lebo celú hodinu zvonil mobil a oni sa nemohli sústrediť na prácu. Odvtedy som si na ňu nastavila tiché zvonenie a dohodla sa s ňou, že jej zdvihnem iba keď budem mať doma čas - Max. 1x denne. Ona síce volala, ale ja som jej zdvihla / zavolala späť, keď som chcela. Časom pochopila, že jej zdvihnem iba podvečer a denné telefonáty obmedzila. Chce to pevné hranice a čas. Normálne jej povedz, že máš na ňu čas napr. o 18:00 podvečer a inokedy potrebuješ riešiť svoje veci a život, tak jej nezdvihnes. Držím palce, zvládneš to, neboj sa.

karolinakr
9. jan 2024

vieš čo, ešte ma napadla susedka, teraz som si všimla, že tvoja mama vola každy deň hodinu..tak to v žiadnom pripade, to by už vadilo aj mne, hluposti každy den hodinu počuvať..to riadne prestrelila a ty maš toleranciu až neviem kde, ked to vladzeš počuvať, ja by som to neuniesla...stači, že moja mama 50x to iste hovori ..
ale teraz k tej susede - ona hocikoho stretne, spusti a melie..raz som ju pozvala na lavičku o 19. 00 este o 21.00 mlela...k slovu ma nepustila, ked som otvorila usta, že čakaj...
tak sa vyrozpravala, nabuduce, že to bude lepšie, išli sme do parku a tam zas hodinu a pol dlhy monolog..
Nechcem nikoho urazit, ale to je diagnoza. to neni normalne, aby aj tvoja mama hodinu denne mlela, bez toho, že ty možeš niečo povedať..neni to normalne..to je podla mna nejaka porucha

karolinakr
9. jan 2024

ja sa tej susedke vyhybam a v žiadnom pripade s nou nikam nejdem