icon

Mama mi nonstop vyvoláva, čo mám robiť?

8. jan 2024

Pekný deň prajem, idem si sem pre radu, už neviem ako ďalej s mojou mamou. Možno to bude trochu dlhšie, ale som tak nahnevaná a musím sa niekde vyrozprávať. Som mladá - 25 rokov, bývam sama už od 18, momentálne s mojim manželom s ktorým čakám babatko. Mama mi toto robí celý život, zvykne mi volať aj 5x denne, ona je strašne ukecaná, hovory trvajú aj hodinu, keby nekončím tak aj dlhšie. Väčšinou keď ma voľno z prace, keď je v práci tak vždy večer po práci zavolá. Netýka sa to len mňa, vyvoláva aj mojej sestre, lenže tá ma dve deti, pracuje a nemá čas jej zdvíhať, tak jej menej. Pokiaľ ju nezdvihnem, je schopná volať znova a znova - kým nezdvihnem, pokiaľ už dlho nezdvíham tak mi píše výhražne správy, že mám súrne okamžite zdvihnúť. Človek sa aj zľakne, že sa niečo stalo, ale ona vždy vola len tak bezdôvodne aby sa mohla o svojom vykecavat. Hovory sú o blbostiach, vždy hovori o svojej práci, alebo ma v niečom poučuje a keď ja chcem niečo povedať o svojom, ani ma nenechá dohovoriť a skáče do reči. Áno, je pravda, že býva sama, otec zomrel pred 2 rokmi, ale ona toto robila celý zivot, aj keď otec žil. Všetko vždy vybavuje cez mobil, úrady, rodinu, nikdy nikoho nepríde navštíviť, len všetci musia chodiť k nej. Keď jej potrebujem zavolat ja, nonstop je obsadená, buď vola s inými členmi rodiny alebo s kamoškami, nevie vydrzat bez toho aby niekoho neotravovala. Ja som síce doma, momentálne mám mesiac pred porodom, ale obťažuje ma ako mi každú chvíľu vyvoláva, tiež mám rada svoj kľud a mňa osobne nebaví furt vysiet na mobile. Môj manzel je už z toho tiež na nervy, že čo toľko chce, lebo on ma rodičov cez pól zeme a volaju mu raz denne možno na 10 minút a koniec. Kamošky to tak isto nechápu, im zavolajú mamy možno tak 2x do týždňa na chvíľu. Mne mama s týmto argumentuje, že to sú zle matky čo nemajú rady svoje deti a že mňa ma veľmi rada a chybám jej. Lenže ona toto robí každému, všetkým to vadi. Ako jej to mám prosím vás vysvetliť? Ja už nevladzem, úprimne stokrát mám chuť ju vsade zablokovať a mat svätý pokoj, ale ona je schopná ešte aj políciu zavolat ak by som sa dlhšie neozyvala. Chcem mať svoj zivot, zachvilu sa mi narodí babatko a ona ma dokáže iba vytáčať. Už som jej dávala aj ultimátum, že ju zdvihnem maximálne 1x denne ale vždy si nájde dôvod, že niečo potrebuje súrne. Aj teraz, je len 13:40 a už mi volala 3x aj keď som jej vysvetľovala, že upratujem a nemám čas, pritom zajtra ju ideme navštíviť, tak sa môže kľudne osobne vykecat, ale ona potrebuje aj dnes. Prosím, poraďte mi.. príde vám to normálne a ja som divná?

Strana
z6
isis234
11. jan 2024

Keď ti bude volať, spýtaj sa jej, o ktorej ju máš čakať na stanici. Ak sa začne vyhovárať povedz... musím končiť .... napíš mi to v SMS ...a preruš hovor.

0silvia0
11. jan 2024

bože, nájdi jej nejakého chlapa, ideálne pohohluchého. Ja sa ti čudujem, že sa jej so všetkým zdôveruješ. 53-ročná žena sa správa ako 73-ročná, veď toto je nenormálne. Ale chybu robíš aj ty. A veľkú.

viera27
11. jan 2024

No,ja mam tiez maminu,ktora je de facto sama,navyse ZTP,takze z domu sa nehybe. Potrebuje socialny kontakt,ale tiez nebolo realne,aby volala kedykolvek. Tak sme sa dohodli na troch fixnych dnoch v tyzdni a hodinach. Volam vzdy v stanoveny cas ja jej. Kazdy telefonat trva aj hodinu,kym sa vykeca,ale tie 3h mam pevne rezervovane a nemam teda nervy a nemusim jej rusit telefonaty. Okrem toho mi vola uz len ked naozaj nieco surnejsie je.

lilitela
11. jan 2024

Je to na tebe, ci s tym chces nieco aj robit, alebo si sa potrebovala iba vyzalovat, co je pochopitelne.

nony2
12. jan 2024

a co keby si otočila a začala ju ty poučovat a kazat jej ako by sa jej to páčilo ja toto tiež poznám veľmi dobre...ono mne to príde ako bud závislosť na vzťahu od kedy je sama sa to zrejme prenieslo na teba keďže si jediná kto hu ešte neiodstrihol, alebo je to to rodičovské puto ale prerástlo do nezdravých rozmerov a tvoja mama možno nevie byt sama so sebou potrebuje lásku zamerať sa na seba takú zdravú sebalasku dat sama sebe veľmi odporúčam knihy od Louise Hayovej sú aj na you tube narozoravane dá sa to tam počúvať veľmi liečivé...

nony2
12. jan 2024

ešte som zabudla ze je ba tebe aby si toto medzi vami to nezdravé ukončila najlepšie by bolo samozrejme po dobrom aby ste sa nerozhadali a aby ťa to netažilo ale aby si sj ty pochopila ze je to uz nutné pre tvoje šťastie klud a vnútorný pokoj a tiež pre celú tvoju rodinku držím palce ak budeš chcieť kľudne napíš sj súkromné 🙏💝

isis234
12. jan 2024

Ako píše @nony2 , knihy od Louise Hayovej , Poraď jej, nech si v knižnice požičiava knihy,,, od Zdenky Wenzlovej Švábekovej- veľmi pekne písané zo súčastnosti. má ich viac,,, jedna z top je Neignoruj pocity 👍. tiež od Laura Frantz "Unášané serdce",, "Ruža a bodliak" ....tiež má viac kníh.... Alica Eštoková - Ver mi,.. Kým je čas,... Cesta do Provensálska.. Ona potrebuje zamestnať svoj mozog...

isis234
12. jan 2024

Tiež poučná kniha od Robin Sharma - Mních, ktorý predal svoje Ferrari..objavte svoj osud ( modrá)

autor
12. jan 2024

@nony2 no ved ano, preto som to doteraz "tolerovala", lebo zas ja s ňou nechcem byť v zlom a ublížiť jej.. ja by som chcela, aby si to aj ona uvedomila a volala mi menej a mali sme stále dobrý vzťah, ale to sa to tu každému ľahko povie, aby som ju blokla a odstrihla. Ale mne to nejde, predsa je to stále moja mama.. áno skúsim to aspoň obmedziť na napr. 1x denne a určite nie na hodinu ale napr na 20min. Uvidíme ako to pôjde ďalej

karolinakr
12. jan 2024

A jak jej ubližiš? ze ti nebude môct denne hodinu hluposti rozpravať? ty sa nechavaš vydierať ...môžte mat dobry vzťah i keď ťa nechá dýchať.. napiš po pôrode, ako to ide..

autor
12. jan 2024

@karolinakr napr. dnes je tretí deň v práci, včera mi volala len raz okolo 21;00 ale nezdvihla som, lebo som už chcela ísť spať a dnes som jej volala ja kvôli niečomu na asi 10min a rovno som jej povedala, že dnes nech nevolá lebo niekam idem. Čiže u nej to je najhoršie keď je doma a nudí sa ale ako vravím, zdvihnem ju max 1x denne, potom časom to možno ešte viac obmedzím ale zo začiatku aj toto je dobre

nony2
12. jan 2024

@isis234 ano ano to je úžasná kniha milujem ju čítala som uz asi 5x veľmi odporúčam Mních ktorý predal svoje ferrari

isis234
13. jan 2024

@nony2 je i v červenom...topka je v modrom

karolinakr
13. jan 2024

@isis234 to su nejake psychologicke či romany? cesta do Provensalska asi nebude odborna kniha, len hádam

isis234
13. jan 2024

@karolinakr romány... od Wenzlovej poučné- zo života......
pády, bolesti,, aj pekné chvíle.., a ide sa ďalej
Robin Sharma - pre každého.... ako nelipnúť na materiálnych veciach... čo je podstata života...

aandrea9
13. jan 2024

Co už také súrne potrebuje? Ak nezdvíhaš, nech pošle sms co chce a nie ze suuuurne zavolaj. Ja osobne by som jej zdvihla mobil raz denne a stačilo. Ze ona nemá čo robiť a visí na telefóne ešte neznamená, že nemáš čo robiť ty ...keď aj ležať a čítať. Ak by ta mala tak rada, tak by ti usi nepilila osem krát denne blbostami. No tak nech zalarmuje policiu🤷‍♀️ pošlú ju kade ľahšie aj s jej alarmom, majú iné povinnosti a náplň práce. Nenechaj sa vydierať vlastnou matkou. Otvorene jej povedz, že ta tým obťažuje a jeden telefonát denne úplne stačí. Bud to bude akceptovať alebo sa urazí a potom aj odrazí.

nony2
13. jan 2024

@isis234 ja som myslela tu červenú to je hlavná časť tie ostatne sú akoby pokračovanie qno modrá je objavte svoj osud a este je zelená ta je objavte niečo s rodinou neviem presný názov ale je tam veľa o rodinných vzťahoch doma s detmi výchova a tak... všetky sú super za mňa najlepšia ta 1. červená o Mníchovi a ferrarri je to kniha o osobnom raste a p pochopeni života ako sa vymaniť z materiálna ;)

isis234
13. jan 2024

@nony2 ano, zelená je Rodinná múdrosť. od mnícha, oč predal Ferrari ( jednoduchý a efektívny spôsob, ako v dieťati prebudiť skryté vodcovské schopnosti a pomôcť mu, aby sa stalo lídrom vlastného života.
Dík, tak si od synovca požičiam tú červenú

nony2
14. jan 2024

@isis234 velmi odporúčam mna ta kniha uplne nakopla cca 5 rokov dozadu a od vtedy ju citam minimálne 2x do roka 💝🥰🙏

isis234
14. jan 2024

@nony2 presne,,, ja tak poznačím niektoré pasáže,, alebo si ich napíšem, prefotím a občas prečítam. Tú červenú kúpim teda.
Mám od Dr. Jozeph Murphy - Nekončený prameň vašej sily, kľúčová kniha pozitívneho myslenia...... každý deň si z toho pár viet prečítam.
Moc nášho podvedomia je trochu inak spracovaná.
Neignoruj pocity od Zdenky Wenzlovej si kúpim- čítala som ju z knižnice a tiež sú tam niektoré pasáže, čo je dobre si občas pripomenúť..

Strana
z6