icon

Mama s priateľom prespali v mojej izbe. Ako reagovať?

2. feb 2025

Bývam s mamou a jej priateľom a sestrami V 3 izbobom byte
Sestry majú izbu spolu mama zvlášť a ja zvlášť
No len tento víkend som nebola doma a mama s ním sa rozhodli bez môjho vedomia a opytania tam spať . Samozrejme že som o ničom nevedela potom až sestra sa prekecala že tam spali a oni sa tvárili že nič ani sa ma nebolí schopní opýtať či vlastne vôbec môžu...a ešte k tomu som prišla a vidím že ani neprezlečene periny plachta nič...ideo to že ak by tam spala mama tak by mi to nevadilo ale on je pre mňa viac menej cudzí človek a extrémne sa mi to hnusilo

fliacik
2. feb 2025

Haloooo, ženy, každý má právo na súkromie. Moja dcéra má 11 a neuložila by som do jej izby nikoho bez jej vedomia. Tu nejde len o posteľ, ale o jej osobný priestor. A autorka je dokonca dospelá žena, ktorá prispieva na nájom. Je v podstate mamin podnájomnik. To už si tam môže nabehnúť aj majiteľ bytu a trošku si schrupnut v jej posteli, keď ste tu niektoré také altruisticke. Kde sa podel rešpekt voči dcére? To bol taký problém zavolať jej a opýtať sa, či je s tým ok? A nevymenené posteľné prádlo ani nekomentujem, všetko ostatné by som ešte na jej mieste prekúsla, ak to bola výnimočná situácia, ale toto nie, brrrr.

andrea_82
2. feb 2025

@osky ved som napisala, ze periny mohli prezliect. Ale tu podla mna neide len o tie periny.

rozculena
2. feb 2025

ty platíš prenájom celého bytu?

autor
2. feb 2025

@rozculena nie prečo by som mala?!

fairyy
2. feb 2025

cize ty si sa s mamou este nerozpravala a nevies ci si nevzali svoje periny a nenahodili plachtu a tvoje dali bokom...iba si explodovala na MK...

autor
2. feb 2025

@fairyy nie nezobrali lebo som jej povedala až to prezlečie....

fairyy
2. feb 2025

ja byt tvoja mama... sa ti ospravedlnim urcite ... a tiez ti poviem, ze uz nebudem spat na ukor teba na gauci... a ze uz mi nemusis platit nic a gauc je tvoj

kavasmliekom
2. feb 2025

Nemalé nájomné? A co tak radšej investovať do svojho podnájmu. Aby si sa nemusela zamykat. Robíš z toho takú drámu, ako keby si mala vsrtko polepene v posteli. Kde je napísané, že tam len nespali? Nie je každý taky zvrátený, že nevydrží jednu noc bez sexu. Obzvlášť, ak vie, že by sa dcéra z toho išla pozvracat.
Keď si predstavím, koľkokrát mňa brat vyhnal z izby keď prišiel s frajerkou, nech idem spať k mame a otcovi 🤣 a ráno sa tvárili akoby nič. A nie, ani mama mi nešla hneď meniť posteľné. A žijem. 🙈

hankab
2. feb 2025

Ja som ako 22-rocna (vyse 10r dozadu) byvala sama v 1-izbaku v malom meste za 350€ 🤷🏻‍♀️ a zarabala som 600€. Osamostatnenie a sukromie nieco stoji. Potom sa nemusis na MK pytat preco mama s priatelom spali v tvojej posteli ani menit zamky.

sovica
2. feb 2025

Naštvalo by ma, keby niekto spal v mojej posteli a nevymenil by potom posteľné prádlo, to áno. A súhlasím, že Ti to mala mama oznámiť predtým, ako sa rozhodli tam spať.
Ale, mama vám ako deťom pridelila samostatné izby, aby ste mali súkromie a ona sama sa uskromnila so spaním v obývačke (nemá samostatnú izbu). Však kľudne si to s ňou môžeš vymeniť. Ona bude mať spáleň v izbe, v ktorej teraz spávaš Ty a Ty môžeš ísť do obývačky, kde budeš musieť strpieť ďalších ľudí 365 dní v roku a 24 hodín denne a nebudeš mať žiadne súkromie. Dievča, trošku sa zamysli a buď vďačná, že máš samostatnú izbu.
Mamu popros, aby Ti nabudúce dopredu oznámila, ak bude chcieť "použiť" Tvoju izbu.

kavasmliekom
2. feb 2025

@fliacik ale to nie je cudzí človek, ved on s nimi žije, je mamin priateľ. Prirovnať majiteľa k partnerovi jej mame, s ktorým asi nežijú týždeň, je rozdiel. Keby to bol nejaký humusak, ožran, áno, vadilo by mi to, ale preboha, robiť tragédiu z osobného priestoru. Veď je dospelá, môže mať svoj osobný priestor, súkromie. Vo svojom. Jej musí byť jasné, že v 3 izb.byte kde je mama s frajerom, jej sestry (nevieme koľko) a ona. Tam to nehrozí. Aj jej mama môže povedať, že do obývačky si nesadnu, lebo ona tam trtka s frajerom. To sa jej už nehnusi asi.

fairyy
2. feb 2025

@kavasmliekom inak presne na ten gauc si dufam vsetky sestry aj navsteva nesadaju ved mama tam spi a ked uz tak aspon v overaloch 😂😂

mantilka
2. feb 2025

Jasné, že ti to bolo nepríjemné. Mama to nejak prepískla. Samozrejme, že toto je na rozhovor len medzi vami dvoma...jej priateľa do toho netahaj. Ani ju to neuc, že môže vaše súkromné veci riešiť pred ním...bude sa vám miešať do života a to nie je dobré. Treba si vymedziť hranice ale nie preháňať...lebo zasa až také hrozne sa nič nestalo...potrebovali vyriešiť spanie. Vymeniť mala prádlo. Ak mama neuzna tvoj nárok na súkromie, riešením bude nájsť si nové bývanie. Hádky nič nevyriešia.

marca12
2. feb 2025

Neviem si predstavit dovod spania v posteli nevlastnej dcery. Nie je to nejaky uchyl ten mamin chlap?

sovica
2. feb 2025

@marca12 Čo si nepochopila? Mali návštevu - prespávala u nich kamarátka ďalšej dcéry. Matka má spáleň v obývačke (prechodná izba), tak tam so zrejmých dôvodov nechceli spať, keďže cez tú "obývačko-spáleň" mohlo kedykoľvek prejsť to dievča.

marca12
2. feb 2025

@sovica V uvodom prispevku to nespominala a diskusiu som necitala. Takze to je dost podstatna informacia,ktoru mala uviest hned. Potom by som samozrejme takto nereagovala. Ak teda mali navstevu,tak nevidim nic cudne na tom,ze spali v jej izbe.

zmrzlinka8
2. feb 2025

autorka, ty neplatíš sama za ten byt, nemáš ho ty prenajatý, predpokladám, že ho prenajala celý tvoja mama a ty prispievaš na energie. To, že ti vyhradila jednu izbu a sama spí v obývačke na gauči, neznamená, že tá izba ti patrí, alebo že ju máš len ty v podnájme. Tá izba patrí k bytu, ktorý si prenajala mama. Mama sa obetovala, aby ste vy deti mali svoje izby a svoje súkromie. Nemáš právo dávať zámok na izbu a zamykať ju a zakazovat mame vojsť do jednej z izieb. Skús si niekde inde prenajať samostatnú izbu v zdieľanom byte, ak sa ti to za tú sumu, ktorú dávaš
mame, podarí a potom si ju môžeš zamykať.

autor
3. feb 2025

@zmrzlinka8 áno neplatim ho samozrejme celý...ale mám ho prenajatý na polovicu s ňou tak to je aj v zmluve keď už vám tak ide o to...A neprispievajú na energie len to by ma asi nakopala do zadku..a už len dodám že ona má nepriechodné izbu

autor
3. feb 2025

@sovica žiadna priechodná izba to nie je oni majú svoje súkromie

autor
3. feb 2025

A už len napíšem že celá tá posteľ aj s matracmi je moja a samozrejme že mi ju mama nekúpila až nečítam zas priondene komenty ako vyššie

ina2405
3. feb 2025

Choď do svojho a bodka. Jediný prúser sú neprezlečené periny. Strašnú drámu z toho robíš. Mala si spávať na gauči ty.

autor
3. feb 2025

@ina2405 to je jej výber ona môže kľudne spať na posteli 🤷‍♀️

123profil321
3. feb 2025

Hmm, ak má autorka na platenie polovici nájmu v 3-izbáku, to jej už vyjde aj na garsonku

ina2405
3. feb 2025

To je tvoj výber, že žiješ s mamou. Vravím, choď do svojho. Predpokladám, že vzťahy aj tak dobré nemáte.. Inak by si takto nevyvádzala.

zmrzlinka8
3. feb 2025

no tak obývačka je snáď pre každého

zmrzlinka8
3. feb 2025

Tak veľmi necítim z tvojho písania nejakú úctu či vďačnosť k mame. Prenajmi si za tie peniaze vlastnú izbu niekde a uvidíš, ako to funguje. Teraz sa len vezieš popri mame. Si myslím, že tie peniaze, čo platíš, ti na samostatné bývanie stačiť nebudú. A ak aj získaš niekde izbu, nebude to celý byt a budeš tam s cudzími. Treba skúsiť. A trochu pokory by tiež bolo treba.
A k téme: Stačilo vymeniť obliečky, buď mamka, alebo aj ty môžeš za ňu. Snáď z teba neubudne, keď niečo urobíš za mamu, ona pre teba určite urobila viac v živote.

ina2405
3. feb 2025

@zmrzlinka8 áno, treba skúsiť a v zdieľanom byte bude treba robiť kompromisy, kto býval s cudzími ľuďmi tak vie 🙂

hellwant
3. feb 2025

@kavasmliekom je ich dokonca 5, ona, sestry( napisala iba mnozne cislo, nie pocet, tak snad iba 2) a mama s priatelom. Veru, celkom tlacenka.

zmrzlinka8
3. feb 2025

to je fakt obrovský výber tvojej mamy, že ona "chcela" spať na gauči. skôr sa pre vás obetovala, aby deti mohli spať v posteli. a ani vďaku nemá za to, naopak.

fairyy
3. feb 2025

no hej na polovicu ... od zaciatku tu davkujes informacie ako ti pride vhodne ... tak 400e na garzonku nemas lebo ti je vela, najprv, ze ja jej platim a teraz mas s mamou 3i byt prenajaty na polku v zmluve a ziju tam este aj sestry .. naozaj? podla mna otrasne prejavujes uctu k mame, chovas sa ako pubertalne dieta, cela situacia vobec nebola preto, ze si nebola doma a oni sa silou mocou chceli ist valat do tvojej postele, ale kvoli kamoske tvojej sestry co prisla prespat...ano mala prezliect periny, stalo sa ...uricte by sa mala ospravedlnit za to, ale aku ty robis z toho vec neskutocne, je to tvoja mama ako dieta si ju ogrcala milionkrat a menila ti plienky, s laskou sa o teba starala a teraz aby tvojej sestre odobrila kamosku na prespanie si lahne s priatelom(verim, ze nema priatela spindiru a chodi s kulturnyn chlapom) do tvojej postele a ty vyrobis kovbojku ...najprv sa pytam ci je to obyvacka alebo obyvacku nemate, odpoved prisla, ze mama spi v obyvacke a zrazu tvoja mama ma vlastnu nepriechodnu izbu a najviac sukromia na svete a na gauci spi tvoja mama lebo chce a vy tam vobec do obyvacky nechodite so sestrami... ked ti tak strasne prekaza tvoja mama a jej priatel, si dospela, tak sa odstahuj, zdielanych bytov je plno vela a nikto ti nepojde do izby a mozes sa zamykat nonstop