Mama so mnou roky nekomunikuje. Čo robiť?
Ako dieťa som bola mamou odmietaná a zanedbávaná. Vyvolávala vo mne úzkosti a strachy, nevšímala si ma, nekomunikovala so mnou - trestala ma bezdôvodne celé roky odmietaním komunikovať. Keď sa mi v mojich šestnástich ospravedlnila, že vie že jej nikdy neodpustím, smiala sa mi pri tom do očí. Nepodporila ma v štúdiu. Nijak. Keď som sa po SŠ odsťahovala, ani vtedy ma nekontaktovala dokonca to obrátila proti mne že ja ju nekontaktujem. Popri zamestnaní som študovala VŠ, nezaujímala sa či mi netreba prispieť (hoci právne mala povinnosť) ani raz nezavolola ako sa mám v cudzom meste, či som v poriadku. Ak som bola u nej, nikdy mi nenapiekla na cestu nič… Nikdy by som nechcela byť takou matkou pre moje deti.
A? Je nejake pokracovanie? Nieco teraz od teba chce?
Veľmi smutné ... pozri, očividne to nemáš v sebe spracované, nájdi si dobrého, špičkového psychológa, pomôže sa Ti s tým vysporiadať, uzavrieť to, pomôže Ti neopakovať jej chyby, byť super mamou pre svoje deti ... je úžasné čo si dokázala bez jej podpory, si silná.
@matullienka s tym sa podla mna nikdy neda uplne zmierit. Laska rodica je neopakovatelna a nenapodobnitelna, mozno keby mala nejakeho opatrovnika, ktory/ktora by jej rodicovsku rolu nahradil/a…
A zvysok rodiny-otec, surodenci?
@dzulli1980 chodila som k psychológovi a vďaka tomu som sa dokázala postaviť na svoje nohy, ale toto sa nedá spracovať ani s najšpičkovejším psychológom. Sú to roky a roky deptania, týrania, ponižovania, zanedávania. Keď spolužiakom volali mamy denne a zaujímali sa, mne keď som bola sama tiekli horké slzy dole krkom. Ani pes o mňa nezakopol.
Bože, to je hrozné, je mi to veľmi ľúto. Bola si jedináčik? Keď si bola ešte doma, tak to s tebou vôbec nekomunikovala? Vôbec? Alebo ti "len" niekedy neodpovedala a do očí nepozerala alebo ako to bolo? A otec, toho si mala, žil s vami?
@ysseba otca som nemala. Väčšinou len niečo nezúčastnene odvrkla, ale najčastejjšue ma úplne odignorovala s čistým svedomím.
Buď na seba hrdá a tamtu osobu vymaž zo svojho života
Terapie sú dobrá vec, človek sa očistí a nie je zaťažený
ja som mala psychocke problemy, sebaposkodzovala som sa, chcela som sa zabit. aked som prisla od psychiatra s tym ze aby prisli aj oni na terapiu lebo mam sebebrazedne myslienky a hoci som osemnast mala ale sotva tak sa mi vysmiala matka do ksichtu ze jej je to jedno je to moj problem aj keby som skapala, otec sedel vedla nej a nepovedal pol slova... niektory ludia si decko spravili z povinnosti nie preto ze by po nom tuzili ... po rokoch ich chcel spoznat moj muz a po asi hodine jej sprostych poznamok, "nenapadnom" ponizovani a pod, na co som bola ja zvyknuta takze aom ani nereagovala, tak sa moj muz postavil strelil jej facku (niekolkokrat ju predtym upozornil nech s tym prestane) a "zakazal" mi za nimi chodit ... neboli pozvani ani na svadbu ... ver mi ze nie si sama
Dobre to poznám, tiež chodím k psychológovi ale sú to rany ktoré sa nedajú vyliečiť a nedá sa ani zabudnúť.
@purple_wolf Máš dobrého muža. Želám ti, aby si bola šťastná, mala okolo seba len dobrých ludi. Detstvo si nemala dobre ale prítomnosť a budúcnosť je našťastie v tvojich rukách.
To mi je ľúto. Cez to všetko si šikovná bojovníčka. Želám ti , aby si našla toho pravého a bola už len šťastná. Rodičov si nanešťastie nevyberáme, ale manžela áno.
Ja som mala dobrú mamu, ale o otcimovi to povedať nemôžem. Žiaľ mama odišla skôr. Neviem čím to je, ale hajzly všetko prežijú.
Si silná, krásne si to dala Skláňam sa pred tebou.Prajem ti všetku lásku sveta.
Nedala ti nikdy nijaké vysvetlenie? Že prečo je taká k tebe? Či za to môže tvoj otec alebo ja neviem..niečo skrátka....
Preruš kontakt. Nechoď domov. Ona keď raz bude chorá, stará, bude ľutovať že už nemá podporu.
@hopsas nie nedala. Nikdy. Aj som sa jej pýtala, pravdu sa nedozviem podľa mňa už nikdy, ale ja si tak isto myslím, že niečo za tým bude.
Určite bude
Je mi to veľmi ľúto ťažko sa mi to čítalo som si istá že steba bude určite dobrá mamina držím ti palce a veľmi si ťa za to vážim čo si v živote dosiahla

A? Aj keď to bolí, zrejme si sa s tým za tie roky naučila žiť.