icon

Máme 9 mesačné bábätko a manžel chce od nás odísť. Čo robiť?

14. sep 2021

Ahojte, chcela by som od vás radu pripadne povzbudenie co robiť.
S manželom sme 11 rokov spolu z toho 6 rokov manželia a máme 9 mesačnú dcérku ktorú obaja nadovšetko ľúbime.
Bohužiaľ 3 mesiace dozadu som našla v manželovom mobile správy s mladou kolegyňou ako si ma ujú svoju budúcnosť, ako sa zvádzajú, ona mu posielala polknahe fotky on sa nebránil. Dokonca si písali ako sa do seba zakubili. Odvtedy je doma peklo manžel má necháva v neistote co bude. Vraj si to chce premyslieť ci zostane s nami alebo pôjde za ňou. Hľadá milión dôvodov a milión výčitiek na mňa ze za to môžem aj ja keď som mu pri hádke povedala ze ho neľúbim a chcem sa rozviesť. Ja som sa mu za to 100x ospravedlnila že som to tak nemyslela. No odvtedy hľadá na mne len chyby a nahovoril si aký bol nešťastný pritom sme mali naozaj krásny vzťah. Bola som u právnicky aj psychologičky obe mi potvrdili že len hľadá dôvody ako by ospravedlnil svoje správanie. Ze ja som v pozícii ktorá by si mala rozmyslieť ci chce ostať s takým mužom. Ja by som rada tomu dala šancu už len kvôli malej pretože rodina je a vždy bola pre mňa základ. Keď sme s manželom spolu tak sa nehadame ani nič podobné pokiaľ nepríde na tému ako sa rozhodol. Som psychicky aj fyzicky veľmi vyčerpaná a neviem co robiť. Stále tvrdí že ma má rád no do nej sa zaľúbil. Aj na ňom je vidieť ze sa trápi a mrzí ho to no sme v začarovanom kruhu. Zažila niektorá z vás niečo podobné? Ako ste sa s tým vysporiadali? Ako to dopadlo?

miadi
14. sep 2021

On sa po par mesiacoch bude chciet vratit ked trtkosenie zacne byt rutina a milenka ukaze viac svoju povahu ako cecky ., ale ci by si ho potom este chcela ? Ja teda nie.

kika52621
14. sep 2021

Veľmi ma to mrzí veľmi ťažká situácia toto ale asi bude lepšie keď ho necháš ísť dokážeš žiť vo vzťahu kde si budeš neistá ci na ňu nemysli alebo ci ma ďalšiu.... Ja by som mu povedala nech sa zbali a nech za ňou ide nerob scény to je to najhoršie co môžeš urobiť a ty budeš ta hysterka on spravil chybu a teraz hľadá problém v tebe aby sa sám pred sebou a všetkými ospravedlnil.... Raz sa možno doplazí a potom budeš o tom rozhodovať už len ty.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
lianka123
14. sep 2021

Ahoj. V prvom rade je zle, ze si to objavila. Mozno, keby si to neobjavila, tak od vas neodchadza.
Dolezitejsie, co chce manzel je to, co chces ty teraz a co si mozes financne dovolit.
Emocie bokom, ak sa pojdes rozvadzat. Zajdi si za pravnikom, zisti na co vsetko mas narok. Bud o krok vpredu.
Ja osobne by som ho nechala odist a riesila to cisto pragmaticky. Majetok napoly, urcite by som chcela striedavku, nech sa slecna postara.
A dolezite je, aby vsetci vedeli, ze je to v podstate jeho vina. Tvoje ciny su uz len dosledkom jeho spravania sa.

derdia
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
14. sep 2021

Keď chce odísť, tak ho nechaj, nech si ide. Je zamilovaný a neuvažuje triezvo. Pobal mu kufre a nechaj pred dverami, ani sa s ním nebav. Alebo sa odsťahuj ty s malou k rodičom, ak sa dá. Nech mu tá nová varí, perie, nech ju vidí, keď ma PMS, keď je nenamalovana, v teplákoch, mrzuta, zistí, že je to to íste ako má aj doma. 😂 On sa vráti, neboj. Želám veľa sily.

janulienka1103
14. sep 2021

Čo si on chce rozmyslieť? Dávno by som s ním nebola, tam není čo zachraňovať. Ženy, už sa prestaňte ponižovať to fakt nie je normálne.

didi2102
14. sep 2021

Fu ťažké ale ... Ja by som si ujasnila v sebe či ho vôbec ešte chcem a stojím o to ako keby nanovo to skúsiť, ak áno tak by mal čas Max deň si to v sebe ujasnil, lebo zjavne už neaky čas prešiel, ja by som odišla z domu aj keby mam prosiť kamošku nech ma vezme do obývačky zatial na tu noc, ak by sa rozhodol pre inú tak okamžite rozvod , deľba majetku a zverenie starostlivosti malej tebe ... s tým že by som mu pri mojim podmienkach povedala čo cítim a že dúfam že raz sa.toho naša dcéra nedožije že jej toto niekto urobi a dala bysompred neho vašu spolocnu foto s malou , všetky ti tu skoro radia aby si odišla hneď ale možno kvôli malej by som tomu dala šancu ak by sa vrátil hneď ale ak by to neklapalo potom by som odišla ja a ešte by mal podmienku on výpoveď z práce okamzitu,druhá vec je či máš kde ísť na stalo? Atď

zuzpap
14. sep 2021

mali by ste aktuálne prežívať najkrajšie obdobie vášho vzťahu a tešiť sa z každého nového pokroku dcérky...no on vám ako rodine namiesto toho doprial ťažké chvíle, stres, neistotu...9 mesačné dieťa ešte nemá také väzby na otca ako deväťročné...v pohode a veľmi rýchlo si zvykne na novú situáciu...aj keď je to ťažké, je lepšie pre všetkých zúčastnených sa rozísť...svoju pozornosť a energiu venuj dcérke, tá ti to mnohonásobne v živote vráti...jeho nechaj ísť, taký človek nikdy nebude spokojný...zbytočne sa ním necháš deptať...časom sa budeš aj ty na to inak pozerať a nájdeš si niekoho kto si ťa bude vážiť

oblecenie99
14. sep 2021

Skúsenosť našťastie nemám, ale prvá otázka, ktorá mi prišla na rozum: ty si ešte tej kolegyni neposlala jeho špinavé prádlo? Čím viac času mu dávaš, tým lepšie pre neho, lebo jemu ten dočasný prechodný stav veeeeeelmi vyhovuje. Už len pre tvoju hrdosť a pre tvoju dcéru, ktorá potrebuje silnú mamku a VZOR v tebe, by som mu dala ultimátum, s veľmi krátkou lehotou. Rozumej max deň,. Nech sa rozhodne, času mal dosť a ty tiež máš lepší program, ako čakať na neho. V opačnom prípade by leteli aj jeho veci (tie doslova) a aj podanie návrhu na rozvod na súd. Podviest manželku, ženu, ktorá mu porodila dieťa pred deviatimi mesiacmi (rozumej neuplynuli ešte ani 2 roky od momentu keď ste sa rozhodli mat spoločne dieťa a keď počítam správne vaša dcéra mala iba cca 6 mesiacov, keď do celé vybuchlo a ešte si odpočítajme nejaký čas, kedy sa "dávali dokopy" ) je jedna vec, naťahovať ju ako žuvačku a tváriť sa, že on, ženatý chlap NEVIE, čo chce, je už veľmi silné café. Nezaslúžis si takéto zaobchádzanie. A to, že ešte sa to zbabelo snaží hodiť na teba, tak z toho mi je na zvracanie aj za teba. Prajem ti veľa síl rozhodnúť sa správne a prekonať toto neľahké obdobie. Drz sa.

fleur1111
14. sep 2021

V takomto prípade výčitky nepomôžu. Pobal mu veci, daj tašku pri dvere a ani sa nemusí vyzúvať a môže ísť za milenkou. Ide hlavne o to, že ON je ten, ktorý sa rozhoduje a malo by to byt opačne! V klude mu povedz, že pokial si nevie vybrať, tak je jasne, že pre neho rodina zrejme neznamená toľko ako by mala. Nech si odskúša život s milenkou. A či sa rozviesť? Neviem, to je už na tebe, či mu to dokážeš odpustiť. On sa aj tak za pár týždňov vráti domov. Drzim ti palce v rozhodovaní 🍀

oblecenie99
14. sep 2021

Ešte som zabudla dopísať.. 9 mesačne dieťa svojho otca ešte tak nevníma, nie je naň tak pricucnute, rýchlo si zvykne. Tvoj stres, strach, neistotu, ktorá tu už v tebe veru bude do konca toho povestného "az kým nás smrť nerozdelí" (ak sa teda on rozhodne pre teba, a pre rodinu) vníma už teraz a bude vnímať stále.

nairia
14. sep 2021

ufff, no tazko sa to cita, nechcem si ani len predstavit, co musis prezivat.
3 mesiace su hodne dlho na to, aby si ty cakala a znasala peklo. on ti ho nerobi, robis si ho sama.
viem, ze lahko sa hovori, tazko sa kona, ved predsa ste spolu roky, ale teraz a hned aj dnes pozbieraj vsetku svoju hrdost a v momente ako pride domov si ho posad a povedz mu, ze si premyslala a takto zit ta nebavi a nie je 3 mesiace schopny sa rozhybat, tak si to rozhodla zanho a prajes si, aby odisiel. a ak nepojde on, pojdes ty aj s malou a dalsie veci budete riesit postupne.

hajzel jeden prasivy, dobre vycitky ma, ale ani za toho pana si ich neprizna, radsej hodi vinu na teba a teba bude este psychicky vydierat. je mi ta uprimne luto, nenechaj so sebou viac manipulovat!!!

je mozne, ze casom dolezie, ale obaja uz budete inde a sama potom si povies, ci tomu este das sancu alebo nie. mozno teraz sa ti to zda nemyslitelne, ale daj tomu cas a vela veci sa ti v obdobi "odlucenia" vyjasni. ci tak, alebo onak. hlavne musis pozerat na seba! ty musis byt stastna a potom bude aj tvoje dieta.

dievcacitajucelist
14. sep 2021

A čo si chce premyslieť???? Či ostane so ženou ktorá mu porodila dieťa alebo pôjde za mladou kurvo.!!!! Neponižuj sa! Bohatstvo niektorí chlapi sú obyčajne hoväda!!!

fleur1111
14. sep 2021

A ešte som ti chcela napísať - nie, že odídeš ty s dieťaťom, nech odíde on! Tvoje dieťa potrebuje zázemie, neprenechaj byt jemu a milenke.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
14. sep 2021

Keď bude odchádzať povedz mu zabuchni dvere a kľúče nechaj zvnútra

kleopatra114
14. sep 2021

Nechala by som ho ( ono ta bolesť časom prejde ) . Hoci by aj tuto nechal , tak takých zalaskovani môže prist v každom roku aj 5 a predpokladám, že to by si už nebola schopná tolerovať. A áno, našla by som si skvelého právnika, že by mu na vyzivne musela prispievať aj ta jeho dokonalá.

momusik
14. sep 2021

Poznam take co bojovali za chlapa,lebo rodina lebo deti,aj ked ostal s nimi nakoniec ta nedovera uz bola v zene navzdy,zakazdym ked volakde isiel sam alebo telefonoval uz boli vycitky ze urcite bol za druhou,premysli si ci mu ozaj vies odpustit aj zabudnut,lebo ked mu to budes vyhadzovat na oci este 20 rokov tak ostat spolu nema vyznam

timing
14. sep 2021

Ja len chapem ze je to tazke a mozno s nim teraz ani nevies byt v jednej miestnosti. Ale neodchadzaj ty z vasho spolocneho bytu/domu. Takto das volno milenke aby prisla k nemu. Neech si krasne hlada podnajom a riesi zalezitosti tohto typu ako mat svoje pohodlie doma plus milenku.

didi2102
14. sep 2021

Tak neako mi ušlo že to trvá 3mesiace, to sa nevie 3mesiace rozhodnúť,medzi tým s prepacenim niekde trt.. kolegyňupotom príde ku vám ? Beriem všetko spat Už by som bola pobalena dávno,osklbala by som ho že až,žiadala ešte aj výživné na seba

kitycat
14. sep 2021

Neviem o co ti ide... Raz si mu vykricala, ze by si chcela rozvod a to ho nahlodaloa zacal premyslat nad vasim vztahom a aha nasla sa kolegyna. Ze si sa 1000x ospravedlnila? A preco aby si ostala s dietatom v komfortnej zone? Psychologycka a pravnocka mu davaju za vinu ale zacala si to ty a asi mu to aj prislo vhod. Naozaj chces chlapa, ktoremu si vykricala ze chces rozvod? A naozaj chxes chlapa co premysla ci ty alebo kolegyna?

number19
14. sep 2021

Nemam vlastnu skusenost.
Mne je ale divne, ze sa situacia neriesi uz 3 mesiace. Nevies ci je aj s nou, ci uz nie. Nevies ci aferu planuje skoncit, alebo nie. Nepadla ziadna konstruktivna dohoda medzi vami do buducna, ze to chcete riesit...A este ta nepriamo z aferky obvinuje.

Poznam vztahy, ktore aferu prezili. Ale priebeh bol uplne iny. Bola tam snaha oboch o udrzanie vztahu. A prve co chlap po prevaleni afery urobil je slub okamziteho ukoncenia afery a dlhodobe kajanie sa pred manzelkou (aspon takto sa jej to snazil trosku zjednodusit).

anig
14. sep 2021

Autorka: veľmi dobre ťa chápem...prežila som niečo podobné ako ty,len s tým rozdielom,že mne muž popieral,že je v Tom iná...za všetko vinil mňa,že sa neviem správať,vkuse som nevedela,že na čom som🙉🙈🙊 ja hlúpa som chcela zachrániť naše dlhoročné manželstvo, nevedela som si predstaviť,že ako by vyrastali naše deti v rozvedenej rodine...čím viac som sa ja snažila,tým väčší psychicky teror robil mne a deťom 😔 ja som ešte sa cítila vinná...až ma vyhodil z domu...až neskôr som sa dozvedela,že to bolo kvôli milenke...radšej je s ňou a jej deťmi ako s nami...vytrpela som si ešte aj potom peklo od neho,klamal mi ešte dlho do očí,že je s ňou,hoci dôkazy som mala,dokonca mi kvôli nej aj zakázal vstup do domu(miesto môjho trvalého bydliska,ešte aj moje osobné veci mi odmieta doteraz dať a dokonca veci našich detí dal milenkinmu decku)...
Po tomto všetkom,hoci viem,že je to sakramensky ťažké,musím dať za pravdu všetkým,čo ti tu napísali,že ho pošli za ňou...naozaj takýto chlap nestojí za tvoju bolesť,stres, plač...tvoje dieťa je našťastie malé,nebude si toto pamätať a môžeš si ty nájsť časom niekoho,kto vás oboch bude mať naozaj rád.Cim je dieta staršie,tým je pre neho rozvod ťažší a má celoživotné následky.
Držím ti palce,aby si dokázala byť dostatočne silná a zvládla to!

fliacik
14. sep 2021

Podľa mňa nie on je v pozícii, že sa má rozhodnúť, či s Vami ostane. On je v tomto vzťahu tým, kto pochybil, sklamal, ublížil. To Ty by si sa mala rozhodnúť, či Ti ako človek, manžel, otec stojí za to, aby si mu ešte dala šancu. V žiadnom prípade by som sa neponížila natoľko, aby som sa doprosovala, či opakovane pýtala, ako sa rozhodol a či teda s Vami ostane. Hore hlavu, dievča, zaskúžiš si mať po svojom boku niekoho, pre koho budeš najdôležitejšou na svete a na koho sa budeš môcť spoľahnúť. Polož si otázku - ak by s Vami ostal, budeš mu ešte môcť dôverovať? Nebudeš sa týrať otázkami zakaždým, keď bude chvíľku meškať z práce? Nebudeš mať kŕče v žalúdku vždy, keď mu pípne telefón? Budeš k nemu ešte cítiť príťažlivosť, keď sa k Tebe v noci pritúli? Dokážeš odpustiť, zabudnúť a skutočne začať odznovu? Dokáže to on? Normálne som sa za teba nahnevala. Tak on Ti ublíži a ešte sa tvári ako macho, ktorý si bude vyberať a necháva Ťa v napätí, koho si vybral. Vrrrr. Už by som bola zbalená buď ja alebo on.

sante81
14. sep 2021

Mám to za sebou. Podobný scenár, som šťastne rozvedená niekoľko rokov. A deti spokojné so mnou 😘

ahaknaj
14. sep 2021

Ja som šancu dala. Podvádzal ma v čase otehotnenia a tehotenstva, o nevere som sa dozvedela štyri mesiace po pôrode. Medzitým odmietol svadbu a správal sa ku mne nie pozorne ako ku tehotnej...stále má presviedčal že je všetko ok...ale nebolo. Po prevalení sa, som sa snažila to dať dokopy cca 1,5 roka...ale jeho výčitky a psychické týranie sa stupňovalo. A nikto to nevidel. Preto keď zase raz prišiel s tým že sa chce rozísť, som neprosila, odsťahovala som sa a poviem ti, uľavilo sa mi. Žiť v strese a neistote ti nepridáva a neprospieva to ani dieťaťu. Oni aj keď sú úplne malinký cítia že sa niečo deje. Ak o vás stojí, bude s tebou. Ak nie, choď ďalej. Ešte veľa krásna objavíš a zaziješ. Nechaj ho kolegyni a buď len matka jeho dieťaťa...uvidíš. veľa síl v tomto neľahkom období ti zelam

ahaknaj
14. sep 2021

@anig nemali sme rovnakého? 😉

zuzubb007
14. sep 2021

Nenechaj sa ponizovat, ako posledna chudera a odid, ine riesenie nieje ci sa ti to paci ci nie

kaitlin3
14. sep 2021

Už teraz môžeš dcére ukázať, ako sa chlap ku žene správať nemá a ako nemá žena so sebou zametať, maj trochu hrdosti a pošli ho do prdele (a navždy)