Máme sa rozísť?

13. mar 2021

Ani neviem prečo sem píšem, ale potrebujem to zo seba dostať. Mala som priatela, s ktorým som bývala. Lubila som ho, on mna neskutocne miloval, až chorobne. Ale mne to vyhovovalo. Páčil sa mi ten pocit že niekto by dal za mna život a aj mi to ukazuje. Ale potom som sa začala nudiť, lebo bol až moc dobrý. Moja najväčšia chyba v zivote. Vysvetlím neskôr. Jedného dňa som si začala pisat s jedným mužom. Bol extremne vtipný, veľmi sebavedomý, vyrecny.. vedel buchnúť po stole a to bolo presne to čo mi u môjho priatela chýbalo. Rozišli sme sa a dala som sa dokopy s tým druhým. Vztah to je veľmi zvlastny. Stále ma za niečo napomina, citim sa pri ňom menejcenna.. ma vysoke ego a ja som nestastna. Navyse, chyba mi laska. Nevyjadruje mi ju tak, ako to ja potrebujem, nenapíše, nezavola. Keby to ja neurobím on to neurobi. Spravila som strašnú chybu ktorú veľmi ľutujem. Moj bývalý priateľ je zasnúbený zo svojou priateľkou, stavaju domcek. A ja sa len snazim, driem v robote aby som si mohla kupit byt lebo moj priateľ so mnou nechce mat žiadny majetok. Mám 30 rokov, ak sa teraz rozidem, bojim sa že už si nenájdem nikoho, s kym by som si založila rodinu. Viem že toto je moja karma za to, čo som urobila. Ale naozaj neviem, ako dalej. Rozist sa alebo snažiť sa o nápravu? Veľa krát som sa s ním o tom rozprávala, ale on to nevie pochopiť, pretože je strasne tvrdy. Nemá skoro žiadne city

janynyna
13. mar 2021

Pravdu? Rozísť sa kým nemáte dieťa. Hovorím to zo svojej skúsenosti. Potom to bude ešte ťažšie.

pribinak
13. mar 2021

Buď rada, že vás nespája ani majetok ani dieťa. Ak si už teraz nešťastná, čo bude za pár rokov? Asi už len zúfalstvo

autor
13. mar 2021

@pribinak ja to asi nezvládnem.. som extremne citlivá, boli ma už len predstava na to

dskjhfdlkdjhl
13. mar 2021

Precitaj si, co si napisala-necitis jeho lasku, citis sa menejcenna atd. Toto rozhodne nehovori v prospech ziadneho vztahu. Nemate nastastie nic spolocne (dieta, majetok), tak rozchod bude jednoduchy. Toto nema ziadnu buducnost. Nie si taka stara, aby si sa mala bat, ze uz nenajdes nikoho lepsieho a keby aj, tak s tymto by Ta asi nic dobre necakalo.

pribinak
13. mar 2021

A predstava na život s ním tá neboli?

mabenn
13. mar 2021

Rozist a prestat to vnimat akoze karma, trest...vyskusala si si, vies co nechces z oboch stran

mabenn
13. mar 2021

A kludne si ten byt kup, ked mozes...preco by si mala cakat na nieco spolocne, ved ked to pride budete mat dva

heleninamama
13. mar 2021

Poviem Ti to tvrdo: Nie si extrémne citlivá. Si rozmaznaná, detinská, vypočítava a hlúpa. Ako sa hovorí o tej koze: bolo ti dobre, šla si sa šmýkať na ľad. A si prekvapená, že si spadla a narazila si hubu.
Nikdy nebudeš šťastná s človekom, ako je ten Tvoj. objav. Už teraz to vieš, len zatváraš oči - a dufaš v nejaký zázrak. Baby Ti dobre radia. Hľadaj si niekoho, kto Ti bude vyhovovať a s kým budeš spokojná. A to skôr než prídu deti. Potom už bude šanca na nový šťastný začiatok minimálna.

liz_lemon
13. mar 2021

akoby som citala o svojej kamoske, tiez mala priatela, co by jej modre z neba zniesol, ale jej to nestacilo, bol prilis dobry, tak si nasla nejake hovado, tiez to olutovala, ale ten jej priatel ju uz nechcel, velmi mu ublizila, on sa uz aj ozenil ma 2 deti, a ona ostala sama

mousegirl
13. mar 2021

Ja by som sa na tvojom mieste ako prvé porozprávala s terajším partnerom o tom ako sa vo vašom vzťahu cítiš, vysvetlit mu čo ti chyba. Uvidis ako sa zachová. Ak ta miluje mal by sa snažiť ti porozumieť a vyjsť v ústrety. Ak sa nič nezmení a ty si stále nešťastná tak sa s ním rozid. Pokial nie sú vo vzťahu deti je naozaj všetko jednoduché. ;)držím palce

komplikovana
13. mar 2021

mala by si sa naucit zit najprv sama so sebou a nebat sa samoty, ta nie je zla a moze ta vela naucit. Nie je nic horsie ako byt s niekym len preto, ze clovek nechce byt sam. A navyse ten tvoj "priatel" ta pravdepodobne nemiluje.

janinah
13. mar 2021

rozísť sa...okamžite

asia83
13. mar 2021

Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať. Každý chce to, čo nemá. Keď máte oddaného ťuťka, chcete nedostupného grázla, a naopak. Naučte sa jedno: nemôžete mat v živote všetko. Nikdy nie je nič dokonalé, každá minca má dve strany. Nemôžete chcieť nemožné. To nás učí pokore. Príklad: máte oddaného ťuťka, ktorý má také a také pozitíva, no ako každý, má aj negatíva. Vaša kamarátka má nedostupného grázla, ktorý síce má tie pozitíva, ktoré vy strádate, ale zase má aj negatíva. Keď budete stále hľadať to, čo váš aktuálny partner nemá, skončíte ako frustrovaná stará dievka s množstvom mužov za sebou. Nechajte minulosť minulosťou, vášho bývalého nech si žije svoj život, poučte sa a choďte ďalej.

mirkaandrej
13. mar 2021

Prečo si mysliš, že len preto že maš 30 si už nikoho nenájdeš? Niekedy treba počkať dlhšie, ale laska pride a hlavne ak ju budeš najmenej čakať.
Ak s terajším priateľom niesi šťastna, ukončí to a sustred sa na seba. Nevyhľadávaj lasku na silu, nechaj nech Ti sama vstúpi do života.

hopsadobrandejsa
13. mar 2021

Typicky bad boy syndrom. Rozchod s dobrym partnerom kvoli troche vzrusa a nakoniec autorka zisti, ze to az take vzruso predsa len nie je.

Ja sa vobec necudujem, ze dnes maju zeny problem najst si dobreho partnera. Tychto dobrych chlapov zlomite a oni nadobudnu pocit, ze nie su pre zeny dostatocne zaujimavy, ze velmi lahko pride nejaky grazlik ktory im preberie priatelku ( autorkin pripad ) a tak radsej ostavaju sami alebo lovia v inych vodach.

Ako uz bolo spomenute, nikdy nebudete mat v jednom partnerovi vsetko. Ukazkovi tatinko ktory je zaroven aj zviera v spalni existuje len velmi zriedkavo. Bohuzial, aj pripady na MK ukazuju, ze sa obvykle vztahy pohybuju v extremoch na oboch stranach spektra.......bud milujuci partner ktory by Vam zniesol dobre z neba, ale zas nezazivny alebo grazel s ktorym je zivot sice vzrusujuci, ale po emocnej stranke uplny suteren.

Rozchod by som radil len ak si skutocne nestastna co vyzera byt tvoj pripad. Ak si myslis, ze svadba a deti s tymto muzom tvoje problemy vyriesia, mylis sa. Prave naopak, to bude katalyzatorom a Vase problemy sa este viac prehlbia.

Nerozumiem preco by si chcela ostat s takymto chlapom nez byt sama. Ci nestastna vo zvazku je lepsie ako spokojne slobodna?

jaskolka
13. mar 2021

Úprimne, nevieš, čo chces. Mala si dobraka, nudil ta. Máš grazla, si nešťastná. Chceš sa opäť vrátiť k bývalému, ale ten už má svoj život a trápi ta, ze už ťa má na haku(oprávnene). Na karmu neverím, ale každý je strojcom svojho života a šťastia. Tvoj život sa nekončí s tými dvomi chlapmi. Môj názor je, aby si ukončila aj tento vzťah, ktorý ťa vôbec neteší, a trichu sa "upokojila" prehodnotila svoj pohľad a plány do života a až potom hľadala potenciálneho partnera. Na bývalého zabudni, ten už k tebe nepatrí.A terajší.. No podľa toho čo píšeš, ani ste k sebe nikdy nepatrili

janickacrazy
13. mar 2021

Rozid sa s ním. Mužov na svete je ako maku a čo keď máš 30? Veď si ešte mladá. Ja keď som mala 30 som sa rozišla s ex a mala som už aj dieťa a veru núdzu o chlapov som nemala, ani som sa nebála, že ostanem sama. Našla som muža, ktorý je aj sebavedomý, nie je to žiadny tutko, ale zároveň vie byť aj nežný, milý keď treba, aj poriadny víchor vie narobiť, tiež som neverila že taký chlap existuje, ale sú aj takí. Na dobré sa oplatí čakať. Držím ti palce.

0silvia0
13. mar 2021

Ok, beries to, ze tento typek je karma za to, co si spravila byvalemu. Uz si si svoje olutovala, odtrpela, zas az taky masochista byt nemusis, ze dalsich xy rokov budes trpiet nedobytneho tvrdasa.
Ziadna starena nie si, pokojne mozes zacat odznova s niekym normalnym, len si vyber niekoho medzi tutkom a tvrdasom. A tieto vztahy ber ako poucenie...

fino
13. mar 2021

Tu sa len zasmiať.
Niečo máte ženy ale je Vám to malo a chcete ešte a ešte.
Máš čo si chcela prečo to už nechceš ?...

majcii
13. mar 2021

Ak by to bol ten ,,pravy,, , tak tu nepisete. Naozaj partnerstvo, manzelstvo nieje ako z rozpravky, ale fungujuci vztah ma vyzerat tak, ze partneri sa maju doplnat, ak jeden nemoze ten druhy ho zastupi, porozumenie, laska, nezistnost, rovnaka predstava o buducnosti, primerana o detoch. Cize 30, ci nie, mala by ste uz vediet, co/ to o krize v partnerstve a zhodnotit, ci a co sa da riesit a co nie. Moja rada, vybrat si partnera, co ma dobre srdce a vas ma uprimne rad. Ostatne sa poriesi, byt, dieta a problemy sa s takym clovekom riesia lahko. Vela stastia.

dilino
13. mar 2021

@heleninamama úplne suhlasim s tvojim názorom.

siska53
13. mar 2021

Jednoznacne rozchod!

tykat
13. mar 2021

“...Mám 30 rokov, ak sa teraz rozidem, bojim sa že už si nenájdem nikoho, s kym by som si založila rodinu...” tak si naopak predstav ze si s týmto (bez lásky a bez citu) rodinu založíš a budes s nim cely zivot... mozno sa ti bude ľahšie od neho utekať.

sszuzu8
13. mar 2021

Nevážila si si co si mala a teraz si dostala niečo horšie. Odid kým nemáte deti

autor
13. mar 2021

@sszuzu8 to máš úplnú pravdu. Nevážila som si to..

0silvia0
13. mar 2021

minulost uz nezmenis, ale pritomnost a buducnost ovplyvnit mozes...

natyreggae
13. mar 2021

Nuž toto je presne tá karma... si ako môj ex... ten si ma tiež nevážil vypisoval si s mojimi kamoškami prasačiny, inej ženskej vypisoval na FB že ju ľúbi potom bol za ňou cez celú republiku a takto skratka neskutočné veci.. a jednoducho som mala už toho naozaj dosť tak som ho nechala a on úplne nechápal lebo si bol už mnou istý.. Mňa to strašne moc dlho trápilo ale po 2 rokoch som stretla môjho priateľa s ktorým som teraz už pol roka a je úžasný pre mňa najlepší chlap na svete ❤❤ a môj ex mi stále vypisuje ako to jeho všetko strašne mrzí a že by to chcel napraviť... ale ja ho stále odbijem že mal na to si uvedomiť čo pôsobí dosť dlhú dobu mal na to a teraz nech trpí následky.. nuž učíme sa s vlastných chýb😉môj ex a ty máte rovnaké príručky od života

dianna3571
12. okt 2022

Nohy na plecia a beeeeež... Ani sa neobzri..

absolventka
16. feb 2024

Ja som sa rozviedla lebo som myslela že z rozumu . Ale pútal poslednú šancu ako aj x krát predtým .. lenže on to myslel vážne a zmenil sa a dnes je šťastne ženatý a ja s dvoma deckami u rodičov plačem do vankúša lebo mi chýba. Uvedomis si čo máš až keď to stratis a také mi ženy sme .