icon

Manipulácia vo vzťahu

27. sep 2025

Ahojte. Mám poslednú dobu také zmiešané pocity. Môj dlhoročný partner a otec nášho dieťaťa mi povedal niečo na co stále myslím a mam z toho zvláštny pocit. Skúsim v skratke a zaujíma ma váš názor. Pred 5timi rokmi sme byvali v najme a rozisli sme sa. Ja som si vtedy kúpila sama 2 izbový byt na hypotéku. On išiel do iného nájmu. Po niekoľkých mesiacov sme sa ale dali dokopy a samozrejme ze sme zase bývali spolu - v tom mojom byte. Pol roka pred otehotnenim kúpil strašne starý dom- mne sa nepáčil, ale on mal víziu ze po rekonštrukcii bude suprový. Rozhodol sa sám, že to bude náš domov, ok, nechala som toto rozhodnutie naňho. Problém je, že ten dom je stále ruina, okrem nejakých buracich prác sa tam nic za dokopy 3 roky nic nespravilo poriadne lebo to preraba sam a penazi nie je nazvys...je to neobyvatelna ruina.. avsak plati tam samozrejme hypoteku, ja som na rodicaku takze prijem nic moc, pokryje to akurat náklady na tento byt... Dcérka má už 2 roky, vnímame že potrebuje svoj priestor, svoju izbicku kde sa zmestí aj väčšia postieľka, tak riešime tému bývanie a co s tým...
No a teraz k veci... uz mi parkrat povedal nech tento byt predám. Ja ho však predať nechcem... od narodenia malej sa náš vzťah zmenil k horšiemu, on stále vyvoláva hádky, stále mi niečo vyčíta, nemôžem si ani povzdychnut bez toho aby to hneď nebral osobne, že čo mi vadí keď povzdychujem a pod...
No a včera mi povedal vo výmene názorov, že on mi už neverí, že ja niekedy budem kopať za jeden tím ako rodina. Spýtala som sa ako to myslí a on mi povedal, že proste neverí, že ja nemám na to aby som predala svoj byt, aby som prispela na to ze sa kúpi väčší byt... doslova mi vyčítal, že som sa už niekoľkokrát vyjadrila že ho nepredám a

mirokub
Odpoveď bola odstránená
michal_dr
27. sep 2025

@anonym_autor

... niektorí ľudia (muži i ženy) majú veľmi zaujímavé zmýšľanie 🤔
Partner bol, je a vždy bude cudzí človek a i napriek tomuto reálnemu "faktu" niektorí ľudia si "dovolia" prikazovať, ako majú ich partneri nakladať so svojím majetkom, pričom oni sami doň neinvestovali ani cent.

Je veľmi ťažké ak s takouto myšlienkou, názorom príde partner ku ktorému sa prechovávajú city. Veľmi sa to človeka dotkne a začne sa zamýšľať... 🙄🫤 (logicky 🚩)

@autorka úplne chápem tvoje zmýšľanie, zažil som túto situáciu z opačného garde

To, že ste sa rozišli a opäť dali do vzťahu je ok
To, že si tvoj partner kúpil nehnuteľnosť, ktorú rekonštruuje/nerekonštruuje za svoje financie ok, jeho súkromná vec ☝️ (ak sa ako otec stará o svoje dieťa, podporuje matku svojho dieťaťa na materskej)
To, že si si kupila a splácaš svoj byt je ok, tvoja súkromná vec☝️

To, ako sa vyjadruje tvoj partner k tvojmu majetku a robí na teba nátlak je "absurdne", nakoľko ho do tvojho majetku nič nie je☝️☝️☝️🚩. Nemá žiadne vlastnícke/spoluvlastnícke, ani morálne právo sa vyjadrovať k "cudzej" veci.

Človek, ktorý príde s takouto myšlienkou, nevie o čom je vzťah a mal by sa naučiť v prvom rade žiť sám so sebou, aby pochopil... že partner "nemusí" nič ak nechce a ani byť vo vzťahu 😉, nie to byť " dieťa", ktoré bude počúvať, plniť príkazy cudzej osoby☝️🤦.

Partner by mal byť práve tou podporou, iniciátorom, "poďme budovať spolu, spoločné". Mal by byť práveže hrdý, aká si šikovná a všetko si zvládla/zvládaš i bez jeho pomoci (keď si s malou po rozchode zostala sama).

@autorka na tvojom mieste by som sa zamýšľal nad vzťahom s takto zmýšľajúcim partnerom... 🤷
(ty ho k životu nepotrebuješ 😉, nikdy sa nenechaj komandovat cudzím človekom, nikdy nepredaj/nevzdaj sa strechy nad hlavou - ak nepotrebuješ, môžeš prenajať, ale vždy sa budeš môcť vrátiť niekam, kde budeš mať svoju komfortnú, bezpečnú zónu s názvom "domov" 😉).

P.S. nevydávaj sa, inak bez zúženého BSM budeš musieť manžela vyplatiť 50% z tvojich všetkých splátok za hypo tvojho bytu, počas trvania manželstva ✌️😉

Home Sweet Home... láska je slepá, najlepšie spoznáme ľudí pri rozchode/rozvode/dedičstve 🤷😉

Justin Moore - Home Sweet Home ft. Vince Neil

https://www.youtube.com/watch?v=tG5GVxALPpM
anonym_93c3a7
27. sep 2025

@anonym_autor Veľkú časť života som ľutovala predaj svojho bytu.V čase predaja som to cítila ako nevyhnutnosť, ktorá nám pomôže mať väčšie bývanie.Neskor sa mi to vypomstilo

alkoholik
28. sep 2025

Zial spravil chybu s kupou barabizne. Kym si neprizna vinu za zly obchod tak sa neposunie dalej. V ZIADNOM pridade by som nepredal byt iba ak: napr by sme chceli kupit 3 izbovy byt a kazdy by sme dali 50% ci uz ja z predaju bytu alebo on predaju domu + hypo/usetrene.

anonym_fbaeb3
28. sep 2025

Starý dom predať. Zisťovali ste si ceny? Neverím,že nepredáte. Hypotéky platíte v akej výške?

terezia74
28. sep 2025

@anonym_autor nepredala by som nič, nerobila s ním druhé dieťa, počkala rok, pokým pôjdem do práce a ako a kam bude smerovať vzťah. Potom sa rozhodla

januska12323
28. sep 2025

Nič nepredávaj ani si ho neber kým nebudete mať dobrý vzťah.

lienka.7
28. sep 2025

@anonym_autor za mna v žiadnom prípade. Ty máš byť predať aby mal on peniaze na tu jeho ruiny a tu skončíš s holým zadkom na ulici. Toto ti treba? Vlastne treba ti aj jeho? Načo?

autor
28. sep 2025

Zmenilo mi názov témy samo od seba 🫣

anonym_c0dd25
28. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ta iba poopravim. Ten domček je jeho, nie ich.

anonym_6bfac6
28. sep 2025

Je to manipulator.Tiez poznam taku vychcanu jednu, muz si kupil pre manzelstvom byt, ktory mal uz splateny, zobrali sa a ona ho zacala spracovavat-manipulovat aby kupili vacsi .Kupili vacsi byt, teraz sa rozvádzajú a to su,, boje,, Byt predali aby sa rozdelili ale ona nesuhlasi aby sa mu uznal jeho vyssi vklad z predmanzelskeho bytu aj s ohladom na inflaciu a narastu trhovej hodnoty bytu.Ona chce delit pol na pol.No chcela ho obtiahnut, no chudera nepochodila 🙂

anonym_35ae9b
28. sep 2025
@anonym_autor

Keby sa nespraval posledné obdobie naozaj tak zle ku mne , ale mali by sme harmonický krásny vzťah, tak vám poviem ze idem do toho... lenže toto co sa nam deje vo vzťahu vo mne vyvoláva strach, že neviem čo bude, či to teraz ustojime a ako tu už zaznelo niekoľkokrát, myslím na to aby naša dcerka mala kde so mnou byť keby nám to nevyšlo...aby som pre ňu mala domov a nechodili sme po najmoch..

@anonym_autor byt by som neoredávala, ani keby ste mali harmonický, krásny vzťah. Aj ten sa môže po pár rokoch pokašľať, čo sa vám už stalo. Keď za tri roky s tým domom neurobil dokopy nič, tak s veľkou pravdepodobnosťou ani neurobí. Bude nepredajný, alebo ho predá len za cenu pozemku, aj to ešte bude rád, lebo každý si radšj kúpi prázdny pozemok a nie taký, kde mu vznikmú náklady na odpratanie sutín domu a toe sú sakra vysoké. Spýtaj sa ho, ako on kopal za váš tím, keď kúpil tú barabizňu. Prečo nekúpil väčší byt, ten tovj ste mohli prenajímať. Nepredávaj v žiadnom prípade a ďaľšie dieťa s ním ani omylom

anonym_35ae9b
28. sep 2025
@anonym_autor

Zmenilo mi názov témy samo od seba 🫣

@anonym_autor to je tu skoro pravidlo, že admini menia názvy tém na úplne nezmyselné

marca12
28. sep 2025
@anonym_autor

@rorino on práve kvôli tomuto tvrdí, že myslím len na seba a že keď nebudem kopať za nás, tak sa nikam neposunieme

@anonym_autor Nic nepredavaj,ty ako matka deti musis mat istotu. Aku istotu ti on ponuka po predaji? Co by sa tym vyriesilo? Predas byt a z coho kupite vacsi? Ja by som radsej skusila predat dom. On nema rozum. Nema peniaze a kupi staru ruinu a nemysli na to, z coho to zrekonstruuje? To je peklo zivot s takto nerozumne rozmyslajucim muzom. Ty mas byt,mas svoju istotu,deti strechu nad hlavou. Nech ta laskavo nevydiera,ale nech ti je vdacny,ze aspon jeden z vas je rozumny a mysli na buducnost.

autor
28. sep 2025

Pre upresnenie - dcérka má 2 roky. Keď sme sa pred 5 rokmi rozišli, ešte sme nemali dieťa.

autor
28. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ženy sú v tomto tak trocha v pasci. Keby ostanem sama s dcérkou, tak si zaplatíme byt, telefón, energie, internet a pod. a ostane nám na mesiac tak 50eur... keby idem do prace, musím platiť jasle lebo tu mi nemá kto pomôcť a svokre by som ho nenechala každý deň.. to je to, že neviem čo s tým...

autor
28. sep 2025
@terezia74

@anonym_autor nepredala by som nič, nerobila s ním druhé dieťa, počkala rok, pokým pôjdem do práce a ako a kam bude smerovať vzťah. Potom sa rozhodla

@terezia74 asi najrozumnejsie

sova7
28. sep 2025

V žiadnom prípade si nepredaj svoj byt a strechu nad hlavou. Budeš jeho rukojemníkom. Ak chcel stary dom ma ho jeho vec. Ty máš svoj byt a žena by vždy mala mať možnosť kam odísť a nie byť závislá na partnerovi. Už teraz je na teba zlý. Aký bude co si ešte k tebe dovolí keď budeš aj s bývaním odkázaná iba na neho? Jasne mu povedz že táto téma je uzavreta. Svoj byt nepredas. A že láska sa nedokazuje ani nekupuje. A máte kde bývať. Ak si potrebuje dokazovať niečo tak nie takto. Partneri by nemali spolu súperiť ale spolupracovať.

sova7
28. sep 2025
@anonym_autor

@mirokub ženy sú v tomto tak trocha v pasci. Keby ostanem sama s dcérkou, tak si zaplatíme byt, telefón, energie, internet a pod. a ostane nám na mesiac tak 50eur... keby idem do prace, musím platiť jasle lebo tu mi nemá kto pomôcť a svokre by som ho nenechala každý deň.. to je to, že neviem čo s tým...

@anonym_autor v pasci budeš keď predas byt. Aj s 50 e po vyplateni všetkého mas všetko , svoj byt. Teraz máš kde bývať. Ak si predas strechu nad hlavou a všetko investujete do Jeho domu!!! V akej pozícii potom budeš? Chýbajú mu peniaze na ruinu preto na teba tlačí s predajom. Keď tri roky s tým domom nepohol už to je vizitka ako to celé vníma. Nesnazi sa pohnúť aby rodina mala kde bývať nehľadá riešenia vyhovára sa a hľadá ľahké sposoby a to použiť tvoje peniaze z bytu. Vychcanec. Určite si s ním nerob ďalšie dieťa

anonym_c5e647
28. sep 2025

Žena,
pozri sa do zrkadla a spýtaj sa seba, čo by si poradila svojej dcére v tejto situácii ?
Nedaj sa tlačiť do kúta, smelo mu pozri do očí a povedz mu, ako zabezpečil doteraz svoju rodinu ? Nemyslím réžiu na vašu domácnosť, ale budúcnosť...
Tvoja babka presne vedela, čo jej máš sľúbiť. Nechcela sa zhora pozerať na vnučku s pravnučkou, ako sa celý život vláčia po nájmoch a barabizňa stále nie je hotová.
Ty sa darmo budeš domáhať vrátenia peňazí z bytu a finančne negramotný chlap ťa zruinoval navždy.
Toto chceš ???
Pekne čakaj, potlačte sa a jeho nechaj byť chlapom 🙂 konečne raz .

autor
28. sep 2025
@sova7

@anonym_autor v pasci budeš keď predas byt. Aj s 50 e po vyplateni všetkého mas všetko , svoj byt. Teraz máš kde bývať. Ak si predas strechu nad hlavou a všetko investujete do Jeho domu!!! V akej pozícii potom budeš? Chýbajú mu peniaze na ruinu preto na teba tlačí s predajom. Keď tri roky s tým domom nepohol už to je vizitka ako to celé vníma. Nesnazi sa pohnúť aby rodina mala kde bývať nehľadá riešenia vyhovára sa a hľadá ľahké sposoby a to použiť tvoje peniaze z bytu. Vychcanec. Určite si s ním nerob ďalšie dieťa

@sova7 tiež pravda...

autor
28. sep 2025
@anonym_c5e647

Žena,
pozri sa do zrkadla a spýtaj sa seba, čo by si poradila svojej dcére v tejto situácii ?
Nedaj sa tlačiť do kúta, smelo mu pozri do očí a povedz mu, ako zabezpečil doteraz svoju rodinu ? Nemyslím réžiu na vašu domácnosť, ale budúcnosť...
Tvoja babka presne vedela, čo jej máš sľúbiť. Nechcela sa zhora pozerať na vnučku s pravnučkou, ako sa celý život vláčia po nájmoch a barabizňa stále nie je hotová.
Ty sa darmo budeš domáhať vrátenia peňazí z bytu a finančne negramotný chlap ťa zruinoval navždy.
Toto chceš ???
Pekne čakaj, potlačte sa a jeho nechaj byť chlapom 🙂 konečne raz .

@anonym_c5e647 Ďakujem 🙏❤️ to som asi potrebovala..
Ja som mu už vo veľmi vyeskalovanej hádke pred asi 3 mesiacmi toto povedala, že nič s tým nerobí a len hádže na mňa vinu ze ja to brzdim... a on mi vykričal ze uz to ale mohlo byť dávno hotové a ze mne je to ukradnuté, že som mu absolútne s ničím na tom dome nepomohla.. a pritom zakaždým keď tam nieco robil (čistil pozemok, demontoval stary záhradný domcek, bural priečky, dvere, schody..) vzdy som sa ho pýtala s čím môžem pomôcť, čo môžem spraviť a on vždy ze nemám s čím, že je to ťažká robota... a teraz mi to vyhadzuje na oči ze som tam nič nespravila

autor
28. sep 2025
@michal_dr

@anonym_autor

... niektorí ľudia (muži i ženy) majú veľmi zaujímavé zmýšľanie 🤔
Partner bol, je a vždy bude cudzí človek a i napriek tomuto reálnemu "faktu" niektorí ľudia si "dovolia" prikazovať, ako majú ich partneri nakladať so svojím majetkom, pričom oni sami doň neinvestovali ani cent.

Je veľmi ťažké ak s takouto myšlienkou, názorom príde partner ku ktorému sa prechovávajú city. Veľmi sa to človeka dotkne a začne sa zamýšľať... 🙄🫤 (logicky 🚩)

@autorka úplne chápem tvoje zmýšľanie, zažil som túto situáciu z opačného garde

To, že ste sa rozišli a opäť dali do vzťahu je ok
To, že si tvoj partner kúpil nehnuteľnosť, ktorú rekonštruuje/nerekonštruuje za svoje financie ok, jeho súkromná vec ☝️ (ak sa ako otec stará o svoje dieťa, podporuje matku svojho dieťaťa na materskej)
To, že si si kupila a splácaš svoj byt je ok, tvoja súkromná vec☝️

To, ako sa vyjadruje tvoj partner k tvojmu majetku a robí na teba nátlak je "absurdne", nakoľko ho do tvojho majetku nič nie je☝️☝️☝️🚩. Nemá žiadne vlastnícke/spoluvlastnícke, ani morálne právo sa vyjadrovať k "cudzej" veci.

Človek, ktorý príde s takouto myšlienkou, nevie o čom je vzťah a mal by sa naučiť v prvom rade žiť sám so sebou, aby pochopil... že partner "nemusí" nič ak nechce a ani byť vo vzťahu 😉, nie to byť " dieťa", ktoré bude počúvať, plniť príkazy cudzej osoby☝️🤦.

Partner by mal byť práve tou podporou, iniciátorom, "poďme budovať spolu, spoločné". Mal by byť práveže hrdý, aká si šikovná a všetko si zvládla/zvládaš i bez jeho pomoci (keď si s malou po rozchode zostala sama).

@autorka na tvojom mieste by som sa zamýšľal nad vzťahom s takto zmýšľajúcim partnerom... 🤷
(ty ho k životu nepotrebuješ 😉, nikdy sa nenechaj komandovat cudzím človekom, nikdy nepredaj/nevzdaj sa strechy nad hlavou - ak nepotrebuješ, môžeš prenajať, ale vždy sa budeš môcť vrátiť niekam, kde budeš mať svoju komfortnú, bezpečnú zónu s názvom "domov" 😉).

P.S. nevydávaj sa, inak bez zúženého BSM budeš musieť manžela vyplatiť 50% z tvojich všetkých splátok za hypo tvojho bytu, počas trvania manželstva ✌️😉

Home Sweet Home... láska je slepá, najlepšie spoznáme ľudí pri rozchode/rozvode/dedičstve 🤷😉

Justin Moore - Home Sweet Home ft. Vince Neil

@michal_dr Jedno obrovské ďakujem. Ja som cakala, že mi sem ľudia napíšu že partner má pravdu a ze to tak mali napríklad aj iné páry... a som doslova v šoku že dostávam takéto facky (v dobrom mienene) od ľudí. Ja tak nejako podvedome cítim že niečo nie je v poriadku a že ja za to asi nemôžem, ono sa to zlomilo asi narodením dcérky... ale časom začne človek už pochybovať o sebe, keď mu je opakovane vycitane v podstate dookola to isté..

reanda
28. sep 2025
@anonym_autor

@abbey1 sme spolu 11 rokov... keď pominiem ten náš rozchod a obdobie od tehotenstva po teraz, tak prvých 6 rokov bolo super a takisto potom keď sme sa dali opäť dokopy

@anonym_autor co sledujem ludi a ich vztahy, casto nemaju sajnu, co je to dobry vztah.. ako mozes napisat, ze vas vztah bol super, kym ste sa nerozisli? super vztahy sa predsa nerozchadzaju.. takisto, ako mohol byt vas vztah super, az kym si neotehotnela? v super vztahu je tehotenstvo a dieta nieco, co par este viac spoji, stmeli, prinesie viac radosti do zivota a nie ze sa to poserie.. otvor oci a uvedom si, ze vas vztah NIKDY nebol super, nebol ani dobry.. su len obdobia, kedy to nefunkcne nie je moc vidno, lebo asi zrovna nedochadza k uplne kritickym situaciam.. ale ked k nim dojde, zrazu to vidno je.. toto nie je dobry vztah
pises, ze mu doverujes, len on sa nesprava k tebe dobre.. ako mu mozes doverovat, ked sa k tebe nesprava dobre? to by si mu iba CHCELA doverovat, v skutocnosti ale nedoverujes, lebo nemozes (a to je dobre, ze nedoverujes, ked nemozes)
vsak sa na tych vasich 11 rokov pozri trochu otvorenymi ocami.. rozisli ste sa po piatich rokoch a nasledne si si ty za uspory kupila byt.. preco ste si ho nekupili spolu, behom tych piatich rokov, ked bol , ako pises, vas vztah taky super?
po deviatich rokoch ta poziadal o ruku a nasledne si ty behom mesiaca planovane otehotnela - preco planujete tehotenstvo, ked nebol ten sobas? toto znie tiez velmi vychcane a manipulatorsky z jeho strany.. devat rokov je pre neho svadba iba papier, nasledne ta poziada o ruku a pritom rychlo pracuje na dietati, aby bola nejaka prekazka k sobasu, lebo v tehotenstve riesit svadbu je zas komplikacia (co aj pre vas zrejme bola, kedze ste to doteraz nezrealizovali)
takze moja analyza - vas vztah nikdy dobry nebol.. a ani sa nespoliehaj, ze bude.. a uz vobec nie len tak sam od seba, pokial na tom aspon nezapracujete a nezacnete to nejak rieisit.. ale riesit veci, na ktorych dobry vztah naozaj stoji a to nie su iba majetky, byty, firmy a hypoteky

a zaujalo ma, ze ta tak oslovil prispevok tuto od autora, co pise, ze parter je a vzdy bude pre nas cudzi clovek.. vazne? aj ty to tak citis? ze clovek, s ktorym splodis dieta, ste obaja jeho rodicia, tak je pre teba stale cudzi clovek? aj pred dietaom to tak s kludom budes prezentovat, ze mama a otec su najvzajom pre seba cudzi ludia? hm.. niektori ludia maju naozaj zvlastne zmyslanie 😀 .. tak potom ti asi zbytocne pisem kecy o dobrom vztahu, lebo do toho sa ja vazne nevyznam, ako mat dobry vztah s 'cudzim' clovekom

sova7
28. sep 2025
@anonym_autor

@michal_dr Jedno obrovské ďakujem. Ja som cakala, že mi sem ľudia napíšu že partner má pravdu a ze to tak mali napríklad aj iné páry... a som doslova v šoku že dostávam takéto facky (v dobrom mienene) od ľudí. Ja tak nejako podvedome cítim že niečo nie je v poriadku a že ja za to asi nemôžem, ono sa to zlomilo asi narodením dcérky... ale časom začne človek už pochybovať o sebe, keď mu je opakovane vycitane v podstate dookola to isté..

@anonym_autor vlastná strecha nad hlavou sa nepredáva a už vôbec nie na naliehanie a vydieranie partnera. Ak vo vzťahu zacinas pochybovať o sebe a svojom úsudku je na čase odísť alebo riešiť seba kým ťa to nezomelie uplne. A ak cítiš že nieco nie je v poriadku tak to nie je v poriadku. Mysli na seba a dceru ty jej ukazujes ako vyzerá vzťah ako sa o seba postarať a riešiť problémy a ako raz bude žiť záleží aj na tebe

iv007
28. sep 2025

Ja to skratim: tohto muza si neber a urcite nepredavaj svoj byt. Pohorsila by si si.

autor
28. sep 2025
@reanda

@anonym_autor co sledujem ludi a ich vztahy, casto nemaju sajnu, co je to dobry vztah.. ako mozes napisat, ze vas vztah bol super, kym ste sa nerozisli? super vztahy sa predsa nerozchadzaju.. takisto, ako mohol byt vas vztah super, az kym si neotehotnela? v super vztahu je tehotenstvo a dieta nieco, co par este viac spoji, stmeli, prinesie viac radosti do zivota a nie ze sa to poserie.. otvor oci a uvedom si, ze vas vztah NIKDY nebol super, nebol ani dobry.. su len obdobia, kedy to nefunkcne nie je moc vidno, lebo asi zrovna nedochadza k uplne kritickym situaciam.. ale ked k nim dojde, zrazu to vidno je.. toto nie je dobry vztah
pises, ze mu doverujes, len on sa nesprava k tebe dobre.. ako mu mozes doverovat, ked sa k tebe nesprava dobre? to by si mu iba CHCELA doverovat, v skutocnosti ale nedoverujes, lebo nemozes (a to je dobre, ze nedoverujes, ked nemozes)
vsak sa na tych vasich 11 rokov pozri trochu otvorenymi ocami.. rozisli ste sa po piatich rokoch a nasledne si si ty za uspory kupila byt.. preco ste si ho nekupili spolu, behom tych piatich rokov, ked bol , ako pises, vas vztah taky super?
po deviatich rokoch ta poziadal o ruku a nasledne si ty behom mesiaca planovane otehotnela - preco planujete tehotenstvo, ked nebol ten sobas? toto znie tiez velmi vychcane a manipulatorsky z jeho strany.. devat rokov je pre neho svadba iba papier, nasledne ta poziada o ruku a pritom rychlo pracuje na dietati, aby bola nejaka prekazka k sobasu, lebo v tehotenstve riesit svadbu je zas komplikacia (co aj pre vas zrejme bola, kedze ste to doteraz nezrealizovali)
takze moja analyza - vas vztah nikdy dobry nebol.. a ani sa nespoliehaj, ze bude.. a uz vobec nie len tak sam od seba, pokial na tom aspon nezapracujete a nezacnete to nejak rieisit.. ale riesit veci, na ktorych dobry vztah naozaj stoji a to nie su iba majetky, byty, firmy a hypoteky

a zaujalo ma, ze ta tak oslovil prispevok tuto od autora, co pise, ze parter je a vzdy bude pre nas cudzi clovek.. vazne? aj ty to tak citis? ze clovek, s ktorym splodis dieta, ste obaja jeho rodicia, tak je pre teba stale cudzi clovek? aj pred dietaom to tak s kludom budes prezentovat, ze mama a otec su najvzajom pre seba cudzi ludia? hm.. niektori ludia maju naozaj zvlastne zmyslanie 😀 .. tak potom ti asi zbytocne pisem kecy o dobrom vztahu, lebo do toho sa ja vazne nevyznam, ako mat dobry vztah s 'cudzim' clovekom

@reanda ďakujem za takýto uhol pohľadu... mám nad čím uvažovať... ci len klamem seba alebo prečo som to nechala až sem zájsť... toľko rokov.
S tou pasazou ze partner je a vždy bude cudzi človek nesúhlasím ani ja, len som to nepoznamenala...ostatne v tom komentári má hlavu a pätu.. nemám moc času odpisovať podrobnejšie viacerým tak píšem tak na rýchlo.. ja vlastne neviem prečo do nášho rozchodu sme bývali len v najme. Pred rozchodom kupil na hypoteku byt v povodnom stave... zacal s pracami, my sme sa rozišli... byt potom dokoncil na holobyt a predal... ked sme sa opäť dali dokopy tak byval v najme a nastahoval sa zakratko ku mne... S hlavou ktorú mam teraz by som sa na to už vykaslala keď nám nezabezpecil bývanie vtedy.

autor
28. sep 2025
@iv007

Ja to skratim: tohto muza si neber a urcite nepredavaj svoj byt. Pohorsila by si si.

@iv007 ďakujem za radu 🙏

0silvia0
28. sep 2025
@anonym_autor

@iv007 ďakujem za radu 🙏

@anonym_autor jedine co by bolo spravodlive, ak by ste obaja predali svoje nehnutelnosti a kupili nieco spolocne uz po svadbe, ak by svadba predsalen bola. Nie aby si ty investovala do jeho ruiny a prisla o byvanie. Cize ked na teba bude tlacit, mozes predostriet tuto moznost. Ak nebude suhlasit, vies, co mas robit.

vorkola
28. sep 2025

@anonym_autor Prosim ta, len nepredavaj svoj byt za ziadnu cenu,,To v takom polozhnitom dome chces prist o zdravie aj s dcerkou,,Ja by som s takym priatelom skoncila , nech si tam byva sam. Vsak na malu ti platit musi .a prezijes ,nedaj sa oklamat ,on tak lahko ten yt nedokonci