Manžel ignoruje moje prosby
Prosím vás je naozaj chyba vo mne,čo si začínam aj myslieť. Začínam si myslieť že už neviem triezvo uvažovať a že to všetko robím ja.
Môj drahý manžel pracuje ako živnostník každý boží deň a ešte mňa naháňa z práce lebo on už musí ísť niečo robiť.
( Moja pracovná doba je flexi, dorobim a môžem ísť hed, ale☝️ som platená od hodiny čiže potrebujem aj tie aby som mala ako takú výplatu)
Pravidelne celý víkend zvoní manželovi budík o 6:00 a každých 5 minút opakovania až do 6:35.
Samozrejme sa na to budime ja aj deti a nemôžeme si ani pospať.
Povedala som aby cez ten víkend budík posunul aspoň na 6:30 keď i tak nestáva hneď po zazvonení o šiestej. Jeho odpoveď bola NIE. Tak som trepla tak cez víkend spávaj v obývačke.
Asi je to moja chyba a nemala som to povedať ale on ani z voza ani na voz.
Teraz už spáva aj v týždni v obývačke, skrátka odsťahoval sa zo spálne.
Včera som ho poprosila aby šiel spať normálne ku mne do spálne,ale nie, nepochodila som a áno poprosila som a vysvetlila som mu, že tie víkendy mi vadia budíky pretože aj deti sa budia a kedy inokedy si máme pospať?
Nepochodila som.
Baby to čo je za povaha a správanie? Má 38 rokov.
Keď sme sa aj pohádali tak vždy bol taký ignorant a ja to nechápem. Pohádať sa, veď ok, kde je to v manželstve 100%? Ale aj dva týždne mať nadutý face a ignorovať manželku,to kde sme? Podotýkam že vždy som to bola ja ktorá za ním prišla prvá a on sa mi v živote ešte ani neospravedlnil
@deti95060810 aj mne to na začiatku bliklo, ale myslela som si že sa mýlim, že moje tušenie bolo iba výplod sekundovej fantázie. vo svetle ďalších príspevkov to začínam vidieť reálne, buď rozvod alebo psychika autorky v prdeli, zdravie taktiež. a deti ? vzorce pochytia aké ? jedna strana sa kvôli egu neospravedlní ani za svet, druhá trpí a musí s a podriadiť.
a teraz čo ? podá návrh na súd vo veci "muž nevypína budík" ?
tam bude treba znášať veľa dôkazov a argumentov, ako jeho direktívne, ,manipulátorské a sebecké správanie tak rozvracia manželsky život , že zotrvanie v ňom je neúnosné.
odkladať dôkazy o jeho zárobkoch kvôli výživnému, šetriť si, schovávať € do tajnej rezervy na nový život, nastaviť sa tak, že v takomto stave o manželstvo záujem nemám a chcem zmenu/rozvod.
či čo poradiť ?
Myslím si, že manželstvo s takým človekom je možné, pokiaľ je aj ten druhý silný, vie sa za seba postaviť, vie mu ukázať hranice, nebojí sa mu povedať nie. No zároveň si myslím, že sa človek ako taký nezmení. Otázkou je, ako dlho to dokážeš tolerovať a ako napísala @cacianka - ako to vieš vysvetliť deťom - čo si z vášho vzťahu odnesú do budúcna pre svoje vzťahy - budú húkať po partnerovi pre každú sprostosť alebo naopak, budú v pozícii obete, ktorá sa snaží vždy všetko urovnať (na úkor seba), len aby bol doma kľud? ja by som mu navrhla rozhovor v štýle, že sa mi také (trucovité a vydieračske) správanie nepáči, ubližuje mi a keďže to trvá už dlhšiu dobu, občas premýšľaš nad tým, že to ukončíš..
Myslím si, že manželstvo s takým človekom je možné, pokiaľ je aj ten druhý silný, vie sa za seba postaviť, vie mu ukázať hranice, nebojí sa mu povedať nie. No zároveň si myslím, že sa človek ako taký nezmení. Otázkou je, ako dlho to dokážeš tolerovať a ako napísala @cacianka - ako to vieš vysvetliť deťom - čo si z vášho vzťahu odnesú do budúcna pre svoje vzťahy - budú húkať po partnerovi pre každú sprostosť alebo naopak, budú v pozícii obete, ktorá sa snaží vždy všetko urovnať (na úkor seba), len aby bol doma kľud? ja by som mu navrhla rozhovor v štýle, že sa mi také (trucovité a vydieračske) správanie nepáči, ubližuje mi a keďže to trvá už dlhšiu dobu, občas premýšľaš nad tým, že to ukončíš..
@nikaeli k tej poslednej vete, jemu to nevadí. To som navrhla a on že dobre
@nikaeli kľudne by som položila nejaké akože nenápadne zákon o rodine, vytlačených pár strán, nejaké vzory právnych podaní -návrh na rozvod
Nevadí mu to??
Tak potom nie je o čom 😢
Mrzí ma to.. nemyslela som, že diskusia skončí pri rozvode.. ak sa rozhodneš ísť do toho, držím ti prsty, buď silná! zvládli sme to mnohé pred tebou, zvládneš to aj ty 🤍
11,55 ach bože... zle som myslela, že len zdutý, ale jemu evidentne nezáleží na tebe, na deťoch , na vašom manželstve, lebo jeho ego je silnejšie
aké veľké sú deti ? máš nejaké rodinné zázemie že by si mala oporu, máš nejaké € v rezerve alebo dobrú prácu a plat ?
@nikaeli a tiež som povedala že mi prekáža také správanie a on na to že to je len jeho reakcia na moje správanie
Nevadí mu to??
Tak potom nie je o čom 😢
Mrzí ma to.. nemyslela som, že diskusia skončí pri rozvode.. ak sa rozhodneš ísť do toho, držím ti prsty, buď silná! zvládli sme to mnohé pred tebou, zvládneš to aj ty 🤍
@nikaeli aj ja so verila, že len náhodné občasné stavy, ale toto je už sila....
11,55 ach bože... zle som myslela, že len zdutý, ale jemu evidentne nezáleží na tebe, na deťoch , na vašom manželstve, lebo jeho ego je silnejšie
aké veľké sú deti ? máš nejaké rodinné zázemie že by si mala oporu, máš nejaké € v rezerve alebo dobrú prácu a plat ?
@cacianka jasne mám, ale mám garsónku a mám tam podnájomníka
@nikaeli aj ja so verila, že len náhodné občasné stavy, ale toto je už sila....
@cacianka keď som bola tehu,tak ma toto správanie strašne stresovalo až mi tvrdlo bruško. Tiež ignorovanie a hádzanie viny len na mňa,len ja som zlá a chybná. A tiež nebolo žiadne ospravedlnenie. Samozrejme som porodila predčasne pretože som to neskutočne prežívala a trápila sa. Teraz som v takej fáze skôr rezignácie že to so mnou pomaly nič nerobí. Ako áno ešte stále ma to trápi,ale nie do takej miery ako pred pár rokmi
Autorka, vy ste spolu krátko chodili?
A druhá vec, u vás doma to vyzeralo ako? Tiež bol otec sebec, nespoľahlivý...? Že ti to pri tomto partnerovi prišlo normálne.
Jeho reakcia na « tvoje spravanie « je detinska, nezrela a manipulatorska. Za spravanie zodpoveda kazdy sam za seba. On sa tak spravat nemusi, on sa tak spravat CHCE, lebo si mysli, ze ta tym vytresta. A to je rozdiel. Mame volbu sa rozhodovat, on sa rozhodol, ze budz trucovat a robit napriek. Co s takym clovekom? Odpoved asi poznas. Snaz sa nedostat do hadky, ale argumentuj vecne bez emocii.
Autorka, vy ste spolu krátko chodili?
A druhá vec, u vás doma to vyzeralo ako? Tiež bol otec sebec, nespoľahlivý...? Že ti to pri tomto partnerovi prišlo normálne.
@unicornlady v podstate krátko áno, zostala som tehotná,maturovala som s bruškom a vlastne sme sa vzali kvôli tehotenstvu. Lenže už nemám 20 a teraz to vidím inak.
Nevidím dôvod sa brať kvôli tehotenstvu. Prežitok. Lebo mamka, lebo babka, lebo čo by susedia povedali, lebo veď čo ak by sa niečo stalo, lebo medveď
U nás doma taká klasika, nie som z rozvedenej rodiny,mama mala kasu, pamätám si aj hádky ale vždy držali spolu. Ja neviem či mi táto moja paródia na manželstvo prišla normálna, skôr nie, neviem sa lepšie vyjadriť
zamysli sa, ako by vzali deti ? nájomík raz skončí nájom, možeš vymeniť za vačší, ale aspoň máš niečo. a taktiež ako máte poriešený dom ? je jeho, alebo máte ho v BSM ?
Dievča, ty si ešte mladá , máš nádej na lepší život, a nielen nádej, ale aj istotu 🍀😍
zamysli sa, ako by vzali deti ? nájomík raz skončí nájom, možeš vymeniť za vačší, ale aspoň máš niečo. a taktiež ako máte poriešený dom ? je jeho, alebo máte ho v BSM ?
Dievča, ty si ešte mladá , máš nádej na lepší život, a nielen nádej, ale aj istotu 🍀😍
@cacianka v podstate môžem ísť aj k mamke na dom. Zamýšľala som sa nad tým či vôbec má zmysel niečo,, opravovať,, alebo sa na to už vysr*ť,,
A či vôbec sa dá niečo robiť s takou mrzkou povahou. Ozaj. Človek sa snaží a úplne zbytočne pre nesprávneho človeka.
Naozaj som z toho vyčerpaná. A to nevravím že v domácnosti prstom nepohne. Nenavarí ani neuprace,neumyje dlážky. Potreboval inkubátor,nie manželku
@cacianka nie, spolu nemáme majetok. Mne bola garsónka darovaná od rodičov a on mal dom darovaný od rodičov. Ako som prišla tak som aj všetko okolo domácnosti,,upratúvala,, on v tej chvíli prestal. A už to bola chyba. A dosť podstatná.
Napríklad jeho mama. On jej zavolá že niečo potrebuje a ona hneď ide,vyhovie. Zanechá to čo práve robí a ide mu vyhovieť.
Výborne. Takže ho môžeš vrátiť mamičke! presne to som urobila ja, len ten môj ani nepracoval. A svokra na mňa nadávala ešte hodinu pred súdom, že som ho chudáčika opustila. Sme od seba už 11 rokov. Dcéra za ňou občas ide a dookola počúva, ako jej je ľúto, že nie sme spolu, aká je osamelá, že za ňou ani synáčik nechodí (oženil sa s ešte väčšou raketou ako bol on sám, úplne ho odstrihla od rodiny). No.. čo chceli, to majú. A nám je konečne dobre. Neboj, po každej búrke vyjde slniečko. Si mladá, máš ešte život pred sebou. Ani ja som nedúfala, a predsa som stretla môjho princa, ktorý sa s láskou stará o moju dcéru, aj o nášho syna. Premysli si to, poraď sa s rodičmi. Verím, že ťa podržia.
On svoje správanie nezmení.
Vždy nájde chybu v tebe, za všetko budeš vinna ty, nepozná slovo prepáč, neprizná si chybu.
Žiť s takýmto človekom je veľmi veľmi vyčerpávajúce, lebo začneš sa ospravedlňovať za, všetko rad radom.
A vychovávať v tom fungovaní deti nie je dobrý nápad.
Ukazujes dcere, že treba vždy držať ústa, krok, súchat nohami, pre pokoj sa dookola ospravedlňovať..
Ty nie si povinná trpieť jeho oduvacie stavy. Najhoršie je keď žena rezignuje, akože si prestane všímať a ostáva v takom vzťahu.. Žije si svoj život nerieši.. Ale čo je to za život??
Načo ho obskakujes?
To máš plus ďalšie dieťa, nič neurobí.. K čomu ti je v tvojom živote??
No ja mam tiez podobneho,ale az toto s tym budikom by urcite nerobil.Nebude tvoj narcis ?,ked nepzera ani na deti.tak by som mu pohrozila rozvod.
Prepac je to obyčajný sebec... Neviem si predstaviť ze by som bola taka brzda ze si dám budík a zobudím celú rodinu. A pozor ked si dáš dole okuliare nájdeš možnomnoho takýchto maličkosti, ktoremu sú ale absultne podstatne pre vás zivot.
Stoj si za tým. Ty si sebec ze ti vadí budk a on nie je aj keď budi celú rodinu?
Ked nájdeš svoju hodnotu tak ešte len bude oči otvárať.
Nezúfaj to sa všetko dá napraviť. Ale musis dospieť a riadne si bichnutpo stole a chlapček ovi povedať ze bud dospieť alebo si môže kludne budík nastavovať ale ty vedľa neho už bývať nebudeš.
Hlavne si stoj za svojím a nezatvaraj oči pred tým co ta trápi...pretoze z toho sú choroby. Ked potláča mé samých seba koli druhým. A sama si aj odpovedz na otázku ako mu na vas záleží keď mu jedno ze Vas zobudí... Nijako.
ci pana toto mas akeho debila sprepacenim za muza....inak som nevedela napisat🫣
mozem sa opytat...ake znamenie je ten uuuuzasny muz-sebec?
Vekom sa to bude urcite len zhorsovat. Poznam take pripady.
Pri pripadnom rozvode by som dala naozaj velky pozor, az mam na to spravanie atd svedkov, dokazy.. ak by sa chcel mstit.
To je taká povaha a to sa ťažko zmení..a nech si spí..aspoň máš kľud.
Over si, ci sa mozes vratit ku rodicom aj s detmi, prepocitaj svoju financnu situaciu, zdokladuj vsetky manzelove prijmy a pripadne investicie pocas manzelstva, urob si nejaku tu financnu rezervu ak sa da a potom sa zamysli, ci ho milujes. Ak ano, tak daj manzelstvu este sancu, skuste nejaku manzelsku poradnu a mozno mu psychologicka otvori oci, ak nie, tak nebudes prva ani posledna co sa rozviedla. Aspon mozes pri rozvode argumentovat, ze uz aj tak spolu nespavate a manzel spi v obyvacke...
žena, ty máš viac ako ktorákoľvek prezieraná, ignorovaná a manipulovaná žena. máš garsónku, máš matku v dome, nepojdete pod most. skúste ísť na pár dní akože na prázdniny k mame a rozoberte to v kľude. vidím/ cítim že nie si alebo nechceš byť mužova onuca, nemáš oči tuho zavreté ako poniektoré ženy, a otváraš ich stále viac a viac. takto sa nedá žiť, ani ty ani deti si nezaslúžite takéhoto chrapúňa
Mňa zaujíma iba jedno.Preco ho voláš naspäť do spoločnej postele,keď si ho raz odtiaľ vyhodila? Oddeľte si spálne a problém vyrieseny
@doriiis nevyhodila som ho štýlom aby vypadol. Slušnée som ho požiadala aby si dal budík na inú hodinu. Keďže to neprešlo,tak vzniklo oddelené spanie. Nič zlé, hrozné a opovážlivé som neurobila,aby bol odutý milosťpán každý boží deň. Odúvať sa môže akurát tak náš syn.
Problém vyriešený keď budeme mať oddelené spálne podľa teba,hej? Riešenie je rozvod a nie žiť ako spolubývajúci pokiaľ sa pán velkomožný nevráti späť na zem.

on je už tak zabetónovaný v tej svoje póze "len ja mám pravdu, len ja môžem", že nevreím v zlepšenie. to by samu muselo niečo závažné stať, nejaký preplesk, aby sa zmenil. ale zase sa to potom aj zhoršiť môže. my ho nepoznáme, nezažívame jeho vyjadrenia, nevidíme mimiku tváre, reč tela a všetky nuansy vášho rodinného života.
ale že sa ti ešte nikdy neospravedlnil, nikdy si neuznal pochybenie aj ked ho evidentne urobil, že ti posiela takéto výsmešné a provokačné sms že ked chceš sex, tak máš zliezť z izby za ním .... čo si ty nejaká nadržaná curva čo potrebuje povymetať, to s kým ťa porovnáva, matku vašich detí ?! on má chuť, svrbí ho rozkrok a aj to ešte hodí na teba 😨 Prepáč za ostrejšie slová, ale ked som to spomenula môjmu chlapovi, že ako sa správa ten tvoj, tak mu odkazuje že je cocot korunovaný