Manžel ignoruje moje prosby
Prosím vás je naozaj chyba vo mne,čo si začínam aj myslieť. Začínam si myslieť že už neviem triezvo uvažovať a že to všetko robím ja.
Môj drahý manžel pracuje ako živnostník každý boží deň a ešte mňa naháňa z práce lebo on už musí ísť niečo robiť.
( Moja pracovná doba je flexi, dorobim a môžem ísť hed, ale☝️ som platená od hodiny čiže potrebujem aj tie aby som mala ako takú výplatu)
Pravidelne celý víkend zvoní manželovi budík o 6:00 a každých 5 minút opakovania až do 6:35.
Samozrejme sa na to budime ja aj deti a nemôžeme si ani pospať.
Povedala som aby cez ten víkend budík posunul aspoň na 6:30 keď i tak nestáva hneď po zazvonení o šiestej. Jeho odpoveď bola NIE. Tak som trepla tak cez víkend spávaj v obývačke.
Asi je to moja chyba a nemala som to povedať ale on ani z voza ani na voz.
Teraz už spáva aj v týždni v obývačke, skrátka odsťahoval sa zo spálne.
Včera som ho poprosila aby šiel spať normálne ku mne do spálne,ale nie, nepochodila som a áno poprosila som a vysvetlila som mu, že tie víkendy mi vadia budíky pretože aj deti sa budia a kedy inokedy si máme pospať?
Nepochodila som.
Baby to čo je za povaha a správanie? Má 38 rokov.
Keď sme sa aj pohádali tak vždy bol taký ignorant a ja to nechápem. Pohádať sa, veď ok, kde je to v manželstve 100%? Ale aj dva týždne mať nadutý face a ignorovať manželku,to kde sme? Podotýkam že vždy som to bola ja ktorá za ním prišla prvá a on sa mi v živote ešte ani neospravedlnil
Načo vlastne máte vstávať, cez víkend, tak skoro?
Sa ho spýtaj, či by on nebol mrzuty, keď nikam neide a niekto mu ráno pusti budík každý víkend. To by slahlo každého. My vstávame súčasne, keďže ideme do firmy spolu, ale ak niekde potrebuje ísť skoro ráno, ja ani nepočujem, že mu zvonil budík, tak potichu ho nastaví. Veď nemusí zbuntošit celý dom, treba urobiť doma dohodu.
Tak keď on ignoruje tvoje prosby, ty ignoruje to, že ti vadí, že spí v obývačke. Pri takejto povahe akú má on, prosbami nič nedocieliš. Prestaň ho prosiť, skrátka si zvykni na to, že spí v obývačke, chceš predsa kľudne spávať, či nie? A okrem toho, jemu robí dobre, že ho zrazu prosíš, aby prišiel naspäť a páči sa mu, že ťa ako keby vytrestá tým, že sa ti to nepodarí. Pre pokoj v rodine, nechaj ho tam spávať, jednoducho si na to zvykni. Keď raz vyhovie tvojej prosbe, tak tá vec s budíkom sa bude opakovať a to asi nechceš. A keď uvidí, že ho už neprosíš, tak si buď niečo uvedomí a príde naspäť a zreguluje zvonenie budíka alebo zostane v obývačke a bude to brať (a samozrejme aj TY) ako normálnu vec, že tam spáva, aby nebudil rodinu. Hlavne, aby bol doma kľud. My tých našich chlapov nezmeníme, jedine, že by sa oni chceli zmeniť sami...
Toto nie je o budíku. Jeho spravanie je pasívnou agresivne a trestá ťa mlčaním. Chce mať nad tebou moc a manipulovať ťa. Chce ťa mať loď kontrolou. Určite aj iné situácie takéto nájdeš. Ty musíš vždy zachraňovať situáciu a to on chce. Aby si doliezala vtedy sa cíti ako pán dôležitý. Je to o moci a ak by i ustúpil tak ju stratí. Ty keď vždy ustupuje vybudujes si časom frustráciu a odpor. Dusíš v sebe hnev. Zváž manželskú ppradňu. Začni pomenovävať veci. Nie je to tvoja chyba. Je to manipulátor. Necítim sa rešpektovaná a už som z toho unavená. Zastav ospravedlňovanie sa. Skús to nechať teraz na neho a uvidis či vôbec dokáže aspoň raz ustúpiť. Chráň svoju psychiku. Si matka a musíš sa starať nie ešte robiť chúvu a psychoterapeutku mužovi. Si silná žena. On je slaboch. Uvedom si to. Lebo ty sa snažíš, on je sračka ak by si mu ten budík rozbila poondí sa z toho.
Každým jedným tvojím odprosenim v ňom budujes len a len jeho vyššie ego a sebavedomie. Vlastne v ňom vzbudzujes pocit, ze on je neomylne stvorenie, on chyby nerobí.
Jemu treba dat najavo, ze takto to ďalej nejde....jedna vec je sa ospravedlniť ak človek naozaj v niečom prestrelil, druhá sa ospravedlňovat, aby bol pokoj doma. Ty stracas svoju identitu a on ma pocit dokonalosti.
Ja byt tebou, ignorujem. Chceš spať na gauči? Nech sa páči. Nechceš sa rozprávať? Budem sa s inými.
A tu nejde o to, ze kto z koho....ty musíš nájsť rovnováhu vo vašom vzťahu.
A ako bolo spomenuté vyššie.....on je SLABOCH v skutočnosti. Nie ty, on...
O nič nepros,neponizuj sa. Jemu to len hladká ego.
@zelenina1 ale toto vobec nie je pravda.. kazdy chlap a kazde spravanie sa da do urcitej miery “prevychovat”, je potrebne len neustupit a trvat si na svojom cez mrtvoly.. jasne ze autorkin muz nic nezmeni lebo je zvyknuty ze nech spravi cokolvek tak ona vzdy za nim dolezie a odprosuje ho.. keby to prestala robit a on by sa zlakol ze mozno to uz tentokrat prepiskol tak by velmi rychlo zmenil retoriku
@spenat9 chlap ale musí chcieť a musí mu záležať na tom druhom. Iba vtedy je ochotný.
Je to čistý kkt 😂 preč s ním
Prepac.. ale mas doma debila... Ja som bratovi vyhodil telefon z okna /5pos./ ked to robil , a anibpo viacnasobnej upozorneni nezmenil svoj zvyk.
Nevšímaj si ho a nič mu nehovor on sa zbadá

No, dnes to vysriesis oddelenymi spalnami, ako Ti vyssie radia, zajtra si najde ine. On je taky a iny nebude. Ak sa s tym nechces zmierit, najjednoduchejsie je odist, mas kam a v podstate uz o tom premyslas. Teraz ho jednoducho ignoruj, nechaj ho tam kde je a Ty sa tvar, ze si v pohode a zivot ide dalej. Uvidis o par dni mu docvakne. Ale, zasa tu mame ale. Ak sa predsa len potom udobrite, pri prvej prilezitosti bude zasa na koni a Ty tam, kde teraz. A tak zasa dookola. Je Ti to treba?