icon

Manžel ma nikdy nemiloval a teraz čaká dieťa s inou

bebbina
1. mar 2021

Ahojte,
pred pár mesiacmi som tu pridávala príspevok, kde som písala, že sa manžel chce rozviesť, pretože môj brat odhalil jeho neveru (bozkávanie v aute s inou ženou a neustále chodenie na zoznamky)...a jeho toto obvinenie a že to vie celá rodina doviedli po týždňoch ignorácie k záveru že sa chce so mnou rozviesť, že v manželstve pokračovať nechce a chce sa rozviesť.
To všetko sa teda stalo a teraz k súčasnej situácii. Po celý čas (asi od septembra) odkedy mi toto oznámil sa nejak menil, všímala som si zmeny, predal auto, ktoré bolo jeho srdcovkou, rozprávali sme sa o jeho starostiach v práci, pýtal sa na moju rodinu a podobne. O nás nie. Stále bol však v práci, cez víkendy preč,nikdy nespal mimo domu, hoci chodieval domov neskoro večer. Ja som veriaca a manželstvo pre mňa veľa znamená, tak som si povedala, že sa ho skúsim opýtať, či si to s tým rozvodom definitívne, či nie je žiadna šanca, že skúsime popracovať na manželstve, že ho mám stále rada...Bola som rozhodnutá, že mu to poviem, ale na druhý deň mi zavolala jeho mama a okrem iného sa mi v telefóne rozplakala a povedala, že sa prespal s nejakou babou a čakajú spolu dieťa......ja som zrútila a vracala som. Z práce som hneď odišla a ostala doma, lebo mi nebolo dobre. Vlastne mi doteraz nie je dobre, psychicky už nevládzem. On mi to nepovedal, ani keď som sa ho pýtala, či mi nemá čo povedať. A on že nevie o ničom. Na štvrtý deň som to nevydržala a keď ležal na posteli, prišla som k nemu a pogratulovala som mu k dieťaťu...Zostal ako obarený, ani s na mňa nepozrel, ani pol slova nepovedal...keď som sa ho opýtala, či mu už nestojím ani za to, aby m,i to do očí povedal, tak bol stále ticho a len si rukami zakrýval tvár. Až na ďalší deň keď prišiel z práce domov (stále býval so mnou) tak ma len pozdravil a to bolo všetko, ja som nevydržala a povedala som mu že obyčajný hajzel a chrapúň, že ani teraz mi nevie nič povedať, ani či ho to mrzí alebo nie...a on, že ho to mrzí, že nevedel ako mi to má povedať, že mi nechcel ublížiť....no a ja som sa ho začala vypytovať, tak mi len povedal, že to spolu ťahajú od augusta, že je v 3.mesiaci...
Viete, mne sa zrútil svet, lebo som s ním pokúšala o dieťa ja...nedá sa to ani opýtať čo sa vo mne vnútri odohráva....rozplakala som sa pred ním a povedala, že som ho mala úprimne rada, chcela som vedieť prečo to všetko urobil, že v tej dobe, keď si spolu začali, tak sme spolu ešte boli spolu, žiadny rozvod ani odhalenie môjho brata sa ešte neodohrali, ale ja som cítila, že tam niečo nie je v poriadku....zistila som, že tá baba je od neho o 4 roky staršia, tiež vydatá a má dvoch malých synov...pýtala som sa ho prečo si s ňou začal, či sa jej sťažoval, že v manželstve so mňou trpí a či sa mu ona sťažovala na svojho manžela....vypytovala som sa ho dlho a na veľa vecí, nakoniec odišiel na nočnú a na druhý deň prišiel znovu domov. Viete, v tom mojom minulom príspevku som písala, že mal niekoľko exekúcií, že mi nedával peniaze na domácnosť a celá starostlivosť o domácnosť je na mne...a hlavne finančne...ked som na neho na ďalší deň išla s tým, že mi nedal na základné výdaje (polovica na úver, energie, TV) tak mi povedal, že nemá...do mňa vošli nervy a opýtala som prečo je stále tu, prečo nie je s ňou, veď sa tu len vyvaľuje a po večeroch chodieva kade tade (teraz už viem kade chodil)...urazený odišiel...nakoniec vyšlo na svetlo božie, že peniaze dával jej, pretože jej našiel prenájom, kde ju ubytoval, nakúpil veci, začali si kupovať vecičky pre dieťa. Ja som ostala sama v dome, utrápená a odkopnutá, so zlomeným srdcom a duchom...stále premýšľam, čo som robila zle, čo sa to vlastne všetko stalo....už ich videli ako spolu nakupujú v potravinách, šťastných a zaľúbených...spoločný kamarát mi povedal, že podľa môjho muža som dobrá žena, že viem upratať, navariť, ale že to je asi tak všetko....myslím, že ma nikdy nemiloval, nechápem prečo si ma zobral, som z toho zúfalá, ja som skutočne mala rada, on to zrejme všetko len predstieral, aj pred našimi rodinami...nikdy sa nejak nesnažil byť so mnou, ani o to manželstvo...a kvôli nej robí takéto veci....človek, ktorého som ja milovala najviac na svete mi ublížil viac ako ktokoľvek iný....ja viem, že na tomto sa už nič nezmení, ani neviem prečo sem píšem, asi som to potrebovala dostať zo seba von a vypočuť si vaše názory...je to pre mňa veľmi ťažké...ďakujem Vám za prečítanie...

medulienka81
1. mar 2021

ja by som dom predala a pol na pol...nech sa chlapec zariadi ako chce...a naloží s peniazmi...vyplatí exekúcie a nič mu neostane

ckocka
1. mar 2021

@bebbina Takže je jasné že si dom nechá on?

bebbina
autor
1. mar 2021

@ckocka no on povedal, že dom predať nechce. A ja som sa raz v decembri vyjadrila, že po rozvode tam asi neostanem, pre mňa divné, aby som sa tam vrátila, ale teraz som rozhodnutá, že tam ostanem, pretože ja mám uver na seba, pritom všetky peniaze išli do domu, peniaze mojich rodičov, ktorí nám pomáhali, tiež úspory a celý môj príjem išiel do života s ním...takže možno čaká, že sa po rozvode odtiaľ naozaj odsťahujem, neviem

ckocka
1. mar 2021

@bebbina Ty máš rovnaké právo hovoriť do toho či sa predá alebo nie ako on. Ak sa nedohodnete, rozhodne súd. Nenechaj city rozhodovať vo finančných záležitostiach. A hladala by som právnika.
Len si myslím, že pre ozdravenie vzťahov - alebo len tvojej psychiky by bolo najlepšie rozseknúť všetko čo najrýchlejšie.

katkati
1. mar 2021

Ten pocit, že ťa neľúbil alebo, že sa mu hnusíš, je hrozný. Vidíš na tom človekovi, že v pohľad úplne cudzí, nie je tam štipka záujmu. Preto, že iná mu ponúkla niečo, čo je pre neho atraktívnejšie, zaujímavejšie, šialená zamilovanosť, ale niekedy to ani nedospeje do lásky takej ľudskej, že aj v dobrom j v zlom. Zažila som. Päť rokov som trpela, keď som stretávala človeka, ktorý bol s inou a ja som videla presne to v jeho očiach, chlad, nezáujem, prehliadanie. Prešlo pár ďalších rokov, v jeho manželstve začali problémy, podvádzanie, vyhrážky a to veľmi narušilo ich vzťah. Nakoniec sa aj rozviedli. A teraz? On je pre mňa vzduch, nechápem ako som sa mohla tak trápiš a z jeho strany? Vidím aký je opäť namäkko, ako pozerá, ako čaká, že mu opätujem úsmev, keď sa náhodne stretneme. Ale pre mňa je už nič. Je sám a chorý, akurát, že mu zostala práca, v ktorej je dobrý a finančne je na tom dobre.

alvaluka
1. mar 2021

@bebbina takze vacsinu domu si financovala ty? Ja teda neviem ake by boli pravne ukony, ale nenechala by som mu dom a jeho rodina sa mize postavit na usi a tancovat macarenu.

Ak sa na to citis, alebo v buducnosti budes citit, ostan v tom dome, predsa len, investovala si do neho tvoje peniaze, peniaze tvojich rodicov a ak on a jeho rodina, tam nic nedali tak nech snivaju dalej.
Ak sa na to necitis a nebudes v buducnosti citit predala by som dom, lebo myslis, ze on po 3 rokoch ta bude schopny vyplatit? S tym, ze bude musiet zivit dieta a zenu?

Nebude to lahke s nim doriesit, lebo ocividne nema sebareflexiu a teda je mi luto, ze nie je chlap a nepovedal ti narovinu, ze si s niekym zacal.

Nevycitaj si, ze ta nemiloval, ze si nebola dobra a ine bludy, dobry clovek ak sa uz zamiluje a chce zacat romanik tak by mal byt schopny povedat cloveku, s ktorym zil roky, ze to neklape a konci.
Vyhladaj odbornu pomoc, lebo si zranena, skus Linku dovery na zaciatok.

janickacrazy
1. mar 2021

@bebbina Tak určite by som z domu neodchadzala na tvojom mieste, keď si tam veľa investovala, viac ako on. On určite nebude mať peniaze nato, aby ťa vyplatil, keďže si spomínala exekúcie, tak s peniazmi veľmi narábať nevie. Bude musieť platiť podnájom, živiť 3 deti a ženu na materskej, veď on sa ešte zobudí z tej reality. Tie deti z neho nadšené určite nebudú, tomu ver a tá ich zamilovanosť veľmi rýchlo vyprchá, keď Júlia zistí, že Romeo má exekúcie, možno sa aj k manželovi vráti. Neboj, ešte bude veselo.

bebbina
autor
1. mar 2021

@katkati dakujem za útechu, na začiatku to také nebolo, cítila som že ma ľúbi, aj ja jeho samozrejme, akurát moja zamilovanosť sa zmenila na lásku, ktorá trvá už 12 rokov, neviem čo sa zmenilo u neho, ale začala som to pociťovať, keď sme spolu začali žiť...je to hrozný pocit, ja som si myslela, že úprimná láska je to najviac, že všetko prekonáme, nemyslela som si (naivne), že je treba až tak vo vzťahu prepočítavať a kalkulovať kedy je už zlé ukazovať úprimné city...asi má v tomto svete prevahu vymeniť vec za lepšiu a novšiu, vernosť, lojálnosť, vďaka a pochopenie asi nepatria medzi oceňované vlastnosti...hoci zamilovať sa do inej osoby počas manželstva je asi pre viacerých pochopiteľné, a nešťastní ľudia, majú právo byť predsa šťastne zaľúbení....prepáčte, zo mňa asi hovorí závisť alebo čo to je, že sa cez toto neviem preniesť..

katkati
1. mar 2021

@bebbina Vtejto fáze sú tvoje pocity úplne pochopiteľne. Ten žiaľ prejde možno do hnevu a to už bude o trochu lepšie, potom sa ti bude striedať až to vystrieda ľahostajnosť. Niekedy to trvá aj roky. Alebo možno stretneš niekoho, pri kom si na neho ani nespomenieš. 🍀

ninusa221
1. mar 2021

Spravil to tebe spravi to aj jej. Ďakujem bohu že maš pokoj s takym debilom.. čo maš z neho ? Keď nemá ani financie a je lenivy neboj sa aj stou čo čaka dieťa raz pošle do 🍑

bebbina
autor
1. mar 2021

@ninusa221 no on nemá vyplatené nejaké zákazky, ale keď mu peniaze prídu, bude ich mať, ja netvrdím, že je lenivý v práci, len ho nebavili práce okolo domu, domácnosť, radšej chodil s kamarátmi na kávičku, čosi cez deň porobil, potom zase stretnutia na kávach a doma už chcel mať kľud....je možné, že aj jej muž ju bude musieť vyplatiť, vraj nemali nikdy o nič núdzu, takže ak ju vyplatí alebo ako sa rozdelia, tak peniaze mať budú, lenže pochybujem, že mne dá aspoň polovicu na splátky úveru...no čo, budem to musieť zvládnuť sama...som rada za moju rodinu a kamarátov, veľmi som im vďačná, ale aj teraz počas pandemie som v dome stále sama, raz za čas idem von pokočíkovať s kamarátkou jej malú...je to pre mňa veľmi ťažké všetko

petka_3
1. mar 2021

On má.exekucie a chce si nechať dom? Ani by som nečakala na rozvod,.ale okamžite dala zrušenie BSM. S tým, že by som navrhla aj rozdelenie majetku. Teraz sa.postaraj o svoje veci, nech ti niekto pomôže, ak sa.da. potom sa venuje len sebe any si sa dala dokopy kopy a neboj, bude dobre.

bebbina
autor
1. mar 2021

ďakujem Vám všetkým za rady, názory a milé slová, dnes idem volať právnikovi

karelova
1. mar 2021

@bebbina prajem ti veľa síl a nech sa v ten správny cas objaví v tvojom živote niekto, kto za to bude stáť ❤️

jaskolka
1. mar 2021

Je mi ľúto,čo sa ti stalo a co prežívaš. Možno naozaj vyhľadaj pomoc psychológa, aj keby dačo na upokojenie ti napísal, na preklenutie toho obdobia. Hlavne si nedávaj nič za vinu, proste si žila s chlapom, ktorý nebol partner pre teba. Viem, že to asi le ťažko pôjde, ale skus k nemu necíti nenávisť, lebo ta len to oslabí a bude držať v bludnom kruhu otazok"preco, načo, ako to, že to urobil, a v čom je ona lepšia a prečo ja nie"proste sa tak stalo. Už to nezmeníš a ani by ti nijako nepomohlo pochopenie dôvodu, a možno ani nijaký nie je, jednoducho ta nemiloval, nevážil.Skuricne by si s takým človekom chcela žiť, čo ťa v podstate nechce? Je dobre, že tak sa stalo a keď sa otrasies z najhoršieho, my ženy sme silné, určite to zvládneš, tak začneš žiť nový život, kde je úplne možné, že stretneš ešte aj iného muža, aký bude šťastný, že s tebou bude a bude ti dávať skutočne pozornosť a lásku, nie len vynútené omrvinky. Držím palce 🙂

bebbina
autor
1. mar 2021

@jaskolka dakujem, presne tie otázky prečo, prečo ona a nie ja ...stále sa mi to točí po rozume....prajem si aby to celé už bolo za mnou, len neviem presne ako sa mám odpútať od tohto všetkého...

katarina412
Autor odpoveď zmazal
nominativ
1. mar 2021

Nech sa na to pozerám akokoľvek, stále mi z toho vychádza, že sa na teba usmialo šťastie. Lebo, ver tomu, keby s nejakou nečaká dieťa, k rozvodu možno ani nedôjde... Ty by si sa mohla veselo modliť a ďakovať panu Bohu, že tvoj manžel s tebou zostal a on by si sulozil kade tade. Plus by si platila jeho dlhy a vyzivovala ho. Ale, hlavne, že by manželstvo držalo.

Potom by si neveste rozprávala na staré kolená, ako má žena vydržať, lebo by mala za manžela takého istého chrapuna, ako by bol jeho tatko... A tak ďalej a tak ďalej.

Celý život si ešte môžeš zariadiť podľa seba. Bolí. Určite. Prebolí. Niečo tam zostane. Ale môžeš mať šťastný život. S ním by nebol, možno pán farár by povedali, že by bol, ale realita by bola iná.

annamarin
1. mar 2021

Buď rada, že to ukončil on takto drasticky. Lebo ty by si to nikdy nespravila, aj keď by sa k tebe správal hocjak zle. 🙂 Nájdeš si oveľa lepšieho. Koniec koncov, lahko sa hľadá lepší od takého. Je rozdiel, keď si niekto ide za svojím šťastím a keď niekto nemá chrbtovú kosť a zatajuje, podvádza a pijavicuje. Tak ho neobraňuj v mysli, že je chudáčik nešťastný. Je to akurát tak ......

annamarin
1. mar 2021

Inak on nepozerá na to, čo chceš ty a nepozerá na veci z tvojho pohľadu, tak ako sa ty snažíš z jeho. Nezaujíma ho, že ti ubližuje. Že chceš predať dom. Že ti je z neho zle. Tak nepozeraj ani ty na neho. Normálne rob podľa seba. Mysli len na seba. Nie na neho - čo on chudáčik chce.

jaskolka
1. mar 2021

@bebbina to len čas najviac pomôže. Ako sa vraví, zíde z očí, zíde z mysle. Opakuj si, že je dobre, že tak sa stalo,že taký človek ti chýbať nemusí, určite máš nejaké koníčky, venuj sa sebe, bud s rodinou, kamoškami, aj keď teraz sa veľmi nedá robiť extra program, ale určite dačo vymyslite spolu na rozptýlenie.

katarina412
1. mar 2021

Skús si vypočuť tieto videá, sú motivačné, ale zároveň v nich Katarína hovorí všetko stručne, jasne a narovinu bez okolkov: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=185...

oblecenie99
1. mar 2021

A už vie, že ho ešte čaká súdik, kde bude riešiť otcovstvo? Neviem, dokedy stihnú rozvod na druhej strane, ale ten chudák podvedený manžel asi bude docasne zapísaný ako otec jeho dietata a môže riešiť ešte aj toto..(platí domnienka otcovstva). Pamätaj, že vzťah založený na takých základoch ake majú oni, nemôže byť nikdy stabilný. Ani šťastný. Toľkých ľudí zraniť, len aby oni mohli byť spolu.. Pričom existovalo aj iné riešenie, rozviesť sa predtým, keď už bolo tak zle a začať s čistým štítom spolu.. Ale skvelá správa je, že tebe to už môže byť jedno 🙂 lebo si sa ho zbavila.. Nebola by si šťastná v takom vzťahu a ber to tak, že keby on nevytvorí situáciu, aká je, ty by sa ďalej trápila v takomto vzťahu, lebo sama by si do rozchodu asi nešla.. Teraz to musí sakra bolieť, ale uvidíš, že aj toto prejde ako všetko iné a po čase budeš len a len rada. Sústred sa na byrokraciu a papierovacky, a aj keď je to ťažké, zdvihni hlavu, ty sa nemáš prečo trápiť, nech ju ma sklonenu ta, co pre "lásku" berie deťom otca a čaká ďalšie dieťa ešte vydatá so ženatým mužom. Nech sa hanbia. Tebe drzim palce, dostaneš sa z toho. Ver mi, nemôžeš si dovoliť zostať s tým nepravym.. Všetko je tak, ako má byť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
78787878
2. mar 2021

@bebbina Preco ona a nie Ty, preco su stastni a Ty nestastna... krasne Ti odpovedia knihy a clanky od ceskeho autora Petra Casanovu... venuje sa presne vztahovym temam... dala by som ich na modreho konika ako povinne citanie 🙂 A drzim Ti palce, vyzeras byt skvela baba, ktora si zasluzi rovnako skveleho muza, a nie toho paka, ktoreho si mala za manzela... len to musis sama pochopit 🙂

bebbina
autor
2. mar 2021

neviem či sme to privolali alebo čo, ale včera sa mi ozval, že ho veľmi trápi ako mi ublížil, že ho to mrzí, že som si to nezaslúžila, že by chcel odo mňa niekedy v živote odpustenie...

katkati
2. mar 2021

@bebbina Čo si mi na to povedala? Ešte dobre, že ti nenavrhol občasné stretnutie kvôli sexu, aby sa nad tebou zmiloval, keď ti je tak za ním smutno. Aj to sa stáva - vlastná skúsenosť.

bebbina
autor
2. mar 2021

@katkati nechala som ho rozprávať, skoro 3/4 hodiny, veľmi som sa nezapájala...len toľko, že som ho mala úprimne rada takého aký bol, že mu neprajem nič zlé, že dúfam, že mu to stálo za to...o odpustení som nepovedala ani slovo (teraz to tak ešte necítim)...

katkati
2. mar 2021

@bebbina Ja by som ho stopla po 5-tich minútach, možno aj skôr. Nedopriala by som mu ten pocit, že som ochotná skoro hodinu počúvať jeho výlevy. Veď má sa s kým rozprávať. Nech sa venuje priateľke a deťom.

karelova
2. mar 2021

@bebbina si k nemu príliš dobrá a tolerantná po tom všetkom. On sa ti vyrozprával, uspokojil svoje svedomie a bude kľudne spávať. Prepáč ze to poviem hnusne, ale jemu neslo o teba v tom rozhovore. On potreboval ulavit svojmu svedomiu a teraz bude spokojne spávať po boku svojej milenky...
Prestaň byt taka dobra, ide o tvoj život, ide o teba.