Manžel ma už neľúbi. Čo mám robiť?

eseta
28. feb 2020

Ahojte dievčatá, ja už sama na to nestačím, potrebujem radu. S manželom máme krízu, včera mi povedal že má už neľúbi. Máme spolu dve malé deti 7 a 4 roky, dievčatka. Keď som bola tehotna s druhou dcérou, začal si vypisovať so ženami, erotické fantázie, fotky. Aj sa s nimi stretával, vraj obedy a tak. Údajne ma nikdy nepodviedol. Neviem či mu veriť, mňa sa nedotýka, v podstate som pre neho vzduch. Čo mam robiť?

kiki9871
28. feb 2020

@eseta asi jedine manzelsku poradnu skusit, ak by si mala chut mu este dat sancu a verit..a teda ak aj on by tomu chcel dat este sancu😕 ale ked clovek nelubi, tazko ho prinutis lubit..niekedy je lepsie ist od seba, ako byt nestastna vo vztahu..ja som tiez sama mamina, tiez mi povedal otecko v 5.mesiaci tehotenstva, ze ma vraj uz zrazu z dna na den nelubi..bolo to tazke, ale uz je to za mnou a tesim sa, ze mam aspon krasnu dcerku 😉deti su viac ako chlap, tie ta nikdy neopustia pre inu🙈

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
28. feb 2020

@eseta no začala by som rozmýšľať prakticky - koho je byt v ktorom bývate, ako si rozdelíte majetok, koľko bude platiť výživné, aký vzťah si bude budovať a udržiavať s dcérami... Sadla by som si s ním a trvala na odpovediach na tieto otázky. A rozhodne by som nepripúšťala možnosť zostať spolu "kvôli deťom" aby mal pánko navarené, upratané, postarané o deti, čisté trenky keď pôjde na prietrtky. Ale predpokladám, že on sa do rozvodu veľmi nehrnie, lebo veď preňho čistá strata, lenže takéto manželstvo je zas čistá strata pre teba (aj keď nie materiálne).
Slogan v reklame hovorí Ak ju miluješ, nie je čo riešiť. No ale ak ťa nemiluje tak veru riešiť treba.

katkati
28. feb 2020

@eseta Naozaj veríš tomu, že toto všetko absolvoval so ženami a nepodviedol ťa? To údajne by som na 100% zmenila na určite. Nevera je hrozná vec, ale povedať manželke, že ju neľúbi ale vypisovať, a stretávať sa s inými ženami, to dokáže iba zbabelec alebo sebec. Nedovoľ mu, aby ťa takto ponižoval a psychicky dával dole. Máš dcérky, potrebuješ sa starať a nie riešiť debilného muža, ktorý ti nie je oporou a nemôžeš mu veriť. Ver tomu, že v hlave teraz rieši úplne niekoho iného. Je to beh na dlhé trate, ale keby zistil, že môže o teba naozaj prísť a nemohol by s deťmi každý deň, tak možno, ale naozaj len možno by začal prehodnocovať situáciu a postupne by si k vám citovo vrátil. Ale to by si ty musela byť silná a to celé vydržať. Tak za mňa, by som mu dala podmienka - buď rodina, alebo iné ženy, že si nešťastná a nebudeš s ním len kvôli deťom.

srandujete
28. feb 2020

Ach jaj .. .Je mi luto, ze su medzi nami muzi, ktori si nevazia co maju doma. . . ☹ peknu manzelku a dve dcery . . Myslim, ze mas pravo zit s niekym, kto Ti povie, ze Ta lubi, na rozdiel od manzela, ktory Ta vraj uz nelubi . . aj ked pocas hadky povie clovek aj to, co nemysli vazne, len aby toho druheho zranil.. ..ale na druhej strane uvazujem, ci Ta vobec niekedy, alebo dokedy vlastne lubil, ked sa popri Tebe stretaval s inymi zenami. Lebo spravit dve deti este neznamena lasku . .. .

janickacrazy
28. feb 2020

@eseta hlavne pochybujem o tom, že ťa nikdy nepodviedol a s tými ženami chodil len na obed, pokecali, dali si kávičku a išli každý po svojom, tomu hádam nemožeš veriť, takže podľa toho sa zariad

rumba01
28. feb 2020

@eseta ak chces vztah zachranit, tak skus manzelsku poradnu. ak nie, tak ostava len jedno, rozchod! aj ked to bude pre teba a dievcata tazke, kedze uz tomu vsetkemu chapu.

primadona
28. feb 2020

@eseta ach jaj viem o čom píšeš aj mňa môj muž podviedol a tiež máme dve deti spolu 9 a 3 ročnú dceru.zostali sme spolu ale ako sa hovorí odpustiť sa dá ale zabudnúť nie a ver mi vynára sa mi to v mysli každý deň.zostala som s ním ,nemám na výber možno časom keď deti vyrastú sa postavím na vlastné nohy a každý pôjdeme svojou cestou.nebudem ti radiť čo máš robiť.musíš sa rozhodnúť sama.

eseta
autor
28. feb 2020

Ďakujem za vaše reakcie a komentáre... večer nás čaká ťažká debata, som zvedavá čo z neho vypadne. Nikdy by som si nemyslela že takto dopadneme, ale život nie je fér. Musím nájsť najlepšie riešenie pre moje deti.

amelie2017
28. feb 2020

Tak keby mi povedal, ze ma nelubi, debata by uz bola len o deleni majetku a stretavky deti. Navyse ak robil to co robil pred 4 rokmi, ked si bola este len tehotna, nie je co zachranovat. On uz davno vie, co chce a ty to nie si. Prepac za krute slova. Sle radsej zit sama s detmi ako s takymto chlapom. Budte obaja dospeli, slusni, taketo veci sa stavaju. Ustojte so s hrdostou a uctou kvoli detom.

manqua
29. feb 2020

Otazka je, ci chce na tom popracovat. Ci ma nejaku snahu aby ste spolu este ostali alebo nie. Som zvedava ako ten vas rozhovor dopadol. Ale nech akokolvek, tak si musis povedat, ze bude lepsie!

eseta
autor
1. mar 2020

Tak debata medzi nami, čisté peklo. Vraj chce byť šťastný, ale ja a naša rodina mu na to asi nestačíme. Že už nechce nič zachraňovať. Tak teda konečna. Neskutočne ma to bolí,desím sa toho čo teraz bude. Beriem to ako svoju najväčšiu životnú prehru.

torysheer
1. mar 2020

@eseta tvoju zivotnu prehru?? Neblazni...daj s nim dalsiu debatu, na ktoru sa tentokrat psychicky priprav aby ta nerozplakal svojimi narokmi na stastie a nastartuj chladnu hlavu, oznam mu, ze rovnako ako chce byt stastny on chces byt stastna aj ty, takze najblizsiu dobu sa bude starat o deti on rovnako ako ty- na striedacku, aby si mala cas nastartovat ,,svoje" stastie kadernikom, novym oblecenim, stretnutiami s novymi a vyzretejsimi ludmi a hladanim toho, kto si vas zasluzi a hlavne nepovie o vas, ze mu ,,NESTACITE"!!!! (Toto jeho slovo si opakuj stale dookola, ale nie aby ta deptalo, ale nastvalo a motivovalo). Je to sebecky uboziak.

moonlight1210
1. mar 2020

@eseta ale toto nie je prehra. To je len posun dalej v zivote.
Teraz to bude narocne. Pomoze, ak sa sustredis na prakticke veci - deti, majetok, peniaze.

A ked casom stretnes niekoho, kto vas bude mat rad, tak si povies, ze vacsi dar ako slobodu byt s nim, ti ex nemohol dat.

Inak pri takychto situaciach v zivote niekedy pomoze, ak urobis miesto snahy zachranovat, debatovat, krok dozadu a povies: nech sa paci, rob ako myslis, tvoja zodpovednost.
Vies, ked si moze tu svoju potrebu zubami-nechtami ochranovat, vie si ju aj zdovodnovat.
No ked mu das priestor, nie je to predcim obranovat a zdvovodnovat. Vtedy niektori jedinci (po urcitom case) skor zakolisaju, ci to fakt chcu.
Najcastejsie je to vidno v tom, ze aj ked im das priestor, aby sa teda realizovali, tak sa prosto slusne nepodakuju. Naopak sa snazia ti este stale argumentovat, co vsetko zle si robila, ze predsa musia a je to predsa pochopitelne, atd. Alebo ti vycitaju, ze ten krok dozadu je dokaz, ze uz ani ty nemilujes a oni to vedeli, citili,...
Vidiet, ze citia, ze robia sebecku spinavost a nechcu tie pocity citit. Chcu si zdovodnit dolezitost svojho rozhodnutia.

Ak sa ti slusne podakuje za pochopenie a ustretovost, tak je naozaj rozhodnuty a uz s tym nic nenarobi ani poradna. Isto nie teraz hned.

eseta
autor
1. mar 2020

Ďakujem vám všetkým, veľmi ste mi pomohli pozrieť sa na to inými očami 🙂. Hneď sa cítim silnejšie, máte pravdu

katkabg
1. mar 2020

Ja neviem to mam zmysel vobec niekoho nutit aby ta lubil?Ked ta laska vyhasla tak asi nni o com.A ty prestan truchlit....zivot je kratky a ked nie ten tvoj muz....tak inde po svete je urcite dalsi

juliet86
1. mar 2020

@eseta a ako si on predstavuje to zivotne stastie? boli deti chcene? preco miloval on teba a ty jeho?

eseta
autor
1. mar 2020

@juliet86 ano deti boli plánované. Dokonca obe boli jeho nápad. Ja som milovala a stále milujem lebo býval pozorný, starostlivý, bola s ním zábava . Ako sa hovorí, kedysi má na rukách nosil. Teraz mi vyčíta že som sa zmenila. Jasne že zmenila, nie som už dievča, som mama. Zmenili sa mi priority, nežijem si bezstarostný život ako predtým. Pritom sme spolu už 11 rokov, z toho takmer 9 rokov manželia. Máme krásny nový dom, skvelých priateľov, prácu. Ideálny život. A teraz keď sú už deti väčšie, môžme znovu byť viac spolu, cestovať, ísť občas von. Zrazu ma už nemiluje.... A nemôže ani povedať , že sa o seba nestarám. Mám krajšiu postavu ako pred deťmi, starám sa o seba. O neho, domácnost, deti....Neviem prečo ma miloval, ani prečo má už nemiluje. Proste asi vidí niekde niečo lepšie

jany149
1. mar 2020

@eseta je mi ľúto, čo prežívaš.....prajem veľa síl....
nepochopím jeho postoj.....čo by iní za to dali...mať krásnu ženu, deti....urobili by prvé aj posledné...nuž neváži si, čo má.....
čo vlastne chce?....aby ešte nepadol dobre na hubu.....

katkati
1. mar 2020

@eseta Už má milenku v hlave,momentálne 😣

juliet86
2. mar 2020

@eseta ty nevies preco ta manzel miloval??? preco sa do teba zamiloval ? nemas to ujasnene co si na tebe cenil vazil miloval na tolko ze si ta vzal za manzelku a urobili ste si deti? ja napr. viem ze som pre manzela pekna a sexi a rozkosna. prijimam jeho inakost. vazi si na mne ze mam dobre srdce a ze sa onho staram v smere ktory on potrebuje. atd atd. jasne ze ako mama som ina ako nezadana zena. ale aj jemu sa zmenili priority. skus ist k psychologovi

lienkalen83
17. mar 2020

No dievcata ja som natom podovne ako autorka som s manzelom uz 13rokov vydata mame dve deti a tiez mi nedavno povedal ze uz ma lubi chce sa rozviest chce byt stastny pretoze somnou uz nie je neviem co moze viacej chciet este dosiahnut kedze ma dve zdrave deti rodinu
Neviem ako dalej ako to zvladnut a ist prec

katkati
17. mar 2020

@lienkalen83 Zvládnuť to musíš, kvôli sebe, kvôli deťom. Ja by som sa ho posledný krát opýtala, či je to z jeho strany definitívne rozhodnutie a keď chce byť šťastný bez teba a nechce sa pokúsiť na vašom vzťahu popracovať, nech ide za imaginárnym šťastím. Nevnucuj sa, neponižuj sa. Mala by si mu povedať, ako sa cítiš, že si veľmi sklamaná a smutná, ale na druhej strane nech vie, že sa kvôli tomu svet nezrúti, nebude z teba troska a teba možno čaká lepšia a krajšia budúcnosť ako jeho.

lucinkaboz
27. máj 2020

Never mu, ani slovo

vrabcek15
27. máj 2020

Ako to tu čítam tak tým chlapom pekne šibe.. Neni sú v prechode alebo čo.. Však čo si oni myslia, že niekde inde lepšie nájdu... By som im dopriala nejakú riadnu xantiu, čo ich vvyzmika z peňazí a kopne do prdele...
P. S. Sa držte dievčence 💪😉

alexk12
27. máj 2020

@eseta asi tu bude už najlepšie ísť od seba

lune
27. máj 2020

@eseta Si pekna, sympaticka...nech sa panko pripravi na rozvod ( nech poda on)..starala si sa poctivo o rodinu a on o svoje ehm blaho... kazda strana ma dve mince...teda naopak..cize financne nech Ta zabezpeci tak, aby si to s dievcatami zvladla a nech si ide..

maximilie
18. dec 2020

@eseta ahoj. Dnes čítam túto debatu a zaujíma ma ako ste dopadli? Normálne mám slzy v očiach. Si naozaj krásna žena a píšeš pekne ak o mužovi aj o tom že to niekedy bolo krásne. Neuveriteľné ako dokáže prepnúť mužovi. 🥺
Ako sa máš? Ste už od seba?
Kiežby sa takéto to veci stavali čo najmenej!

alas20
18. dec 2020

@eseta @maximilie Tiez by ma zaujimalo, ako ste dopadli. Neprepina ale iba muzom.

maximilie
18. dec 2020

@alas20 áno to je pravda, ale väčšinou keď je žena už matka tak rozmýšľaní inak a neopustí muža s deťmi len preto, že jej už nelietajú motýle v bruchu po 10rokoch....