Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen
Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.
@karolinakr Co by si povedala muzovi keby Ti povedal,ze ide na 4-5 mesiacov prec a potrebuje na to 40 000? Nemyslim,ze by si mala az take pochopenie ako teraz. A to nevravim o tom,ze sa tam ani nemusi dostat. Takze pobudne skoro pol roka prec,pride domov a povir ze bolo vela ludi ako pred kauflandom,tak skusi zas o rok,lebo si to nesplnila......
@martin96321 ja by som ho podporila. Tak ako vo všetkom doteraz. Ty si neskutočne sebecka a sebestredna.
Prečo chceš tak riskovať?Co potrebuješ si dokázať?Kvôli synovi by som to prave neurobila.
Manželovej kolegyni takto v Kirgizsku vlani zomrel syn pri obyčajnom lyzovani.Blby čas na blbom mieste.Lavina. Neprajem nikomu to zazit.
Podľa mňa je to do istej miery sebeckost.
Ja tomuto nerozumiem,ved si mohla naň vyliezť pred 4 rokmi....syn má 3 roky,1.rok si podľa mna netrénovala ,možno 2 roky.Ako často si sa dostala do velhor na náročné výstupy?
Nerozumiem,ale chod.
Pri svetovej populacii 1 človek hore dole.
Keď syn vyrastie,tak mu povieš" haló,keď si mal 3 roky,skúšala som,či prezijem"...to by ma ako dieťa fakt oslovilo.
Je síce pravda,že je to platená masovka,ale zomiera tam viac ludi ako na skalách v Tatrách.
Veľa šťastia.
@martin96321 lenze autorka to neoznamila manzelovi len tak z cista- jasna. Trenuje na to uz nejaky cas co si asi manzel vsimol, je/bola to ich spolocna zaluba a teda velmi dobre vedel, co je v tomto smere jej snom. Ta suma sa neikomu moze zdat sialena, ale pre autorku asi nic zavazne
@mizoko Niesom sebecky a sebestredny. Ja chapem,ze clovek ak ma nejaky konicek,zalubu ze ho nirco bavi tak chce nieco dokazat. Nehovoriac o horolezcoch, lebo toto je este k tomu uplne ina kasta ludi. Pre vsetkych ostatnych nepochopení a nepochopitelní. Ja som len napisal,ze je to strasne vela penazi,strasne vela casu a moze to skoncit tak,ze sa tam ani nedostane........nemyslim,ze nezvladne vystup,ale ze sa ani nedostane na rad. Na svete je dobludu šutrov na ktore sa da vyškrabať a netreba na to pol roka
@lavender94 Aku tuzbu si mala Ty?😅😁
Tak nech sa rozvedie 😊 je to tvoj život. Ani dieťa nesmie byť prekážkou k plneniu svojich snov, teda samozrejme ak je zdravé. Držím ti palce, a samozrejme opatrne! 🙂
Všetci, ktorí to tu komentujete, uvedomte si, že autorka má toto v pláne 20 rokov, jej muž o tom vedel od začiatku. Ona si to nezmyslela z večera do rána. Ona sa takto rozhodla pred 20timi rokmi a 20 rokov na to trénuje a šetrí. Tak sa nemal pánko ženiť. A bol pekne naivný, keď si mysle, že ak jej spraví dieťa, ona zabudne na svoj cieľ......
@martin96321 😂 takto ti poviem, toto je vec, ktora sa chysta niekolko rokov, neni to zo dňa na deň, su od fachu obaja a peniaze si na to asi sama odklada, nie zo spopočnej kasy, on o tom musel vedieť od začiatku....Keby mi povedal niekto, že ide na pol roka do džungle za opicami, tiež by som asi neskakala od nadšenia. 🙂
My nežijeme život horolezcov, pre nas je to nenormalne, ale su povolania alebo koničky, ktore su naročne na čas..
Čital si Bielu Masajku? Ona tiež si zmyslela, že ide do Himalaji a to bola matka samoživiteĺka
Niektori ludia maju v krvi, že neobsedia
Či mam pochopenie pre cestovanie - vždy som chcela ist na cestu okolo sveta, to keby sa mi podarilo, tak som spokojná..Každeho pol roka v inej krajine, len potom ten životopis ako bude vyzerať 🙂
@talia13 Je zvlastne ako funguje zenska sudrznost. Keby tu napisala zena ze muz chce ist do himalaji na pol roka,tak by to bol nezodpovedny fas,ktory zanedbava svoju rodinu a nieze si setril so svojho ale zo spolocneho,lebo je zenaty🤣😅 Skuste si na to prosim spomenut ak budete najblizsie kamenovat nejakeho muza. 💐🍾
@martin96321 🤣 skús založiť tému. Chcem vidieť, či tie, čo tu vykrikujú o plnení si snov si budú stať za svojim a podporia tvoj sen. Samozrejme aj s niekoľkomesačným tréningom a nejakou fajnovou sumičkou.
Veď sme na svete, aby sme si plnili sny, no nie?
@martin96321 možno je cela tema fake, ale veci sa maju tak, že od žien sa viac očakava, že sa vzdaju svojich mét v prospech rodiny ako muži..to je fakt a s tym nikto nič nespravi, proste cela domacnost je na pleciach žien ..ak to ma byt naopak, každy chlap vyšiluje, lebo sa mu jednoducho nechce prebrat tu zodpovednost na svoje plecia
Anastasia Kuzminova to možno mala naopak, lebo ako vrcholova športovkyňa by to bez podpory rodiny jednoducho nedala
@martin96321 a tie himalaje by si muz vymyslel len tak zo dna na den? Alebo by o tom snival roky, uz pred tym ako si zobral tu zenu za manzelku a ona pred svadbou o tomto jeho sne dobre vedela? To je dost zasadny rozdiel, ktory aj tie co autorku nepodporuju nepochopili
@rachel36a ja len- mam v okoli polosiroty a teda, tie deti, co prisli o otca su na tom ovela lepsie ako tie, co prisli o matku🤐🤐🤐takze mozme okolo toho hovorit ako chceme, to puto dieta-matka je do tych 10 rokov neporovnatelne intenzivnejsie ako puto dieta-otec. To nema nic spolocne ze muz moze a zena nie..... Tento sen si autorka mala splnit pred tehotenstvom alebo teda teraz dalej trenovat, dokym jej dieta neodrastie do puberty, ze bude sebestacne a potom moze nahanat trebars aj vsetky himalajske kopceky, ak na to bude mat....
@sisaka Uz som to tu niekde cital😅 No nechutné hovado ten muž,co si uz len ten nedovoloval........Jasne ze si treba splnit sen. Treba mat nejaky ciel,len je rozdiel ci si ochotna obetovat rodinu,alebo nie........to je uz rozdiel potom
@karolinakr Vsimla si si tu niekedy ako sa zmenil zivot aj pre muzov? Ake su niekedy az nerealne ocakavania a naroky? Vsetko treba asi brat trosku s rozumom
@lienka.7 no škoda, že si si ten dokument nepozrela..chcela som si o ňom s niekym pohovorit...či sa zda všetkym taky úžasný, alebo len mne
@karolinakr nestíhala som... len som ho preletela. Ale niektoré si to tu predstavujú ako hurvinek valku, sa nestačím diviť...
@rachel36a a kde som napisala, ze zivot sa konci zalozenim rodiny? Ale urcitu obetu rodina vyzaduje, napriklad, ze takyto sen posunie o par rokov. Ano, sny si treba plnit. Ale su sny a sny a tu, nech sa autorka necuduje, ze sa s nou muz rozvedie, ze pride o dieta (ci uz fyzicky alebo psychicky), alebo o rodinu, lebo ona ma sen.
@rachel36a podľa mňa kľudne sa on môže chcieť rozviesť a ona môže uprednostniť svoj sen pred rodinou .Každý z nich má právo na rozhodnutie .
Nie každá žena je rovnaká a nie každá prežíva materstvo a pocit zodpovednosti rovnako . Cize každopádne je to každého vec a viaceré by takto neriskoval a nešli na tak dlho preč od dietata .
@rachel36a nám hrabe so smrťou? To len ty si nechápavá a myslíš si, že riziko úmrtia je rovnako vysoké pri ceste do Jednoty ako pri ceste na Everest.
Ako sa oni rozhodnú je už na nich - on má právo ukončiť vzťah a požiadať o rozvod a ona ma právo plniť si sny. Oni dvaja si musia položiť otázku, či je to spravny krok a či raz svoje rozhodnutia nebudú ľutovať
nech ide na tento rebrik, tu je ho ešte lepšie vidieť zblizka, toto obdivujem, že nejaky človek je to ochotny absolvovať, to je niečo strašne.Ale Číňania celkove maju extremy vo výškach, abosolutne nechapem, čo ich na tom tak láka

@martin96321 neeeeee😂😂😂😂 keby sem autorka napísala toto už by neboli niektoré take hrdinky, ze sny sa maju plniť
Súcitim s tebou, tiež som dostala ban od manžela 😄