icon

Manžel neprispieva na naše spoločné výdavky?

6. mar 2025

Muž mi nedáva peniaze. Zarabam 1400 eur v čistom a muž okolo 3000.
Naposledy som kúpila deťom v obuve topánky potrebovali aj papučky aj tenisky už a on mi nie je schopný dať ani aspoň polovicu?
Lebo zarobím dobre tak mi nedá! Na výdavky sú deti moje ale ak máme ísť od seba tak sú,, naše,,
Byt je jeho

Strana
z5
janiela6
8. mar 2025

Máš svoj byt? Zbaľ seba, deti a vypadni do svojho bytu. Uvidíš, aký ľahký budeš mať život bez takého idiota.

handykate
8. mar 2025

@michaela789 môj to isté 😀kedysi som mu nastavila aspoň aplikáciu nech mu príde v mobile, keď niečo platíme a celkovo transakcie , potom hundral, že mu to mám zrušiť, že mu to furt ťuká😄

tulipanik12
8. mar 2025

@maya_hi človek si vždy musí spočítať či mu vzťah viac berie alebo prináša - mňa keď bývalý párkrát otrieskal hlavou o stenu - tak sa mi ozaj rozvidnelo a to mal aj v legálnej držbe zbraň - a ozaj som sa ho bála, no vedela som, že takto žiť nebudem a áno mala som právnika 0

tulipanik12
8. mar 2025

@tulipanik12 A podarilo sa mi vybaviť aj zakaz vstupu do bytu aj keď to bolo behania po kadejakých inštitúciách a tohto 2. muža som si vzala hlavne kvôli tomu, že je kľudný, čo on naozaj aj je 😀

mantilka
8. mar 2025

@maya_hi Až sa to zle číta.

zuzka34
20. máj 2026
@maya_hi

@0silvia0 veľmi dobrý kanál. Už som čo to o narcizme a manipulácii počítala. Je veľmi zložité diagnostikovať to. Dokonca som čítala aj takú teóriu, že každý máme do istej miery sklon k narcizmu, keďže to vychádza z našej podstaty. Závisí to len od toho ako sa vieme odpojiť od svojho ega a rozvinúť v sebe empatiu. Čo som zatiaľ nepočula je, že narci závidí. Ty blázon, a to u neho sedí. Akože zdravú závisť chápem. Mňa osobne veľmi posunie keď vidím že niekto niečo dosiahol a týka sa to mojej oblasti. Nase.iem sa a makám na sebe. Ale môj muž len závidí. Dookola bude toho človeka očierňovať ale nemá gule vstať a naozaj niečo urobiť. A ja som mu tie vzletné reči celé tie roky žrala. Aj dnes si ešte musím vedome zapnúť kontrolku a ako ho tak počúvam v duchu si hovorím- zase len tára, tára. Čo by on mohol keby chcel, čo by dokázal... Presne tiež sedí že bol rozmaznávaný. Mama ho doteraz ofukuje. Roky som bojovala o nejaké miesto v jeho rodine ale dávali mi to vyžrať. Z toho som sa už vyliečila. Ale vieš čk som si uvedomila? On je schopný manipulovať a oklamať aj tú svoju milovanú mamu. Z toho čo viem, v podstate to bol taký chorý vzťah matka-syn, ako náhrada za manžela. A ten bol len zlý. Očierňovala ho pred deťmi. A z môjho muža sa stal taký malý tyran. Ktorý si tam vydobil miesto a rozhodoval. Keď som do tej rodiny prišla role boli jasné. Otec je zlý, psychopat, matka- úžasná, milujúca, bezchybná, a syn jediný nádejný, s VŠ, mega inteligentný ktorému patrí svet. Zožrala som to aj s navijakom. A pravda je úplne iná. Mnohé veci v slabej chvíli v kríze priznal aj on. Kdesi vnútri cíti, že to celé nie je o.k.
Ono aj keď je niekto škrob, to sa dá zvládnuť, ale keď ti niekto stále poza chrbát s nikým niečo rieši, nekonzultuje s tebou veľké výdavky, ale teba zužuje pre 5 eur, to mi príde akoby ma mal za handru. Veľmi mi chýba taký spoločný ťah na bránu. Boli by sme niekde úplne inde. On si ale vždy riešil len sám seba. O úprimnosti a otvorenosti sa ani hovoriť nedá. Ja som ho v mnohom stopla. Určite už zo seba nerobím slúžtičku, ktorá mu bude skákať okolo zadku. To bývalo. Tiež vie že už ma len tak nemôže zosmiešniť, zhodiť, to už som sa naučila odignorovať a odpáliť mu to späť. Ale deti to vie že je pre mňa strop. Keď sme sa minule hádali a rovno som sa ho spýtala, že by bol hádam schopný im po rozvode robiť peklo tak to normálne priznal. A to som sa fakt zľakla. Teraz som vo fáze, keď veľmi rozmyšľam, ako to ošetriť. Či si ho aj nahrávať alebo čo. Fakt mám pocit že ak dám žiadosť o rozvod, prepne mu úplne a čosi urobí. Musím to dobre premyslieť. Tak ako som písala, má veľa vplyvných kamarátov. Aj právnikov 🫤

@maya_hi ahoj môžem sa spýtať čo máš nové ohľadom manželstva? Ja mám doma niečo podobné žiaľ... 😒

Strana
z5